Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']samym body ciezko jest robic zdjecia:evil_lol:

jesli o nikonach mowa to i ja sie wypowiem:diabloti: uzywam...od lat, 4? Kiedy ja kupowalam najlepszy byl d50 i d70 - nie roznia sie zbyt wiele, a wtedy jedynie cena - wybralam d50. Nie zaluje. Czemu? Bo wiele mozna nadgonic obiektywem. D80, D90....pewnie roznice sa, ale lepiej wydac ta roznie na lepsze szkielko - wg mnie to ono jest tu wazniejsze. Problem w tym, ze szukajac d50, d70 (s) to w gre wchodzi tylko sprzet uzywany. O ile obiektyw uzywany mozna w sumie bez strachu kupic, o tyle body...jak dla mnie wieksze ryzyko. Kupilam jeden obektyw uzywany i zawsze roznice czuc - wole dozbierac i kupowac nowe.
Tyle ode mnie:p

A - znam dobrego fotografa (notabene bywa na dogo), uzywa Sony i coz...wystarczy na zdjecia zerknac, nie jedna osoba moze pozazdroscic takiego portfolio;)[/QUOTE]
d80 w tej chwili już też tylko używany, chyba że ma się szczęście i trafi na jakieś resztki ze staaarej produkcji bo już go niestety nie robią. ;)

Posted

Co myślisz o Nikonie D3000? Przepraszam, że tyle pytań zadaję, ale nie mam w znajomych osoby, która mogłaby mi doradzić, a ty się znasz :evil_lol::cool3: A w niedziele mam jechać po lustrzankę, a nie mogę się zdecydować, najpierw miał być Nikon d80, ale wycofali go podobno ze sprzedaży, a rodzice nie kupią mi używanego.

Posted

[quote name='Kashdog']Co myślisz o Nikonie D3000? Przepraszam, że tyle pytań zadaję, ale nie mam w znajomych osoby, która mogłaby mi doradzić, a ty się znasz :evil_lol::cool3: A w niedziele mam jechać po lustrzankę, a nie mogę się zdecydować, najpierw miał być Nikon d80, ale wycofali go podobno ze sprzedaży, a rodzice nie kupią mi używanego.[/QUOTE]

z tego co ja zerknelam to jest to bardziej zastepca d60 niz d80, wiec jesli cos zamiast d80 to moze d90? Chyba jeszcze jest sprzedawany

Posted

[quote name='Kashdog']Co myślisz o Nikonie D3000? Przepraszam, że tyle pytań zadaję, ale nie mam w znajomych osoby, która mogłaby mi doradzić, a ty się znasz :evil_lol::cool3: A w niedziele mam jechać po lustrzankę, a nie mogę się zdecydować, najpierw miał być Nikon d80, ale wycofali go podobno ze sprzedaży, a rodzice nie kupią mi używanego.[/QUOTE]

[quote name='Agnes']z tego co ja zerknelam to jest to bardziej zastepca d60 niz d80, wiec jesli cos zamiast d80 to moze d90? Chyba jeszcze jest sprzedawany[/QUOTE]

dokładnie, takie badziewie, dla ludzi którzy mają zamiar zazwyczaj używać automatu, a w przypływach natchnienia raz na rok jakiegoś manuala. Co chcesz to wybierz, poza tym przy d3000 obiektywy będą dużo droższe i mniejszy wybór bo musi być w nich silniczek

Posted

Poproszę jakiegoś nowego Szczura, na pewno masz jakieś kolejne zdjęcia z kolejnej pomysłowej sesji :P
[B]
Kashdog[/B] co do tych aparatów to jeśli nie możesz przeznaczyć dużo na zakup lustrzanki a chcesz mieć przyzwoity aparat to pomyśl o Olympusie jakimś. Ja mam E520, kosztował co prawda ponad 2000 ale nie dużo i to z dwoma kitowymi obiektywami. Ja uważam, że dla mnie jako dla w zasadzie laika jest idealny:) Mogłam zbierać parę miesięcy dłużej na Nikosia ale nie widzię żadnego sensu w kupowaniu takiego aparatu jeśli nie ma się pojęcia o fotografii. No chyba, że masz wyższe ambicje ale wydaje mi się, że Olek wcale nie ma takich dużo zaniżonych możliwości. No i nie decyduj na szybko, ja przeczytałam miliard recenzji i takich tam zanim kupiłam swojego dziada i szukałam dobrej oferty (bo przy takim sprzęcie rozpiętość cenowa jest duża, ja swojego mogłam kupić też za 500 zł więcej, dokładnie identyczny zestaw) dość długo i co prawda jak coś zarzucali jakiemuś aparatowi to mało wiedziałam co to znaczy :D ale w ten sposób też się edukowałam.

