Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Operacje zniosla dobrze, nie trzymali jej w klatce, wiec nie byla jakos wystraszona jak po nia pojechalam, wrecz przeciwnie jak rozmawialam z wetem to poszla sobie zwiedzic klinike:cool3:.
Powycinal jej guzki i jest pocerowana jak "stary worek na kartofle":crazyeye:, czy to zawsze tak wyglada?
Lisa wczoraj w nocy krwawila i dzis rano tez:shake:, tam gdzie byl ten wiekszy guz ma duzo wolnej skory i tam zbiera sie materia z krwia. Bylismy rano na kolsuntacji u weta, stwierdzil, ze bedzie wszystko dobrze. Dostala antybiotyk.
Wszystko przez to, ze sie drapie, wszystko rozwala pazurami:mad:.
Ogolnie czuje sie dobrze, a nawet powiedzialabm , ze bardzo dobrze.
Juz wczoraj walczyla z Homerem i dzis tez lobuzuje:mdleje: skad ta emerytka ma tyle energii:niewiem::evil_lol:. Za 10 dni zdjecie szwow i mam nadzieje, ze beda wyniki badan guzka.

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O kurcze :-( Biedna Lisa.

A swoją drogą to szwy powinny być zabezpieczone przed drapaniem. Można jej taki fartuszek na brzuch założyć (taki co stosuje się po cesarkach). Klinika powinna takie mieć.

Posted

[quote name='mala002']U Lisy stwierdzono ...nowotwor zlosliwy:-(, ale nie ostatniego stopnia.
U weta bede w sobote na zdjeciu szwow to z nim dokladnie pogadam.

Nie przejmuj się tak bardzo wynikami.
Berni miał wycinany nowotwór 2-go stopnia. Do dziś ani przerzutów ani natępnego ogniska. Ważne jest psychiczna samopoczucie ;), a widać, że Lisa jest szczęśliwa.

• 3 weeks later...
Posted

Nasze psy "puszcza nas z torbami"
Dzisiaj rano jechalismy do kliniki w Aartselaar (tam gdzie bylismy z Homerem po wypadku) z Lisa na sygnale.
Jedno miejsce po operacji podeszlo przez noc ropa i sunka juz rano prawie sie nie kladla, ledwo z bolu chodzila:placz:
Tam jej pieknie wszystko oczyscili, przepukali (wszystko robili w znieczuleniu), zalozyli dren.
Lisa miala 39.7 stopni goraczki:shake:.
Mamy jej zmnieniac opatrunki i za kilka dni jedziemy na kontrole.
Tylko dzis zaplacilismy 279 euro :roll:
Jak tak dalej pojdzie to wyladujemy pod mostem:roll::siara:

I jeszcze zdjecie pieknie zapakowanej Lisy w koszulce z nadrukiem z kliniki:evil_lol:

Ps koszulka byla wlasnoscia wetki:evil_lol:

• 3 months later...
Posted

Filmik z Lisa, ale po zaladowaniu na youtube jakos ciemno:oops:.
Nie nadaje sie do tej roboty:roll:, ale bede probowac:cool3:
Ogladajcie w HD jest chyba lepsza jakosc:roll:

Ps. To ja tak krzycze na Lise w tle:oops::eviltong:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Serce rośnie. :iloveyou:
Dzieki Elza;):loveu:

Jeszcze jeden udalo mi sie zaladowac i ostatni, bo jakosc jest straszna:placz:, ale to pewnie wina kompa, a on byl rok temu kupiony:angryy:. Na TV jakosc filmow jest idealna:roll:.

Lisa nie mogla przeskoczyc drzewka, to madrala inny sposob znalazla:cool3::lol:
Ten tez lepiej w HD ogladac:roll::shake:

Ps. Lisa chuda, bo "siedzi" na karmie TROVET z krolikiem, a ona jej nie wchodzi:shake:, ale Homer dzielnie pomaga Lisie z opchnieciem worka, wiec nie dlugo kupie jej smaczniejsza karme:p

Ostrzezenie Lepiej ogladac bez dzwieku, bo moj smiech jest zabojczy:eek2: :eviltong:

Posted

Po pierwsze, SZCZĘŚLWY CZŁOWIEKU, widzę, że tak naprawdę to nie masz na co narzekać. :diabloti: Komp rzecz nabyta.

Po drugie- Homer ma ekstra charakterek- to lubię. :evil_lol:

Po trzecie-lepiej, że Liza chudzinka. To jest zdrowsze. :)

Po czwarte- Twój śmiech jest perlisty, ale wcale go tu nie słychać.

Po piąte- poroszę o zdjęcia z wakacji. :hand:

Ja wtedy też się czymś pochwalę. :)

Posted

Odpisalam i wszystko zniknelo:motz:

[quote name='ElzaMilicz']Po pierwsze, SZCZĘŚLWY CZŁOWIEKU, widzę, że tak naprawdę to nie masz na co narzekać. :diabloti: Komp rzecz nabyta.

Pewnie masz racje, jak zawsze:cool3:, ale w tym roku nie bedzie nas raczej stac na nowego kompa:shake:

Po drugie- Homer ma ekstra charakterek- to lubię. :evil_lol:

Homerek dostal w spadku od Russela wszystko co zle:evil:, przede wszystkim upartosc i niezaleznosc:roll::eviltong:

Po trzecie-lepiej, że Liza chudzinka. To jest zdrowsze. :)

Wiem, ze to zdrowsze, ale Ty i Dea chyba ze 100 razy pytalyscie sie czy Lisa bedzie miala u nas dobrze:roll:, a jak widac nie wyglada "jak paczek w masle":eviltong:

Po czwarte- Twój śmiech jest perlisty, ale wcale go tu nie słychać.

:roflt::roflt::roflt:Dziekuje:Rose:choc to nieprawda, ale ja lubie takie klamstwa:lol!::wink:

Po piąte- poroszę o zdjęcia z wakacji. :hand:

W tym roku raczej nigdzie sie nie wybieramy, ale nawet gdyby cos to pchlarze zostaja w domu:diabloti:.
A oto powod dla ktorego zostajemy w domu:p
ImageShack - Image Hosting :: img.tif

No to teraz czekam z niecierpliwoscia:razz::lol:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']

Nadal czekam

Elzo, skad u licha wytrzaskujesz takie psy:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Jak mieszkalam w Polsce to tylko wypierdki sie do nas przyblakiwaly:placz:

Posted

[quote name='mala002']Nadal czekam
Elzo, skad u licha wytrzaskujesz takie psy:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Jak mieszkalam w Polsce to tylko wypierdki sie do nas przyblakiwaly:placz:
Skąd psy ? Ze schronu. Ten konkretnie z Koszalina.

My też wakacji mieć nie będziemy, ale za to krótkie wypady w teren sprawiają nam wielką frajdę. :)

Meda
towarzyszy nam wszędzie. Tu pilnuje naszych dzieci.

Posted

Ale macie fajnie:-o:p, w paintball chcialam sie kiedys pobawic, ale nie mialam jakos okazji:roll:, moze kiedys;).
No i nie mow mi, ze Ty mala, drobna kobietka bierzesz udzial w rajdach terenowych:crazyeye:? Nie wiem czy bym sie odwazyla na taka jazde:cool3:, choc nie powiem lubie Jeepy :p, nawet marzy mi sie jeden;).

Co do psiakow to fajna ta Wasza Meda, takiej nianki wlasnie bede niedlugo potrzebowac:p:eviltong:

Moim marzeniem zawsze byl duzy pies, ale przez te wypierdki nigdy nie bylo miejsca na duzego, porzadnego:placz:
Jak uda nam sie w koncu kupic wlasny dom to chyba pomyslimy o jakims duzym, rodzinnym psiaku, mysle na razie o leosku:p.
No chyba, ze znowu serce okaze sie bardziej miekkie:roll:, choc postaram sie tym razem byc twarda:cool3:

Posted

Mala dom ci znajdę duuuuuży w naszej okolicy, pamiętasz rozmawiałyśmy o tym, przyjeżdżaj:diabloti: I psy będą od razu w komplecie, same bidy ze schronu wyciągnę, obiecuję:evil_lol:
Mala... a po co Ci niańka...:eviltong:

Posted

[quote name='Dea']Mala dom ci znajdę duuuuuży w naszej okolicy, pamiętasz rozmawiałyśmy o tym, przyjeżdżaj:diabloti: I psy będą od razu w komplecie, same bidy ze schronu wyciągnę, obiecuję:evil_lol:
Mala... a po co Ci niańka...:eviltong:
:eek2::roflt::roflt::roflt:
Dea ja wiedzialam, ze na Ciebie moge liczyc:evil_lol:
Niestety (a w zasadzie z tego co teraz czytam na szczescie:cool3:) tutejszy bank, nie chce nam na dzien dzisiejszy skredytowac domu w Polsce:shake:
Jak to po co nam nianka? Nie widzialas zdjecia naszego przystojniaka?:placz:
Wrzucilam na poprzedniej stronie:p
Dzieki niemu wiem, ze zadnego psa z Dogo nie dostane, chocbym prosila:lol!:. Zabezpieczylam sie na przyszlosc:eviltong:

Ew. myslimy nad opcja DT u nas, a psy bysmy brali od Holendrow Vagabond-pets. Oni ja przywaza je do adopcji z tomaszowskiego i opolskiego schronu, a brakuje im wlasnie DT;).

A tu Lisa:p, TZ zapial jej troche za ciasno obroze i ledwo dyszala:cool3:

Pelne skupienie... nie, nie na przewodniku:shake:....

...a na ...smakolyku:evil_lol:
:lol:

• 1 month later...
Posted

Dea napisał(a):
Bidula, ledwo dyszy przy Homerze, ale dzielna nie daje młodemu za wygraną:evil_lol:

Na filmiku wiecej slychac Homera niz Lise;), zawsze dysza jak sie tluka i chyba wiek Lisaka nie ma tu nic do rzeczy:eviltong:. Warkot odchodzi od naszego bialego "zandarma":evil_lol: on lubi porzadek, a nie psie przepychanki;)

Juz wiem dlaczego karmy na alergie nie pomagaja, Lisie brakuje miesa i sama sie dokarmia na lace:oops::roll:. Jak nie jakas ususzona rybka, to suszona zabka, a kto wie czym jeszcze:placz:
Od kilku dni dostaje baranine moze przestanie szukac zarcia na wlasna reke:mad:, a raczej lape...
Niestety Elza dala plame:eviltong: i nie dostalismy kaganca:watpliwy: tak jak bylo umowione;), bo ja moim stanie juz za nia nie nadazam...:roll:

Lisa sie widocznie starzeje, nie doslyszy, ale wzrok za to ma sokoli:evil_lol:, widzi wszystko nawet jak ktos jedzie czy idzie kilometr dalej:lying:, oczywiscie zaraz to oznajmia calemu swiatu glosnym szczekaniem:mdleje:
A jak broni terenu:crazyeye: nie spodziewalam sie tego po niej, obcych wpuszcza dopiero jak maja odwage ja poglaskac:lol:

No i zrobila sie zlosliwa:diabloti:, tak tak pies potrafi byc zlosliwy...
Ona nigdy nie bawi sie sie zadnymi zabawkami czy patykami, ale jak widzi, ze Homer namietnie sie czyms bawi, to wykorzystuje chwile nieuwagi i kradnie te rzecz z pod pyska Homerusa:roll:. Potrafi nawet klapnac resztka zebow:evil_lol:, jak Homer chce jej odebrac...

Posted

mala002 napisał(a):

Niestety Elza dala plame:eviltong: i nie dostalismy kaganca:watpliwy: tak jak bylo umowione;), bo ja moim stanie juz za nia nie nadazam...:roll:

Nic nie pamiętam... za dużo na głowie.
Gdybym dostała przypomnienie na PW z pewnością sprawa zostałaby załatwiona. :roll:
Dawaj ! :lol: Próbujemy jeszcze raz.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Nic nie pamiętam... za dużo na głowie.
Gdybym dostała przypomnienie na PW z pewnością sprawa zostałaby załatwiona. :roll:
Dawaj ! :lol: Próbujemy jeszcze raz.
OK :lol:, ale tym razem to Was zapraszamy do nas:eviltong: