Jump to content
Dogomania

Jacuś i Agatka z Krzyczek-Jacuś oddany do mnie po 2 dniach-nużyca-zostaje u mnie !!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że reszta będzie miała naprawdę wspaniałe życie i najlepsze na świecie domki! Należy im sie to! Szkoda tylko, że Dudusiowi sie nie udało...
[*] :-(:-(:-(

Posted

[B]Duduś-od Halbiny-brat Jacusia i Agatki nie żyje: zmarł dzisiaj:[/B]
[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img151.imageshack.us/img151/6682/zniczmp7.jpg[/IMG][/URL]
jutro testy na nosówkę i parwo będą miec Jacuś i Agatka-jeśli okaże się że mają to nie ma szans-umieralnośc 100%-postac utajona również może byc-trzeba sprawdzic.

zapraszam na bazarek dla Jacusia i Agaci:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105370[/URL]

Posted

[quote name='oktawia6']
jutro testy na nosówkę i parwo będą miec Jacuś i Agatka-jeśli okaże się że mają to nie ma szans-umieralnośc 100%-postac utajona również może byc-trzeba sprawdzic.
[/quote]

Umieralnosc nie jest 100% - jeden zywy przypadek lezy w przedpokoju u mnie.
Testy NIE ZAWSZE sa miarodajne pamietaj o tym. (wynik negatywny nie daje 100% pewnosci, ze wirusa nie ma)
Warto chyba podac surowice po konsultacji z wetem.

pzdr
GreenEvil

Posted

jutro napiszę jak będę już po konsultacji lekarskiej, jak wyniki, testy będą zarówno na nosókę jak i parwo.

[B]P.S. W przypadku jeśli masz stwierdzone parwo u szczenięcia powinnaś zgłosic to na piśmie do powiatowego o tym, że w schronisku jest parwo.[/B]

Posted

[quote name='oktawia6']
[/quote]

:roll: okres inkubacji dla parwo i nosowki to 3-8 dni wiec dawno juz mialy by objawy a pierwsze slysze aby postac utajona wystepowala u szczeniąt.

Posted

[quote name='ARKA']
:roll: okres inkubacji [B]dla parwo i nosowki to 3-8 dni[/B] wiec dawno juz mialy by objawy a pierwsze slysze aby postac utajona wystepowala u szczeniąt.[/quote]
[B]Od momentu zarażenia się przez psa parwowirozą do pierwszych objawów upływa 4-6 do 14 dni[/B]

Posted

[quote name='oktawia6'][B]Od momentu zarażenia się przez psa parwowirozą do pierwszych objawów upływa 4-6 do 14 dni[/B][/quote]

;) spij spokojnie juz jest 15 dni a w "praktyce' objawy zaczynaj wystepowac ok 10 dnia..

Ja mysle,ze malucha zabily robale a moze lambie?:-(
Poza tym o ile dobrze pamietam one 'na wyjsciu ze schroniska" byly zaszczepione wiec juz dawno mialy by obiawy i by nie zyly...gdyby zlapaly tam wirusa parwo..

No jeszcze jest coronowiroza....

Posted

[quote name='ARKA']
;) spij spokojnie juz jest 15 dni a w "praktyce' objawy zaczynaj wystepowac ok 10 dnia..

Ja mysle,ze malucha zabily robale:-(
[/quote]
dzięki ARKA:calus:jednak wolę spac spokojnie:nerwy:

Posted

Ja nie będę robiła swoim testów . Moje wetka twierdzi , że nie mam co popadać w paranoję , tylko bacznie obserwować maluchy . Nawet jak test wypadnie pozytywnie , to i tak ich nie uśpie . Będę leczyć .
Teraz maluchy wyglądają kwitnąco . Jedzą , szaleją , nie wymiotują , nie mają biegunki .
Mnie mówili , że umieralność kociąt na panleukopenie jest 100% . U mnie z 6 przeżyły 3 . Czyli 50 % , a kociaki miały od 300 do 800gram :roll:
Nie będę się martwić na zapas , zwłaszcza że mam 8 szczeniąt . Jeśli to wirus , to choć są odzielone , nie ma zmiłuj się :cool1: Jeden test to koszt ponad 40 zł . Nie mam szans ta takie koszty .

