mrowa23 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 warto skontaktowac sie z ewadr - podobno ma duzo chetnych i jest w czym wybeirac bo podobno na prawde super domki wlasnei na takie szczeniorki:) Quote
halbina Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Mam nadzieję, że reszta będzie miała naprawdę wspaniałe życie i najlepsze na świecie domki! Należy im sie to! Szkoda tylko, że Dudusiowi sie nie udało... [*] :-(:-(:-( Quote
_beatka_ Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 allegro wznowione:multi: współczuje halbino:-( Quote
oktawia6 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 [B]Duduś-od Halbiny-brat Jacusia i Agatki nie żyje: zmarł dzisiaj:[/B] [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img151.imageshack.us/img151/6682/zniczmp7.jpg[/IMG][/URL] jutro testy na nosówkę i parwo będą miec Jacuś i Agatka-jeśli okaże się że mają to nie ma szans-umieralnośc 100%-postac utajona również może byc-trzeba sprawdzic. zapraszam na bazarek dla Jacusia i Agaci: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105370[/URL] Quote
auraa Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 trzymam kciuki za zdrowie maluchów. Muszą mieć więcej szczęścia. Quote
GreenEvil Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [quote name='oktawia6'] jutro testy na nosówkę i parwo będą miec Jacuś i Agatka-jeśli okaże się że mają to nie ma szans-umieralnośc 100%-postac utajona również może byc-trzeba sprawdzic. [/quote] Umieralnosc nie jest 100% - jeden zywy przypadek lezy w przedpokoju u mnie. Testy NIE ZAWSZE sa miarodajne pamietaj o tym. (wynik negatywny nie daje 100% pewnosci, ze wirusa nie ma) Warto chyba podac surowice po konsultacji z wetem. pzdr GreenEvil Quote
oktawia6 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 jutro napiszę jak będę już po konsultacji lekarskiej, jak wyniki, testy będą zarówno na nosókę jak i parwo. [B]P.S. W przypadku jeśli masz stwierdzone parwo u szczenięcia powinnaś zgłosic to na piśmie do powiatowego o tym, że w schronisku jest parwo.[/B] Quote
ARKA Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='oktawia6'] jutro testy na nosówkę i parwo będą miec Jacuś i Agatka-jeśli okaże się że mają to nie ma szans-umieralnośc 100%-postac utajona również może byc-trzeba sprawdzic. [/quote] :roll: okres inkubacji dla parwo i nosowki to 3-8 dni wiec dawno juz mialy by objawy a pierwsze slysze aby postac utajona wystepowala u szczeniąt. Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='ARKA'] :roll: okres inkubacji [B]dla parwo i nosowki to 3-8 dni[/B] wiec dawno juz mialy by objawy a pierwsze slysze aby postac utajona wystepowala u szczeniąt.[/quote] [B]Od momentu zarażenia się przez psa parwowirozą do pierwszych objawów upływa 4-6 do 14 dni[/B] Quote
ARKA Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='oktawia6'][B]Od momentu zarażenia się przez psa parwowirozą do pierwszych objawów upływa 4-6 do 14 dni[/B][/quote] ;) spij spokojnie juz jest 15 dni a w "praktyce' objawy zaczynaj wystepowac ok 10 dnia.. Ja mysle,ze malucha zabily robale a moze lambie?:-( Poza tym o ile dobrze pamietam one 'na wyjsciu ze schroniska" byly zaszczepione wiec juz dawno mialy by obiawy i by nie zyly...gdyby zlapaly tam wirusa parwo.. No jeszcze jest coronowiroza.... Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='ARKA'] ;) spij spokojnie juz jest 15 dni a w "praktyce' objawy zaczynaj wystepowac ok 10 dnia.. Ja mysle,ze malucha zabily robale:-( [/quote] dzięki ARKA:calus:jednak wolę spac spokojnie:nerwy: Quote
BIANKA1 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ja nie będę robiła swoim testów . Moje wetka twierdzi , że nie mam co popadać w paranoję , tylko bacznie obserwować maluchy . Nawet jak test wypadnie pozytywnie , to i tak ich nie uśpie . Będę leczyć . Teraz maluchy wyglądają kwitnąco . Jedzą , szaleją , nie wymiotują , nie mają biegunki . Mnie mówili , że umieralność kociąt na panleukopenie jest 100% . U mnie z 6 przeżyły 3 . Czyli 50 % , a kociaki miały od 300 do 800gram :roll: Nie będę się martwić na zapas , zwłaszcza że mam 8 szczeniąt . Jeśli to wirus , to choć są odzielone , nie ma zmiłuj się :cool1: Jeden test to koszt ponad 40 zł . Nie mam szans ta takie koszty . Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 ja już jestem po testach: jest wynik jedneg z testów: parvoviroza ujemna czekam tylko na wynik na nosówkę-krew musi się od surowicy oddzielcic i wynik będzie za 2 godziny około. Przy okazji JAcuś i Agatka miały obcięte paznokcie-bardzo rosną u takich maluszków a ciąc trzeba, do tego Agatka miała zaczopowane i to bardzo zatoki odbytowe szczególnie jedną komorę. Dzisiaj dostały Aniprazol-dawka kolejna jednorazowa. Jeśli wynik testów na nosówkę będzie negatywne to w tę niedzielę obydwa zostaną zaszczepione. Testy Jacusia i Agaci: 120 zł (po 2 testy na głowę=4) Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 wynik testu na nosówkę ujemny:multi:czyli super! w tę niedzielę Jacuś i Agatka będą zaszczepione:lol: Quote
halbina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 No to jest powód do radości! Tylko, że te Twoje maluchy wyciągnęłaś stamtąd wcześniej... ile dni róznicy? Policzysz, Oktawio? Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='halbina'] No to jest powód do radości! Tylko, że te Twoje maluchy wyciągnęłaś stamtąd wcześniej... ile dni róznicy? Policzysz, Oktawio? [/quote] Halbinko: moje opuściły 21.01.2008 Krzyczki reszta 24.01.2008-ta reszta siedziała do 30.01.2008 w Warszawie u tej kobiety. Wszystkie 4 włącznie z moimi kiblowały w Krzyczkach kilka dni-Agatka miała gorączkę-pierwsze moje kroki jak napisałam z Krzyczek to nie dom tylko klinika. Tamte maluszki nie odwiedziły pierwszego dnia kliniki:roll:... Quote
halbina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Myślę, że odrobaczanie i szczepienie tych psiaków 24.01. w schronisku, jednego dnia... miało decydujące znaczenie... osłabiło je dodatkowo... jeśli więc były niedożywione lub chore... :roll: Quote
auraa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 pewno nigdy się nie dowiemy dlaczego. Był słabszy:-( Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='halbina'] [B]Myślę, że odrobaczanie i szczepienie tych psiaków 24.01. w schronisku, jednego dnia..[/B]. miało decydujące znaczenie... osłabiło je dodatkowo... jeśli więc były niedożywione lub chore... :roll: [/quote] i to był również gwóźdź do trumny!-tutaj filozofii nie ma-fakty i daty-dali doopy w Krzyczkach jak zawsze-i w W-wie również powinni lepszą opiekę dostac. [B][COLOR=purple]Jacuś i Agatka od 21. do 6 - przez te dni przytyły 1 kg!:lol:[/COLOR][/B] Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 obecnie Jacuś i Agatka robią nocną rozpierduchę: piszczące zabawki, podgryzanie, tarmoszenie i tak dalej:evil_lol: Quote
Ziutka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='oktawia6']obecnie Jacuś i Agatka robią nocną rozpierduchę: piszczące zabawki, podgryzanie, tarmoszenie i tak dalej:evil_lol:[/quote] Znam na co dzień tą rozpierduchę Jacusia i Agatki - gadając z Tobą 3 godziny przez telefon :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Wiem kiedy jest koopa, sikoo, jedzenie :diabloti: i tarmoszenie zabawek itp :eviltong: Quote
oktawia6 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='Ziutka'] Znam na co dzień tą rozpierduchę Jacusia i Agatki - gadając z Tobą 3 godziny przez telefon :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Wiem kiedy jest koopa, sikoo, jedzenie :diabloti: i tarmoszenie zabawek itp :eviltong:[/quote] otóż to:lol:: rozpierducha zakończona koo i siuu-potem wołanie room serwice do sprzątnięcia na błysk, Jacuś szczocha walnął znów na ręczniczek w posłanie Ferplastu potem spojrzał na mnie i stoji....więc poleciałam do szafy po świeży ręczniczek i natychmiast ułożył się na pachnącym w posłaniu, to młodociany wygodnicki!:evil_lol:by nie sikał na swe posłanie:placz:-by robił jak Agatka na terakocie-ale nie! on musi na posłaniu[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/wariat.gif[/IMG]czasem mi się uda złapac siu: i podkładam pod niego ligninkę-to jest sposób-ale nie zawsze złapię, jak widzę, że się kręci to go na kafelki stawiam, kręci się, kręci i abarot na posłanie i dalej to samo i w końcu musi na swoim postawic[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/taz.gif[/IMG] Quote
Ziutka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='oktawia6']w końcu musi na swoim postawic[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/taz.gif[/IMG][/quote] Faceci :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 [quote name='Ziutka'] Faceci :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/quote] taaa ale to jest nic! jak skończy podchodzi do mnie i liże mnie po twarzy[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/i_love.gif[/IMG]podczas gdy ja na kolanach sprzątam-nieprawdopodobny jest! a Agatka dobiera się do moich stóp: jestem osaczona!:evil_lol: Quote
oktawia6 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 teraz śpią:sleep2:rozkoszniaczki sraluszki więc i ja skorzystam!;) Quote
Recommended Posts