Neigh Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [quote name='andzia69']a to on nie zostaje jednak u ciebie, Neigh?:eviltong:[/quote] Jak widać szuka domu.....:p Quote
Diana S Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 I pewnie go znajdzie....:loveu::loveu::loveu: Quote
Wisełka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Na pewno znajdzie bo na to ZASŁUGUJE :) Będzie wiernym przyjacielem i na pewno byle komu nie zostanie oddany, bo na Tygryska trzeba zasłużyć i JUŻ :p Quote
maggiejan Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Ależ przystojny młodzieniec zrobił się z Tygryska, odchuchany...kto by pomyślał, że on jeszcze 2 tygodnie temu ledwo żywy był... Quote
EVA2406 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Ja o tym wiedziałam. Przecież Neigh zawsze dokonuje cudów :evil_lol:. Quote
desdemona Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Psiak Odzyl:) Wie, Ze Ktos Sie Nim Interesuje:) Quote
Ziutka Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Cioteczko Neigh - jak tam się miewa Tygrysek :loveu: :loveu: :loveu: Quote
maggiejan Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Czy wysłaliście już petycję w sprawie Krzyczek? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105264&page=3[/URL] Quote
Ziutka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [quote name='maggiejan']Czy wysłaliście już petycję w sprawie Krzyczek? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105264&page=3[/URL][/quote] OCZYWIŚCIE Quote
Nicol Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Neigh jak sie ma Tygryś? Co z tym domkiem który sie dla niego szykował? Udało sie? Quote
Neigh Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Tygrys ma się baaardzo dobrze. Dom był w niedzielę. Do tej pory nie mam żadnych informacji. Mówiąc krótko nie odzwoniono.Jednak nie ukrywam, że ja ze swojej strony nie jestem przekonana - że Tygrys powinien tam zamieszkać. Co ciekawe uwagę na pewne kwestię zwróciły mi.....moje dzieci:-).Inna sprawa, że przekonana to ja byłam wyłącznie w przypadku Myszy, Kawy, Tipsa i Kołtunka. Mam kilka wątpliwości. Ale wygląda na to, że nie muszę się nimi przejmować......wnioskując z braku odzewu. Co wielce ciekawe Tygrys po raz pierwszy pokazał pazurki........czyli warknął do Pani i Pana odwiedzających. Za co został skarcony, ale nie przeze mnie........tylko przez Pana. Jutro wybieramy się na szczepienie. Mam też pytanie - możecie mi napisać - kto i gdzie Tygrysa ogłasza??? I czy w ogóle jest gdzieś ogłaszany??? Do tej pory nie było żadnych telefonów w jego sprawie........ale z racji jego stanu nieszczególnie się przejmowałam. Teraz moze już śmiało ruszać na swoje..... Mam też pewien problem z hotelem........z racji tego, że Tygrys od blisko 3 tygodni jest u mnie ......hotelowe miejsce zajął inny pies. Ja oczywiście Tygrysa nie wystawię za drzwi..:-). Ale bardzo apeluję o pomoc w szukaniu domu. Wiem, że Tosia2 posłała jego zdjęcia zainteresowanym osobom. Wysłane zdjęcia były nie tylko jego - na razie potencjalni chętni się nie odzywali..... Czarujemy więc dalej. Quote
auraa Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Dla tych wszystkich psów, to chyba jakiś sabat trzeba by zwołać. Zaczynam ::angryy: Quote
Neigh Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Jutro zrobię podsumowanie wpływów i wypływów finansowych. Jak na razie to on nadal bogaty:-). Stać go:-) Quote
Mecka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Może to i dobrze jak się ten domek więcej nie odezwie, też jestem zdania, że nawet najmniejsze ostrzeżenia trzeba brać pod uwagę. Quote
Neigh Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Ja wyznaję zasadę, że nie mówimy za plecami, tylko otwartym tekstem. Nie wiem czy Pan czyta, ale wiem że czyta Pani;-). O wątpliwościach pogadam - z najbardziej zainteresowanym:-) jak się dodzwoni.... Gdyby ktoś był żądny szczegółow zapraszam na priw. Quote
desdemona Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 psiak znajdzie dom. najwidoczniej ten nie jest mu pisany. po tym co przeszedl musi to byc naprawde wspanialy i kochajacy dom dla psiaka. Quote
Neigh Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [B]Wpłaty:[/B] Mysza1- 20 zł Karolina B. ( nick?) - 35 zł Gusia0106- 50 zł Ruda 76 - 20 zł Maggiejan- 20 zł aaawaldi - 50 zł Miki - 50 zł Mecka - 30 zł Irmina 1 ( Molosy) - 50 zł Tosa - Tosiakowo - 50 zł Pucka69 - 20 zł Gosia i Przemek - 200 zł Paweł S. ( nick?) - 20 zł Jamaika - 20 zł Paros - 50 zł Jola i Jeff - 50 zł Kami - 20 zł Zmysł - 50 zł Fafledwie - 50 zŁ p. Małgosia z Giżycka - 50 zł Taddeus - 50 zł [B]Razem - 955 zł[/B] [B]Wydatki:[/B] 1. 145 zł - ( 118 zł badania - rachunek + leki + szampon ) 2. 139 zł - druga morfologia, frontline, odrobaczenie itp - rachunek razem : 284 zł troszkę mi głupio ale.....pies jest u mnie już prawie 3 tygodnie ( dostaliśmy worek karmy + worek makaronu od Toskanii - już nie ma:-) pozwolicie, że za pozostałe żywienie, jazdy do weta itp doliczę do rachunku 120 zł. Mam jeszcze jednego psa tymczasowego na głowie - na którego będzie trudno zbierać.......więc same rozumiecie. Jesli ktoś ma jakieś uwagi to poproszę otwartym tekstem. Tym samym wydatki na Tigera = [B]400 zł[/B] [B]W puli Tigera 555 zł[/B] Quote
Neigh Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Mam bardzo złe wieści. Przed mniej więcej godziną Tygrys mial coś na kształt ataku padaczki.......Tak to wyglądało. Poczytałam w książkach i necie.....obajawy się niestety całkowicie pokrywają..... Ależ mi się fatalnie ten rok zaczął....... Quote
EVA2406 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 ...jejku, a było już tak dobrze...... Teraz mam też taki przypadek padaczki u kota koleżanki. Dostaje luminal. Quote
Nicol Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='Neigh']Mam bardzo złe wieści. Przed mniej więcej godziną Tygrys mial coś na kształt ataku padaczki.......Tak to wyglądało. Poczytałam w książkach i necie.....obajawy się niestety całkowicie pokrywają..... Ależ mi się fatalnie ten rok zaczął.......[/quote] oby to nie była padaczka.... Bo pewnie wóczas szanse na domek będą o wiele mniejsze :-(. Trzymam kciuki za Tygrysia... Quote
fafledwie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Nie panikujmy! Padaczka to nie wyrok i pies spokojnie może dożyć starości. Podstawą jest odpowiednio dobrany lek i określenie przyczyny choroby.Mój boksio był na luminalu,do tego osłona na wątrobę i wyniki były OK.Powaliła go niestety inna choroba prawdopodobnie nowotwór.. A wracając do Tigera możliwą przyczyna padaczki,to tylko sugestia,może być ogólne wycieńczenie organizmu i/lub toksyny uwalniane przez osłabioną wątrobę. Albo padaczka pourazowa?Trzymaj się psiaku,będzie dobrze! Quote
Neigh Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Byliśmy u weta. Szczepienia odłożone na razie na tydzień, dwa. Padaczka, bo na 90% jest to właśnie ona, jest bardzo trudna czy wrecz niemożliwa do zdiagnozowania. Wet może opierać się jedynie na relacji - w tym przypadku mojej. Zbadano mu źrenice - nie reagowały w sposó zadowalający. Nie ma co na razie zakładać najgorszego. Moze ona być np. pourazowa - nie wiemy ile razy w swoim życiu "zarobił" w łeb. Ale, jak słusznie napisała Fafledwie moze być wynikiem zatrucia organizmu. Nie będę się wdawać w długie tłumaczenia, bo się nie czuję na siłach. Zreszta na co to komu:-). Generalnie chodzi o to, że Tiger przez ostatni czas dostawał wysoko białkową karmę. Zbyt duże stężenie białka - w konsekwencji przemian w organiźmie może wywoływac atak padaczki. I tego się trzymajmy. Powienien dostawać karmę niskobiałkową np. taką dla psów chorych na nerki lub dla dużych, ale mało aktywnych psów. Będzie także dostawał witaminę B + tran. Na razie nie dostanie żadnych innych leków. To był pierwszy atak - no przynajmniej pierwszy zauważony.Dopóki nie zostanie określona częstotliwość itp nie ma o czym gadać. Jeśli miałyby to być ataki sporadyczne typu raz na miesiąc i rzadziej - niewskazane jest dodatkowe leczenie farmakologiczne. Leki typu luminal podaje się przy częstych i regularnych atakach. Zmieniam dietę, podaję witaminy i tran i spokojnie:-). Zreszta nawet jak ma padaczkę, to co z tego? Nadal nie widzę problemu.... Quote
Recommended Posts