Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ładne banerki, Kasparek może teraz szukać domku w szerszych kręgach. Dziękuję, na razie nie umiem go umieścić u siebie, bo trzeba zmniejszyć Czestera itd, poszukam pomocy.

• 2 weeks later...
Posted

Zaraz minie rok jak został założony wątek , a psu jakoś nie poszczęściło się :( Wspomniany pechowiec Kaspar dużo nie potrzebuje : kawałek podwórka do pobiegania i kawałek koca w przedpokoju ... no i troszkę miejsca w ciepłym ludzkim sercu. Czy to tak dużo ?

Posted

jak dla mnie to wymogi nie są wygórowane, szkoda tylko że ja tego podwórka nie posiadam, a koc już jest tyle że zajęty przez moją sunię.

Marzenko bardzo Ci dziękuję, jakoś nie mogę się zabrać do tego ogłaszania, choć na zgłoszeniach na OwP powstały już dwa nowe wątki i zapraszam Cię serdecznie.

Zapraszam również na wątek mojego kolejnego ulubieńca:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/hero-mlody-ladny-bezdomny-gdynia-122897/#post11133128

no i oczywiście zapraszam też do galerii mojej domowej psiny:
http://www.dogomania.pl/forum/f80/geleria-sary-mix-ka-kaukaza-33415/

Posted

[quote name='Wola']i oto nasz przystojniak. Chciałam je wyciągać do zdjęć po kolei ale Kasparek nie wytrzymał i wybiegł razem z Lalą tak więc ciężko było mi ustać :evil_lol:

Malutki to on nie jest ;) ... ale ładna kosmata mordka :) Dziwne że tak długo w schronie i nikt go nie chce ? ( albo inaczej - ...i nikomu się nie podoba ? )

Posted

no tak, jeszcze dodam dla punktu odniesienia że mam 170 cm ;)

hmmm.... jeszcze nigdy nie słyszałam osobiście żeby ktoś się chociaż o niego zapytał. Nikt też nie mówił mi żeby byli jacyś zainteresowani... Więc albo się nie podoba albo wiek ich odstrasza i nie pytają dalej...

Posted

Przeczytałem na dogo sporo wątków i zastanawiam się co temu psu brakuje że ma aż takie problemy z adopcją?. Jest zdrowy, wesoły i potulny jak baranek - wręcz idealny przyjaciel człowieka. Czy to możliwe ? ZERO zainteresowania ???
Więc apeluję do wszystkich ludzi dobrej woli - wklejajcie banerki z KASPAREM i mówcie o tym psu znajomym. Im więcej osób będzie wiedziało - tym większa szansa na dom z ogródkiem :)

PS: też mam 170 cm wzr. i już wiem jakiego wzrostu jest Kaspar...;)

Posted

O tak Kaspar jest mega łagodny, do suczek, do samców, mniejszych też.
Do tego kocha kontakt z człowiekiem wręcz domaga się go, trzeba zobaczyć jego reakcję jak podchodzi się do boksu żeby to zrozumieć.
uwielbia spacery, mógłby godzinami biegać po lesie, parku czy własnym ogrodzie.
Nie widziałam nigdy Kaspara w towarzystwie małych dzieci ale mam do niego zaufanie i szczerze wątpię by mógł wyrządzić jakąkolwiek krzywdę.
Czy Kaspar cieszył się zainteresowaniem zapewne będzie wiedziała lepiej Wiewióra, zna go dłużej w schronisku bywała częściej niż ja teraz.

Nie mogę uwierzyć że fakt iż nie jest on szczeniakiem do tego stopnia minimalizuje jego szanse na dom, zwłaszcza że przecież pies ten pełen jest energii i młodzieńczej werwy.
a ja już się poprawiam i wstawiam Kaspara do banerka ;)

Posted

Też podrzucę Kasparka. On nie tyle przez wiek, co przez swoją wielkość z domkiem ma problemy. Pewnie dawno by poszedł, gdyby nadawał się na stróżującego, a na tak dużego psa do towarzystwa nie każdy może sobie pozwolić.

Posted

też prawda... jednak nie raz czytałam w ogłoszeniach że ktoś przygarnie dużego psa, nie musi stróżować ale żeby był duży bo samym wyglądem będzie budził respekt, więc czemu nie Kaspar??

Posted

Z tym stróżowaniem to najczęsciej jest tak że cały dzień pies siedzi na krótkim łańcuchu przy byle jakiej budzie , a spuszczany jest na noc. A jak się zestarzeje to ... poczytajcie o dziaduniu Borku.

Ponka -to chyba sprawa indywidualna -jedni lubią małe pieseczki, a inni małe cielaczki postury Kasparka ;).
Tak sobie myślę że trochę mało nas pisze na tym wątku. We wrześniu pisały tylko dwie osoby, w październiku już lepiej bo w sumie naliczyłem 7 osób. Może siedem przyniesie szczęście?

Posted

Chciałabym, żeby mu ta siódemka szczęście przyniosła. Ja też lubię większe psy, ale po prostu przy kiepskich możliwościach lokalowych, można zaopiekować się kilkoma małymi, a z dużymi już jest problem. Często ludzie mający warunki- ogród, biorą psy rasowe, tzw. dekorację do obejścia :angryy:. Takie mam kiepskie doświadczenia wśród znajomych.

Posted

Też mam kiepskie :(
... gdy ostatnio ośmieliłem się zwrócić uwagę pewnej pani na temat porannego wyprowadzania psa (ta pani mieszka w bloku) , to otrzymałem skierowanie na leczenie z podejrzeniem fobii na punkcie psa i dodatkowo zostałem totalnie zbluzgany :eviltong:.

Posted

Ludzie są dziwni... mnie tam mogą posądzać o wszelakiej maści choroby związane z nadgorliwością w stosunku do psa, nie obchodzi mnie to, ważne że psu źle nie jest :eviltong:

Sama mieszkam w bloku a mój pies to nie maleństwo, stąd brak miejsca na kolejne czworonożne.

i też trzymam kciuki żeby 7 szczęście przyniosło.