Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Woda jak na razie na swoim miejscu czyli w rzece, ale jest po brzegi, tam gdzie była "plaża" jest pełno mętnej wody.

Myślę że skoro jest tak bardzo zimno to na razie nic nie grozi łące, bo do domu woda na pewno podejść nie da rady, dom jest na stoku wzgórza.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jak się ją bierze na ręce to gryzie.

Ale nie od razu - jeśli jest to zdejmowanie z blatu, ze stołu, z wieka zamrażarki (wskakuje z rozbiegu, nikt nie wie jak) to gryzie od razu.

A jeśli wyjmuję ją z piwniczki do której uparcie wskakuje a nie umie wyjść - to najpierw siedzi grzecznie, a dopiero kiedy jesteśmy już poza piwniczką wścieka się, miota i kąsa.

Posted

[quote name='Neris']Jak się ją bierze na ręce to gryzie.

Ale nie od razu - jeśli jest to zdejmowanie z blatu, ze stołu, z wieka zamrażarki (wskakuje z rozbiegu, nikt nie wie jak) to gryzie od razu.

A jeśli wyjmuję ją z piwniczki do której uparcie wskakuje a nie umie wyjść - to najpierw siedzi grzecznie, a dopiero kiedy jesteśmy już poza piwniczką wścieka się, miota i kąsa.[/QUOTE]
to cecha wszystkiego co małe - złośliwe toto jakby chciało sie za wymiar odgryźć.

Posted

[quote name='luka1']to cecha wszystkiego co małe - złośliwe toto jakby chciało sie za wymiar odgryźć.[/QUOTE]

A co taki maluch może innego? Nie ucieknie, mocno nie ugryzie, tyle jego co poszczeka i poskubie :o Poprawia sobie samopoczucie maluch.

Posted

[quote name='Gosiapk']A co taki maluch może innego? Nie ucieknie, mocno nie ugryzie, tyle jego co poszczeka i poskubie :o Poprawia sobie samopoczucie maluch.[/QUOTE]
A to nie jest całowicie prawdziwe. Moja Mysza Ruda jest drobniutka i wydaje się taka krucha ale jak wpadnie w furię to potrafi zaleźć za skórę nawet wielkiemu psu. Przed żadnym nie pęka.
(A to moja kolejna malizna [url]http://www.dogomania.pl/threads/213054-FINKA-czeka-przy-drodze-na-swoj%C4%85-szans%C4%99[/url] )

Posted

[quote name='luka1']to cecha wszystkiego co małe - złośliwe toto jakby chciało sie za wymiar odgryźć.[/QUOTE]

Wypraszam sobie, moje jamniki są idealnie grzeczne! Oprócz jednego.
A Malizna jak ugryzie to NAPRAWDĘ przebija skórę. Ona nie jest taka całkiem normalna...

• 2 months later...
Posted

Sobie ją najpierw złap, potem możesz przytulać, oczywiście jeśli już nie potrzebujesz nosa :diabloti:

Już dzwoniło do mnie parę osób,żeby zapytać czy aby zołzina żyje. Otóż żyje, co prawda trochę w swoim świecie, ale co trzeba kuma. W porze podawania leków stawia się obok mojego biurka i na wszelki wypadek szczeka.

Dzisiaj robiłam sobie zupkę na kurzych żołądkach, odstawiłam z ognia i nie wiem jak, ale część z tych żołądków z zupy wyparowała. Mała glizda została przyłapana na wyżeraniu.

Posted

[quote name='Neris']

Dzisiaj robiłam sobie zupkę na kurzych żołądkach, odstawiłam z ognia i nie wiem jak, ale część z tych żołądków z zupy wyparowała. Mała glizda została przyłapana na wyżeraniu.[/QUOTE]

Wie słonko co dobre!

Neris - nie wiesz czy jest na Dogo ktoś z Myszyńca? Tam dramat jest.

Posted

Jeszcze żyję. To jest za Ostrołęką w kierunku Mrągowa. Pierwszy raz zobaczyłam na własne oczy, że może być znacznie gorzej niż w schronisku. Widziałam tylko przez 5 minut z okna autobusu, ale ta obojętność ludzi. Jakby te psy były niewidzialne. Tylko taki mały chłopak się obejrzał... Sama też nie wysiadłam. Czuję się jak śmieć. Będę wracać w piątek. Wezmę jakieś jedzenie. Ale co to zmieni?

Posted

Założyłam Myszyniakom wątek choć nie wiem co z nimi. Jutro będę jechać, może uda się zrobić zdjęcia?
Zapraszam, to moj pierwszy wątek
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/216771-Dwa-psy-koczują-przed-dworcem-w-Myszyńcu[/URL]

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Przeszliśmy jesienne przesilenie, w niedzielę Żabąg miał 6ataków.
Ale już znowu jest ok, chociaż mam wrażenie, że ona niezbyt dobrze widzi. "Swoje" ścieżki zna dobrze, ale kiedy ją wołam czasami patrzy na przykład w sufit.