FredziaFredzia Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Eris chodził dwa tygodnie z przymusu i futerko się nie zmieniło. :lol: Quote
Unbelievable Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 [url]http://www.youtube.com/watch?v=6_ENo1CoMWY&feature=youtu.be[/url] kocham ją, kocham :loveu: (czarno-biała z dłuższą sierścią : P) podobno kradnie smakołyki innym szczeniakom, więc wsuwają szybko żeby nie stracić :evil_lol: Quote
Justa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='Unbelievable'][url]http://www.youtube.com/watch?v=6_ENo1CoMWY&feature=youtu.be[/url] kocham ją, kocham :loveu: (czarno-biała z dłuższą sierścią : P) podobno kradnie smakołyki innym szczeniakom, więc wsuwają szybko żeby nie stracić :evil_lol:[/QUOTE] Jest megarozkoszna :loveu: Odliczam dni :diabloti: A czarno-biały piesek jest hiperaktywny :mdleje: Quote
brjagata Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 swietna gromadka, a w czarno-bialym chlopaku nadal zakochana jestem, mozesz mi go ukrasc jak juz pojedziesz po Miotle :evil_lol: :loveu: Quote
Unbelievable Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 [quote name='Justa']Jest megarozkoszna :loveu: Odliczam dni :diabloti: A czarno-biały piesek jest hiperaktywny :mdleje:[/QUOTE] 6 dni zostało :loveu: jest strasznie nadpobudliwy, lata jak porąbany :evil_lol: szczeniaki są uczone załatwiania się na dworze :loveu: [quote name='Agathee']swietna gromadka, a w czarno-bialym chlopaku nadal zakochana jestem, mozesz mi go ukrasc jak juz pojedziesz po Miotle :evil_lol: :loveu:[/QUOTE] będzie we wrocławiu mieszkał :diabloti: Quote
dog193 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Mnie też się najbardziej ten gładki chłopak podoba, takie moje zboczenie :evil_lol: Twój puchatek jest przekomiczny :D Quote
necianeta89 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Czarno biały-chłopak zachowuje się identycznie jak moja jedna mała na DT, biega bez opamiętania. ciągle i ciągle, nie chce ktoś zołzy?:P a reszta genialna, zawsze podobały mi się te psiaki, z charakteru i wyglądu, ale ja jestem za leniwa chyba dla takiego psiaka ;) Quote
NightQueen Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 moim typem jest merlak z większą ilością białego na pysku :loveu: Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='dog193']Mnie też się najbardziej ten gładki chłopak podoba, takie moje zboczenie :evil_lol: Twój puchatek jest przekomiczny :D[/QUOTE] jaki puchatek! wypraszam sobie! [quote name='necianeta89']Czarno biały-chłopak zachowuje się identycznie jak moja jedna mała na DT, biega bez opamiętania. ciągle i ciągle, nie chce ktoś zołzy?:P a reszta genialna, zawsze podobały mi się te psiaki, z charakteru i wyglądu, ale ja jestem za leniwa chyba dla takiego psiaka ;)[/QUOTE] ja też jestem leniwa :diabloti: ale do psów podchodzę zupełnie inaczej ;) [quote name='NightQueen']moim typem jest merlak z większą ilością białego na pysku :loveu:[/QUOTE] no to się ucieszysz bo Rayko to będzie nasz bliski kolega :diabloti: Quote
dog193 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Hmm, na tle czarnego chłopaka wygląda jak taki misiu-puchatek :D Quote
NightQueen Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable'] no to się ucieszysz bo Rayko to będzie nasz bliski kolega :diabloti:[/QUOTE] ja już wszystko wiem :diabloti::evil_lol: Quote
Vectra Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 wiesz co , w karmie nie idzie o białko i tłuszcz , tylko te dodatki wapna i witamin , głownie idzie o wapno. szczenięce karmy , są zazwyczaj za mocno nawapnowane ;) a to przy rasach które szybko rosną , nie jest dobre. Dlatego ja daje karmy dorosłe , jak pisałam. A karmy szczenięce , wolę dawać dorosłym psom ;) Franek często na takich "jechał" Quote
