Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='piechcia15']zależy ile trwają te wakacje...

fajnie że takie psiaki też czasem znajdują domy:)

trzeba o bernarydnie napisać do anety hmm jaki ona miała nick...[/QUOTE]
O beniu napisałam na wątku szydłowca.

Pani kota chce oddać na 3tyg, 10zł/doba czyli będzie jakieś 200zł. Bezproblemowa, podobno cały czas śpi.

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny , bardzo Was proszę o zrobienie zdjęć benkowi, jak najszybciej się da w miarę możliwości .. i jakieś dokładne info o nim...
pies jest zgłoszony do bernardynów w potrzebie,
...napisałam też do fundacji Bernardyn - tylko tam obecnie trafiło do nich kilka psów w ciągu miesiąca ...
.. zobaczymy ...
ale info jak najwięcej potrzebne...
z góry dziękuję ....

Posted

[quote name='kama210']dziewczyny , bardzo Was proszę o zrobienie zdjęć benkowi, jak najszybciej się da w miarę możliwości .. i jakieś dokładne info o nim...
pies jest zgłoszony do bernardynów w potrzebie,
...napisałam też do fundacji Bernardyn - tylko tam obecnie trafiło do nich kilka psów w ciągu miesiąca ...
.. zobaczymy ...
ale info jak najwięcej potrzebne...
z góry dziękuję ....[/QUOTE]
Jak tylko któraś z nas czegoś się dowie to damy znać ;)

Piechcia, a jak twoja stopa...?:( Ale żeś się załatwiła, Ty po prostu wykrakałaś ostatnio w sobotę, że się kiedyś o to załatwisz...:(

Posted

Przepraszam za offa, ale pilnie poszukujemy osoby z okolicy Pabianic albo Łodzi, która mogłaby sprawdzić domek dla małej, rudej suczki Misi w Dobroniu pod Łodzią. :modla:
Watek suni:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/188957-Misia-rudo-bia%C5%82a-malutka-sunia-szuka-domu%21Szukamy-osoby-na-wizyt%C4%99-p-a-ko%C5%82o-%C5%81odzi"]http://www.dogomania.pl/threads/188957-Misia-rudo-bia%C5%82a-malutka-sunia-szuka-domu!Szukamy-osoby-na-wizyt%C4%99-p-a-ko%C5%82o-%C5%81odzi[/URL]!
[B]Bardzo prosimy o pomoc[/B] :)

Posted

[quote name='kasia14'](...)

Pani szuka też opiekuna dla swojej starszej kotki od 4 września ponieważ wyjeżdża na wakacje czy coś, płaci za pobyt zwierzaka. Pani Bożenka prosiła, żebyśmy dały jej znać czy kogoś mamy.[/QUOTE]

Czy ona wychodzi na zewnątrz , czy to kotka domowa? Miałam przez wiele lat koty, ostatnia odeszła w ubiegłym roku, Zorba był w niej zakochany ;)

Jeśli nic nie znajdziecie, to kotka może spędzić wakacje z nami.

Posted

oo cioteczka nawet tutaj zawitała:)zapytam znajomej, ale wątpię aby ją wzięła, bo ma co rusz jakieś maluchy do wykarmienia.

a noga.. hmm chyba jeszcze kolejny tydzień siedzenia na d... mnie czeka:( niby się goi ale jak bolało tak boli, podobno brzydko wygląda, a na wesele we wrześniu powiedział że pójdę raczej w japonkach:( szlak by to trafił, ja mam takie zasr... szczęście. To przysłowie że biedny i w drewnianym kościele cegła spadnie na głowe, to w 100% tyczy sie mnie! Jeśli na wielkim parkingu wystaje jedna kostka, to ja się o nia potknę:) wszystkie buty mam pozdzierane na czubkach:) i oczywiście ten zawór jest tam od tylu lat a ja postanowiłam na niego wdepnąć:) miodzio, miód malina poprostu. Tyle psiaków czeka, tyle roboty, a ja siedzę z d... w domu:(

Kasiu a nie wesz, czy ta babka zapłaci nawet jak to będzie prywatny dom, a nie hotel?to ma byc kasa na jedzenie tak?czy prócz tego da karmę?

Posted

tak, tylko od tego siedzenia przy komputerze to juz mnie oczy bolą i krew mi nie dopływa w tej zdrowej nodze:) ile można siedzieć:(

a swoją drogą ci ludzie co pisze as_ko co chcą wziąć psiaka, wzięli od nas biała sunię, co mój sąsiad ją oddał, taka mix corgi z odgryzionym ogonem, nie wiem czy pamiętacie, długo ją na allegro miałam:) najwidoczniej wpadli w wir adopcji:)

Posted

Ja ją pamiętam ;)

Pani zapłaci każdemu kto ją weźmie (prywatna osoba mile widziana), ale jedzenie chyba wolałaby mieć w cenie chociaż to pewnie jest do ustalenia, może część przyniesie? A puszki nie są drogie dla kotów jakoś strasznie....

Posted

już jej znalazłam lokum:) koleżanka z Łodzi i okazuje się że mieszkają gdzieś niedaleko siebie, bo babeczka też jest z Łodzi:)
Kasia, idziesz jutro do schronu?ten bence trzeba by zdjęcia zrobić, może wziąć na spacer, zobaczyć jak się miewa:( no i jednego jedynego kociaka wymiziać, bo sam biedak został:(

Posted

[quote name='piechcia15']już jej znalazłam lokum:) koleżanka z Łodzi i okazuje się że mieszkają gdzieś niedaleko siebie, bo babeczka też jest z Łodzi:)
Kasia, idziesz jutro do schronu?ten bence trzeba by zdjęcia zrobić, może wziąć na spacer, zobaczyć jak się miewa:( no i jednego jedynego kociaka wymiziać, bo sam biedak został:([/QUOTE]
Biedny, ostatnio dość dużo u nich siedziałam, tylko 2 były... Co do jutra to ciężko mi powiedzieć, postaram się wpaść chociaż na chwilę z samego rana bo nie mam zbyt wiele czasu (zaległe urodziny muszę naszykować ;) ) a w poniedziałek planuje dłuższą wizytę. O Beni pamiętam

Posted

moje drogie cioteczki musimy się wziąć do roboty bo w polu stoimy. Allegro ma raptem garstka psiaków. Trudno, jesteśmy tylko 3 ale damy radę:) jak któraś chce mogę dać kasę z PS, ale chodzi o ręce do roboty.

Proszę ciocię modliszkę o wstawienie w 1 poście info, kto ma jakie psiaki na allegro, bez linków, bo wiadomo że co 10 dni one się zmieniają.
[U][B]
MAJĄ ALLEGRO:[/B][/U]
modliszka84:
Kazan, Samuraj, Blejk, Majka, Drops, Szuwarek, Grześ

Kaisa14
Atos, Dosia, Agent, Mobil, Szarik, Foks, Sambor, Dallas, Szila, Bajtek

piechcia15:
Sprajt, Kajtuś, Willy, Bumiś, Bary, Amur, Paladyn, Fafik, Sara, Saba, Lucek, Dżeki, Makao, Poker, Ksera, Mery, Rudzia, Arka, Tekila, Max, Febe, Wanilia, Max, Diana, Sonia

a oto psiaki które [U][B]NIE MAJĄ ALLEGRO[/B][/U] ani pewnie żadnych innych ogłoszeń, a zdjęcia mam na kompie i mogę komuś wysłać albo tu wstawić:
2481 Irys, 2483 Łatek, 2503 Tobik, 2551 Dante, 2554 Moris, 2562 Pele, 2567 Cypis, 2571 Natan, 2594 Skoti, 2603 Kargu, 2709 Tofik, 2717 Kris (dziki dżon:)), 2720 Flora, 2734 Rudi, "chude" amstafy, Roki, i reszta starych tubylców

to chyba tyle:)

jakby każda wzięła jeszcze ok 5-10 to byłoby znacznie lepiej. Ja jeszcze z 5 mogę wziąć, a wy...znacznie więcej :eviltong: narazie do tekstów nie trzeba się wysilać. Póki co starczy standardowo: wiek, płeć, charakter mniej więcej . A z czasem Kasia poetka wymyśli cudowne teksty :evil_lol:

Posted

suczka z Szydłwoca i jej allegro
[IMG]http://img413.imageshack.us/img413/2498/p12503413731040.jpg[/IMG]

[url]http://allegro.pl/czy-to-owczarek-zdecydowanie-pies-towarzysz-sunia-i1206976238.html[/url]

/jak cos zmienic to poprosze o PW/

Posted

już napisałam na wątku szydłowieckim co trzeba zmienić:)

[B]allegro:[/B]

[URL="http://allegro.pl/wesola-i-energiczna-tekila-szuka-pana-do-kochania-i1208364436.html"]Tekila[/URL]

[URL="http://allegro.pl/mini-max-teskni-za-ludzka-miloscia-i1208364515.html"]Max[/URL]

[URL="http://allegro.pl/wesola-febe-owczarek-czy-znajdzie-dom-na-starosc-i1208364327.html"]Febe[/URL]

Posted

Hej:) Byłam wczoraj w schronisku i ten długowłosy owczarek jest w schronisku siedzi w boksie obok szpitalika ,bynajmniej tak mi się wydaje.Pani pracująca w schronisku mówiła że są dwa,takie piękne onki.Proponuję się dowiedzieć w schronie.Pozdrawiam:)

Posted

ooo a ty co tam robiłaś:)
no cóż sąsiadki piesek wybrał się na dłuższy spacer,w okolicy ulicy Poprzecznej-uciekł przez otwartą bramę i trafił do schroniska .Córka sąsiadki przyszła do mnie że piesek zginął,jeździły na rowerach szukały go, i nie ma.Podobnież od piątku popołudniu.W końcu pojechały do schroniska piesek był,ale potrzebna była osoba pełnoletnia i pojechałam ,bo sąsiadka w szpitalu .I tak stałam się dumną posiadaczką psiego -uciekiniera:)

Posted

[quote name='piechcia15']ooo a ty co tam robiłaś:) owczarków to ci u nas pod dostatkiem, tylko wiek nie taki jakby ludzie chcieli. Z Takich pięknych typowo onków mamy min. 3:([/QUOTE]

no cóż sąsiadki piesek wybrał się na dłuższy spacer,w okolicy ulicy Poprzecznej-uciekł przez otwartą bramę i trafił do schroniska .Córka sąsiadki przyszła do mnie że piesek zginął,jeździły na rowerach szukały go, i nie ma.Podobnież od piątku popołudniu.W końcu pojechały do schroniska piesek był,ale potrzebna była osoba pełnoletnia i pojechałam ,bo sąsiadka w szpitalu .I tak stałam się dumną posiadaczką psiego -uciekiniera:)