Jump to content
Dogomania

JUŻ W NOWYCH DOMACH !!! Dwa BOKSERY w tragicznych warunkach!!!

Recommended Posts

Posted

1.12 przypadkowo odkryłam nieopodal Wołowa boksery przetrzymywane w skandalicznych warunkach.

Dwa boksery Vajter 3 lata i Sonia 5 lat. Suka była przywiązana do łańcucha od szczeniaka, pies biegał luzem po wsi. Sonia jest w zaawansowanej ciąży ze swym synem Vajterem.
Z wywiadu przeprowadzonego z sąsiadami dowiedzieliśmy się, ze Sonia rodziła również tamtej zimy, a jej szczenięta zamarzły… Buda w której mieszkają jest zbyt mała by pomieścić dwa psy, właściwie namiastka budy.

Psy zostały odebrane właścicielom 4.12.

Bardzo dziękujemę Fundacji Boksery w Potrzebie , która
dnia 5.12 odtransportowała psy do Warszawy. Początkowo zamieszkają w klinice SGGW, gdzie przejdą podstawowe zabiegi, między innymi kastracja.
Wspólnie z Fundacją Boksery w Potrzebie będziemy szukać domów dla Sonii i Vajtera, domu, w którym będą miały zapewnioną opiekę i ciepło.

Vajter z mamą w budzie

Fajter- ma dwa lata, wygląda na zdjeciu jak morderca, ale to taki ciapuś kochany, że szok!

Jak zobaczyłam, jak Sonia płacze w tej budzie, to myślałam, że serce mi pęknie...

Sonia i Vajter- moja koleżanka wołała Sonie, bo nie chciała za chiny wyjść z budy, biedulka...

[SIZE="4"]Kto pokocha takie psiulki??? Da im domek i ciepło???

Psiaki, bardzo sie kochają, jak by razem gdzieś trafiły to byl by już szczyt marzeń:loveu:

Posted

Dopiero teraz miałam chwile czasu i sił by załozyć wątek o boksikach.

Wczoraj odtransportowanie ich do wrocka...
MAsakra! wszędzie trzeba było wnosić psiaki, do pociagu, samochodu, po schodach do ich jednodniowego domku etc...

Dziś SPRZĄTANIE po psiaczkach, potafia dać czadu:lol:

Później odwiedziny schroniska z Czarkiem, i zapakowanie psiaków do samochodu- nie mówiąc znów o sprzątaniu:lol:

Od 5 na nogach i cały czas poza domem!

Posted

Kochane są biedulki:loveu:
NAwet nie chce sobie myśleć, co one maja w główkach...:placz:
Nie ma ich Pana, drugi raz zmieniają miejsce, obcy ludzie...:-(:-(:-(
Jakiś koszmar!

Posted

jak beda mialy allegro to na bank znajda dom, trudniej bedzie pewnie z tym zeby wspolny, ale sa rasowe wiec powinno byc spore zainteresowanie, slodkie pyszczki.

Posted

to ich siusianie w domu nie jest takie cud, ale są cwane i sie nauczą:cool3:
z trawki korzystać.

Sunia jest w zaawansowanej ciązy, na sterylke już się nie nadaje...:-(

Bo, kurcze człowiek tak chciał by dobrze dla tych zwierząt, a nie jest w stanie przerobic nawet połowy tych tragedii

Posted

Jako, że jestem z Wołowa to podnoszę wątek ...
A psiaki piękne ...:)
Kiedy poród?? mam nadzieje,że mimo kazirodctwa, przyszłe szczeniaki nie będą miały jakieś wady genetyczne...

Ps. Mogę spytać jaka to wieś!?

Posted

Psiaki są od środy w Warszawie na SGGW.
Dzwoniłam już do Dharmy, ale dziewczyna zalatana nie ma czasu na komputer. W wekend napewno nadrobi troszke zaległości i powie nam co z psiulkami. Sama sie denerwuje....:lol:
Tak mi szkoda było tych maluchów:-(

Posted

W klinice, w cieple, z pełną miską i pod opieką lekarzy i wolontariuszy, Sonia i Wajter odzyskały dobre samopoczucie.

Ten weekend to koszmar jakiś. Tyle nowych boksi ze mamy paraliż.

Sunia w sobote dostała krwotoku, trzebabyło operować, szczeniorki nie żyją a boksinka ledwo uszla z zyciem, straciła okropnie dużo krwi :(

Posted

a ja myślałam że to planowa sterylka... jejku, jak dobrze że znalazła się pod skrzydłami Moniki od Boksików:loveu:

Aż strach pomyśleć, co by było gdybysmy zwlekali, Sonia by sie wykończyła:-(

dziękuje bardzo:loveu: