bonsai_88 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Aleksander mi nie straszny... ja dziwny człowiek jestem i OLUŚ [ew. Oleg, przez G] mi przeszkadza... A larwy [mącznikami karmisz?] tak fajnie się ruszają po ręce... Quote
NightQueen Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 larwy są obrzydliwe :look3: brzydziłoby mnie trzymanie tego w mieszkaniu. Ale zawszę mogę sobie sprawić roślinożerną jaszczurkę :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 [quote name='bonsai_88']Aleksander mi nie straszny... ja dziwny człowiek jestem i OLUŚ [ew. Oleg, przez G] mi przeszkadza... A larwy [mącznikami karmisz?] tak fajnie się ruszają po ręce...[/QUOTE] fuj, ja tego do ręki nie wezmę :diabloti: mącznikami, ale jak maluszki dorosną to będę i świerszcze kupować. Stefania jest takim niejadkiem, że świerszcze prędzej by padły niż zostały zjedzone, więc lecim na larwach ;) a i tak jest chuda(64g jak ją ostatnio ważyłam, powinna ważyć koło 70 conajmniej) [quote name='NightQueen']larwy są obrzydliwe :look3: brzydziłoby mnie trzymanie tego w mieszkaniu. Ale zawszę mogę sobie sprawić roślinożerną jaszczurkę :evil_lol:[/QUOTE] legwana? 180cm długości, terrarium 1mx1,5mx1m? :diabloti: też chciałam jedzącą rośliny, ale mi przeszło : P Quote
NightQueen Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='Unbelievable'] legwana? 180cm długości, terrarium 1mx1,5mx1m? :diabloti: też chciałam jedzącą rośliny, ale mi przeszło : P[/QUOTE] to kupie sobie jednak złotą rybkę :diabloti::evil_lol: Quote
Doginka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 To ja już zostanę przy pieskach:lol: Ale jaszczurza sforka prześliczna:loveu: A imię OLUŚ jest bardzo fajne:lol: Quote
*Monia* Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Jakie świetne te jaszczury :loveu::loveu:. Aż nabrałam wielkiej ochoty na powiększenie stadka, ale bym dostała wymeldowanie z domu z takim stworem :roll:. Sprawię sobie żółwika wodnego, bo to jedyne co przejdzie :p Quote
Unbelievable Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 [quote name='NightQueen']to kupie sobie jednak złotą rybkę :diabloti::evil_lol:[/QUOTE] rybki też mam, nuda :diabloti: [quote name='Doginka']To ja już zostanę przy pieskach:lol: Ale jaszczurza sforka prześliczna:loveu: A imię OLUŚ jest bardzo fajne:lol:[/QUOTE] ja tam się nie zamierzam tylko do piesków ograniczać :diabloti: [quote name='*Monia*']Jakie świetne te jaszczury :loveu::loveu:. Aż nabrałam wielkiej ochoty na powiększenie stadka, ale bym dostała wymeldowanie z domu z takim stworem :roll:. Sprawię sobie żółwika wodnego, bo to jedyne co przejdzie :p[/QUOTE] moi rodzice to nawet je lubią, czasem przyjdą popatrzeć na jaszczury ;) żółwie też są nudne, i rosną wielkie :razz: Quote
NightQueen Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Ja mam wyłącznie wredną sukę na obecną chwilę :diabloti: ale coś mnie kusi żeby nowego domownika sobie sprawić :cool3: Quote
Unbelievable Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 [quote name='NightQueen']Ja mam wyłącznie wredną sukę na obecną chwilę :diabloti: ale coś mnie kusi żeby nowego domownika sobie sprawić :cool3:[/QUOTE] ale psowatego, czy coś nudniejszego? :diabloti: BOM'sy rosną i mają się świetnie, Mracelinka i Oluś nawet jeść zaczęły, bS'y trochę gorzej bo znowu wżerają piasek :angryy: a na blogu nowy update Szczurowy [URL="http://szczurzy.blogspot.com/"]klik[/URL] [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17wrzesnia10/DSC_0736.jpg[/IMG] Quote
Feigned Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 aaaaaaaaaale śliczne! nie zrobiłabyś kiedyś małej sesji białym? :razz: Quote
Unbelievable Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 [quote name='Feigned']aaaaaaaaaale śliczne! nie zrobiłabyś kiedyś małej sesji białym? :razz:[/QUOTE] o ile białe będą współpracować, to nie ma problemu :diabloti: Quote
Feigned Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 [quote name='Unbelievable']o ile białe będą współpracować, to nie ma problemu :diabloti:[/QUOTE] Magnus to stworzony model :diabloti: Axel też jak się postara :evil_lol: :loveu: Quote
NightQueen Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 [quote name='Unbelievable']ale psowatego, czy coś nudniejszego? :diabloti: [/QUOTE] chciałabym psa, ale przy moim trybie życia, nie wcześniej jak 4 lata sobie nie sprawie niestety :razz: ale coś nudniejszego mnie korci :diabloti: Quote
Unbelievable Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 [quote name='NightQueen']chciałabym psa, ale przy moim trybie życia, nie wcześniej jak 4 lata sobie nie sprawie niestety :razz: ale coś nudniejszego mnie korci :diabloti:[/QUOTE] co? powiem ci, że taki gekon to idealny zwierzak dla kogoś, kto często wyjeżdża ;) Quote
NightQueen Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 [quote name='Unbelievable']co? powiem ci, że taki gekon to idealny zwierzak dla kogoś, kto często wyjeżdża ;)[/QUOTE] w jaszczurach przeraża mnie ich dieta :evil_lol: za bardzo mnie brzydzą robale żebym je trzymała w domu, z kolei nie mam miejsca na roślinożerną jaszczurkę. Każdy gryzoń odpada ze wzg. na częste wyjazdy, mój tata w życiu by nie wziął do ręki szczurka, myszy itp. bo na niego to działa jak na mnie robale :roll: królik odpada bo za rzadko miałby moje towarzystwo, a dwa to Moli by go wszamała :diabloti: Jakiś ptak czy rybki by pasowały, bo mój tata to lubi i wiem że by się tym zajmował, ale mi to nie do końca pasuje, tak więc jestem w kropce :roll: Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 [quote name='NightQueen']w jaszczurach przeraża mnie ich dieta :evil_lol: za bardzo mnie brzydzą robale żebym je trzymała w domu, z kolei nie mam miejsca na roślinożerną jaszczurkę. Każdy gryzoń odpada ze wzg. na częste wyjazdy, mój tata w życiu by nie wziął do ręki szczurka, myszy itp. bo na niego to działa jak na mnie robale :roll: królik odpada bo za rzadko miałby moje towarzystwo, a dwa to Moli by go wszamała :diabloti: Jakiś ptak czy rybki by pasowały, bo mój tata to lubi i wiem że by się tym zajmował, ale mi to nie do końca pasuje, tak więc jestem w kropce :roll:[/QUOTE] ja też się brzydzę robali :diabloti: jak mi łazi coś po domu, to sama nawet nie zabiję bo taka papka później zostaje, bueh : P a mączniki są niegroźne, bo sobie w pudełeczkach żyją i nawet ich dotykać nie trzeba ;) Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Unbelievable']ja też się brzydzę robali :diabloti: jak mi łazi coś po domu, to sama nawet nie zabiję bo taka papka później zostaje, bueh : P a mączniki są niegroźne, bo sobie w pudełeczkach żyją i nawet ich dotykać nie trzeba ;)[/QUOTE] są obleśne, małe, gwiazdowate, pełzają bleeeeeh :diabloti: Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 [quote name='NightQueen']są obleśne, małe, gwiazdowate, pełzają bleeeeeh :diabloti:[/QUOTE] ale nie skaczą, nie uciekają i łatwo je złapać :diabloti: Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Unbelievable']ale nie skaczą, nie uciekają i łatwo je złapać :diabloti:[/QUOTE] ale one mnie tak brzydzą że raczej się nie odważę :roll: skąd ty masz swoje gekony? mają papiery? trzeba mieć w ogóle pozwolenie na takie jaszczurki? Quote
evel Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Moją faworytką zostaje na razie Marcelinka :loveu: Ciekawe, jak będzie wyglądała, kiedy trochę jej się urośnie ;) Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 [quote name='NightQueen']ale one mnie tak brzydzą że raczej się nie odważę :roll: skąd ty masz swoje gekony? mają papiery? trzeba mieć w ogóle pozwolenie na takie jaszczurki?[/QUOTE] gady które nie wymagają CITES nie muszą mieć żadnych papierów. Rozmnażanie gadów nie jest w żaden sposób kontrolowane bo pewnie zaraz byś o to zapytała ;) trójka jest ze znanej polskiej hodowli, która ma jakieśtam cele hodowlane, gekony są zadbane w miarę możliwości (mają tysiące zwierzaków), zdrowe, ładnie wybarwione, więc czego chcieć więcej ;) [quote name='evl']Moją faworytką zostaje na razie Marcelinka :loveu: Ciekawe, jak będzie wyglądała, kiedy trochę jej się urośnie ;)[/QUOTE] Marcelinka też jest moją faworytką :loveu: to moja ulubiona odmiana ;) Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Unbelievable']gady które nie wymagają CITES nie muszą mieć żadnych papierów. Rozmnażanie gadów nie jest w żaden sposób kontrolowane bo pewnie zaraz byś o to zapytała ;) trójka jest ze znanej polskiej hodowli, która ma jakieśtam cele hodowlane, gekony są zadbane w miarę możliwości (mają tysiące zwierzaków), zdrowe, ładnie wybarwione, więc czego chcieć więcej ;) [/QUOTE] nie chodziło mi o to że nie mają rodowodu (to nie psy :P ) czy coś w tym stylu, ciekawiło mnie czy wymagają Cites czy nie, bo niektóre gat. tego wymagają :) Po za tym nie zetknęłam się z hodowlą gekonów więc nie wiem jak to wygląda Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 [quote name='NightQueen']nie chodziło mi o to że nie mają rodowodu (to nie psy :P ) czy coś w tym stylu, ciekawiło mnie czy wymagają Cites czy nie, bo niektóre gat. tego wymagają :) Po za tym nie zetknęłam się z hodowlą gekonów więc nie wiem jak to wygląda[/QUOTE] nie, ani to niebezpieczne, ani zagrożone wyginięciem ;) Quote
Asiaczek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jakis super facio się tutaj zjawił:) [url]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17wrzesnia10/DSC_0736.jpg[/url] pzdr. Quote
Czarna_Owieczka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 pobudka, co tu tak ucichło :razz: Quote
Recommended Posts