GrubbaRybba Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Mamy też szczeniory... 4 suczki, mają 7-8 tygodni, będą srednie. Razem: Quote
GrubbaRybba Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 I starszego szczeniorka... niestety to depozyt, nie może trafić do adopcji, dopóki sąd nie odbierze go prawnie właścicielowi - pijakowi Quote
GrubbaRybba Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Mama i jej młode. Mama to wylękniony mix boksia, kuli się na widok człowieka, boi się, pewnie była bita. :( Do tego jest okrutnie chuda. Sunia ma kilkudniowego szczeniaka. Tak się kuliła, gdy podeszłam. :-( maluch i jeszcze raz mama I jeszcze jedna mama z maluchami... Mama jest małą sunią, sięga do połowy łydki. Została znaleziona w lesie z trzema szczeniakami. Quote
GrubbaRybba Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Malutka, futrzana sunia, straszny pieszczoch, choć już nie pierwszej młodości. Doskonały pies dla starszej osoby. :) Sunia czeka na sterylkę. Tu ze współlokatorkami i jeszcze malutka, pinczerkowata współlokatorka. Quote
GrubbaRybba Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Spanielek (prawie), czeka na kastrację. Nie wiem nawet, czy to pies, czy sunia. Przyjacielski i miły. RUDOLF Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Na koniec podam trochę liczb. Od listopada zabiegom poddano 60 psów. Limit już wyczerpany w jednej trzeciej. Do adopcji od początku listopada poszło ok. 30 psów. Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Podam wiadomości związane z tygodniem pro-zwierzęcym...:loveu: Tydzień odbędzie się w dniach 21 kwietnia-25kwietnia. -Poniedziałek-przyjeżdża do nas pies łowiecki -Wtorek-przyjeżdża do nas pies policyjny -Środa-owiedza nas weterynarz -Czwartek-przychodzę do szkoły z Łatusią...moim psem...:loveu:Będę opowiadać o różnych rasach psów,jak psy szkolić,jak opiekować się pieskiem,pokaz umiejętności...:loveu: -Piątek-przyjeżdża do nas pani ze sklepu zoologicznego,przywozi ze sobą różne zwierzęta.Będzie o nich opowiadać. Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 OOOOOOOOOOOO jestem pod wrażeniem - Zuzia, a wciśnij tam jeszcze zachętę do adopcji psów ze schroniska Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ja wyjeżdżam 20 kwietnia do Austri...:) i wracam 24 w raniutko (około 8 ).Nie będzie mnie niestety w poniedziałek,wtorek i środę...:( W czwartek nie będę miała lekcji.Na godzinę 11.00 przychodzę z Łatką no i chciałąbym się was podpytać o czym rozmawiać,jakie tematy poruszać...? Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 W tej mojej pogadance muszę duuużo tematów poruszyć....:) Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Spanielek (prawie), czeka na kastrację. Nie wiem nawet, czy to pies, czy sunia. Przyjacielski i miły. Sunia tak na 90%, dwa tyg. temu o niej z kier. rozmawiałam. Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Aha...co do tej zbiórki to pani mi powiedziałą, że: "Lepsza będzie zbiórka pieniędzy na te smycze,obroże.Tutaj u nas nie ma zoologika no i nie będę trudzić rodziców żeby jechali do miasta po obróżkę do miasta" Musze jej napisać co jest potrzebne, zapomniałam jej powiedzieć o tych deskach, jutro jej to powiem...:) Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 A i będzie konkurs na rzęzbę, płaskorzęźbę psa. Fajnie by było potem żeby to na jakimś apelu dla rodziców wylicytować...:) Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 ZUZANNA11 napisał(a):A i będzie konkurs na rzęzbę, płaskorzęźbę psa. Fajnie by było potem żeby to na jakimś apelu dla rodziców wylicytować...:) Licytacja to super pomysł, z deskami pewnie byłby największy problem, ale może gdzieś w jakimś gospodarstwie są niepotrzebne Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Co jest bardziej potrzebne: obroże czy smycze ? Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 ZUZANNA11 napisał(a):Co jest bardziej potrzebne: obroże czy smycze ? Smycze, w obrożach czasami się psy znajduje Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Aha...to uzbierane pieniądze najlepiej na karmę i smycze, tak ? Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Tak. Albo na deski;) Zuza może być jeszcze taki myk, ż jak będziecie mieć dechy i stolarza pod ręką - to ufundujcie schronisku budę. W zależności ile będziecie mieć to może być np, podwójna, ocieplana... Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Albo można ogłosić, że jak ktoś chętny na zrobienie budy to proszę bardzo !!! ;) Quote
GrubbaRybba Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 *Gajowa* napisał(a):Piękne ONki macie. Wiem. :loveu: Jak weszłam do schroniska, to aż mi dech zaparło. Wciąż nie mogę uwierzyć, że takie psy siedzą w schronie. :shake: Quote
Recommended Posts