Posted

ja już jestem po testach: jest wynik jedneg z testów: parvoviroza ujemna

czekam tylko na wynik na nosówkę-krew musi się od surowicy oddzielcic i wynik będzie za 2 godziny około.
Przy okazji JAcuś i Agatka miały obcięte paznokcie-bardzo rosną u takich maluszków a ciąc trzeba, do tego Agatka miała zaczopowane i to bardzo zatoki odbytowe szczególnie jedną komorę.
Dzisiaj dostały Aniprazol-dawka kolejna jednorazowa.

Jeśli wynik testów na nosówkę będzie negatywne to w tę niedzielę obydwa zostaną zaszczepione.
Testy Jacusia i Agaci: 120 zł (po 2 testy na głowę=4)

Posted

[quote name='halbina']
No to jest powód do radości! Tylko, że te Twoje maluchy wyciągnęłaś stamtąd wcześniej... ile dni róznicy? Policzysz, Oktawio?
[/quote]
Halbinko: moje opuściły 21.01.2008 Krzyczki reszta 24.01.2008-ta reszta siedziała do 30.01.2008 w Warszawie u tej kobiety.
Wszystkie 4 włącznie z moimi kiblowały w Krzyczkach kilka dni-Agatka miała gorączkę-pierwsze moje kroki jak napisałam z Krzyczek to nie dom tylko klinika.
Tamte maluszki nie odwiedziły pierwszego dnia kliniki:roll:...

Posted

Myślę, że odrobaczanie i szczepienie tych psiaków 24.01. w schronisku, jednego dnia... miało decydujące znaczenie... osłabiło je dodatkowo... jeśli więc były niedożywione lub chore... :roll:

Posted

[quote name='halbina']
[B]Myślę, że odrobaczanie i szczepienie tych psiaków 24.01. w schronisku, jednego dnia..[/B]. miało decydujące znaczenie... osłabiło je dodatkowo... jeśli więc były niedożywione lub chore... :roll:
[/quote]
i to był również gwóźdź do trumny!-tutaj filozofii nie ma-fakty i daty-dali doopy w Krzyczkach jak zawsze-i w W-wie również powinni lepszą opiekę dostac.

[B][COLOR=purple]Jacuś i Agatka od 21. do 6 - przez te dni przytyły 1 kg!:lol:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='oktawia6']obecnie Jacuś i Agatka robią nocną rozpierduchę: piszczące zabawki, podgryzanie, tarmoszenie i tak dalej:evil_lol:[/quote]
Znam na co dzień tą rozpierduchę Jacusia i Agatki - gadając z Tobą 3 godziny przez telefon :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Wiem kiedy jest koopa, sikoo, jedzenie :diabloti: i tarmoszenie zabawek itp :eviltong:

Posted

[quote name='Ziutka']
Znam na co dzień tą rozpierduchę Jacusia i Agatki - gadając z Tobą 3 godziny przez telefon :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Wiem kiedy jest koopa, sikoo, jedzenie :diabloti: i tarmoszenie zabawek itp :eviltong:[/quote]
otóż to:lol:: rozpierducha zakończona koo i siuu-potem wołanie room serwice do sprzątnięcia na błysk, Jacuś szczocha walnął znów na ręczniczek w posłanie Ferplastu potem spojrzał na mnie i stoji....więc poleciałam do szafy po świeży ręczniczek i natychmiast ułożył się na pachnącym w posłaniu, to młodociany wygodnicki!:evil_lol:by nie sikał na swe posłanie:placz:-by robił jak Agatka na terakocie-ale nie! on musi na posłaniu[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/wariat.gif[/IMG]czasem mi się uda złapac siu: i podkładam pod niego ligninkę-to jest sposób-ale nie zawsze złapię, jak widzę, że się kręci to go na kafelki stawiam, kręci się, kręci i abarot na posłanie i dalej to samo i w końcu musi na swoim postawic[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/taz.gif[/IMG]

Posted

[quote name='oktawia6']w końcu musi na swoim postawic[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/taz.gif[/IMG][/quote]
Faceci :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Ziutka']
Faceci :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
[/quote]
taaa ale to jest nic! jak skończy podchodzi do mnie i liże mnie po twarzy[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/i_love.gif[/IMG]podczas gdy ja na kolanach sprzątam-nieprawdopodobny jest!
a Agatka dobiera się do moich stóp: jestem osaczona!:evil_lol: