Fuksik15 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Mam takie pytanie mój pies rasy foksterier szorstowłosy ma 3 lata i ie zje innej karmy suchej niż PEDEGREE JUNIOR co mam zrobić? Próbowała już inne ale wymiotował i później leżało i leżało. Proszę o odp. Quote
eska87 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 A wypróbowaliście już wszystkie karmy dostępne na rynku? Ja na Twoim miejscu napisałabym prośby o próbki, pytała też o nie w sklepach zoologicznych i kiedy tylko znalazłabym coś co odpowiada psince, kupiłabym daną karmę. A jeśli nie udałoby się takowej znaleźć, to lepiej zapomnieć o suchej karmie i zdecydować się na gotowane, albo BARFa.. Quote
Fuksik15 Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 a gdzie można zamówić darmowe próbki można w zoologu ?? Quote
Estera Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Możesz zapytać w zoologu, albo wysyłać maile do dystrybutorów : [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=49652[/url] Quote
Viris Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Próbuj na początek zmieszać pedigrasa z kilkoma kulkami innej karmy. Nie wprowadzaj zmian "micha w michę" bo to często się źle kończy.... Quote
Justynaaaa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 No to masz ten sam problem co ja.. dostał `lepszej` karmy i innej nie tknie. Jeżeli podałaś mu pedigree w saszetce, czy puszcze, to już w ogóle.. Quote
Ireland Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 do tej karmy dodawane są różne świństwa, które powodują takie reakcje na inne karmy ;> Quote
ssylwia Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 mój pies co prawda nie był na pedegree ale na chapi(kolejne świństwo) też nic nie chciał Eukanuba ucuzlenie royal to samo... i w końcu zdecydowałam się na purinę pro plan i powiedziałam twardo "albo jesz to albo bedziesz głodny" i tak już wcina purinę na zmianę z gotowanym i jest super zero uczuleń i chętnie je :) Quote
Christiane Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Kup trochę Pedigree i trochę innej, lepszej karmy. Na początek wsyp do miski 3/4 Pedigree i 1/4 lepszej karmy i tak przez dwa - trzy dni. Potem wsyp 2/4 Pedigree i 2/4 innej karmy, i tak trzez trzy dni lub dłużej, a potem 1/4 Pedigree i 3/4 lepszej... A potem wiadomo, tylko ta dobra karma ;D Quote
natalia_123 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='Fuksik15']Mam takie pytanie mój pies rasy foksterier szorstowłosy ma 3 lata i ie zje innej karmy suchej niż PEDEGREE JUNIOR co mam zrobić? Próbowała już inne ale wymiotował i później leżało i leżało. Proszę o odp.[/QUOTE] Widocznie sie przyzwyczaił :) Dobrze że wg coś je,a jeśli wymiotuje przy innych karmach to może nie warto go męczyć innymi karmami ?! Quote
usiowa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Moja suka przez [B]17 [/B]lat swojego życia była karmiona Pedigree, miała piękne zęby, wszystkie zachowała do końca, lśniącą sierść i zero jakichkolwiek problemów trawiennych czy ze stawami. Całe życie w ruchu, zawsze w świetnym humorze. Została uśpiona bo przyplątało się ropomacicze i zapalenie płuc, operacji by nie przeżyła. Quote
Ulita Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Jeśli masz nadal problem z karmą suchą dla psa, to może wypróbuj karmę Artemis. Możesz zamówić sobie darmową próbkę i zobaczysz jak pies na nią zareaguje, a nóż mu posmakuje, a ta karma jest nowa, nie ma jej w supermarketach, można zamówić na stronie [url]www.artemiskarmy.pl[/url] Ma dobre mięso, warzywa, owoce. Quote
Martens Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='usiowa']Moja suka przez [B]17 [/B]lat swojego życia była karmiona Pedigree, miała piękne zęby, wszystkie zachowała do końca, lśniącą sierść i zero jakichkolwiek problemów trawiennych czy ze stawami. Całe życie w ruchu, zawsze w świetnym humorze. Została uśpiona bo przyplątało się ropomacicze i zapalenie płuc, operacji by nie przeżyła.[/QUOTE] Dobre geny to więcej niż jakiekolwiek żywienie; przecież bywają na wsiach psy, które jedzą chleb i zlewki z obiadu i dożywają podobnego wieku, ale to wyselekcjonowane na ciężkich warunkach życia osobniki... Nie każdy pupil ma na tyle wytrzymały organizm, żeby był zdrowy przez 17 lat na Pedigree, które składowo niestety jest gównianą karmą - można karmić czymś lepszym, można karmić Pedigree i zrobić eksperyment, czy nasz pies jest z tych wytrzymalszych, czy jednak odbije się to na jego zdrowiu. Quote
Monika i Max :) Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Próbki można zamówić na Royal canin tylko trzeba się zarejstrować ;) Quote
Recommended Posts