Unbelievable Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 [quote name='Czekunia']Zdecydowanie dała radę:) była najszybszym psem naparzającym w dechę:evil_lol:. Pocieszyłaś mnie, że nie frisbowałyście, my nie zostaliśmy do końca (zwinęliśmy się po pierwszym pokazie frisbee, bo psy miały już dość, a i nam było mega zimno), no i w drodze powrotnej miałam wyrzuty sumienia, że nie zobaczę Was w akcji;). W to, że nie pokazałybyście niczego fajnego, akurat nie uwierzę;).[/QUOTE] dzięki :loveu: jakaś pani powiedziała mi po pokazie, że ten mój piesek to jest mistrzem świata :evil_lol: nie dziwię się że poszliście, ja też strasznie zmarzłam :roll: za to ominęło was moje łapanie Logana za ogon :evil_lol: zostałam przeciągnięta po trawie :diabloti: a co do frisbee to na prawdę, wyjątkowo się dzisiaj nie dogadywałyśmy w tej materii :roll: rzucałam trochę po pokazie ale marnie to szło Quote
Czekunia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Unbelievable']dzięki :loveu: jakaś pani powiedziała mi po pokazie, że ten mój piesek to jest mistrzem świata :evil_lol: nie dziwię się że poszliście, ja też strasznie zmarzłam :roll: za to ominęło was moje łapanie Logana za ogon :evil_lol: zostałam przeciągnięta po trawie :diabloti: a co do frisbee to na prawdę, wyjątkowo się dzisiaj nie dogadywałyśmy w tej materii :roll: rzucałam trochę po pokazie ale marnie to szło[/QUOTE] Nooo tą akcję widziałam:diabloti::diabloti:, po Logana występie właśnie się zwinęliśmy, rozproszony spierniczał z placu, a Ty go w locie "chyc", niedobra Ty:evil_lol: piesiuńcia za ogon łapać - masz za swoje, ale leciałaś pięknie:loveu:. Powiem Ci, że Brumkę można rozpoznać z daleka - ma bardzo charakerystyczny wyraz pysia:). Porobiłam trochę fotek, ale dopiero w niedzielę sprawdzę na kompie, czy coś się nadaje do publikacji, chociaż fotograf ze mnie raczej mierny:evil_lol:. Całość bardzo fajna, widziałam też na torze Aedana:), zazdraszczam Wam takiej szkoły:roll:, szkoda, że u nas nic nie ma takiego... P.S. Fajnie, że udało sie zamienić parę słów:). Quote
Unbelievable Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 [quote name='Czekunia']Nooo tą akcję widziałam:diabloti::diabloti:, po Logana występie właśnie się zwinęliśmy, rozproszony spierniczał z placu, a Ty go w locie "chyc", niedobra Ty:evil_lol: piesiuńcia za ogon łapać - masz za swoje, ale leciałaś pięknie:loveu:. Powiem Ci, że Brumkę można rozpoznać z daleka - ma bardzo charakerystyczny wyraz pysia:). Porobiłam trochę fotek, ale dopiero w niedzielę sprawdzę na kompie, czy coś się nadaje do publikacji, chociaż fotograf ze mnie raczej mierny:evil_lol:. Całość bardzo fajna, widziałam też na torze Aedana:), zazdraszczam Wam takiej szkoły:roll:, szkoda, że u nas nic nie ma takiego... P.S. Fajnie, że udało sie zamienić parę słów:).[/QUOTE] żałuję że sama tego nie widziałam :evil_lol: ale jaki zaskoczony był chłopak, że jak to tak :diabloti: jak ładnie uszy postawi to faktycznie nie da się nie poznać, ale jak biega, to ja sama czasem mam wątpliwości jak się więcej borderów zbierze :evil_lol: akurat flyball i frisbee sami sobie kombinujemy, ale fakt, od obedience i agility mamy super szkołę :) i baaardzo mi brakowało czegoś takiego przy Gramie ;) też się cieszę, i fajnie że mnie zaczepiłaś, bo sama bym cię w życiu nie poznała :evil_lol: najlepszy przebieg [video=youtube;N06wj9TYHEQ]http://www.youtube.com/watch?v=N06wj9TYHEQ&feature=youtu.be[/video] Quote
Rinuś Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ten ktoś przed Brumą też nie źle daje czadu :p ale tam się krzyczy :evil_lol: Quote
dog193 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) [quote name='C&B']Wybacz, offa, ale... ... mam dokładnie ten sam problem z Bubsem :shake: robiłaś coś jeszcze oprócz 'ściągania' do siebie, wyciągania śmieciucha i darcia? :diabloti: Bubel na smyczy już ładnie reaguje na 'fuj' ale spuszczona/na lince zbiera wszystko i spierdziela :roll:[/QUOTE] Ja nie robiłam nic innego, jak uciekałam to on w drodze do mnie to zżerał, w biegu ;) Sam jakoś zaczął wypluwać na moje fuj (albo [I]kutwa[/I] :diabloti:) po kilku przyciągnięciach na lince i wtedy oczywiście dostawał nagrodę ;) Fajnie sobie Bruma radzi :) EDIT: Tylko jeszcze trzeba zaznaczyć, że foks to trochę inne zwierzątko niż grzywek ;) Zupełnie inna wrażliwość. Edited May 2, 2013 by dog193 Quote
Unbelievable Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 [quote name='dog193']Ja nie robiłam nic innego, jak uciekałam to on w drodze do mnie to zżerał, w biegu ;) Sam jakoś zaczął wypluwać na moje fuj (albo [I]kutwa[/I] :diabloti:) po kilku przyciągnięciach na lince i wtedy oczywiście dostawał nagrodę ;) Fajnie sobie Bruma radzi :) EDIT: Tylko jeszcze trzeba zaznaczyć, że foks to trochę inne zwierzątko niż grzywek ;) Zupełnie inna wrażliwość.[/QUOTE] inna wrażliwość i mniej przebiegły móżdżek :diabloti: nauczenie puszczania czegokolwiek to też dobre wyjście ;) ja brumie zeshizowałam mózg tak, że jak coś je i powiem fuj to ona tym pluje i przeprasza za życie :grins: co nie było moim celem oczywiście ;) jak była malunim złośliwym szczeniaczkiem to ze dwa razy chciała coś zeżreć na dworze, skutecznie jej to obrzydziłam, więcej tego nie zrobiła :grins: do Grama trzeba wrzasnąć, a jak zjada coś małego to nie ma szans zdążyć zareagować a puszczanie przyda się przy pracy na więcej frisbee, o ile kiedyś będziesz to Dominika z małą robić ;) ale podstawy zawsze fajnie mieć uczyłam tego podczas zabawy w szarpanie, najważniejsze założenie jest takie, że jak piesek puści, to będzie super zabawa tak swoją drogą, od Brumowej cieczki minęło już ponad 6 miesięcy. Jak będzie miała rzadko cieczki to będzie najlepszą suką pod słońcem :diabloti: Quote
Luzia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Unbelievable'] ja brumie zeshizowałam mózg tak, że jak coś je i powiem fuj to ona tym pluje i przeprasza za życie :grins: co nie było moim celem oczywiście ;) jak była malunim złośliwym szczeniaczkiem to ze dwa razy chciała coś zeżreć na dworze, skutecznie jej to obrzydziłam, więcej tego nie zrobiła :grins: [/QUOTE] jak to zrobiłaś? :razz: Quote
C&B Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Będę kombinować z Bubą, darcie nie robi na niej jakiegos specjalnego wrażenia, chyba bardziej sprawdzą sie u nas ucieczki, bo nie lubi mnie tracic z pola widzenia ;) W sumie to konkretnie jeszcze nie wiem, co bym chciala z malą robic, na razie uczymy się, że praca ze mną jest fajna, zabawki są fajne, glownie skupiam się, zeby na dworzu byla tak samo chetnym do wspolpracy psem jak w domu, bo z tym mamy problem ;) Zapewne konkretniej okreslimy sie po obozie w lipcu, ja bardziej sklaniam się ku agility, no ale zobaczymy ;) Quote
Aleks89 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 U mnie najlepiej działa "FUJ K.....WA" ale tak głośno ,że pół miasta słyszy:diabloti:. Rzut smyczą W pieska:diabloti:tylko grzywacza można tak zabić to nie próbuj:evil_lol: Quote
C&B Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Aleks89']U mnie najlepiej działa "FUJ K.....WA" ale tak głośno ,że pół miasta słyszy:diabloti:. Rzut smyczą W pieska:diabloti:[B]tylko grzywacza można tak zabić to nie próbuj[/B]:evil_lol:[/QUOTE] ale na 100% śmieci by już nie żarła z podwórka :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Unbelievable']ja bym tak zrobiła ;) pieski lubią jak ludzie robią z siebie debili :evil_lol:[/QUOTE] to prawda, ja też robiłam z siebie debila jak Etna coś brała w pysk i chyba trochę ze zdziwienia wypluwała :evil_lol: po czym dostawała coś ode mnie Quote
masdamerka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Brum chyba najszybsza, chociaż border przed nią może być konkurencją :cool3: Quote
Justa Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Unbelievable']tak swoją drogą, od Brumowej cieczki minęło już ponad 6 miesięcy. Jak będzie miała rzadko cieczki to będzie najlepszą suką pod słońcem :diabloti:[/QUOTE] A planujesz wystawiać? Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='Luzia']jak to zrobiłaś? :razz:[/QUOTE] ale co? że na fuj pluje i jest szmatką czy jak wybiłam z głowy żarcie śmieci? [quote name='masdamerka']Brum chyba najszybsza, chociaż border przed nią może być konkurencją :cool3:[/QUOTE] Korba jest po dziecku, więc jest wolna jeszcze bo nie ma kondychy ;) ale była szybsza niż Brum przed zimą i przed ciążą, tyle, że wtedy Brum była wolniejsza niż teraz [quote name='Justa']A planujesz wystawiać?[/QUOTE] raczej się nie zapowiada, jak sobie koszty przeliczyłam ;) wolę wydać na coś innego, 300zł piechotą nie chodzi :) jak Vectra wrzuca kloniki Franiowe, to ja wrzucę klonika Kidowego, czyli Brumsztylego taty [url]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/944449_540264892678326_407404798_n.jpg[/url] [url]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/417914_540264726011676_309199814_n.jpg[/url] [COLOR=#333333][FONT=Helvetica Neue]BB Long For Ewe "Wynn" [/FONT][/COLOR]:cool3: Quote
a_niusia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 hahaha jak se kiedys kupie odpowiedniego pieska to tez bedziemy w tym startowac. najbardziej w tym sporcie podoba mi sie darcie mordy:))) Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='a_niusia']hahaha jak se kiedys kupie odpowiedniego pieska to tez bedziemy w tym startowac. najbardziej w tym sporcie podoba mi sie darcie mordy:)))[/QUOTE] e tam, każdy pies jest odpowiedni, o ile aportuje i nie morduje piesków, tylko trzeba sobie team znaleźć ;) [quote name='Luzia']Jedno i drugie? ;)[/QUOTE] pierwsze, to była schiza borderka na etapie lękowym, kazałam jej kiedyś wypluwać na komendę smakołyki, a ona tego bardzo nie chciała, bo tak strasznie się bała, że zje ten smakołyk zanim go wypluje :evil_lol: więc jest schizka a drugie, chodziłam ze szczeniaczkiem tam gdzie próbowała coś żreć, i mówiłam bardzo przekonywująco, że nie wolno :) Quote
a_niusia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 u nas jest we wro, ale szukaja mniejszych pieskow niz moj. Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Unbelievable'] pierwsze, to była schiza borderka na etapie lękowym, kazałam jej kiedyś wypluwać na komendę smakołyki, a ona tego bardzo nie chciała, bo tak strasznie się bała, że zje ten smakołyk zanim go wypluje :evil_lol: więc jest schizka a drugie, chodziłam ze szczeniaczkiem tam gdzie próbowała coś żreć, i mówiłam bardzo przekonywująco, że nie wolno :)[/QUOTE] obawiam się że z moim to nie przejdzie :lol: Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='a_niusia']u nas jest we wro, ale szukaja mniejszych pieskow niz moj.[/QUOTE] a no to też możliwe ;) [quote name='Luzia']obawiam się że z moim to nie przejdzie :lol:[/QUOTE] przy starszym piesku który wpierdziela coś od dłuższego czasu, a po dobroci nie idzie, to ja bym trochę inne metody zastosowała :diabloti: Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Jakieś sugestie, jestem otwarta na nowe propozycje :diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='Luzia']Jakieś sugestie, jestem otwarta na nowe propozycje :diabloti:[/QUOTE] proponuję nauczyć się celnie rzucać :diabloti: Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Unbelievable']proponuję nauczyć się celnie rzucać :diabloti:[/QUOTE] buuu no i z tym mam największy problem, a nawet jak już się udaje i leci w dobrym kierunku to ruda menda się uchyla :shake::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 jak mi któryś pies coś zaczyna wżerać, co zdarza się baaaaaardzo rzadko, to ja się każę kłaść ;) tylko to nie jest takie waruj zwykłe, a coś co każę robić jak piesek sobie przeskrobał, wtedy podchodzę, i mogę na psa nakrzyczeć porządnie i wziąć na smycz, co też jest pewnego rodzaju karą ;) Brumę zwykle po prostu biorę za obrożę i każę jej biec gdzieś indziej, ale Gram jest za mądry na takie numery :diabloti: i na nie to działa, na prawdę rzadko coś zjadają, i rzadko nie puszczają na komendę czegokolwiek Quote
Recommended Posts