demi Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 1.12 przypadkowo odkryłam nieopodal Wołowa boksery przetrzymywane w skandalicznych warunkach. Dwa boksery Vajter 3 lata i Sonia 5 lat. Suka była przywiązana do łańcucha od szczeniaka, pies biegał luzem po wsi. Sonia jest w zaawansowanej ciąży ze swym synem Vajterem. Z wywiadu przeprowadzonego z sąsiadami dowiedzieliśmy się, ze Sonia rodziła również tamtej zimy, a jej szczenięta zamarzły… Buda w której mieszkają jest zbyt mała by pomieścić dwa psy, właściwie namiastka budy. Psy zostały odebrane właścicielom 4.12. Bardzo dziękujemę Fundacji Boksery w Potrzebie , która dnia 5.12 odtransportowała psy do Warszawy. Początkowo zamieszkają w klinice SGGW, gdzie przejdą podstawowe zabiegi, między innymi kastracja. Wspólnie z Fundacją Boksery w Potrzebie będziemy szukać domów dla Sonii i Vajtera, domu, w którym będą miały zapewnioną opiekę i ciepło. Vajter z mamą w budzie Fajter- ma dwa lata, wygląda na zdjeciu jak morderca, ale to taki ciapuś kochany, że szok! Jak zobaczyłam, jak Sonia płacze w tej budzie, to myślałam, że serce mi pęknie... Sonia i Vajter- moja koleżanka wołała Sonie, bo nie chciała za chiny wyjść z budy, biedulka... [SIZE="4"]Kto pokocha takie psiulki??? Da im domek i ciepło??? Psiaki, bardzo sie kochają, jak by razem gdzieś trafiły to byl by już szczyt marzeń:loveu: Quote
demi Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Dopiero teraz miałam chwile czasu i sił by załozyć wątek o boksikach. Wczoraj odtransportowanie ich do wrocka... MAsakra! wszędzie trzeba było wnosić psiaki, do pociagu, samochodu, po schodach do ich jednodniowego domku etc... Dziś SPRZĄTANIE po psiaczkach, potafia dać czadu:lol: Później odwiedziny schroniska z Czarkiem, i zapakowanie psiaków do samochodu- nie mówiąc znów o sprzątaniu:lol: Od 5 na nogach i cały czas poza domem! Quote
demi Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Kochane są biedulki:loveu: NAwet nie chce sobie myśleć, co one maja w główkach...:placz: Nie ma ich Pana, drugi raz zmieniają miejsce, obcy ludzie...:-(:-(:-( Jakiś koszmar! Quote
malagos Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Na razie koszmar, ale i dla nich zaświeci slońce! A Sonia zostanie poddana sterylizacji aborcyjnej? Quote
Aarionne Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jakie piękne słodziaczki... Na pewno szybko znajdą dom! Quote
olenka_f Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 teraz, demi bedzie już tylko lepiej :loveu: Quote
irysek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 jak beda mialy allegro to na bank znajda dom, trudniej bedzie pewnie z tym zeby wspolny, ale sa rasowe wiec powinno byc spore zainteresowanie, slodkie pyszczki. Quote
demi Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 to ich siusianie w domu nie jest takie cud, ale są cwane i sie nauczą:cool3: z trawki korzystać. Sunia jest w zaawansowanej ciązy, na sterylke już się nie nadaje...:-( Bo, kurcze człowiek tak chciał by dobrze dla tych zwierząt, a nie jest w stanie przerobic nawet połowy tych tragedii Quote
Szosza Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Jako, że jestem z Wołowa to podnoszę wątek ... A psiaki piękne ...:) Kiedy poród?? mam nadzieje,że mimo kazirodctwa, przyszłe szczeniaki nie będą miały jakieś wady genetyczne... Ps. Mogę spytać jaka to wieś!? Quote
demi Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 prawde mówiac nie wiem....:shake: na czuja jechałam i niechcący natrafiłam... Quote
demi Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Psiaki są od środy w Warszawie na SGGW. Dzwoniłam już do Dharmy, ale dziewczyna zalatana nie ma czasu na komputer. W wekend napewno nadrobi troszke zaległości i powie nam co z psiulkami. Sama sie denerwuje....:lol: Tak mi szkoda było tych maluchów:-( Quote
AgaiTheta Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 W klinice, w cieple, z pełną miską i pod opieką lekarzy i wolontariuszy, Sonia i Wajter odzyskały dobre samopoczucie. Ten weekend to koszmar jakiś. Tyle nowych boksi ze mamy paraliż. Sunia w sobote dostała krwotoku, trzebabyło operować, szczeniorki nie żyją a boksinka ledwo uszla z zyciem, straciła okropnie dużo krwi :( Quote
Kluska4 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Biedna suńcia :shake: Jak dobrze, że jest już pod dobra opieką :roll: Quote
AgaiTheta Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Pomożcie w rozsyłaniu allegro z kartkami świątecznymi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=282260574 Quote
irysek Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ja juz wlasnie kupilam 4 karteczki... zapraszam kolejnych na zakupy... Quote
demi Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 a ja myślałam że to planowa sterylka... jejku, jak dobrze że znalazła się pod skrzydłami Moniki od Boksików:loveu: Aż strach pomyśleć, co by było gdybysmy zwlekali, Sonia by sie wykończyła:-( dziękuje bardzo:loveu: Quote
AgaiTheta Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Szukamy domku dla rodzinki i pieniążków na utrzymanie ich. Quote
AgaiTheta Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Kalendarz 2008 dla BwP od hodowców bokserów rodowodowych Quote
Recommended Posts