Jump to content
Dogomania

Szukamy bernardyna lub bardzo podobnego!Bercia z Jozefowa MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

Prawdopodobnie jest miejsce dla bernardyna/bernardynki lub bernardynopoodbnego na Mazurach. Pies/suka musi byc wykastrowany/a ( w domu jest juz jeden piesek), bez tendencji do ucieczek (jesli tylko mozna to sprawdzic) lub jesli to jest samiec, lagodny dla innych samcow. Wiem, ze w schronisku w Krakowie sa bernardyny, moze znajdzie sie ktos tutaj z Krakowa?

Domek sprawdzony, a sprawa Baaaardzo Pilna

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='patch75']Prawdopodobnie jest miejsce dla bernardyna lub bernardynopoodbnego na Mazurach. Pies musi byc wykastrowany ( w domu jest juz jeden piesek) lub jesli to jest samiec, lagodny dla innych samcow oraz bez tendencji do ucieczek (jesli tylko mozna to sprawdzic). Wiem, ze w schronisku w Krakowie sa bernardyny, moze znajdzie sie ktos tutaj z Krakowa?

Może być też suńka:-)

Warunek: wysterylizowana, łagodna, niezbyt skoczna, bez tendencji do ucieczek. Sprawa PILNA

Napisałam już do Emir....

Posted

Benia - sunia, mix bernardyna. Ma ok. 2 lata. Jest super łagodna i do dzieci i do psów. Chwilowo została przygarnięta przez dobrego człowieka w podkieleckiej wsi, który znalazł ją przywiązaną w lesie. Niestety nie może tam zostać na stałe, bo człowiek ten ma w tej chwili ok. 10 psów.

Sunia kontak 609-890-204

Posted

Suka z Jedrzejowa
kontakt 607-171-458
Sonia - sunia, mix bernardyna. Ma ok. 3-4 lat. Wiele miesięcy błąkała się po Jędrzejowie i chyba nie spotkało jej nigdy nic dobrego ze strony człowieka.
Okazało się, że na podbrzuszu ma bliznę po olbrzymiej ranie. Teraz już odżyła i pięknie potrafi się bawić z człowiekiem. Jest pięknym, reprezentacyjnym, spokojnym psem.
Wysterylizowana!

Posted

[quote name='kika22']Benia - sunia, mix bernardyna. Ma ok. 2 lata. Jest super łagodna i do dzieci i do psów. Chwilowo została przygarnięta przez dobrego człowieka w podkieleckiej wsi, który znalazł ją przywiązaną w lesie. Niestety nie może tam zostać na stałe, bo człowiek ten ma w tej chwili ok. 10 psów.

Sunia kontak 609-890-204

super kobitka, tylko co ze sterylka? wysterylizowana prawdopodbnie nie jest, co?:-(

Posted

[quote name='kika22']Suka z Jedrzejowa
kontakt 607-171-458
Sonia - sunia, mix bernardyna. Ma ok. 3-4 lat. Wiele miesięcy błąkała się po Jędrzejowie i chyba nie spotkało jej nigdy nic dobrego ze strony człowieka.
Okazało się, że na podbrzuszu ma bliznę po olbrzymiej ranie. Teraz już odżyła i pięknie potrafi się bawić z człowiekiem. Jest pięknym, reprezentacyjnym, spokojnym psem.

sliczna, ale musi byc sterylka:-( tam samiec jest, a nie wiadomo, czy ludzie by ja wysterylizowali, nawet jesli podpisali by umowe z warunkiem wykonania sterylki

Posted

Każda beniowaty proponowany Państwu musi być PO sterylizacji.

Ta pierwsza pewnie by się spodobała...........ale no właśnie nie jest jak rozumiem wysterylizowana???

Posted

w naszym schronisku jest pies bernardyn, będzie kstrowany za tydzień, oczywiście można to przyspieszyć, na razie bardzo spokojny ;) i duuuuuży. Ma 5-6 lat. WŁaściciele mieli się po niego zgosić ale już wiadomo że się nie zgoszą :( więc w razie potrzeby proszę o kontakt na PW z _bubu_ lub Hund lub tel 515-242-723, 604-950-574

Posted

Wszystko fajnie, ale Patch zapomniała dodać, że Państwo chcieli b.młodą sunię - szczeniaka praktycznie. O ile może na psa dadzą się na mówić, to na bank nie na dorosłego:-)

Posted

[quote name='Neigh']Wszystko fajnie, ale Patch zapomniała dodać, że Państwo chcieli b.młodą sunię - szczeniaka praktycznie. O ile może na psa dadzą się na mówić, to na bank nie na dorosłego:-)[/quote]

Takie rzeczy to tylko w Erze :evil_lol: To mi się nasuwa na myśl - bo jesli ma to być szczeniak to na pewno nie bedzie wysterylizowany, nie da się też okreslić czy nie będzie miał "tendencji do ucieczek".

Myślę, że należałoby tych Państwa w tej kwestii uświadomić.:lol:

Posted

Dlategoteż szukamy psa/suki wysterylizowanego. Pies w wieku 10 miesięcy - 1,5 roku spełnia te warunki. 5-6 letni piękny i dorodny samiec niestety nie:(.

Posted

[quote name='Neigh']Wszystko fajnie, ale Patch zapomniała dodać, że Państwo chcieli b.młodą sunię - szczeniaka praktycznie. O ile może na psa dadzą się na mówić, to na bank nie na dorosłego:-)[/quote]

o jej, mnie nic nie mowili nic takiego, ciotka-zapomnialas mi przekazac?:razz:;) to musi byc koniecznie szczenior? no bo rzeczywiscie szczenior nie bedzie po sterylce

Posted

wyjasnie moze dlaczego sterylka juz wykonana jest tak wazna i dlaczego to takie pilne:
otoz domek zglosil sie juz jakis czas temu, a neigh szukala kogos do jego sprawdzenia, po jakims czasie znalazla, ale osoba , ktora sie zobowiazala, nie dotrzymala obietnicy-sluch o niej zaginal, wiec rodzina czekala najpierw na znalezienie kogos do wizyty, a potem az ta osoba do nich zawita-wszystko sie przeciagnelo, stad ta pilnosc; w sobote otrzymalam zapytanie co do kogos, kto moglby te wizyte wykonac, a ze, osoba, o ktorej wiedzialam, ze pochodzi ze szczytna, nie pojawiala sie soattnio na dogo, zdecydowalam sie sama tam pojechac, zeby juz dalej tego nei pzreciagac; chodzi o to, aby tego juz nie pzredluzac, bo ludzie naprawde troche czekaja i nawet swiety moglby stracic cierpliwosc (mogliby pojsc do pseudochodwocy i sprawic sobie szczenaiaczka, a tak, to poptzrebuajcy pies moze znajdzie dom);)