wanda szostek Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 To fajny mały kundelek. Ogłaszajcie gdzie się da. Quote
Eruane Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Nkt się małą nie interesuje. :shake: :-( Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 W górę Kochanie !!! W górę !!! Eruane, a może by dorzucić jej nowe fotki, link do nowego filmiku (oczywiście wszystko w miarę czasu i dyspozycyjności)??? Quote
wanda szostek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Czy na pierwszej stronie są wklejone jej ogłoszenia? Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Allegro odnowione: http://www.allegro.pl/item302707163_amber_malutka_sunia_blaganie_o_dom_.html Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 wanda szostek napisał(a):Czy na pierwszej stronie są wklejone jej ogłoszenia? Z tego co wiedzę, zerknęłam na 1 str.są linki do filmów. Quote
Eruane Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Tak, to linki do fimików. Cięzko mi znaleźć czas. MIałam w zeszłym tygodiu zrobic niuni nowe ż niedługo, już niedługo... Quote
Eruane Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 NIkt o Amberkę nie pyta, nikt nie dzwoni z ogłoszeń w prasie, z allegro. Załamka, po prostu załamka. Majqa, moze w ogłoszeniu allegro dodaj, że ona przypomina do złudzenia miniaturowego podengo portugalskiego, bo już nie wiem, co robić. Quote
Eruane Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Miejmy nadzieję, że to coś da. :-( Quote
Eruane Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Troszkę się załamuję już w związku z nią. Jej opiekunka nie daje rady z taką czeredą zwierząt... Niech każdy ogłasza Amberkę, gdzie może, proszę. Quote
Eruane Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Właśnie rozmawiałam z opiekunką Amberki. Sunia znów jej uciekła, jak hydraulik otworzył furtkę. Musieli ją ganiać po ulicach i dorwali przed trasa szybkiego ruchu. Postram się w przyszym tygodniu poćwiczyć z małą, ale to, że poćwiczę z niąsama przychodzenie raz na jakisczas to zdecydowanie za mało. Jej jest potrzebny opiekun. Zdarza się też jej ciągle załatwić się w domu. Jej opiekunka ie daje rady przy tylu zwierzętach wszystkiego dopilnować. Mam nadzieję, że szybko znajdzie sie ktoś dla suni. Quote
wanda szostek Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Poważnym problemem jest , że suczka załatwia się w domu. Nawet jak dom się znajdzie, to może suczkę zwrócić. Quote
majqa Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Brzmi fatalnie...Kompletnie nie sygnalizuje? Może Pani-opiekunka z nadmiaru obowiązków, czemu się nie dziwię, nie wyłapuje sygnałów? Quote
wanda szostek Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Szczeniaki wymagają częstych spacerków. Boję się, żeby jej się ten nawyk nie utrwalił, bo z adopcji będą nici. Quote
Eruane Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 No właśnie, też się o to martwię. Ale nie ma możliwości umieszczenia jej w innym DT. :shake: Dlatego mam taka nadzieję cichą, że szybko znajdzie się dla niej dom docelowy. :-( Quote
Eruane Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Kiedy byłam u suczki, kręciła się i wypuściłam ją. Od razu pobiegła zrobić siusiu i kupę. Ale trzeba ją mieć na oku. A pani, która się nią opiekuje, ma jeszcze oprócz niej, 8 innych zwierząt pod opieką, w tym dwa psy. W efekcie, nie nadąża z wypuszczaniem małej. Boi się też puścić ją samą, bo przychodzą na korepetycje uczniowie, otwierają bramę i sunia może uciec. wydaje i się, że brak konsekwencji w wychodzeniu z sunią jest głównym problemem. Najczęściej zdarza jej się załatwić w domu nocą. wiem jednk, jak trudno jest wychodzić na czas z młodym psiakiem, gdy bna głowie s jeszcze inne. wiem również, że brak konsekwencji w wychodzeniu doprowadza do pogorszenia problemu. Domyślam się też, że przez ten problem mogła zostać wyrzucona przed wigilią, bo przecież na święta ważniejszy dla ludzi czystosć w domu niż sam duch świąt. Naprawdę nie wiem, co zrobić w obecnej sytuacji. :shake: Gdyby było ciepło chyba zostawiłabym małą na dworze i wpuszczał do domu wtedy, gdy miałabym czas mieć ją na oku. A tak... nie wiem. Amberk uwielbia ganiać po podwórku. Mogłaby to robić pół dnia, jak nie cały. Quote
Eruane Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Nikt nie chce suni... :-( Co to będzie... Quote
ewelinka_m Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Amber pilnie szuka domu, obecna pani sobie nie radzi przy takiej ilości zwierzaków! Quote
Recommended Posts