Figaro_16 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Witam, w sobotę przybłąkała się, najprawdopodobniej wyrzucona, około roczna suczka - kundelka w miejscowości Hutki (okolice Olkusza, Katowic, uogólniając Krakowa również). Suczka przyszła do stajni sama, bardzo przyjazna i pocieszna. Wszędzie chce wejść, otwiera drzwi, skacze przez wysokie płoty. Jednakże chciała już wskakiwać do boksów, z końmi chce się bawić, co nie zawsze się dobrze kończy, a czasem je atakuje. Jest pojętna, ale niestety nie można zostawić jej w stajni. Dostała się już pod kopyta, z kopyta również dostała, dlatego zależy mi, by ktoś zechciał ofiarować jej dom. Jeśli chciałby ktoś przygarnąć - nr. kontaktowy: +48 600 57 39 48. Możemy pokryć koszty sterylizacji!! Jak widać - żebra można zobaczyć. Quote
Ulka18 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Figaro, jak dlugo moze u Was zostac? Zeby tylko nie uciekla i nie trafila do umieralni w olkuskim schronisku :shake: Quote
Figaro_16 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Właśnie dlatego nie chcę, by trafiła do tamtego schroniska. Zostanie dopóty dopóki nie znajdziemy jej nowego domu i dopóki ktoś jej nie zgłosi do schroniska (choć to się zdarzyć nie powinno), ale problem jest w tym, by przeżyła do tego momentu. Wystarczy jedno niefortunne kopnięcie i będzie po niej, a już dostała w szczękę, głowę i żebra. Quote
iwop Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Musisz porobic jej ogłoszenia w necie... allegro itd. Na samym dogo domku raczej nie znajdzie...:shake: Wszyscy tu zapiseni po uszy:oops: Quote
Figaro_16 Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Za tydzien do uspienia, wykorzystałam wszelkie mozliwosci, do jasnej cholery! Quote
jotpeg Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 to okolice Misieek... ale ona ma spora gromadke pod opieka a malo funduszy, ale moze sprobuj poszukac pomocy... Quote
madziamn Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Dziewczyny Zróbmy Cos Moze Hotelik No Przecież Nie Uśpimy Takiego Młodego I Zdrowego Psa To Sie W Głowie Nie Mieści Bynajmniej Mnie. Quote
Asior Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Niewiem czemu, ale zawsze takie posty z apelem DO UŚPIENIA!!! są dla mnie swego rodzaju szantarzem emocjonalnym.... :roll: Quote
Figaro_16 Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 Tak, Asior, ale zobacz, że ktoś zwrócił uwagę. Sunia poszłaby do schroniska olkuskiego, a tam... no właśnie. Ale na szczęście znalazł się wreszcie chętny, po trzech nieudanych próbach. No i wątek miał mniej drastyczny tytuł, ale z tego, co czytałam, tytuł zmienia się, zależnie od sytuacji. Quote
Asior Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 ja wiem Figaro, ale tu często zdarzają sie oszołomy, którzy robia temat z wykrzyknikami, ze jak ktoś nie zaadoptuje kota/psa to zostanie uśpiony... tylko po to, zeby wywołac szum.... pełno takich postów... Dlatego tak alergicznie reaguje na tego typu tematy No ale skoro wszystko już OK, to się cieszę ;) Quote
Perfi Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 ciesze sie ze znalezliscie dla suni dom, ufam ze ktos z tak rozsadnym podejsciem do adopcji (kwestia sterylizacji) nie pozwoli oddac suni tam gdzie nie byloby jej dobrze ;) Quote
Recommended Posts