Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Relacja 8)

Byłysmy we 3 ja Neczka i Halcia;) Kierownik z nami porozmawiał, powiedział ze chetnie bedzie wspołpracował ale nie mozna robic samowoli (prawidłowo) narazie wiecej jezdzi i załatwia po urzedach niz jest w schronie ale trzeba wszystko zaczac od nowa z czysta karta (prawidłowo) nasze uwagi były przyjmowane i odrazu realizowane np. przenoszenie psow z boksu do boksu. W boksach czysto i psy najedzone. Z nowych psow zauwazyłam dwa jeden z nich to jakis mix po pekinczyku ale z gładka sierscia sliczna przymilna psiunia. Pogoda niestety za dobra nie była ale my sprzatałysmy magazynki a wiec nam to nie przeszkadzało. Widac zmiany w schronisku cos sie dzieje jest ruch i to nie bezsensowny kazdy wie co ma robic i jak ma robic zeby było dobrze. Była jedna z nowych Pan w schronisku i jak na moje oko radziła sobie niezle chociaz wiadomo ze jeszcze nie wszystko wie ale z czasem napewno sie dowie ;)
Ogolnie oceniam dzisiajszy wyjazd pozytywnie chociaz miałam obawy, wszystko idzie w dobra strone zeby tylko nie staneło w martwym punkcie....

Posted

Tak,ja jestem przekonana ,ze p.Artur to własciwy ,energiczny człowiek,dosc charyzmatyczny w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu.Przyjał nas b.mile,zaznaczył ze jak mamy swoje spostrzezenia,to chetnie ich wysłucha,że sa potrzebne.Jesli cos zgłaszałysmy w minute sprawdzał i robił/np o połowe natychmiast skrócił biednej Neli pazurki,przeniół psa z boksu gdzie nie było zgody itp./W" 15min"pieknie strzyze skołtunione psy.Nam równo przydzielał robote,a my błysk wykonywałysmy.Nie ma 5 min postoju,On jest wszedzie.Juz to widac w schronisku.A co do jazdy"wesoły autobus" Nikt sie nie modlił,wszystkie rechotałysmy równo.Trzeba było przestawic dla nas kilka wielkich pojazdów,zeby przekonac sie,ze tędy nie dojedziemy,i zrobić to jeszcze raz jak trzeba było zawrócic.Panów ubawiła nasza determinacja,ze chcemy dojechacdo schroniska.Tam w tej chwili robią szeroką drogę.

Posted

No to nowe idzie do schronu szeroką drogą...Bedzie wiecej odwiedzających, więcej adopcji.
Kurczę, jak wszystko tam bedzie jak w Kundelku, to dokąd Wy zaczniecie jeżdzić???:evil_lol:

Posted

[B]UWAGA!

[COLOR=red][U]BIURO LOBBINGU PROZWIERZĘCEGO MA DO ROZDANIA SUCHĄ KARMĘ (EUKANUBA) DLA NAJBIEDNIEJSZYCH[/U] [/COLOR][U][COLOR=red]SCHRONISK [/COLOR][COLOR=red]!!!![/COLOR][/U][/B]
[B]KONTAKT:[/B]

mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
sms: [COLOR=#333333][FONT=Tahoma]605 185 181
[/FONT][/COLOR][URL="http://www.blp.org.pl/"]www.blp.org.pl[/URL]

[COLOR=red][B]ODBIÓR KARMY SPOD WARSZAWY, WE WŁASNYM ZAKRESIE.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='gagata']No to nowe idzie do schronu szeroką drogą...Bedzie wiecej odwiedzających, więcej adopcji.
Kurczę, jak wszystko tam bedzie jak w Kundelku, to dokąd Wy zaczniecie jeżdzić???:evil_lol:[/quote]

Teraz będzie tylko do przodu! Ważne że adopcje przez internet będą dalej realizowane. I oby wszystko nie było jak tam...

Posted

Moze zaczniemy do Mielca, jak w Mielcu przyznają nowy teren/bo na 550 psiaków jest 44ary/ .Tam sie zaczeła afera o przepełnienie.Ale psy w Orzechowcach ,zawsze moga byc wyprowadzone na spacerki,szczotkowane.Wczoraj na wejsciu dostałam szczotke i wskazano psy do szczotkowania,ale poniewaz nad wszystkim czuwa Kierownik,sam stwierdził,że za duzy ból dla psiaka przy tych kołtunach i było strzyżenie/nie odkładane na pózniej/Nawet padło takie stwierdzenie,"by nie marnowac czasu,wy myjecie miski ,ja strzygę i mozemy sobie gadać."

Posted

Przepraszam,Cioteczki...:oops: Muszę być w Warszawie rano 9.07. a nie bardzo mam kasę na bilet...Może słyszałyście o jakimś transporcie Przemyśl-Warszawa lub Rzeszów-Warszawa?A może ktoś z Was się wybiera?Mogę pomóc przy transporcie...:oops: Nie jestem uciążliwym pasażerem-nie brudzę i nie szczekam...:oops:

Posted

wiecie co ..... może to nie będzie ładnie napisane ale JAK SIĘ KU>>A CIESZĘ!!!!!! :D :D :D :D :D :D no przecież jak zytam cos takiego Halciu to łza w oku i jakoś na sercu w końcu lżej i spokojniej!! Panie Arturze za spokojny sen to między jedną a druga wskazaną przez Pana robotą to normalnie Pana wyściskam! :D Straszliwie się cieszę, no przecież ...... ehhhh ..... jak widać może robota być od początku a nie od pupska strony :D O RANY!!!!! Miód na serce!!!! :D

............. Panie Arturze :loveu:

Posted

[quote name='Wet-siostra']Przepraszam,Cioteczki...:oops: Muszę być w Warszawie rano 9.07. a nie bardzo mam kasę na bilet...Może słyszałyście o jakimś transporcie Przemyśl-Warszawa lub Rzeszów-Warszawa?A może ktoś z Was się wybiera?Mogę pomóc przy transporcie...:oops: Nie jestem uciążliwym pasażerem-nie brudzę i nie szczekam...:oops:[/QUOTE]

polecam [url]www.zabieram.pl[/url]

Posted

Tyle co włączyłem komputer i zobaczyłem:

[URL]http://fakty.interia.pl/polska/news/rewolucja-w-prawie-dotyczacym-zwierzat,1141454[/URL]

Jednak nie wszyscy mają psy gdzieś!

Posted

Jakby tak w każdej podstawówce i gimnazjum były obowiązkowe wizyty w schroniskach i stosowne pogadanki o prawidłowym postępowaniu z psami i innymi zwierzakami, to takich ludzi było by więcej...

Posted

Jak tam moje orzeszki, spokojniej nareszcie Wam się żyje ....

Gagata to prawda, rodzice, szkoły, kościół i sąsiad lub przechodzień który nie będzie się bał reagować na gówniarzy znęcających się nad zwierzętami powinni sie przykładać do uświadamiania i ściagnia "elementów" którzy są tak jak te gnojki, którzy zakatowali biednego psa pod Lublinem.
Dla mnie kat nie ma wieku, więc mówienie o nich dzieci jest dla mnie nieporozumieniem.

Posted

Ja to mam szczerą ochotę wysłać list do księdza z tej parafii i spytac się go, czy jest zadowolony ze swojej misji miłosierdzia, którą tam szerzy...

Posted

listy juz poszły ... jest wątek na dogo tej sprawy i są podane nawet adresy parafii. Podaje link [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114681[/URL] bo z wątku orzeszków schodzimy gagata :)

Dziewczyny, pisałyście że Pan Artur prosił o szukanie domów psiakom orzechowskim, kóre pamięta jeszcze sprzed dobrych kilku lat - mamy jakieś z nich wystawione??

Posted

[quote name='albiemu']Dziewczyny, pisałyście że Pan Artur prosił o szukanie domów psiakom orzechowskim, kóre pamięta jeszcze sprzed dobrych kilku lat - mamy jakieś z nich wystawione??[/quote]
Po południu dodam wątek psiaka bez oczka - Maksia ;) ...już napisany tylko muszę przepisać na komputer:eviltong: