kika22 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Suka z Jedrzejowa kontakt 607-171-458 jest u dogomaniaczki Potter I to z nią proszę się kontaktować Sonia - sunia, mix bernardyna. Ma ok. 3-4 lat. Wiele miesięcy błąkała się po Jędrzejowie i chyba nie spotkało jej nigdy nic dobrego ze strony człowieka. Okazało się, że na podbrzuszu ma bliznę po olbrzymiej ranie. Teraz już odżyła i pięknie potrafi się bawić z człowiekiem. Jest pięknym, reprezentacyjnym, spokojnym psem. OKAZUJE SIE ZE SONIA JEST JUZ DAWNO WYSTERYLIZOWANA Quote
Neigh Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Mail z propozycjami poszedł do Pani - czekamy na odpowiedź i tym samym decyzję. Quote
MonikaP Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 W Poznaniu zgłoszono mi do adopcji 1,5 roczną bernardynkę, grzeczną, lubiącą dzieci, ale podejrzewam, że nie jest wysterylizowana (czekam jeszcze na informacje). Quote
patch75 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 zobaczymy, niech jakiemus sie poszczesci Quote
GrubbaRybba Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [FONT=Century Gothic]W Tomaszowie Maz. w schronisku jest to bernardyn. O psie dowiedziałam się od znajomego ze Straży Miejskiej. Jakiś miesiąc temu odciął tego biedaka ze sznurka [/FONT][FONT=Century Gothic]i zawiózł do schroniska[/FONT][FONT=Century Gothic]. Pies był przywiązany do drzewa w lesie. Pies jest bardzo przestraszony, ale nie wykazuje agresji. Odsunął sobie budę od ściany i całe dnie siedzi między ścianą a budą, wciśnięty w kąt. Ukryty przed światem. [/FONT][FONT=Century Gothic]Pies, po adopcji, będzie potrzebował czasu, aby zaufać człowiekowi. Podobno ma około 6-7 lat. [/FONT][FONT=Century Gothic] Psiak jest piękny... oto on: [/FONT][FONT=Century Gothic] [/FONT][FONT=Century Gothic] Pies zostanie wydany do adopcji po zabiegu kastracji. Na wszelki wypadek podaj numer telefonu do schroniska: (44) 724-69-87[/FONT][FONT=Century Gothic][/FONT] Quote
patch75 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 ale biedny:-( kto go tak skrzywdzil?:angryy: Quote
bigos Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Ze Swarzędz/ koło poznania Duża Misia. Suczka, duża, ok. 2 lat. W schronisku od 02.2007. Znaleziona w Kociałkowej Górce. Była uwiązana na środku pola, miała odmarznięte łapy. Nieufna w stosunku do obcych osób, świetna na stróża. Benia Suczka, duża, ok. 2,5 roku Przywieziona z Pobiedzisk.Łagodna, trochę nieufna w stosunku do obcych, nie ze wszystkimi psami się zgadza. Pies przebywa w schronisku w Swarzędzu/k Poznania Portos Pies, duży, ok. 3-4 lat. W schronisku od 08.2007. Bardzo łagodny i przyjazny. Baca Pies, duży, ok. 3 lat. W schronisku od 08.2007. Oddany przez właścicieli "z powodu wyjazdu". Grzeczny i przyjazny. Quote
HIRON Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Bernardynka ok. 4 lata jest PRZEŚLICZNA wysterylizowana, odebrana okrutnemu człowiekowi który zabijał psy na smalec, przebywa w domu tymczasowym w Krakowie wiadomość w Hotelu dla zwierząt tel. 507 067 087 Quote
Neigh Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Bardzo proszę - wklejajcie tylko zdjecia psiaków do 2 lat ( taki wymóg) plus PO sterylce. Łagodnych i do ludzi i do zwierząt.Bo się robi niepotrzebny galimatias. I tak inny pies nie przejdzie, więc nie ma po co ........Co z tego, że będzie tu 20 zdjęć bidnych psów.......jak i tak wymogi spełniają 2. Pani się odezwała, wstępnie wybrała jedną suczkę, która jest w schronisku u Józefowie i miała mieć wczoraj sterylizację. No i co? No i nie miała, bo za maksimum 2 tygodnie sie szczeni, więc za poźno na sterylkę. Pani będzie dalej myśleć. Kontra sie mamie Pani nie podoba - bo za mało kudłata....... Quote
patch75 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 neigh, wiadomoc cos o wyborze kobiety?kontra bylaby idealna:shake: Quote
Neigh Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 No od wczoraj cisza....... Jak się okazało, że Bercia z Józefowa też odpada........no to zapadła cisza. Nie wiem co o tym myśleć:-( Quote
patch75 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 ojoj, a ile jej pieskow do 'obmyslenia' zostalo? Quote
Natussiaa Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 BERNARDYNKA: http://szczecin.schronisko.net/adopcja8794-12.html Quote
Neigh Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Nadal cisza........patch moze Ty do niej zadzwoń - mnie już trochę głupio nagabywać..... Quote
patch75 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 no dobrze, zadzwonie do niej i powiem jej, ze nie ma co czekac, ze mozna by bylo to 'zamknac' w najblizszym czasie:cool3: sprobuje namowic ja na Kontre, bo sunia fajan i wysterylizowana lub tu byla jeszcze fajna sunia Quote
patch75 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 [quote name='bigos']Ze Swarzędz/ koło poznania Duża Misia. Suczka, duża, ok. 2 lat. W schronisku od 02.2007. Znaleziona w Kociałkowej Górce. Była uwiązana na środku pola, miała odmarznięte łapy. Nieufna w stosunku do obcych osób, świetna na stróża. Benia Suczka, duża, ok. 2,5 roku Przywieziona z Pobiedzisk.Łagodna, trochę nieufna w stosunku do obcych, nie ze wszystkimi psami się zgadza. Pies przebywa w schronisku w Swarzędzu/k Poznania bigos-czy ktoras znjch miala sterylke? Quote
patch75 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 no wiec, Pani jest nadal zainteresowana, corka nalegala na Bercie, ale stwierdzily, ze moze nie ma sensu czekac tak dlugo, wiec prosila jeszcze o jakies swiezsze zdjeica Berty; ja tez zaproponowalam jej Sonie (podobno w tym samym wieku mniej wiecje jak Berta), wyslalam jej zdjeciie z tego watku i info kika2-masz jeszcze jakies zdjecia Sonii? skonatkuje sie tez wolontariuszka, ktora sie nia zajmuje, jak napisalas neigh-mozesz doibyc jeszcze jakies zdjecie Berty? Pani te zpowiedziala, ze jelsi to, co wyslalas jest swieze, to moze wystraczy wydaje sie, ze corka mw tu decydujace zdanie; ona musi wybrac. Quote
Neigh Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Jutro będą dziewczyny w schronie to poproszę, żeby zrobiły. Ale te co wysłałam są z zeszłej niedzieli....... No ale doooobra, chce to proszę bardzo....... Quote
patch75 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 jak z zeszlej niedzieli, t dobrze;) sluchaj, a ona nie mogla otworzyc zdjec jakiego psa, te zdjecia byly na jakiejs stronie internetowej Quote
patch75 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 super, dzieki, probowalam dodzwonic sie do potter, ale byla nieosiagalna. Juz wysylam, Pani podala mi zly adres, na ktory wyslalam te dwie pierwsze fotki Soni i inne Kontry, no i nie doszly, wiec dzis otrzymalam smsa z zapytaniem co sie stalo-czyli Pani czeka na zdjecia, to dobrze; tamte dwie wyslalam jej od razu Quote
kika22 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Dodatkowy kontakt do Potter! Stowarzyszenie Obrona Zwierząt mail: [email protected] Quote
patch75 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 neigh, czy Pani sie kontaktowala? jak nei, trzeba by sie z nia moze skontatkowac, w piatek jej wysylalam zdjecia, wiec wkrotce tzreba ja zapytac co i jak Quote
Neigh Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 No i owszem trzeba. Do mnie się nie odzywała. Mogę się zobowiązać, do telefoningu. Tym bardziej, że ta Bercia co tak jej się podobała, już się oszczeniła........trzeba odczekać mom i można sterylizować. Quote
Recommended Posts