Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A u nas burzowo, niedawno trochę mocniej pogrzmiało i po burzy, za to wczoraj było strasznie :-o.
Żeby przyzwyczaić Tośkę do wody, najpierw trzeba by było taką wodę znaleźć. Mogłaby się pluskać w naszym oczku, ale pijawki się tam zaległy :roll:.

Posted

Malina. napisał(a):
A u nas burzowo, niedawno trochę mocniej pogrzmiało i po burzy, za to wczoraj było strasznie :-o.
Żeby przyzwyczaić Tośkę do wody, najpierw trzeba by było taką wodę znaleźć. Mogłaby się pluskać w naszym oczku, ale pijawki się tam zaległy :roll:.

W miskę nalej i powooolutku... :cool3:

infers1995 napisał(a):
A u nas teraz się jakaś niezła burza zaczyna:shake:.
Ale, psy są tak wymęczone że nic ich nie ruszy, znaczy Lena jest zmęczona, ale Gram...:evil_lol:

Może Gram dostał piorunem w dzieciństwie, że mu się akumulator ciągle ładuje :evil_lol:

Waxy napisał(a):
Hej Agnieszko :cool3:
Co u was słychać w taką burze?

Całkiem całkiem :razz: Ale u nas nie ma burzy... :niewiem:

Moli teraz dostała cieczkę i Koda ciągle chodzi za nią i wącha jej doope :roll:
Czy można sterylizować w czasie cieczki? :razz: Czy lepiej zaczekać? :hmmmm:

Posted

Chyba raczej nie można, my chcemy wysterylizować Tośkę przed kolejną cieczką, przynajmniej już się nie będzie męczyć i unikniemy plątających się za nami psów na spacerach.
A ile u was kosztuje sterylka?

Posted

To chyba nie tak dużo. Mi weterynarz powiedział, że to będzie koszt ponad 200zł, ale nie 300zł :hmmmm:.
Piszesz, że Koda rozprasza się przy cieczkowej Moli, a co ja mam powiedzieć jak Tośkę rozprasza trawa? :lol: Czasem jest tak, że niezbyt się nią interesuje, ale jak tylko odejdę na chwilę to ona biegnie jeść trawę :niewiem:. W domu jakoś mniej chętnie się uczy, o ile ona w ogóle chętnie to robi :roll:.

Posted

Malina. planujesz sterylkę Tosi?
Sama planowałam ciachnięcie Weniaczka, ale boję się ewentualnych komplikacji. Za strachliwa jestem na takie rzeczy (szczególnie jeśli chodzi o psa)

Russelka skorzystam z twojego opisu przezwyczajania Kody do wody. Bo Wena owszem, do wody wejdzie, ale tylko do momentu w którym czuje grunt pod nogami. O pływaniu nie ma mowy. :roll:

Posted

Enchantress'ka;10708718 napisał(a):
Malina. planujesz sterylkę Tosi?
Sama planowałam ciachnięcie Weniaczka, ale boję się ewentualnych komplikacji. Za strachliwa jestem na takie rzeczy (szczególnie jeśli chodzi o psa)

Tak, planuję, ale też się boję, bo słyszałam, że sterylizacja u suki, to bardziej skomplikowany zabieg niż kastracja u psa, ale nie wyobrażam sobie następnego "przeżywania" cieczki Tośki.

Posted

Koleżanki miłe, nie panikujcie! Przecież tyle suczek na DGM zostało wysterylizowanych i jest OK.

Operacja - wiadomo, nic przyjemnego. Potem dochodzenie do siebie... Ale to tylko ok. 10 dni a potem już może byc tylko lepiej!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Koleżanki miłe, nie panikujcie! Przecież tyle suczek na DGM zostało wysterylizowanych i jest OK.

Operacja - wiadomo, nic przyjemnego. Potem dochodzenie do siebie... Ale to tylko ok. 10 dni a potem już może byc tylko lepiej!:lol:
Pzdr.

Ja też Leny nie wysterylizuje, tyle się naczytałem o różnych powikłaniach:shake:.

Posted

Ok dzięki za odpowiedzi ;-) Koda jest sterylizowana i żyje :lol: Sterylizowaliśmy ją przed pierwszą cieczką. W tym samym roku w którym do nas trafiła, straciliśmy 2 pieski, w tym jednego właśnie przez cieczkę :-( A teraz Koda czuje się na prawdę świetnie i czuję ogromną ulgę bez jej cieczek, ona chyba też :D

Aha, ale jeśli suczka nie będzie sterylizowana, to także jest ryzyko ropomacicza, bądź innych chorób, więc czy w tę, czy w tę - i tak jest ryzyko ;-)

Posted

infers1995 napisał(a):
Bu!
Co tam?

A nawet nieźle :lol: Chciałam przestawić Kodę na BARFa, ale z kolei ona tego nie chce, więc dałam jej spokój, niech je co lubi - i tak wygląda świetnie :evil_lol: Jakbym zorganizowała w Białej Podlaskiej zawody w stylu "Top Dog" (Pies na medal) to ktoś byłby chętny? :D

aleb napisał(a):
Dobry wieczór :)

Witamy się! :loveu:

Malina. napisał(a):
Dzień dobry :cool3:.
Dałam do tośkowej galerii nowe zdjęcia, co byś nie marudziła, że ją zaniedbuję :eviltong:.

Bry :evil_lol: Ok ide do was :eviltong:

Kinguska napisał(a):
Zapraszam na nowe zdjęcia ;)

Odwiedzimy ;)