Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maggiejan napisał(a):
Piękne zdjęcie, ale wydaje mi się, że podpis powinien być bardziej dramatyczny: że pies słabnie i grozi mu zagryzienie np.

jeśli chodzi o bennerki,to ja jestem ciemna...nie potrafie nawet zrobić.

Posted

maggiejan napisał(a):
Można by dodać na dole, że grozi mu zagryzienie? Może Israel...?

Ale dodatkowo czy zamiast obecnego tekstu?

Coś w stylu:
Jeśli mnie nie weźmiesz to mnie zagryzą...

?
------
np tak:

[html][/html]

lub

[html][/html]

Posted

chyba chodziło o to,żeby literki były wyraźniejsze i było widać, że on już tyle siedziw schronie i może zostać zagryziony. Nie ma co kombinować-jeśli ktoś będzie chciał zajrzeć ,to zajrzy...

Posted

maggiejan napisał(a):
Justynko, a nie masz jakiegoś znajomego, który by go przygarnął gdyby finansować jedzenie i ewentualnie weta? Są może ludzie, którzy by pomogli, ale ich nie stać...

Ja już pisałam, że wszelkie leczenie i karme postarałabym sie załatwić, oby tylko znalazł sie ktoś,kto by go zabrał...

Temu psu po tych wszystkich latach należy sie coś z życia...

Posted

maggiejan napisał(a):
Też myślę, że to zbyt okrutne, aby spedzić w schronie 10 lat, a może więcej...:shake:
Dlaczego nikt go nie chciał? Jest ładny, grzeczny...?

Kiedy sama dowiedziałam sie, ze od 1998 r tam jest,to nie mogłam uwierzyć.Dopiero później Justyna powiedziała, że to typ psiaka, którego nie widać na dużym placu.On był ze 3 lata przywiązany do budy,bo myślano, ze znajdzie szybciej w ten sposób dom i będzie widoczny,ale nic z tego...

On jeszcze nie spotkał swojego człowieka...to takie okrutne...

Posted

Może trzeba na innych stronach? Zawsze większa szansa?
Albo w prasie? Jak myslisz? Ogłoszenie np.:
" 10-letni mieszaniec Owczarka Niemieckiego zagryzany w schronisku. Pomóż - adoptuj pieska!"

Posted

maggiejan napisał(a):
Może trzeba na innych stronach? Zawsze większa szansa?
Albo w prasie? Jak myslisz? Ogłoszenie np.:
" 10-letni mieszaniec Owczarka Niemieckiego zagryzany w schronisku. Pomóż - adoptuj pieska!"

Zbyt ostry tytuł.Gdyby go zmienić-psy wyczuwają jego słabość i może dojść do zagryzienia.
Ale można spróbować w prasie,tylko gdzie...?

Posted

maggiejan napisał(a):
W lokalnej gazecie najlepiej. Jak z adopcjami w Rudzie? Czy ludzie wogóle biorą psy ze schronu?

Biorą,ale młode,najlepiej szczeniaki.Ja jestem pewna 100 %, że nikt -żadny zwykły człowiek nie zdobędzie sie na to i nie zabierze go.Po 1. on nie jest mały,a ludzie boją się większych psów, po 2. boją sie kosztów leczenie, po 3. boją sie szybko stracić psa.

ja wciąż licze, że ktoś z dogomaniaków okaże troche serca...

Posted

Justynko, jest wielu dobrych ludzi, którzy lubią psy a którzy nie wchodzą na dogo. Jeśli żaden dogomaniak go dotąd nie wziął, to czemu nie spróbować z ogłoszeniem? Może być mniej drastyczne, ale trafiające do serca. Potrzebny TYLKO JEDEN CZŁOWIEK, który go będzie chciał wziąć.

Posted

maggiejan napisał(a):
Justynko, jest wielu dobrych ludzi, którzy lubią psy a którzy nie wchodzą na dogo. Jeśli żaden dogomaniak go dotąd nie wziął, to czemu nie spróbować z ogłoszeniem? Może być mniej drastyczne, ale trafiające do serca. Potrzebny TYLKO JEDEN CZŁOWIEK, który go będzie chciał wziąć.

Ja jutro porobie więcej ogłoszeń i powysyłam wątek ludziom z dogomanii.