Unbelievable Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 [quote name='Vectra']wiesz co , w karmie nie idzie o białko i tłuszcz , tylko te dodatki wapna i witamin , głownie idzie o wapno. szczenięce karmy , są zazwyczaj za mocno nawapnowane ;) a to przy rasach które szybko rosną , nie jest dobre. Dlatego ja daje karmy dorosłe , jak pisałam. A karmy szczenięce , wolę dawać dorosłym psom ;) Franek często na takich "jechał"[/QUOTE] dzięki, właśnie o to mi chodziło :) przeczytałam też gdzieś że niedobór białka jest gorszy niż nadmiar, nadmiar widać od razu w postaci łupieżu, drapania, etc., a niedobór może prowadzić do uszkodzenia organów wewnętrznych, chyba nerek w szczegolności, więc ja się zdecyduję na tą "więcejbiałkową" [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/400009_284474228272649_100001302231612_692258_517044165_n.jpg[/IMG] Quote
Marta_Ares Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/400009_284474228272649_100001302231612_692258_517044165_n.jpg[/url] :loveu: fajne kolorki ;) to kiedy dokładnie jedziecie?:diabloti: Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 fota w takim klimacie kororystyczynym jak lubię. Opiszę Ci o białku, biało to jest energia , budulec mięśni ... kiedy jest niebezpieczny ? wtedy jak się faszeruje leniwego psa , który siedzi 24 godziny na dobę na kanapie. Odkłada się i powoduje różne problemy. Pies aktywny , w fazie wzrostu , pobiera mnóstwo energii , a energii nie ma z tłuszczu .. tylko z białka. Czy w dzikiej przyrodzie , występuje zjawisko otyłości ? :diabloti: chude mięso ma dużo białka, mało tłuszczu , prawda ? dlatego lepsza dla psa jest wołowina niż drób ... który tak serio nie jest dietetyczny , bo procentowo , to i wieprzowina ma więcej białka. coś takiego jak tłuszcz , to jest powiedzmy dodatek do życia w ilości niewielkiej potrzebny ... Quote
NightQueen Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 a mi kolory na tym zdjęciu się kompletnie nie podobają :diabloti: Quote
Unbelievable Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 we piontek jadę ;) [quote name='Vectra']fota w takim klimacie kororystyczynym jak lubię. Opiszę Ci o białku, biało to jest energia , budulec mięśni ... kiedy jest niebezpieczny ? wtedy jak się faszeruje leniwego psa , który siedzi 24 godziny na dobę na kanapie. Odkłada się i powoduje różne problemy. Pies aktywny , w fazie wzrostu , pobiera mnóstwo energii , a energii nie ma z tłuszczu .. tylko z białka. Czy w dzikiej przyrodzie , występuje zjawisko otyłości ? :diabloti: chude mięso ma dużo białka, mało tłuszczu , prawda ? dlatego lepsza dla psa jest wołowina niż drób ... który tak serio nie jest dietetyczny , bo procentowo , to i wieprzowina ma więcej białka. coś takiego jak tłuszcz , to jest powiedzmy dodatek do życia w ilości niewielkiej potrzebny ...[/QUOTE] a brak otyłości w przyrodzie nie wiąże się z tym, że tam nie ma tyle żarcia żeby było go za dużo? co jak mamy psa który je dużo i nie tyje? wtedy chyba jednak potrzebny jest tłuszcz...? Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Węglowodany :) one odpowiedzialne są bardziej za przybieranie , to dobre przybieranie. Bo rozprawiamy na temat , nie otłuszczania , tylko utrzymywania psa w kondycji sportowej. Gdyby w naturze , dostępne były zamiast np chudego zająca , bez tłuszczowego - tłusty stek z sosem i ziemniakami - to zjawisko otyłości było by widoczne w tym rewirze. taką karmę będę teraz testować na Lalce :diabloti: 44% białko, 12% tłuszcz znasz ludzi , którzy mówią że od przysłowiowego patrzenia na jedzenie tyją ? jeśli nie ma to podłoża zdrowotnego ... jest to zła dieta , złe przyswajanie , złe nawyki organizmu. Quote
Marta_Ares Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 już bym nie spała :D pamiętam jak Neske odbierałam, a dzień przed mieliśmy klubowe ognisko to nawet pić nie chciałam :lol: Quote
Unbelievable Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 [quote name='Vectra']Węglowodany :) one odpowiedzialne są bardziej za przybieranie , to dobre przybieranie. Bo rozprawiamy na temat , nie otłuszczania , tylko utrzymywania psa w kondycji sportowej. Gdyby w naturze , dostępne były zamiast np chudego zająca , bez tłuszczowego - tłusty stek z sosem i ziemniakami - to zjawisko otyłości było by widoczne w tym rewirze. taką karmę będę teraz testować na Lalce :diabloti: 44% białko, 12% tłuszcz znasz ludzi , którzy mówią że od przysłowiowego patrzenia na jedzenie tyją ? jeśli nie ma to podłoża zdrowotnego ... jest to zła dieta , złe przyswajanie , złe nawyki organizmu.[/QUOTE] co to za karma? może dla Jariego Amber by się nadała? ja tak mam ;) mogę jeść jak wróbelek a i tak nie chudnę, a przynajmniej nie jakoś strasznie. ruszam się ćwiczę, a waga stoi w miejscu lub przybiera ;) każde tłustsze jedzenie się na mnie mści :diabloti: filmik nowy :loveu: jakie one już duże są :loveu: [url]http://www.youtube.com/watch?v=VMkz9M6AgyE&feature=youtu.be[/url] Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Masz tak , bo organizm masz rozregulowany. Ja mam inaczej , fakt potrafię przytyć , ale zaraz mój mózg sam mówi stop z żarciem. Nie sądzę by Jari mógł jeść tą karmę , będzie dalej srał niż widział. On ma tą samą zaletę co Kano ... czyli wieczne sraczki. Uroki dobermana :grins: wywalona trzustka - nadmiar białka i nadmiar tłuszczu , które zatrzymują się w organizmie są wydalane w postaci sraczki w godzinach nocnych , w odstępach czasowych co dwie godziny. Jest to NUTRA GOLD HOLISTIC Weight Reduction tylko ciekawa jestem , czy faktycznie ta karma ma tyle tego co piszą , czy jest tyle bo papier przyjął. Quote
Unbelievable Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 [quote name='Vectra']Masz tak , bo organizm masz rozregulowany. Ja mam inaczej , fakt potrafię przytyć , ale zaraz mój mózg sam mówi stop z żarciem. Nie sądzę by Jari mógł jeść tą karmę , będzie dalej srał niż widział. On ma tą samą zaletę co Kano ... czyli wieczne sraczki. Uroki dobermana :grins: wywalona trzustka - nadmiar białka i nadmiar tłuszczu , które zatrzymują się w organizmie są wydalane w postaci sraczki w godzinach nocnych , w odstępach czasowych co dwie godziny. Jest to NUTRA GOLD HOLISTIC Weight Reduction tylko ciekawa jestem , czy faktycznie ta karma ma tyle tego co piszą , czy jest tyle bo papier przyjął.[/QUOTE] ano mam, przez leki ;) przyjmowane od dzieciaka faktycznie, czytałam o tej karmie gdzieś kiedyś, że "dieta cud", tak samo o jakimś royalu chyba Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='Unbelievable']ano mam, przez leki ;) przyjmowane od dzieciaka faktycznie, czytałam o tej karmie gdzieś kiedyś, że "dieta cud", tak samo o jakimś royalu chyba[/QUOTE] royal canin obesity .. ale niestety royale i te wet , są już takie sobie. Dobre też jest Reddy , ale ciężko dostać. Zamówie worek tej Nutry .. aczkolwiek jakoś tak nie mam zbyt zaufania. Teraz Rekina odchudzam , po ciąży i odchowaniu miotu :diabloti: Quote
NightQueen Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='Unbelievable']ano mam, przez leki ;) przyjmowane od dzieciaka [/QUOTE] skąd ja to znam :loveu::razz: Ja zamierzam zmienić M. karmę na lighta tylko szukam coś co ona przyswoi Quote
Recommended Posts