Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='baffi2']a dziś Nelly została sama tylko na pół godziny i okropnie wyła i poszczekiwała... :roll:[/quote]
to zostawiaj ją samą stopniowo. Raz 5 minut, później 10 minut. A i najważniejsze, że jak wychodzisz to nie żegnaj się z nią czule, tylko powiedz "Nelly zostań. Zaraz wracam. Idź się położyć" (ja mowie tak do swojego akurat :loveu:) a jak przyjdziesz do domu to nie witaj się z nią (bo ona to odbierze: wrocilam, udalo sie, znowu jestesmy razem! - czy takie cos) poglaszcz ja na powitanie i starczy :) bez zadnych wielkich przywitan ;)

• Replies 948
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wtatara']a co tu tak cicho[/quote]
źle się czuję, chyba mam grypę to nawet pisać się nie chce...
Mam wrażenie że Nelly ciągle się nudzi:roll: jak urozmaicić jej czas?

Posted

[quote name='baffi2']źle się czuję, chyba mam grypę to nawet pisać się nie chce...
Mam wrażenie że Nelly ciągle się nudzi:roll: jak urozmaicić jej czas?[/quote]
e tam nie nudzi się :) miziać miziać miziać itp :D

Posted

[quote name='baffi2']źle się czuję, chyba mam grypę to nawet pisać się nie chce...
Mam wrażenie że Nelly ciągle się nudzi:roll: jak urozmaicić jej czas?[/quote]

drugiego towarzysza ! :evil_lol:
zartuje. znaczy to sie naprawde sprawdza, ja nie wiem, co moja Mysza robila poki Luna nie nastala, teraz caly czas sie bawia albo spia przytulone.
a Nelly moze potrzebuje jakichs gryzaczkow? jest taka jedna fajna kostka do kupienia w sklepach zoologicznych, dla malego pieska starcza na godzine gryzienia. i z czegos zdrowego jest zrobiona.

Posted

Baffi!
Nie wiem jaka to wydzielina,ale wiem,że często psy jak jadają wieprzowinę/np.mielone mięso-tam jest wieprzowina/ to własnie maja białawą wydzielinę z oczu! No chyba,że jej nie dajesz nic takiego,nawet kosci wieprzowych!

Posted

[quote name='epe']Baffi!
Nie wiem jaka to wydzielina,ale wiem,że często psy jak jadają wieprzowinę/np.mielone mięso-tam jest wieprzowina/ to własnie maja białawą wydzielinę z oczu! No chyba,że jej nie dajesz nic takiego,nawet kosci wieprzowych![/quote]
Z wieprzowiny nic jej nie daję....

Posted

[quote name='baffi2']a jak się nazywają? takich gryzaczków jest dużo, nie wiem które wybrać :evil_lol:[/quote]

nie pamietam nazwy, sa brazowe, sprzedawane pojedynczo i zawsze w takim szczelnym foliowym opakowaniu, moze w sklepie beda wiedzieli, o co chodzi, jak nie to jak kupie nastene to sprawdze:)

Posted

Wreszcie udało się zaszczepić Nelly :) Kupiliśmy też kropelki od pcheł...
No i znów były zapchane gruczoły okołoodbytowe :/ Wetka stwierdziła że będziemy musieli co miesiąc z nią przychodzić na opróżnianie tych gruczołów.
Nie sądziłam że wizyta będzie kosztowała aż 100zł i trochę kasy mi zabrakło:oops: muszę jutro iść do lecznicy dopłacić 12zł :evil_lol:

Posted

[quote name='BlackSheWolf']to co ona miala dziś robione ?
mój miałwczoraj kroplówke, cewnikowania, 5 zastrzyków itp. i zapłaciłam 100 zł i to w dobrej klinice...[/quote]
Miała szczepienie, kropelki od pcheł i opróżnianie gruczołów. Tylko że ty mieszkasz w Ozorkowie a ja w stolicy. Chyba dlatego taka różnica cenowa:roll:

Posted

[quote name='BlackSheWolf']oooo szybko minął :)
a ja nie byłam z Kleksem w Ozo. Tylko w Łodzi i to w klinice najstarszej w Polsce.[/quote]
To czemu u nas tak drogo:cool1: A sterylka kosztuje 200zł [U]i to jest cena obniżona podczas akcji sterylizacji[/U] :roll:

Posted

Dziś byliśmy na spacerku nad fosą, Nelly troszkę pobiegała i prawie by wpadła w zarośla wysokości 3m :evil_lol: A jak się z nią ścigałam na schodach to się potknęłam i teraz noga mnie cholernie boli:cool1: :evil_lol:

Posted

[quote name='BlackSheWolf']hahahahah co za ciekawe przygody :D :D baffi ty tez masz teraz ferie ?[/quote]
a no mam ferie :) no i niedługo w góry i Nelly będzie musiała zostać u petsitterki...