Wola Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Kaspar, tak nazywa się pies, który od około 4 lat spędza życie w boksie. Obecnie ma około 8 lat. Trudno bowiem jest precyzyjnie określić wiek u dorosłego,dojrzałego psa. Ma sympatyczną i ciekawą mordkę, która przykuwa uwagę wolontariuszy, niestety, nie potencjalnych właścicieli. Jest wielkim spokojnym, zrównoważonym psem. Jednak potrafi też pokazać jaki ma w sobie młodzieńczy wigor i zapał. Na spacerach chce zwiedzić cały świat, poznać każdy kąt. Jest dość silny i ma wiele energii dlatego też, przyszły właściciel, powinien zapewnić mu długie spacery. Mile widziany także dom z ogrodem, w którym pies mógłby hasać. Po takich biegach i zabawach przychodzi zawsze czas na to, co każdy pies lubi najbardziej- Pieszczoty! Ten wielki zwierz jest bardzo towarzyski i uwielbia być głaskanym. Nie wdaje się w konflikty z psami. W boksie mieszka z dość dużym psem i nie dochodzi między nimi do spięć. Suczki też jak najbardziej akceptuje. To mądry i dobry pies, który z pewnością dostosuje się do wymagań jakich oczekuje właściciel. W schronisku pozostaje niezauważony i tak kolejne lata mijają mu bez domowego ciepła i miłości. Czy taki los mu jest pisany? czy kolejną zimę spędzi w schronie? (jaki jestem piękny, patrzcie na mnie:)) Quote
wiewiora1 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 oo, i kaspar,,w koncu znalazl sie na dogo!!!:multi::multi: zawsze przypominal mi on miska sopockiego,,jest tak samo duzy i szorstkowlosy ,,no moze kolorystycznie sie rozni ,,ale ale moze i ten orginalny kolor zauwazny ktos odpowiedni,,,,,Mis mial dom u naszej zosi ,,miejmy nadzieje ze i Kasparowi sie uda... Imie kiedys mu nadalam ,,po jednym zmoich koni ktorym sie opiekowalam ,,dlaczego??bo kaspar jest na prawde duzym psiakiem,,i lagodnym tak jak moj siwusek,,,, Nasz szorsciak to wspanialy pies,,i zapewne dostosuje sie do kazdej sytuacji ,,ale oczywiscie najlerpsza opcja bylby domek z ogrodkiem ,,wiem wiem o tym marza wszystkie psy,,ale ale ,,moze wlasnie jemu sie uda, to przekochany pies i bardzo lagodny,,,i czeka na czloweika od kilku ladnych lat,,,,, Quote
Wola Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 no:) widzę że już cioteczki dotarły na wątek :) Quote
Wola Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 teraz tak ruszają te wątki bo... No właśnie bo trafiła do nas wolontariuszka fotograf :cool3: mamy więc zagwarantowane zdjęcia każdego psa w schronisku i korzystamy z tego robiąc kolejne wątki. Tak więc i Kaspar się załapał i oby to pomogło mu jakoś znaleźć dom Quote
wiewiora1 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 jak znajde czas to i dorzuce swoje zdjatka,,,,tzn nie swojej podobizny,,bo wszyscy z watku uciekna,,(a w sumie nie ma tu na razie nikogo),,ale kaspara jeszcze z czasow mojej kadencji dzialackiej,,,,, Kaspar jest cudowny i maiejy nadzieje ze dom znajdzie!! Na razie po krotkiej przerwie walcze znowu z grypa!!!! Quote
Wola Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 To my czekamy na zdjątka;) kuruj się szybko ;) Quote
karolina1 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 ale tu ciasza! To ja tu szybko Kasparusia zabieram na spacerek przed snem:loveu: Quote
Wola Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Super;) w końcu i tu docierają Cioteczki nasze:) Kasparek na pewno się ucieszy. Trochę mi się lista psiaków przerzedziła bo Lala poszła do domu, Pluskwa też, Tristan też... To teraz Kasparek wskakuje w lukę wolnego czasu i on może liczyć na co sobotnie spacerki po lesie;) Trudno tak wybierać, ale nie sposób znaleźć czas dla wszystkich Quote
Wola Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Kasparkowe zdjęcia będą już jutro bo Monika przychodzi z aparatem :evil_lol: Quote
Kora- Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 No ba :evil_lol: a o której tam w schronisku najwcześniej można być? Bo ja planuję przyjechać o wiele wcześniej, bo koło 13 muszę wyjść, bo siostry bd pilnować Quote
Wola Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 ja zawsze na 10 przychodzę ale i chwilę wcześniej na pewno ktoś Cię wpuści. To wiesz co może przyjdziemy jakoś tak razem na tą 10 czy Ty przyjdziesz wcześniej ale o 10 się spotkamy tam i weźmiemy od razu Oriona i Kaspara na spacer to i się zdjęcia porobi;) Quote
karolina1 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 śliczne zdjęcia :loveu: a dlaczego tak bokiem :razz: zabieram Kasparka :loveu: Quote
wiewiora1 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 EJJJJJJJJJJJJJJ,,,musze przyznac ze zdjatka sa piekne,,,na prawde,,, Moze w koncu ktosik nowy zajzy na ten watek i zakocha sie w naszym szorsciaku Quote
wiewiora1 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 no jakby sie dalo wstawic jeszcze prawidlowo ,,czyli w pionie to juz wogle bylby miodzio!!!!Ja uwazam ze on jest na prawde orginalny,,i jesli ktos szuka spokojnego i reprezentacyjnego psa to kaspar jest idealny!!!!! Quote
Wola Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Jest śliczny to fakt. Poza tym bardzo radosny, zaraz biegnie się witać no rewelacyjny. a tu poprawione zdjęcia: Quote
Recommended Posts