Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gossia']Ja nie wiem co mam jeszcze zrobić żebyście mi uwierzyli że nie chce na złe. Widocznie nie pasuje tu :(:(:([/quote]
I przeprazsam za wszystkie off-y:-(

Posted

[quote name='gossia']Ja nie wiem co mam jeszcze zrobić żebyście mi uwierzyli że nie chce na złe. Widocznie nie pasuje tu :(:(:([/quote]
I przepraszam za wszystkie off-y:-(

Posted

Dziewczyny spokojnie ;)
Karliko, myślę, że jeśli chodzi o stwierdzenie Gossi: "I chce kupić Dogue de Bordeaux z rodowodem " to była to odpowiedź na zarzuty dotyczące kupowania przez nią mixów ras bez rodowodu. Wydaje mi się, że poprostu chciała zapewnić, że nie zamierza wspierać w tym momencie pseudohodowli.
Nie bronię, a staram się zrozumieć.
Gossiu, a tak naprawdę to zastanów się, po co Ci kolejny psiak?
Nowe obowiązki, myślę, że powinnaś to lepiej przemyśleć ;)

Posted

jeej, widzę, że to jest bardziej skomplikowany temat niż myślałam, a że cały czas nie wiem zbyt wiele to po prostu się nie będę wypowiadać ^^'' żeby zmienić temat zapytam tylko kto z trójmiasta jedzie na zlot? :)

Posted

[quote name='Rawa']M&T, spis masz w pierwszym poście ;)[/quote]

No tak! Sorrki, z głowy mi to wyleciało ^^'' A pytałam się, bo coś mi tak wyszło, że nie mam z kim jechać i może bym znalazła jakąś osobę towarzyszącą :P

Posted

Wrzućcie na luz ;)
Gossia ma 11 lat, a Wy mówicie do niej jakby była pseudohodowczynią, która zarabia na rozmnażaniu psów, a matki szczeniąt trzyma w ciasnych kojcach "o chlebie i wodzie".
Nie można tak do tego podchodzić.
Ja rozumiem, złe pierwsze wrażenie, ale dajcie jej szansę (zaraz pewnie usłyszmy, że już taką dostała, wiem).
Jej trzeba pewne rzeczy wytłumaczyć, krzyk i emocje nic nie dają, a tylko sprawę pogarszają.
Przypomnijcie sobie jak miałyście 11 lat, zawsze byłyście tak uświadomione?
Bo ja w wieku 9 lat kupiłam psa z pseudohodowli i gdyby nie pewne osoby to do tej pory uważałabym, że to nic złego, bo "pies jest do kochania".

Posted

ja wiem, że gdybym dostała psa gdy miałam lat 10-11 to po tygodniu by mi się znudził i bym chciała go oddać, bo wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tego jaki to obowiązek. [Dlatego się cieszę, że psa mam dopiero od niedawna^^] Więc myślę, że temat gossi możemy już zostawić ;)

Posted

Rawa ma rację! Przecież każdy uczy się wraz z czasem, przeżytymi doświadczeniami. Gossia ma tylko 11 lat, przed nią ich jeszcze wiele! Jestem pewna, że dogomania uświadomi ją o wszystkim, co dotyczy dobra zwierząt. Ze mną było podobnie i przypuszczam, że z większością dogomaniaków również. Ona to zrozumie, tylko dajcie jej czasu i nie przekreślajcie z góry. ;)

Posted

[quote name='Izabela124.']Ale przeciez ona ma galerie swoich psow to po co tu wsyztskim sie chwali psami? Ja nie rozumiem takich osob jak ona[/quote]
Nie chwale się tylko pytam. Czy nie będzie wam przeszkadzać:)

Posted

Dobra skończcie już z offem:eviltong:

Ja proponuję żeby już zacząć tworzyć pozostałe składy w domkach, żeby było wiadomo ile jeszcze i w ilu osobowych domkach miejsc zostało;)

Posted

Basia Barni+TZ - Herspri +TZ = 4os
Agnisia +2osoby -(wolne miejsce) - Usia = 5os
T&M+osoba - Pinhead = 3os
Magdyska25-Karilka-McDzik-Justyna87 = 4os

Tak może być? Czy ktoś się nie zgadza? Mówcie śmiało, zawsze to można zmienić;) Ja to tylko tak na szybko ułożyłam;)

Jakby został taki skład to mamy jeszcze jeden domek wolny 5 os;)

Posted

[quote name='rose']
T&M+TZ - Pinhead = 3os
[/quote]

:crazyeye::crazyeye:Martyna i hmm czyżbym o czymś nie wiedziała? :D I Piotr?
Chce zobaczyć ich rekacje:evil_lol::evil_lol: