Jump to content
Dogomania

Znalazła dom! (roczna suczka bezdomna - okolice Olkusza (Katowic))

Recommended Posts

Posted

Witam,
w sobotę przybłąkała się, najprawdopodobniej wyrzucona, około roczna suczka - kundelka w miejscowości Hutki (okolice Olkusza, Katowic, uogólniając Krakowa również).
Suczka przyszła do stajni sama, bardzo przyjazna i pocieszna.
Wszędzie chce wejść, otwiera drzwi, skacze przez wysokie płoty.
Jednakże chciała już wskakiwać do boksów, z końmi chce się bawić, co nie zawsze się dobrze kończy, a czasem je atakuje. Jest pojętna, ale niestety nie można zostawić jej w stajni. Dostała się już pod kopyta, z kopyta również dostała, dlatego zależy mi, by ktoś zechciał ofiarować jej dom.
Jeśli chciałby ktoś przygarnąć - nr. kontaktowy: +48 600 57 39 48.

Możemy pokryć koszty sterylizacji!!

Jak widać - żebra można zobaczyć.

Posted

Właśnie dlatego nie chcę, by trafiła do tamtego schroniska.
Zostanie dopóty dopóki nie znajdziemy jej nowego domu i dopóki ktoś jej nie zgłosi do schroniska (choć to się zdarzyć nie powinno), ale problem jest w tym, by przeżyła do tego momentu. Wystarczy jedno niefortunne kopnięcie i będzie po niej, a już dostała w szczękę, głowę i żebra.

Posted

Tak, Asior, ale zobacz, że ktoś zwrócił uwagę.
Sunia poszłaby do schroniska olkuskiego, a tam... no właśnie.
Ale na szczęście znalazł się wreszcie chętny, po trzech nieudanych próbach.

No i wątek miał mniej drastyczny tytuł, ale z tego, co czytałam, tytuł zmienia się, zależnie od sytuacji.

Posted

ja wiem Figaro, ale tu często zdarzają sie oszołomy, którzy robia temat z wykrzyknikami, ze jak ktoś nie zaadoptuje kota/psa to zostanie uśpiony... tylko po to, zeby wywołac szum.... pełno takich postów...
Dlatego tak alergicznie reaguje na tego typu tematy
No ale skoro wszystko już OK, to się cieszę ;)

Posted

ciesze sie ze znalezliscie dla suni dom, ufam ze ktos z tak rozsadnym podejsciem do adopcji (kwestia sterylizacji) nie pozwoli oddac suni tam gdzie nie byloby jej dobrze ;)