Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Aniu, dowiedz się konkretnie co robi pies, że facet nie daje sobie z nim rady.
Jak się pies zachowuje w domu. Jak do innych psów, dzieci. Jak na spacerach.

Powiedz facetowi, że postaramy się poszukać domu, ale że to może potrwać miesiąc - dwa. Że Boże Narodzenie to nie jest dobry pomysł na szukanie domów. Że ludzie myślą o świętach, wyjazdach, nie o psach.

Postaraj sie o dużo zdjęć. Najlepiej ładnych, łapiących za serce, ze spacerków.

Zapytaj, co facet zamierza zrobić z psem, gdy nie znajdziemy dla niego domu. Bo znalezienie domu w ciągu tygodnia jest nierealne, nawet w przypadku małego, rasowego szczeniaka.

W razie czego poleć hotel w Wiadernie. Ja wkleiłam numer do tego hotelu na watku Malwiny. Tam trzeba go poszukać.

Ogólnie postaraj się wytłumaczyć facetowi, jakie są realia, zapewnij, że pomożemy, ale że cudotwórcami nie jesteśmy i że facet musi mieć plan B.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha, jak facet będzie niemiły i niewspółpracujący, powiedz mu, że pies ma czipa, że on jest za niego odpowiedzialny, a za porzucenie psa grozi kara pieniężna i / lub do 2 lat więzienia. Wtedy powinien się uspokoić i chcieć współpracować.

Poza tym jak szczeniak mógł ugryźć kogoś specjalnie. Zrobił to pewnie dla zabawy lub ze starchu. U psów agresja zaczyna się rozwijać dopiero po 8 miesiącu życia, a jest rozwinięta ok 1,5 roku życia. A on tyle nie ma.

Posted

Rybko to nie szczeniak. To ten Pluto co siedział kilka miesięcy z Emirem i Lordem i denisem. Tem do labka podobny ciut. Wystraszony bardzo. ten co na początku za budę się chował.

Posted

Aha, myślałam, ze to ten nowy pluto.

No nic, dowiedz się jak najwięcej, łącznie z tym, co zrobiła sąsiadka, że on ją ugryzł. Jak się zachowała. Może machała ręką. Może krzyczała. Psy ze schronisk mają różne schizy. Boją się różnych rzeczy. Czasem nei można przy nich biegać, czasem machnąć ręką, kopnąć piłki, itd.

Posted

Jaki cudny haszczak!:-o

Mamusia - cudo! Ma cięte uszy czy mi sie wydaje?

Ten wygląda jak rodezjan:loveu:
Większy jest od dobermana?

A to to jest najprawdziwszy owczarek pirenejski....SZOK!

Posted

Pan o hoteliku wie pod Tomaszowem wie, m tam jutro pojechać.
Po powrocie z Anglii podejmą decyzję, będą zdjęcia, opis.
Pluto ugryzł sąsiadkę, bawiła się z nim i w momencie kiedy wstała ją capnął.
Panią kocha, świata poza nią nie widzi, na Pana jak wraca warczy i chyba to jest problemem...

Posted

ale pani chyba tej miłosci nie odwzajemnia skoro nie martwi sie o psia przyszłosc co do gryzienia sasiadki istnieje takie cos jak kaganiec
chyba ci ludzie nie zasługuja na tego psa:shake:

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Kurczę, mój Pluto ?
Eh... :roll:

Dokładnie, ale ważne jest to, że ludzie szukają pomocy. Nawet nie myślą o jego wyrzuceniu, chyba.
Dlatego pomoc w ogłoszeniach będzie potrzebna

Posted

[quote name='ocelot']Pan o hoteliku wie pod Tomaszowem wie, m tam jutro pojechać.
Po powrocie z Anglii podejmą decyzję, będą zdjęcia, opis.
Pluto ugryzł sąsiadkę, bawiła się z nim i w momencie kiedy wstała ją capnął.
Panią kocha, świata poza nią nie widzi, na Pana jak wraca warczy i chyba to jest problemem...

A Pani z psem popracować nie chce? Bo tego typu problemy (pies kocha jedno, na drugie warczy) to z reguły przy odrobinie starań łatwo rozwiązać.

Posted

[quote name='Bazyliah']A Pani z psem popracować nie chce? Bo tego typu problemy (pies kocha jedno, na drugie warczy) to z reguły przy odrobinie starań łatwo rozwiązać.

Toż tłumaczyłam, że to jest o rozwiązania, jesteśmy w kontakcie telefonicznym.
Obiecałam pomoc...

Posted

Dobrze, że nie chcą go wyrzucić. Dobrze, że szukają pomocy.
Dobrze też, aby skontaktowali się z Bazyliah. Ona na pewno do nich przemówi. :kciuki:

Chętnie pomogę w ogłoszeniach, ale muszę mieć opis zachowań psa i zdjęcia. Bo te ze schroniska są kiepskie.

A teraz pokażę wam pewną dziewczynkę. Kto zgadnie, co to za panna...