Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eh... no cóż, szukamy więc nadal jej odpowiedniego domu.

A Kasparek ma się dobrze. Zaaklimatyzował się w nowym boksie i towarzystwo mu odpowiada. Teraz w trójeczkę podchodzą do kraty na mizianie i skaczą żeby zabrać je ze sobą. Chyba bym się w tym lesie zabiła z mocno ciągnącą Lalą, Kasparem i w miarę spokojnym Twardzielem na raz :lol: zawsze w schronisku jesteśmy w dwójkę więc nam jednej pary rąk brak żeby trio zabrać razem. bo jeszcze dwa duże ale spokojne psy jakoś się da radę ale jak się weźmie a druga osoba nawet ciągnącego,ale my nie mamy tu dwóch dużych spokojnych tylko dwa wariaty i spokojny ale potrafiący czasem pociągnąć Twardziel ;)

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Boks w którym obecnie jest Kaspar nazywam sobie wesołym :)
jest to nieoficjalna wersja bo wesoły boks to nazwa boksu w którym znajdują się cztery młode amstaffowate psiaki a każdy innego koloru (biały, czarny,red i beż)

Jednak dla mnie to właśnie wesoły boks, bo trzeba zobaczyć to trio :cool3: Kaspar, Lala i Twardziel przyklejają się do krat na mizianie a jak się nie chce stanąć to szczekają, wracaj się i koniec :eviltong: ogonki w ruch i nie da się nie zatrzymać.
Strach tylko wejść bo nie wypuszczą. No chyba że razem z nimi oczywiście :)

Posted

na tych nowych ogłoszeniach też na razie cisza. Jeszcze go powrzucam gdzieniegdzie w wolniejszej chwili bo teraz to się już zasiedziałam...

Posted

No wola widze ze dzialssz jak burza,,,,,,wierze ze sie uda!!!!w koncu sie ociepla i ludzie beda chcieli dluzej spedzac czas na swierzym powietrzu,,,,wiec beda myslec o kompanie na dlugie wedrowki po lesie!!!

Posted

oby... czas działać, bo jak widzę ten zastój na dogo to ręce mi opadają... nie cierpię takiej bezsilności więc coś robić trzeba...
Może coś to da, nie wiem. mam jednak nadzieję i widzę że nie tylko ja :) a to już połowa sukcesu :)

Posted

Kasparek wraz z towarzyszami z boksu załapał się dziś na leśny spacer. Psiaki się tak wymęczyły że potem spokojnie same udały się do boksu i nie zamierzały wychodzić. Biegi leśne robią swoje. Poza tym było czesanko a w boksie dużo miziania :loveu:

Posted

Towarzysze też wyczesani i wymiziani bo nie byłam sama ;)

Przy okazji Kaspara poznała inna wolontariuszka która z Lalą ćwiczy zaprzęgowe komendy i dużo z nią biega. Sprawdziła w lesie czy da sobie radę z parą i dała. Nawet jak przechodziły inne psy poradziła sobie z parką. tak więc powiedziała że teraz Kaspar również będzie z nimi biegał :)

Posted

ooo lala i zaprzeg ,,,fajan sprawa przynajmniej lobuziara sie wybiega i wymeczy,,,ja wciaz u wierzyc nie moge ze ona jeszcze w schronie,,oj wiem wiem ,,latwa nie jest ,,ale czy ktos kiedys powiedzial ze zycie jest latwe?