Posted

[quote name='Chantell']to, to czytałam xD myślałam, że rozmowa o tym ciągnie się już dłużej xD[/QUOTE]
a o czym tu gadać : P
[quote name='Bzikowa']Poproszę jakiegoś nowego Szczura, na pewno masz jakieś kolejne zdjęcia z kolejnej pomysłowej sesji :P
[B]
[/QUOTE]
mam tylko w nowej obróżce ;)

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_6338.jpg[/IMG]
[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_6341.jpg[/IMG]

i może będzie niespodzianka wieczorkiem :diabloti: a jak będziecie grzeczni to dam Stefanię

Posted

A mi się wydaje, że jakoś tak mu dziwnie ale to pewnie wina tła :P

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_6341.jpg[/url] Uwielbiam psy, którym się marszczy czółko jak myślą :loveu:

Posted

[quote name='Chantell']ale on jest śliczniasty :loveu:[/QUOTE]

[quote name='RCookie'][LEFT][INDENT]Ładnie mu w niebieskim ;).
[/INDENT][/LEFT][/QUOTE]
dziękujemy :loveu:

[quote name='Bzikowa']A mi się wydaje, że jakoś tak mu dziwnie ale to pewnie wina tła :P

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_6341.jpg[/url] Uwielbiam psy, którym się marszczy czółko jak myślą :loveu:[/QUOTE]

raczej tak, trzeba było go widzieć z białym talerzem w pysku :loveu:

jemu się kiedyś bardziej marszczyło :evil_lol:

aa obiecałam coś przecież :diabloti: Stefania zostanie na czarną godzinę : P

[url]http://www.youtube.com/watch?v=GaBdbWrNeb8[/url]

Posted

O, film :lol:

Dwie lewe super robi:loveu::loveu: Czemu w takim razie 2 tylne niet?
Iii jak śmiesznie aport robi , se usiadł jak mu się podobało obok Twoich nóg :diabloti:

Że też Ci się chciało montować :evil_lol: ja już od jakiegoś czasu się zbieram, żeby pokazać światu wszelkie zaległe sztuczki Beza... i ciągle dupa mi z tego wychodzi :lol:

Posted

Ooo, na filmiku obroża prezentuje się o wiele lepiej :loveu: Musze odwiedzić Kakadu :diabloti: Ile płąciłaś za tę obrożę?

Sztuczki bardzo fajne, szczególnie podoba mi się turlanie z zabawką w pychu :lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']O, film :lol:

Dwie lewe super robi:loveu::loveu: Czemu w takim razie 2 tylne niet?
Iii jak śmiesznie aport robi , se usiadł jak mu się podobało obok Twoich nóg :diabloti:

Że też Ci się chciało montować :evil_lol: ja już od jakiegoś czasu się zbieram, żeby pokazać światu wszelkie zaległe sztuczki Beza... i ciągle dupa mi z tego wychodzi :lol:[/QUOTE]

[quote name='Chantell']hihi xD nieźle się do tego frisbee przyczepił :D[/QUOTE]
czemu niet? :hmmmm: to miały być dwie tylne, ale wyszło co wyszło :evil_lol:

jak ma mniejszą zabawkę i bardziej przyczepne podłoże robi ładnie : P

[quote name='RCookie']Super filmik, Gram jaki skupiony :).[/QUOTE]
w domu to skupiony :evil_lol:

[quote name='Infortune.']Ooo, na filmiku obroża prezentuje się o wiele lepiej :loveu: Musze odwiedzić Kakadu :diabloti: Ile płąciłaś za tę obrożę?

Sztuczki bardzo fajne, szczególnie podoba mi się turlanie z zabawką w pychu :lol:[/QUOTE]
25zł ;)

to jest wstęp do zakrywania się kocykiem ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']No niet bo mówiłaś kiedyś, że Szczura próbujesz nauczyć ale nie wychodzi i się zdziwiłam bo 2 boczne chyba trudniejsze dla psa ;)[/QUOTE]

noo bo nie wyszło, zamiast włażenia tyłem wyklikałam nieświadomie dwie lewe : P

Posted

łał trzymanie aportu super. Gratuluje. Podobno tego najtrudniej psa nauczyć... Bo jak trzyma to już nie siada i jak siada to nie trzyma :evil_lol: Więc szacun. :razz:

Posted

[quote name='ewka i haker']fajnie podnosi lewą stronę:)[/QUOTE]
też mi się podoba :evil_lol: muszę tylkoz robić filmik z lepszej perspektywy
[quote name='Magda25']łał trzymanie aportu super. Gratuluje. Podobno tego najtrudniej psa nauczyć... Bo jak trzyma to już nie siada i jak siada to nie trzyma :evil_lol: Więc szacun. :razz:[/QUOTE]

nam to chyba zajęło jakieś 3-4 sesje, jakoś nie mieliśmy z tym wiekszego problemu :razz: