Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

....w niedzielę nasze schronisko nieczynne:oops: dyzury jednoosobowe pełnią tylko pracownicy..
Jak widziałam co się dzieje w Krzyczkach,to ,,moje ,, schronisko jest wzorcowe,przyjazne dla zwierząt..często brakuje kasy na sterylki czy rozbudowe ,ale dbają o codzienne karmienie[gotowane],wode i ciepłe budy.Nasze zwierzęta nie wyglądaja jak szkieletory z szarpanami ranami,sa smutne i nostalgiczne ale to kwestia ich psychiki.Te co sie przyzwyczająją ,sa radosne i bawią sie w kojcach,gorzej z tymi co ich przeraża szczekanie,wyscig do miski i dominacja innych.Kierownictwo te ostatnie umieszcza w boksach zamkniętych i w jedynkach aby je chronic od zimna i agresji psiaków[one czują że inne sa w stresie].Wiesz dużo czasu nie zostaje tej garstce ludzi na inne zajęcia jak karmienie ,sprzątanie i papierki,na codzień tez zastepują weta.Nie mowie że w schronie zwierzęta sie nie zagryzają ale jakos tak starają sie dobierac aby takich sytuacji było jak najmniej.Ostatnio adaptuje sie jeszcze jeden budynek z kojcem i z wybiegami,wiec bedzie więcej miejsca ...ale prawda jest taka że ja bym wolała aby psiaków było mniej...aby ludzie sie opamiętali:-( aby każdy psiak miał chate i by to był przywilej posiadanie zwierzątka:oops: AMEN.
Sorry ...taka reflaksja mnie dzisiaj dopadła.....

Posted

Krzyczki to napewno najgorsze schronisko dla zwierząt....
i jestem tego pewna....

u nas w uciechowie ostatnio jeden burak(wieśniak potocznie mówiąc:evil_lol:) kupił sobie amstaffa:-(:shake:
niby nic dziwnego, ale facet jest zdrowo kopnięty:mad:
swojego byłego psa chciał wymienić na nowego bo mu przez trzy lata kaszlał....
Najgorsze jest to że musi dojść do tragedii żeby mu psa odebrać...
za niedopowiedzialnośc nie odbierają:shake:

Posted

Rotek, Olkusz jest taki jak Krzyczki. Tylko że [B]nikt tego nie widzi i nie zobaczy[/B], bo nie mają wstępu nawet osoby szukające swoich zaginionych psów... Jak do Olkusza pies pojedzie, to już nie wróci i nikt go nie wyrwie :placz:

Giselle, a Koka to na moje oko śliczny Cocker Spaniel -ek :loveu: Jakby ja do psiego fryzejra zabrać, to domki się będą zabijać!

Posted

...Ula ;)dzieki cos mi chodziło po głowie ale.... ,jeszcze raz dzieki.
Troche ją wyczeszę[kapiel tez by sie przydała ,ale zima]Bojąca okropnie,chyba sytuacja to sprawiła ze malutka było kochana ,rozpieszczna i nagle beeee lala................................
.....................................................................................
rotek_;)masz racje to wielka nieopowiedzialnosc
widziałam tylko łagodne amstaffy ale czego facet jego nauczy?
czego będzie wymagał?:mad:
a tak na marginesie to co zrobił za ,,starym,, psem?:oops:
schron ?
.........................................................................
...........................................................................
Czasem załuje że Bóg dał mi zbyt wrazliwą dusze[że jestem mazgajem i nie moge spac]
Ulaa,ludzie z Tozu,WECI ,POLICJA TEZ NIE MAJA PRAWA WSTEPU,to po ch.....re takie schronisko,to obóz koncentracyjny i oprawcy:mad:

Posted

[quote name='giselle4']....Koka -3lata i kupa stresu...siedzi w budzie i mozesz ja wołać ona jest zwinięta w kłębuszek i wcale jej nie widac.....trzeba na rece -inaczej udaje że jej nie ma:-(Najgorsze ze nawet nie wiem jaka to rasa-pomozcie:oops:
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/234bd76cc766ebb4.html"][IMG]http://images25.fotosik.pl/158/234bd76cc766ebb4m.jpg[/IMG][/URL]
[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/234bd76cc766ebb4.html[/URL]
[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c8f63643b7e7a300.html[/URL]
[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c55ef9a72552dc32.html[/URL]
Nic ja nie interesuje tylko lezy i chyba cos mysli,taki dziwny spokoj od nieje bije,a moze to obojętnosć.:-(:-([/quote]

[quote name='Ulaa']Giselle, a Koka to na moje oko śliczny Cocker Spaniel -ek :loveu: Jakby ja do psiego fryzejra zabrać, to domki się będą zabijać![/quote]
Zgadzam się z [B]Ulaa[/B], to cocker spanielka czekoladowa. Śliczna sunieczka.
Wrzucę ją na forum spanielowe i na wątek adopcyjny spanieli tu na dogo. ;)

Posted

Asia & Ginger:loveu:
martwie sie o nia ,inne psiaki sa zainteresowane człowiekiem ona nie:shake:
Pomozcie ,moze na Waszym szybciej ja ktos zauwazy,dałam ogłoszenie do Wyborczej i lokalnej....:oops:teraz tylko czekać.....zimno jest pada snieg
to czas do siedzenia w domku psiakow .
Troche ja wyczesze i moze lepsze fotki na spcerku zrobie.....zobacze.
Odezwe sie do Was i WY PROSZE ZAGLADAJCIE dzieki za już,prosze o wiecej;)

Posted

[quote name='giselle4']Asia & Ginger:loveu:
martwie sie o nia ,inne psiaki sa zainteresowane człowiekiem ona nie:shake:
Pomozcie ,moze na Waszym szybciej ja ktos zauwazy,dałam ogłoszenie do Wyborczej i lokalnej....:oops:teraz tylko czekać.....zimno jest pada snieg
to czas do siedzenia w domku psiakow .
Troche ja wyczesze i moze lepsze fotki na spcerku zrobie.....zobacze.
Odezwe sie do Was i WY PROSZE ZAGLADAJCIE dzieki za już,prosze o wiecej;)[/quote]
[B]Giselle4[/B], jeśli uda Ci się zrobić jakieś fajne fotki suni i opisać chociaż trochę jej charakter, jaka jest do psów, ludzi itp., to wystawię ją na Allegro (chociaż mogę wystawić też z tymi zdjęciami, a najwyżej później dodam nowsze). Co Ty na to? :cool3:

Posted

....Bradzo prosze wystaw ją na allegro.:multi:w srode jestem w schronisku[jutro chyba nie dam rady]wiec bedzie wiecej fotek...obiecuje:oops:Zasluguje na dobry i ciepły dom,to nie jest piesek do budy...tylko fotelikowy:lol:

Posted

[quote name='giselle4']....Bradzo prosze wystaw ją na allegro.:multi:w srode jestem w schronisku[jutro chyba nie dam rady]wiec bedzie wiecej fotek...obiecuje:oops:Zasluguje na dobry i ciepły dom,to nie jest piesek do budy...tylko fotelikowy:lol:[/quote]
No wiadomo spanielki są jak najbardziej fotelikowe, znam to z doświadczenia. :evil_lol:
W takim razie jutro ją wystawię, bo dzisiaj już chyba nie dam rady. ;)

[quote name='rotek_']giselle, pan powiedział ze zdechł...

a chyba jest jakies cocoerkowe forum....
sunię można poogłaszać[/quote]
Tak jest forum spanielowe: [URL="http://www.spaniele.pl"]www.spaniele.pl[/URL]
Sunia ma już tam swój wątek. :p
Jak tylko zrobię Allegro, to poproszę moją ulubioną osobę od ogłoszeń o pomoc w ogłaszaniu na innych portalach. :p

Posted

rotek_..ale mnie osłabiłas [zapomniałam o pytaniu z wczesniejszego postu i zaraz migotanie przedsionkow]:oops:Szkoda ze psiak zdechł,pewnie nie był leczony na ten kaszel.:mad:Pare groszy i mozna mieć nastepne zwierze,szkoda ze nie podchodzimy do zwierzat ,tak jak do adopcji dzieci[są bezbronne ja te ostanie ,wiec nie ma roznicy...ale to tylko moje zdanie]:cool3:
Miłe jest to, że jak pokazuje psiaki na dogo to zaraz zgłaszają sia cioteczki od ras i pomagaja ...ogłaszaja i wspieraja mie:multi:dla mnie to bardzo dużo.
Dziekuje wszystkim:calus:

Posted

[quote name='andzia69'][IMG]http://images23.fotosik.pl/159/c55ef9a72552dc32med.jpg[/IMG]

śliczna czekoladka![/quote]

...yy, ze tak sie zapytam, skad to piesek? i czy to jego pan? :razz:

Posted

Asia & Ginger...Kontakt moze byc do schronu [numer telefonu lub do mnie -jak Tobie wygodniej]74 83 11 800 lub 664 315 852:oops::loveu: i dzisiaj zawalilam:mad: ...az mi wstyd.:p...jutro dopiero nowe foty Kokuni.
Masz racje nie pisz w jakiej miejscowosci jest schron.....i jeszcze raz dziekuje.....:oops::multi::multi:

Posted

Mag Ya:loveu: Tobie to pewnie ten Pan sie podoba,ale to jest pracownik schroniska -Pan Robert i jak cos to prosze załatwiać sprawy telefonicznie hihihihi:oops:
Koka jest zestresowana i nie wychodzi z budy,więc potrzebuje pomocy.Ogolnie radzę sobie sama ,zabieram na dłuzszy spacer nad rzekę i fotografuje jak leci pozniej selekcja.Psiaki są inne na łące mhhh wydaje mi sie ze ładniejsze ,jakas radosć w nie wstepuje:multi:ale w sobote było baaardzo zimno i poprosiłam o pomoc:loveu:i przytrzymanie dziewczynki na rekach.A suńka jest w Dzierzoniowiew naszym schronisku.:oops:

Posted

MagYa^^:oops:ukradłam [jak widzisz]Twoj kontakt z gumtree,nie znałam tego adresu i wystawiłam Boryska.Dziesiaj troche wiecej pieskow tam umieszcze [mam nadzieje ze sie nie gniewasz:mad:]i jeszcze raz w Wyborczej.To z ogłoszeń z Wyborczej ludzie telefonują i zabieraja nasze bidy:multi:.
A Pan Robert? mhhhhh powiem szczerze nie w moim typie:cool3: ale masz racje moze i jest cos w tym dołku hihihihihi ale do adopcji to chyba nie jest.:eviltong:oj głupia baba jestem;)

Asia ,dziękuje za forum spanielkowe....:oops: