Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szasztin']On znajduje sie w przy budzie koło lub pod drzewkami( choinkami). tylko raz wyszedł jak podeszłam.
Ma chyba problemy z chodzeniem- proszę sprawdź!
Niestety nic więcej nie wiem. Wrzuc coś mu odemnie - może jakas puszkę lu kawałek mieska.
Prawdopodobnie wybiore sie w piątek rano do Dąbrówki - ale szefostwo musi dać mi urlop.
Czekam na info po odwiedzinach schroniska.[/quote]

Szaszkin , wróciłam , wzięłam Alanka na spacerek , bo tak ma na imię ten onek , ale ponieważ kondycję mamy jaką mamy , szczególnie ja ;)nie był on aż tak długi :lol: No i 6 psiaków zjadło dzisiaj ciepły posiłek :multi:dla tylu niestety tylko starczyło :cool3: Alanek ma podest ;) zeby nie musiał kłaśc się na ziemi;) i dostał dzisiaj porcję wit. m.in. na stawy :lol: szukalam tego " twojego " onka i znalazłam jednego najbardziej wychudzonego , on się też załapał na ciepłe zarełko, mam nadzieję że to ten " twój";) Na koniec nie wytrzymałam , tyle tam smutnych oczu że poświęciłam moje 2 drożdżowki ;)
malagos , przepraszam , ale zapomniałam się zapytac o tego maluszka z łapką :oops: ogólnie małych psiaków jest tam stosunkowo niewiele , w znacznej cześci to większe psiaki, no i tych onkowatych jest najwięcej:cool3:, trudno tak od razu załapać który jest który:cool3:
Fotek dzisiaj nie robiłam:cool3:, postaram się coś pstryknąc nastepnym razem , dzisiaj skupiałam się raczej na obserwacji psiaków, które sa przyjazne, którym potrzeba tylko troszkę czasu żeby poznały człowieka i będzie ok . Niektóre wyglądaja na agresywniejsze ale to też nie wiadomo , bo po bliższym poznaniu taki psiak moze się okazać przylepą ;)
pozdr

Posted

a mozeby trzeba porozwieszac ogłoszenia zareklamowac ten schron ......moze maoło kto wie ze tam takie bidulinki .......

jakies reklamy mogłabym pokserowac wydrukowac i wysłac wam nie ma z tym problemu ..mieszkam za daleko innaczej nie moge pomoc

wspierac jedynie

Posted

Czy ktoś, kto bywa w schronisku mógłby powiedzieć co jest najpotrzebniejsze? Za jakiś miesiąc powinnam już miec część pieniądzy z bazarku, no i byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł pomóc za jakiś czas w transporcie zakupów dla psiaków.

Posted

[quote name='cropka']Czy ktoś, kto bywa w schronisku mógłby powiedzieć co jest najpotrzebniejsze? Za jakiś miesiąc powinnam już miec część pieniądzy z bazarku, no i byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł pomóc za jakiś czas w transporcie zakupów dla psiaków.[/quote]

Cropka , potrzebnych jest dużo rzeczy , m.in. to co napisała Kora, ale z bazarku raczej na budy nie starczy :cool3: Ale lepsza karma , np. puszki , ja gotuję wiadro ciepłego żarełka , korpusy z kurczaka i częstuję psiaki;)
mają suchą , ale wolą gotowane ;) ,
Byłam tam dzisiaj , jest tam niewidomy onek :-(, boksio z guzem :-( i duuużo fajnych psiaków, serce pęka gdy się patrzy w te ich, mimo wszystko ufne oczy :placz:

Nie zabawiłam długo bo był wet i szczepił psiaki , więc nie chciałam przeszkadzać ;) nawet mojego ulubieńca Alanka nie zabralam na króciutki spacerek:shake: i nie robiłam dzisiaj żadnych fotek :shake:

[B][SIZE=3]Przede wszystkim potrzebne byłyby doooobre domki i kochający właściciele z pełnym zrozumieniem dla ich ułomności ( co niektórych) i schroniskowch nawyków, którzy daliby im czas na ponowne zaufanie człowiekowi i nie oczekiwali od razu " wdzięczności" , bo ta przychodzi z czasem.[/SIZE][/B]

Posted

nie ma szans żeby starczyło na budy-na jedną może. Ale mogłabym kupić wełnę mineralną, papę i gwoździe w dość dużych ilościach. Możnaby było dobrze ocieplić te budy, które są. Tylko potrzebne by były ręce do pracy :roll:. Oprócz mnie trzy osoby, które poświęciłyby dzień na ociepleniowe szaleństwo, no i transport...transport...transport!!! Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='cropka']nie ma szans żeby starczyło na budy-na jedną może. Ale mogłabym kupić [SIZE=3][COLOR=red][B]wełnę mineralną[/B][/COLOR][/SIZE], papę i gwoździe w dość dużych ilościach. Możnaby było dobrze ocieplić te budy, które są. [/quote]

:crazyeye: wełne? W zadnym wypadku!! Psy jak to psy moga sie do niej dostac i nieszczescie gotowe, jesli to steropian..

Posted

prosze panstwa czeka w duzej ilosci na transport - starczy na Dabrowke i Gdynie.
Ale papa to bardzo dobry pomysl.

P.S. Zza wykladzin tez mnie juz prawie nie widac - pracuje pilnie nad transportem - wszelkie pomysly mile widziane....

Malgosmalgos

Posted

gdyby już coś przyjechało i trzeba by było rąk do pracy to dajcie znac na pw czasem nie mam sił sledzić wszystkich wątków, które mnie interesują, ale ja bym przyjechała pomóc,dałabym też znać chłopom z dawnej straży, może któryś by mógł pomóc

Posted

A co tu tak ucichło? Czyżby już nikogo nie interesowały psy z Dąbrówki?
Pomoc nadal jest potrzebna, sytuacja jeszcze się nie unormowała, do normalności jeszcze daleko. Pieniędzy brak, bud brak i wiele innych rzeczy!

Posted

[quote name='Kora-']A co tu tak ucichło? Czyżby już nikogo nie interesowały psy z Dąbrówki?
Pomoc nadal jest potrzebna, sytuacja jeszcze się nie unormowała, do normalności jeszcze daleko. Pieniędzy brak, bud brak i wiele innych rzeczy![/quote]
Interesują , jak najbardziej , wybieram sie w sobotę :cool3:, do normalności jeszcze daleka droga :cool3:, oby adopcje ruszyly :cool3:

Posted

No w końcu jestem przy kompie!!!
Mam nadzieję że w niedziele uda mi sie wpaść do Dąbrówki i porobić zdjęcia.
Kora kiedy jedziesz do Dąbrówki????? Jak spacerki z pieskami?? Jesteś w stanie coś o nich opowiedzieć???
Trzeba ruszyć z adopcjami..