Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Neczka']A ja poleciłabym Canis. To jest 2 gości właśnie z polecanego przez Kudłatą Jamnika, którzy otworzyli swój prywatny gabinet :)[/quote]
OK,dzięki wielkie!

Posted

[quote name='grzenka']Diagnoza-na podstawie wyników badań enzymów wątrobowych, mocno przekraczających normę:-([/quote]

Przykro mi bardzo, mam nadzieję, że to nic poważnego. Ja mam bardzo złe wspomnienia z bieganiem z wynikami badań po lecznicach - stąd mój brak przekonania do polecania jakiejkolwiek. Jakieś pięć lat temu zwiedziłam większość lecznic rzeszowskich w wynikami morfologii i biochemii mojej suki i w trzech dowiedziałam się, że są wzorcowe, jeden wet stwierdził ropomacicze (u rocznej suki...), dwóch niewydolność nerek, w końcu trzeci odkrył zapalenie ucha...I zdaje się, że coś tam jeszcze było po drodze. Wyniki badań psich są ciężkie do diagnozowania.
Radziłabym odwiedzić kilku wetów dla pewności.
Trzymaj się.

Posted

[quote name='bubu+']Pytanko! widziałe ogłoszenia w Jarosławiu że zaginoł haszczak czy czasem nie schował sie w Orzechowcach???:cool3:[/quote]

Jest haszczak w Orzechowcach przywieziony z Jarosławia.

[IMG]http://img370.imageshack.us/img370/6783/dscn1816wl0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/3825/dscn1821bn8.jpg[/IMG]

Posted

Ja melduje, ze Kory-Pregusi ok wszystko, jest juz duzo spokojniejsza nie boi sie tak wszystkiego jak na poczatku, oczywiscie spacerki obowiazkowo szaleje jak wariat :evil_lol: i nawet zaczela szczekac czego wczesniej wogole nie robila, chyba poczula sie juz jak u siebie bo lata jak pancia z podniesionym ogonem :lol: chyba wie ze to juz jej domek i pilnuje.

Przepraszam Becie ze jej jeszcze tych smyczy i obrozki nie wyslalam bo zawiezc osobiscie to juz wogole nie dam rady, ciezko u mnie z czasem, postaram sie:roll:

No co tu duzo pisac moge sie tylko powtarzac Kora jest swietna bardzo madra grzeczna kochamy ja bardzo a ona cieszy sie tak szalenczo ze dla tego wesolego pyska czlowiek zrobilby wszystko:loveu: oczywiscie zterroryzowala mnie tym odwracaniem sie na grzbiet i wywalaniem brzucha do glasiania:evil_lol:

pozdrawiam

p.s. Odwalacie kupe dobrej roboty! naprawde jestem pelna podziwu! na razie z braku laku a raczej czasu ja robie tylko propagande w pracy i wsrod znajomych, ze pieski czekaja ze naprawde warto!

Posted

[quote name='biba'] Na razie z braku laku a raczej czasu ja robie tylko propagande w pracy i wsrod znajomych, ze pieski czekaja ze naprawde warto![/quote]

Dobre i to biba.....propaguj, rozgłaszaj, szukaj....:eviltong:
A dla naszej Pręgusi serdeczne pozdrowionka i uściski....:buzi:

Posted

[quote name='becia66']Jest haszczak w Orzechowcach przywieziony z Jarosławia.

[IMG]http://img370.imageshack.us/img370/6783/dscn1816wl0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/3825/dscn1821bn8.jpg[/IMG][/quote]

[B]JUTRO POSTARAM SIĘ ZNALEŚĆ TO OGŁOSZENIE< KURCZE TYLKO GDZIE JA TO WIDZIAŁEM[/B] :confused:

Posted

Już pewne. Szukamy domu dla psiaka !

Pies jest grzeczny, rzadko szczeka, ładnie chodzi przy nodze. Jego właściciel wybił mu DZIURĘ NA SZYI i OBDARŁ NOS. Szukamy domku.........:angryy:

Posted

[quote name='Neczka']Już pewne. Szukamy domu dla psiaka !

Pies jest grzeczny, rzadko szczeka, ładnie chodzi przy nodze. Jego właściciel wybił mu DZIURĘ NA SZYI i OBDARŁ NOS. Szukamy domku.........:angryy:[/quote]

Czyli Neczuś to nie ten z ogłoszeń w Jarosławiu ???

Posted

[B]Ważna sprawa[/B]

[B]Schronisko ma założony rachunek bankowy dla wpłat, które będą traktowane zgodnie z opisem darczyńców.[/B]

[B]KREDYT BANK[/B]

[B]16 1500 1634 1216 3005 3830 0000[/B]

Tak więc nie musicie korzystać z mojego rachunku tylko wpłacać bezpośrednio na schronsiko jeśli chcecie pomóc konkretnemu psu.

Z uwagi na brak dostępu do internetu co przysporzyło problemów na wątkach bo nie udało się spraw wyjaśniać na bieżąco przez moją osobę wycofuję się z zakładania wątków, bo nie jestem w stanie tego prowadzić dobrze i z taką powagą jak sprawa tego wymaga. Zawsze chętnie pomogę w napisaniu tekstu do wątku, ale niestety nie w podbijaniu wątków i prowadzeniu spraw adopcyjnych.

Posted

[quote name='Neczka']Już pewne. Szukamy domu dla psiaka !

Pies jest grzeczny, rzadko szczeka, ładnie chodzi przy nodze. Jego właściciel wybił mu DZIURĘ NA SZYI i OBDARŁ NOS. Szukamy domku.........:angryy:[/quote]
:olympic::x:chainsaw::2gunfire::boom:to dla byłego właściciela

Posted

[quote name='Miśka84']:olympic::x:chainsaw::2gunfire::boom:to dla byłego właściciela[/quote]

No to ja nie rozumiem po co te ogłoszenia w Jarosławiu były o zaginieciu psa...:shake:

Posted

[quote name='albiemu'][B]Ważna sprawa[/B]

[B]Schronisko ma założony rachunek bankowy dla wpłat, które będą traktowane zgodnie z opisem darczyńców.[/B]

[B]KREDYT BANK[/B]

[B]16 1500 1634 1216 3005 3830 0000[/B]

Tak więc nie musicie korzystać z mojego rachunku tylko wpłacać bezpośrednio na schronsiko jeśli chcecie pomóc konkretnemu psu.

Z uwagi na brak dostępu do internetu co przysporzyło problemów na wątkach bo nie udało się spraw wyjaśniać na bieżąco przez moją osobę wycofuję się z zakładania wątków, bo nie jestem w stanie tego prowadzić dobrze i z taką powagą jak sprawa tego wymaga. Zawsze chętnie pomogę w napisaniu tekstu do wątku, ale niestety nie w podbijaniu wątków i prowadzeniu spraw adopcyjnych.[/quote]

Moze dajcie to na pierwszy post bo znowu wszyscy będą szukać.

Posted

[B]Co do haszczaka, już wszystko wyjaśniam.[/B]

Psiak błąkał się po Jarosławiu, postanowił wziąć go do domu pewien chłopak, którego brat miał przyjechać z innego miasta i wziąć psiaka do siebie. Niestety brat nie przyjechał, a chłopak nie mógł już dłużej trzymać u siebie psiaka, więc oddał go koledze.
Temu koledze psiak uciekł.
Kilka dni później chłopaki znaleźli psa w jakiejś podjarosławskiej wiosce, widzieli, jak jego 'właściciel' (?) bił go jakimś ciężkim narzędziem. Najprawdopodobniej nie było żadnego wypadku. Pies został poprostu skatowany przez swojego 'pana'...:angryy:
Po tym wydarzeniu znów pojawił się na Jarosławskich ulicach, skąd został zabrany do weterynarza, który zajął się jego ranami, po czym ludzie z SM odwieźli go do schroniska.

Z jego krótkich pobytów w domach, wiemy, że piesek ładnie chodzi przy nodze, zachowuje czystość w domu i jest cichy.

A te ogłoszenia zrobili ci chłopcy, u których przez kilka dni husky mieszkał. Chcieli znaleźć go, aby już nie trafił do tego kata.......:shake:

[CENTER]
[/CENTER]

Posted

[quote name='gagata']Albiemu,ale zajrzysz od czasu do czasu.co? Bo będzie smutno....:placz:[/quote]

Gagatko kochanaś kobita i dziękuję Ci za to. Dogomania stała się dla mnie miejscem obcym praktycznie bo coraz częściej jest miejscem do popisówek, szarpaniny, nagonek a nie solidnej pracy dla zwierząt i to przyznaje szczerze mnie dobija. Przykre, ale nie chce brać udziału w czymś co jest mi tak obce w tym wydaniu. Do schroniska jeździć będę. Ja uciekam od pewnych ludzi nie od zwierząt.
Zwierzaki zawsze będą mi milsze bo milczą kiedy wszyscy wokoło mają za dużo do powiedzenia. Pomagać będę wedle własnego uznania, orzeszków nie zostawię napewno :) będę z nimi zawsze kiedy tylko możliwość tego będzie. Będą spacery, psio ludzkie rozmowy i co będzie trzeba. Za dużo dobrego dały mi zwierzęta z Orzechowiec abym miała je zostawić - mam w stosunku do nich olbrzymi dług do spłacenia.
Jestem albo za głupia albo za mądra, albo zwyczajnie zbyt zmęczona aby szarpać się z ludźmi.

Beciu trzymam kciuki za Perełkę i pozostałe zwierzaki! Marlej znalazł dom więc pisać tekstu nie będę. Został jeszcze jeden psiak do napisania i dzisiaj wyślę tekst. Wiem, że znajdą domy - dobrze będzie!