kasia14 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='piechcia15']zależy ile trwają te wakacje... fajnie że takie psiaki też czasem znajdują domy:) trzeba o bernarydnie napisać do anety hmm jaki ona miała nick...[/QUOTE] O beniu napisałam na wątku szydłowca. Pani kota chce oddać na 3tyg, 10zł/doba czyli będzie jakieś 200zł. Bezproblemowa, podobno cały czas śpi. Quote
kama210 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 dziewczyny , bardzo Was proszę o zrobienie zdjęć benkowi, jak najszybciej się da w miarę możliwości .. i jakieś dokładne info o nim... pies jest zgłoszony do bernardynów w potrzebie, ...napisałam też do fundacji Bernardyn - tylko tam obecnie trafiło do nich kilka psów w ciągu miesiąca ... .. zobaczymy ... ale info jak najwięcej potrzebne... z góry dziękuję .... Quote
kasia14 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='kama210']dziewczyny , bardzo Was proszę o zrobienie zdjęć benkowi, jak najszybciej się da w miarę możliwości .. i jakieś dokładne info o nim... pies jest zgłoszony do bernardynów w potrzebie, ...napisałam też do fundacji Bernardyn - tylko tam obecnie trafiło do nich kilka psów w ciągu miesiąca ... .. zobaczymy ... ale info jak najwięcej potrzebne... z góry dziękuję ....[/QUOTE] Jak tylko któraś z nas czegoś się dowie to damy znać ;) Piechcia, a jak twoja stopa...?:( Ale żeś się załatwiła, Ty po prostu wykrakałaś ostatnio w sobotę, że się kiedyś o to załatwisz...:( Quote
as_ko Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukujemy osoby z okolicy Pabianic albo Łodzi, która mogłaby sprawdzić domek dla małej, rudej suczki Misi w Dobroniu pod Łodzią. :modla: Watek suni: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/188957-Misia-rudo-bia%C5%82a-malutka-sunia-szuka-domu%21Szukamy-osoby-na-wizyt%C4%99-p-a-ko%C5%82o-%C5%81odzi"]http://www.dogomania.pl/threads/188957-Misia-rudo-bia%C5%82a-malutka-sunia-szuka-domu!Szukamy-osoby-na-wizyt%C4%99-p-a-ko%C5%82o-%C5%81odzi[/URL]! [B]Bardzo prosimy o pomoc[/B] :) Quote
dzodzo Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 napisz mi na pw namiary na ta osobę z dobronia, moze znam bo tam mieszkam;) aktualnie nie jestem w domu ale moze akurat znam Quote
Ewanka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='kasia14'](...) Pani szuka też opiekuna dla swojej starszej kotki od 4 września ponieważ wyjeżdża na wakacje czy coś, płaci za pobyt zwierzaka. Pani Bożenka prosiła, żebyśmy dały jej znać czy kogoś mamy.[/QUOTE] Czy ona wychodzi na zewnątrz , czy to kotka domowa? Miałam przez wiele lat koty, ostatnia odeszła w ubiegłym roku, Zorba był w niej zakochany ;) Jeśli nic nie znajdziecie, to kotka może spędzić wakacje z nami. Quote
piechcia15 Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 oo cioteczka nawet tutaj zawitała:)zapytam znajomej, ale wątpię aby ją wzięła, bo ma co rusz jakieś maluchy do wykarmienia. a noga.. hmm chyba jeszcze kolejny tydzień siedzenia na d... mnie czeka:( niby się goi ale jak bolało tak boli, podobno brzydko wygląda, a na wesele we wrześniu powiedział że pójdę raczej w japonkach:( szlak by to trafił, ja mam takie zasr... szczęście. To przysłowie że biedny i w drewnianym kościele cegła spadnie na głowe, to w 100% tyczy sie mnie! Jeśli na wielkim parkingu wystaje jedna kostka, to ja się o nia potknę:) wszystkie buty mam pozdzierane na czubkach:) i oczywiście ten zawór jest tam od tylu lat a ja postanowiłam na niego wdepnąć:) miodzio, miód malina poprostu. Tyle psiaków czeka, tyle roboty, a ja siedzę z d... w domu:( Kasiu a nie wesz, czy ta babka zapłaci nawet jak to będzie prywatny dom, a nie hotel?to ma byc kasa na jedzenie tak?czy prócz tego da karmę? Quote
Ewanka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Pomyśl sobie, że teraz Twoja praca potrzebna jest np. przy komputerze ;) ... a tak serio, to pogadaj z nogą, niech szybko wraca do formy :) Quote
piechcia15 Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 tak, tylko od tego siedzenia przy komputerze to juz mnie oczy bolą i krew mi nie dopływa w tej zdrowej nodze:) ile można siedzieć:( a swoją drogą ci ludzie co pisze as_ko co chcą wziąć psiaka, wzięli od nas biała sunię, co mój sąsiad ją oddał, taka mix corgi z odgryzionym ogonem, nie wiem czy pamiętacie, długo ją na allegro miałam:) najwidoczniej wpadli w wir adopcji:) Quote
kasia14 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ja ją pamiętam ;) Pani zapłaci każdemu kto ją weźmie (prywatna osoba mile widziana), ale jedzenie chyba wolałaby mieć w cenie chociaż to pewnie jest do ustalenia, może część przyniesie? A puszki nie są drogie dla kotów jakoś strasznie.... Quote
piechcia15 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 już jej znalazłam lokum:) koleżanka z Łodzi i okazuje się że mieszkają gdzieś niedaleko siebie, bo babeczka też jest z Łodzi:) Kasia, idziesz jutro do schronu?ten bence trzeba by zdjęcia zrobić, może wziąć na spacer, zobaczyć jak się miewa:( no i jednego jedynego kociaka wymiziać, bo sam biedak został:( Quote
kasia14 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='piechcia15']już jej znalazłam lokum:) koleżanka z Łodzi i okazuje się że mieszkają gdzieś niedaleko siebie, bo babeczka też jest z Łodzi:) Kasia, idziesz jutro do schronu?ten bence trzeba by zdjęcia zrobić, może wziąć na spacer, zobaczyć jak się miewa:( no i jednego jedynego kociaka wymiziać, bo sam biedak został:([/QUOTE] Biedny, ostatnio dość dużo u nich siedziałam, tylko 2 były... Co do jutra to ciężko mi powiedzieć, postaram się wpaść chociaż na chwilę z samego rana bo nie mam zbyt wiele czasu (zaległe urodziny muszę naszykować ;) ) a w poniedziałek planuje dłuższą wizytę. O Beni pamiętam Quote
piechcia15 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 moje drogie cioteczki musimy się wziąć do roboty bo w polu stoimy. Allegro ma raptem garstka psiaków. Trudno, jesteśmy tylko 3 ale damy radę:) jak któraś chce mogę dać kasę z PS, ale chodzi o ręce do roboty. Proszę ciocię modliszkę o wstawienie w 1 poście info, kto ma jakie psiaki na allegro, bez linków, bo wiadomo że co 10 dni one się zmieniają. [U][B] MAJĄ ALLEGRO:[/B][/U] modliszka84: Kazan, Samuraj, Blejk, Majka, Drops, Szuwarek, Grześ Kaisa14 Atos, Dosia, Agent, Mobil, Szarik, Foks, Sambor, Dallas, Szila, Bajtek piechcia15: Sprajt, Kajtuś, Willy, Bumiś, Bary, Amur, Paladyn, Fafik, Sara, Saba, Lucek, Dżeki, Makao, Poker, Ksera, Mery, Rudzia, Arka, Tekila, Max, Febe, Wanilia, Max, Diana, Sonia a oto psiaki które [U][B]NIE MAJĄ ALLEGRO[/B][/U] ani pewnie żadnych innych ogłoszeń, a zdjęcia mam na kompie i mogę komuś wysłać albo tu wstawić: 2481 Irys, 2483 Łatek, 2503 Tobik, 2551 Dante, 2554 Moris, 2562 Pele, 2567 Cypis, 2571 Natan, 2594 Skoti, 2603 Kargu, 2709 Tofik, 2717 Kris (dziki dżon:)), 2720 Flora, 2734 Rudi, "chude" amstafy, Roki, i reszta starych tubylców to chyba tyle:) jakby każda wzięła jeszcze ok 5-10 to byłoby znacznie lepiej. Ja jeszcze z 5 mogę wziąć, a wy...znacznie więcej :eviltong: narazie do tekstów nie trzeba się wysilać. Póki co starczy standardowo: wiek, płeć, charakter mniej więcej . A z czasem Kasia poetka wymyśli cudowne teksty :evil_lol: Quote
anita_happy Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 suczka z Szydłwoca i jej allegro [IMG]http://img413.imageshack.us/img413/2498/p12503413731040.jpg[/IMG] [url]http://allegro.pl/czy-to-owczarek-zdecydowanie-pies-towarzysz-sunia-i1206976238.html[/url] /jak cos zmienic to poprosze o PW/ Quote
piechcia15 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 już napisałam na wątku szydłowieckim co trzeba zmienić:) [B]allegro:[/B] [URL="http://allegro.pl/wesola-i-energiczna-tekila-szuka-pana-do-kochania-i1208364436.html"]Tekila[/URL] [URL="http://allegro.pl/mini-max-teskni-za-ludzka-miloscia-i1208364515.html"]Max[/URL] [URL="http://allegro.pl/wesola-febe-owczarek-czy-znajdzie-dom-na-starosc-i1208364327.html"]Febe[/URL] Quote
łodzian3333 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Mam pytanie Czy pies z postu 2786 (ostatnie zdjęcia), taki przypominający owczarka długowłosego to jeszcze jest? Quote
piechcia15 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 nie wiem bo od tamtego czasu go nie widziałam, może go ktoś odebrał, albo przenieśli do innego boksu i nie zwróciłam uwagi a co jesteś chętny na ds? Quote
łodzian3333 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 może nie jestem chętna na DS ale właśnie wyadoptowałam do DS moją tymczasowiczkę a o tym psiaku już od pewnego czasu myslę Quote
izolda27 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Hej:) Byłam wczoraj w schronisku i ten długowłosy owczarek jest w schronisku siedzi w boksie obok szpitalika ,bynajmniej tak mi się wydaje.Pani pracująca w schronisku mówiła że są dwa,takie piękne onki.Proponuję się dowiedzieć w schronie.Pozdrawiam:) Quote
piechcia15 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 ooo a ty co tam robiłaś:) owczarków to ci u nas pod dostatkiem, tylko wiek nie taki jakby ludzie chcieli. Z Takich pięknych typowo onków mamy min. 3:( Quote
łodzian3333 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Bardzo dziękuje za informacje w środę będę wobec tego w schronisku i mam jeszcze jedno pytanie gdybym zapewniła pieskowi DT czy mogłabym liczyć na Wasza pomoc w ogłoszeniach? Quote
izolda27 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 ooo a ty co tam robiłaś:) no cóż sąsiadki piesek wybrał się na dłuższy spacer,w okolicy ulicy Poprzecznej-uciekł przez otwartą bramę i trafił do schroniska .Córka sąsiadki przyszła do mnie że piesek zginął,jeździły na rowerach szukały go, i nie ma.Podobnież od piątku popołudniu.W końcu pojechały do schroniska piesek był,ale potrzebna była osoba pełnoletnia i pojechałam ,bo sąsiadka w szpitalu .I tak stałam się dumną posiadaczką psiego -uciekiniera:) Quote
izolda27 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='piechcia15']ooo a ty co tam robiłaś:) owczarków to ci u nas pod dostatkiem, tylko wiek nie taki jakby ludzie chcieli. Z Takich pięknych typowo onków mamy min. 3:([/QUOTE] no cóż sąsiadki piesek wybrał się na dłuższy spacer,w okolicy ulicy Poprzecznej-uciekł przez otwartą bramę i trafił do schroniska .Córka sąsiadki przyszła do mnie że piesek zginął,jeździły na rowerach szukały go, i nie ma.Podobnież od piątku popołudniu.W końcu pojechały do schroniska piesek był,ale potrzebna była osoba pełnoletnia i pojechałam ,bo sąsiadka w szpitalu .I tak stałam się dumną posiadaczką psiego -uciekiniera:) Quote
piechcia15 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 no raczej tak:) aczkolwiek cioteczko ostatnio baaardzo leniwe są :mad::mad: sama widzisz że paru allegro nie mogę się doprosić :roll: Quote
łodzian3333 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 no właśnie, nie dawno ten wątek tak prężnie działał, tyle było cudnych zdjęć, śledziłam go a teraz w sumie nic się nie dzieje na nim a gdyby był potrzebny ktoś do zdjęć to mogę pomóc Quote
Recommended Posts