prittstick Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 A jak tam wysyłanie? robiliscie cos na treningu> Quote
Mudik Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Robiliśmy ćwiczenia na odległość boczna, dwa. Pierwsze hopka-tunel po boku wejść do tunelu skrzydełka hopek,żeby nie dobiegać do psa, biegaliśmy równolegle z psem, ale w odległosci jakiś ok 2 metrów, potem po bokach tunelu było po jednej hopce. Raz się biegło hopka(startowa) i w lewo na hopke, a raz startowa i w prawo na hopkę. nie było łatwo,ale się udało :multi::multi:,to wysyłanie do tunelu lepiej szło Vicowi , pruł jak diabli, a Del się zatrzymywał, dostałam ochrzan,zę się zatrzymuję, mi się wydawało,ze hamuję jak pies zahamuje,a podobno pies hamował przeze mnie, więc biegłam i Del oczywiście nie trafiał,ale po kilku powtórkach mu się udało:multi::multi::multi:, nawet mi się udawało zsynchronizować rzut,tak ze pies wybiegając z tunelu widział lecącą przed nim do przodu piłkę, a jak mi się zdarzyło dać ja z ręki to byłam ochrzaniona za to ;) Kolejne było takie (to chyba narysuje i wkleją zdjęcie) Hopka startowa potem dwie hopki w jednej linii o tak I--IXI--I I--I (hopka startowa) pies musiał skoczyć startową, potem tą przed sobą i skręcić w prawo(była też wersja na drugą rękę), cwiczenie było na nauczenie psa,ze ręka od przewodnika- pies ma odejść,a przy przewodniku , ma być blisko. Chodziło o to by zrobił jak najciaśniej łuk , ale też ustawił sie pod dobrym kątem,żeby nie ściał łuku zbytnio. Więc się wysyłało psa od siebie po 2 hopce, "przesuwało " w prawo w strone 3 pokazywało,ze ma podejść i skakał pies 3 . Acha a ten X to dwa boczki hopki, potem była prawie hopka z tyczką po skosie, a na końcu normalna hopka , pies skakł 2 biegł wzdłuż 3 i skręcał dopiero na 4. Miałam troche problemów, bo jak miałam psa prowadzić ręką z lewej na prawą, to u mnie odruchowo pracują tez barki. a mają być nieruchome,ale też daliśmy radę, dodatkowo ćwiczyliśmy slalom(Vic) i wysyłanie do tunelu (Vic), wiec ogólnie jestem baaardzo zadowolona.:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Cerber Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 nooo to bardzo się cieszę z postępów na treningu :multi::multi: oby tak dalej ;) i też czekam na filmik :) Quote
Mudik Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 [URL="http://pl.youtube.com/watch?v=9cljOAEfq-k&feature=channel"]YouTube - Wslizg inaczej[/URL] Quote
prittstick Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 super:) szczerze powiedziawszy mój mózg juz nie jest w stanie przetworzyc takich informacji i nic z tego nie rozumiem, ale tak to jest po kiku godzinach z metafizyką prof. Morawca, ktora czeka mnie jeszcze chyba przez cala noc:evil_lol: ehh jutro egzamin:angryy: Ale w kazdym razie gratuluje i cwiczenia na pewno sa fajne,. moze jutro przeczytam jeszcze raz to cos zrozumiem:p Quote
Mudik Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Ech za to dla mniemetafizyka to CZARNAAA magia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:, powodzenia:lol: Quote
betty_labrador Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 witam czarnuchy i blemerlaczki :loveu: i Magdusie;> w koncu i do was trafilam :D ale ide spac bo ostatnio spie w pracy doslownie ;) jutro obejrze filmikowanie. :loveu: EDIT: albo co mi tam, obejrzalam :D ale super Wam to idzie :loveu: ja mam zrobione tylko w statyce ;) jak dokonalas tego zeby zaczynal z daleka isc tylem? Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Najpierw nauczyłam cofania na komendę Cof, cof, potem sadzałam tyłem stawałam za nim i mówiłąm cof, on odwraca głowę i na mnie patrzy, choć nadal czasem nie trafia, jak z prostej linii zacznie skręcać, potem zaczełam sadzać przodem i pokazywałam ręką jak do normalnego wślizgu i dodałam cof,cof, zaczęłam od kilku kroków, potem zwiększałam odległośc, dobranoc! Quote
Cerber Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Mudik']Najpierw nauczyłam cofania na komendę Cof, cof, potem sadzałam tyłem stawałam za nim i mówiłąm cof...[/quote] hehehe jak ogladałam filmik to wpadłam na identyczny pomysł jak mogłabym swoje tego nauczyć ;) :):) może się skusze i coś popracuję nad tym jak w swięta będę na wsi :) będę miała dużo przestrzeni i w ogóle :) Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Ja chcę teraz nauczyć ,zeby wlazł między nogi od tyłu i postawił łąpki mi na stopach i tak chodziłi ósemki tyłem na rtazie umie skręcać tylko w lewo teraz chce też w prawo, pozdrawiam i spadam do pracy, dziś jestem do wieczora zajęta:eviltong: Quote
mudiczka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Hej.Mam pytanko tak ni z gruchy... - ekhm.. Czy mudi sa uznawane przez Brytyjski związek? bo nigdzie sie nie moge doszukac info na ten temat..... Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 A co Skye dostał nominację na Craft czy wyjeżdzasz do Anglii????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nieeeee!!!!!!! tylko nie to, a wracając do tematu, są przez AKC chyba przez UKC też, ale szczerze nie mam pojęcia, miałam kiedyś kontakt z babką która miała jedyne dwa mudi w Anglii,ale już go ni mam , najprościej chyba napisać do ichniego zwiazku:roll::roll: Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Zapytałam na węgierskim forum, może ktoś bedzie wiedział? Quote
Aussie Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Najprościej sprawdzić na stronie Kennel Clubu: [url=http://www.thekennelclub.org.uk/item/6]Pastoral Group - The Kennel Club[/url] - nie ma w grupie Pastoral, więc chyba nie uznane. Mozna też do nich napisać. Quote
mudiczka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 no właśnie nie znalazlam mudków w spisie wiec pomyslałam ze moze ich nie uznaja..... ciekawe czemu?:angryy: Quote
Aussie Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Pewnie dlatego, że ich tam jeszcze wcale, albo prawie wcale nie ma. Ta Finka, która mieszkała tam ze swoimi mudikami podczas studiów, wróciła już dawno do Finlandii. Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Dzięki Ula , miałm właśnie tak odpowiedziec, Węgrzy też w większości uważają,że nie, ja też tak sądzę. Quote
Bzikowa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Mudik'](inspiracja Bzikowa&Bzik;))[/quote] hoho bzik czuje się zaszczycony :loveu: fajnie Wam wychodzi! ;) Quote
Aussie Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Mudik']Dzięki Ula , miałm właśnie tak odpowiedziec, Węgrzy też w większości uważają,że nie, ja też tak sądzę.[/quote] Nie ma za co :p A ja też kiedyś z Sanną korespondowałam, nawet przysłała mi regulamin brytyjskiego obedience zwykłą pocztą. I wiem, że startowała tam w obi ze swoimi mudikami ("właśnie byłam na zawodach, w jednej klasie było 70 psów, w drugiej 210" - i to wcale nie były jakieś specjalne zawody ;-)). Potem kontakt nam się urwał, ale po długim czasie znalazłam jej stronę (ma teraz także chorwaty) i napisałam do niej, ale nie odpisała. Szkoda, bo to bardzo fajna dziewczyna. Quote
mudiczka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 No to skoro jestesmy przy takich oficjalnych tematach...to jeszcze 1 pytanko i daje wam spokój:Czy mudi podlegają próbom pracy? Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Żałuję bardzo ,ale niestety nie, a spokoju nie musisz nam dawać, nikt Cię nie wyrzuca, jesteś tu mile widzianym gościem, w końcu także rodzinka jak by nie było:lol: Oooo ale news Ula, nie wiedziałam,ze Sanna ma też chorwaty!:-o wiesz może ile ich jest w Finlandii, a i jak mozesz podaj tu link do jej stronki:loveu: Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 [quote name='Bzikowa']hoho bzik czuje się zaszczycony :loveu: fajnie Wam wychodzi! ;)[/quote] Dziękujemy i zmykamy z Sikrą do veta:-( Quote
Recommended Posts