Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[url]http://www.youtube.com/watch?v=6_ENo1CoMWY&feature=youtu.be[/url]

kocham ją, kocham :loveu:
(czarno-biała z dłuższą sierścią : P)

podobno kradnie smakołyki innym szczeniakom, więc wsuwają szybko żeby nie stracić :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable'][url]http://www.youtube.com/watch?v=6_ENo1CoMWY&feature=youtu.be[/url]

kocham ją, kocham :loveu:
(czarno-biała z dłuższą sierścią : P)

podobno kradnie smakołyki innym szczeniakom, więc wsuwają szybko żeby nie stracić :evil_lol:[/QUOTE]

Jest megarozkoszna :loveu:
Odliczam dni :diabloti:

A czarno-biały piesek jest hiperaktywny :mdleje:

Posted

[quote name='Justa']Jest megarozkoszna :loveu:
Odliczam dni :diabloti:

A czarno-biały piesek jest hiperaktywny :mdleje:[/QUOTE]
6 dni zostało :loveu:

jest strasznie nadpobudliwy, lata jak porąbany :evil_lol:
szczeniaki są uczone załatwiania się na dworze :loveu:
[quote name='Agathee']swietna gromadka, a w czarno-bialym chlopaku nadal zakochana jestem, mozesz mi go ukrasc jak juz pojedziesz po Miotle :evil_lol: :loveu:[/QUOTE]

będzie we wrocławiu mieszkał :diabloti:

Posted

Czarno biały-chłopak zachowuje się identycznie jak moja jedna mała na DT, biega bez opamiętania. ciągle i ciągle, nie chce ktoś zołzy?:P

a reszta genialna, zawsze podobały mi się te psiaki, z charakteru i wyglądu, ale ja jestem za leniwa chyba dla takiego psiaka ;)

Posted

[quote name='dog193']Mnie też się najbardziej ten gładki chłopak podoba, takie moje zboczenie :evil_lol:

Twój puchatek jest przekomiczny :D[/QUOTE]
jaki puchatek! wypraszam sobie!

[quote name='necianeta89']Czarno biały-chłopak zachowuje się identycznie jak moja jedna mała na DT, biega bez opamiętania. ciągle i ciągle, nie chce ktoś zołzy?:P

a reszta genialna, zawsze podobały mi się te psiaki, z charakteru i wyglądu, ale ja jestem za leniwa chyba dla takiego psiaka ;)[/QUOTE]
ja też jestem leniwa :diabloti: ale do psów podchodzę zupełnie inaczej ;)

[quote name='NightQueen']moim typem jest merlak z większą ilością białego na pysku :loveu:[/QUOTE]

no to się ucieszysz bo Rayko to będzie nasz bliski kolega :diabloti:

Posted

wiesz co , w karmie nie idzie o białko i tłuszcz , tylko te dodatki wapna i witamin , głownie idzie o wapno.
szczenięce karmy , są zazwyczaj za mocno nawapnowane ;) a to przy rasach które szybko rosną , nie jest dobre.
Dlatego ja daje karmy dorosłe , jak pisałam.
A karmy szczenięce , wolę dawać dorosłym psom ;) Franek często na takich "jechał"

Posted

[quote name='Vectra']wiesz co , w karmie nie idzie o białko i tłuszcz , tylko te dodatki wapna i witamin , głownie idzie o wapno.
szczenięce karmy , są zazwyczaj za mocno nawapnowane ;) a to przy rasach które szybko rosną , nie jest dobre.
Dlatego ja daje karmy dorosłe , jak pisałam.
A karmy szczenięce , wolę dawać dorosłym psom ;) Franek często na takich "jechał"[/QUOTE]
dzięki, właśnie o to mi chodziło :)
przeczytałam też gdzieś że niedobór białka jest gorszy niż nadmiar, nadmiar widać od razu w postaci łupieżu, drapania, etc., a niedobór może prowadzić do uszkodzenia organów wewnętrznych, chyba nerek w szczegolności, więc ja się zdecyduję na tą "więcejbiałkową"

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/400009_284474228272649_100001302231612_692258_517044165_n.jpg[/IMG]

Posted

fota w takim klimacie kororystyczynym jak lubię.

Opiszę Ci o białku, biało to jest energia , budulec mięśni ... kiedy jest niebezpieczny ? wtedy jak się faszeruje leniwego psa , który siedzi 24 godziny na dobę na kanapie. Odkłada się i powoduje różne problemy.
Pies aktywny , w fazie wzrostu , pobiera mnóstwo energii , a energii nie ma z tłuszczu .. tylko z białka.

Czy w dzikiej przyrodzie , występuje zjawisko otyłości ? :diabloti:
chude mięso ma dużo białka, mało tłuszczu , prawda ?

dlatego lepsza dla psa jest wołowina niż drób ... który tak serio nie jest dietetyczny , bo procentowo , to i wieprzowina ma więcej białka.

coś takiego jak tłuszcz , to jest powiedzmy dodatek do życia w ilości niewielkiej potrzebny ...

Posted

we piontek jadę ;)

[quote name='Vectra']fota w takim klimacie kororystyczynym jak lubię.

Opiszę Ci o białku, biało to jest energia , budulec mięśni ... kiedy jest niebezpieczny ? wtedy jak się faszeruje leniwego psa , który siedzi 24 godziny na dobę na kanapie. Odkłada się i powoduje różne problemy.
Pies aktywny , w fazie wzrostu , pobiera mnóstwo energii , a energii nie ma z tłuszczu .. tylko z białka.

Czy w dzikiej przyrodzie , występuje zjawisko otyłości ? :diabloti:
chude mięso ma dużo białka, mało tłuszczu , prawda ?

dlatego lepsza dla psa jest wołowina niż drób ... który tak serio nie jest dietetyczny , bo procentowo , to i wieprzowina ma więcej białka.

coś takiego jak tłuszcz , to jest powiedzmy dodatek do życia w ilości niewielkiej potrzebny ...[/QUOTE]

a brak otyłości w przyrodzie nie wiąże się z tym, że tam nie ma tyle żarcia żeby było go za dużo?

co jak mamy psa który je dużo i nie tyje? wtedy chyba jednak potrzebny jest tłuszcz...?

Posted

Węglowodany :) one odpowiedzialne są bardziej za przybieranie , to dobre przybieranie. Bo rozprawiamy na temat , nie otłuszczania , tylko utrzymywania psa w kondycji sportowej.

Gdyby w naturze , dostępne były zamiast np chudego zająca , bez tłuszczowego - tłusty stek z sosem i ziemniakami - to zjawisko otyłości było by widoczne w tym rewirze.

taką karmę będę teraz testować na Lalce :diabloti: 44% białko, 12% tłuszcz

znasz ludzi , którzy mówią że od przysłowiowego patrzenia na jedzenie tyją ? jeśli nie ma to podłoża zdrowotnego ... jest to zła dieta , złe przyswajanie , złe nawyki organizmu.

Posted

[quote name='Vectra']Węglowodany :) one odpowiedzialne są bardziej za przybieranie , to dobre przybieranie. Bo rozprawiamy na temat , nie otłuszczania , tylko utrzymywania psa w kondycji sportowej.

Gdyby w naturze , dostępne były zamiast np chudego zająca , bez tłuszczowego - tłusty stek z sosem i ziemniakami - to zjawisko otyłości było by widoczne w tym rewirze.

taką karmę będę teraz testować na Lalce :diabloti: 44% białko, 12% tłuszcz

znasz ludzi , którzy mówią że od przysłowiowego patrzenia na jedzenie tyją ? jeśli nie ma to podłoża zdrowotnego ... jest to zła dieta , złe przyswajanie , złe nawyki organizmu.[/QUOTE]

co to za karma? może dla Jariego Amber by się nadała?

ja tak mam ;) mogę jeść jak wróbelek a i tak nie chudnę, a przynajmniej nie jakoś strasznie. ruszam się ćwiczę, a waga stoi w miejscu lub przybiera ;) każde tłustsze jedzenie się na mnie mści :diabloti:

filmik nowy :loveu: jakie one już duże są :loveu:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=VMkz9M6AgyE&feature=youtu.be[/url]

Posted

Masz tak , bo organizm masz rozregulowany. Ja mam inaczej , fakt potrafię przytyć , ale zaraz mój mózg sam mówi stop z żarciem.

Nie sądzę by Jari mógł jeść tą karmę , będzie dalej srał niż widział. On ma tą samą zaletę co Kano ... czyli wieczne sraczki. Uroki dobermana :grins: wywalona trzustka - nadmiar białka i nadmiar tłuszczu , które zatrzymują się w organizmie są wydalane w postaci sraczki w godzinach nocnych , w odstępach czasowych co dwie godziny.

Jest to NUTRA GOLD HOLISTIC Weight Reduction

tylko ciekawa jestem , czy faktycznie ta karma ma tyle tego co piszą , czy jest tyle bo papier przyjął.

Posted

[quote name='Vectra']Masz tak , bo organizm masz rozregulowany. Ja mam inaczej , fakt potrafię przytyć , ale zaraz mój mózg sam mówi stop z żarciem.

Nie sądzę by Jari mógł jeść tą karmę , będzie dalej srał niż widział. On ma tą samą zaletę co Kano ... czyli wieczne sraczki. Uroki dobermana :grins: wywalona trzustka - nadmiar białka i nadmiar tłuszczu , które zatrzymują się w organizmie są wydalane w postaci sraczki w godzinach nocnych , w odstępach czasowych co dwie godziny.

Jest to NUTRA GOLD HOLISTIC Weight Reduction

tylko ciekawa jestem , czy faktycznie ta karma ma tyle tego co piszą , czy jest tyle bo papier przyjął.[/QUOTE]

ano mam, przez leki ;) przyjmowane od dzieciaka

faktycznie, czytałam o tej karmie gdzieś kiedyś, że "dieta cud", tak samo o jakimś royalu chyba

Posted

[quote name='Unbelievable']ano mam, przez leki ;) przyjmowane od dzieciaka

faktycznie, czytałam o tej karmie gdzieś kiedyś, że "dieta cud", tak samo o jakimś royalu chyba[/QUOTE]

royal canin obesity .. ale niestety royale i te wet , są już takie sobie. Dobre też jest Reddy , ale ciężko dostać.
Zamówie worek tej Nutry .. aczkolwiek jakoś tak nie mam zbyt zaufania.

Teraz Rekina odchudzam , po ciąży i odchowaniu miotu :diabloti: