Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nic dodać, nic ująć.
Dziwi mnie postawa tych pań, Sunia miała okazje jechac do Niemiec to panie nie wyraziły zgody. Panie chca aby suni poszukać domek w Polsce, Ale czy panie tylko CHCA czy maja pomysł, żeby jej coś znaleźć??
Przykro mi, ale ja tego nie pojmuję. Nie wystarczy dokarmiać psa, który lgnie do człowieka i który zasługuje na prawdziwy dom. A teraz co???? Sunia będzie kilka dni w lecznicy i co dalej??? Wróci do betonowego, brudnego pustostanu???????? Chcieć to se można , jak się ma coś na oku. Ponadto była perspektywa szukania dla suni hoteliku. Odrzucono płatny tymczas u pati, a hotelik miałby być niby za dramo??? Niech mnie ktoś oświeci PROSZE!

• Replies 955
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u pati to jest jeśli dobrze zrozumiałam płatny hotelik
nie wiem czy w ogóle uda się uzbierać na hotelik i na jak długo

porozmawiam z tymi paniami w parku, może uda mi się je przekonać
że adopcja w Niemczech to dobry pomysł

Posted

katya dziękuję za wątki i zdjęcia psiaków w schronisku i potem
w domach w Niemczech
te panie nie mają internetu ale opowiem im jak psiaki mają dobrze
dzis wieczorem do nich zadzwonię zapytam o Bellę

Posted

o losie suni decydują panie,które się nią zaopiekowały, karmią ją, wyprowadzają na spacery i do weta, zebrały też na jej sterylizację
(właśnie wśród psiarzy w parku)

a fundacja Niechciane i Zapomniane chce pomóc w adopcji Belli do Niemiec

Posted

Byłam dzisiaj w parku i rozmawiałam z dwiema z trzech pań które się opiekują Bellą.
Weterynarz powiedział, że już dzisiaj można odebrać Bellę, ma się jeszcze skonsultowac z drugim i zdecydują. Panie powiedziały im w jakich warunkach żyje sunia ale powiedzieli, ze wszystko dobrze się goi i nie ma potrzeby trzymania jej dłużej w boksie w lecznicy.
Pani uprały posłanie i kocyk.

Zapytałąm, czy panie zgadzają sie, żeby umieścić zdjęcia i opis Belli na niemieckich stronach adopcyjnych.
Panie się zgodziły i powiedziały, ze najważniejsze żeby sunia miała dobry dom.

przez ich codzienne wizyty w pustostanie Bella zrobiła się jeszcze bardziej przymilna i całuśna :)

wcześniej zanim panie dowiedziały się, że jest zagłodzona i w ciąży widziały ją jak biegała przed budynku, poza ogrodzeniem ale nigdy nikogo nie atakowała, nie ugryzła

Posted

Całe szczęście, że panie wyraziły zgodę na szukanie suni domku poza Polską, ale może jeszcze ktoś sunię pokocha tutaj, bliżej, prosimy chociaż o DT, żeby już nie musiała tułać się w tym zimnym, obcym pustostanie, prosimy, Bella prosi...

Posted

Hania z fundacji Niechciane i Zapomniane wysłała już zdjęcia i opis Belli
do niemieckich fundacji , z którymi współpracuje fundacja - dziękuję :loveu: