Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

taks napisał(a):

bazarek rozliczony
przelew na 415 zł poszedł

Dla formalności ( bo to kasa z bazarku który chcę ostatecznie zamknąć) zapytam czy przelew dotarł?

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej,

a daloby rade uaktualnic pierwszy post z lista psiakow/kociakow do sterylizacji/kastracji?
O ile sie orientuje z roznych watkow, mniej wiecej polowa wymienionych tam suczek juz jest po zabiegu - za to sa tez nowe nabytki i nowe potrzeby...

Posted

Przelewy do lecznicy dotarły. Missieek kilka dni była sama ze zwierzętami wszystkimi, nie miała czasu pisać, myślę ,że niedługo uzupełni wpisy. ma na głowie 12 szczeniąt , które trafiły z matkami ze schroniska + 1 szczeniak z roszczepem wargi, dorosłe psy no i koty dokładnie nie wiem ile. Wiem ,ze do zabiegów docelowo jest 8 suczek. Dziś 2 będą kastrowane , jedna dodatkowo będzie miała usuwany guzek z boku ciała. Kotki domowe wszystkie ma zrobione, w terenie ma jeszcze kilka do zrobienia.

Posted

Tweety napisał(a):
a co z kocim maluszkiem, który nie znalazł domu na pikniku? Chwilkę mu matkowałam i dlatego ciekawi mnie jego los

Stefcio nadal czeka na domek - jutro porobię mu nowe fotki to wstawię na wątek kociuszków

Posted

Dzięki za aktualizację postów :) Wysypało się mnóstwo nowych psiaków!

Jeśli:
[quote name='malawaszka']
średnio nieduza energiczna młodziutka suczka

to któraś z czarnych wymienionych na uaktualnionym pierwszym poście i nadaje się do sterylizacji - to właśnie lecą dla niej dwie stówy na konto Angeli, jeśli nie - na pewno znajdziesz dla nich odpowiednie zastosowanie :-)

Pozdrawiam w imieniu swoim oraz podglądającej mnie znad miski Dzikusia!!

Posted

[quote name='Colette']Dzięki za aktualizację postów :) Wysypało się mnóstwo nowych psiaków!

Jeśli:

to któraś z czarnych wymienionych na uaktualnionym pierwszym poście i nadaje się do sterylizacji - to właśnie lecą dla niej dwie stówy na konto Angeli, jeśli nie - na pewno znajdziesz dla nich odpowiednie zastosowanie :-)

Pozdrawiam w imieniu swoim oraz podglądającej mnie znad miski Dzikusia!!

ale trafilas :)
dzis bylam w Krakowie na kastracjach
wzielam suczke ze Slawkowa ktora ma nieodpowiedzialnych wlascicieli, ma 3 szczeniaki 5 miesieczne szukajace nowych domow - tez suczki!
koszt pokryla karmicielka tych stworzen, osoba mieszkajaca niedaleko posesji na ktorej jest suczka
aby nie jechac z jedna wzielam i ta czarnule
i zabieg zrobilam na kreche
ale skoro zrobilas przelew to jak kasa doleci to przekieruje 160zl do weta
z reszty pokryje dojazd, moze byc?

dziekuje!! :Rose:

w nagrode mozesz wybrac dla tej czarnuli imie
tylko uprasza sie aby nie powtarzalo sie z imionami
http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ i
http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/koty/ oraz jeszcze innymi ktorych nie mam spisanych, ale to sprawdze jak juz cos zaproponujesz :evil_lol:

Posted

Tak też miało być: 160 na sterylke + 40 na dojazd :)
Nawet tytuł przelewu jakoś tak sie nazywa - jestem więc jak najbardziej za :D

Jesli chodzi o imię - to ja proponuje Vira bądź Kari.

Vira-Lata to wprawdzie po portugalsku (Brasil) po prostu kundel, ale dla mnie brzmi cudnie, przez co równocześnie stało się moim stałym nickiem we wszystkich grach RPG. Koledzy, z którymi na ogół grywam skracają go zawsze do pierwszego członu właśnie - myślę więc, że może śmiało funkcjonować jako niezależne imię :)

Kari - to bohaterka krótkiej bajeczki Pixar'a na podstawie Iniemamocnych - "Jack, Jack attacs!", która w polskiej wersji językowej po prostu rozkłada mnie na łopatki :-)

Jeśli, żadne z powyższych nie przypadnie psinie do gustu bądź oba znajdują się na liście niesposanych lecz powtarzających się - daj znać, będę dalej myśleć ;)

• 1 month later...
Posted

Hej, mam pytanie - czy tam gdzie missieek sterylizuje "swoje" zwierzaki cena 160 zl podana w pierwszym poscie jest specjalna cena za sterylke dla missiees ze wzgledu na ilosc? Czy jest to rowniez cena dla ludzi "z ulicy" (ewentualnie jaka bylaby cena sterylizacji dla czlowieka z ulicy)?

Kolega ma polroczna, 7kg suczke, ktora bedzie chcial niebawem sterylizowac. Przy czym jego pani weterynarz rzucila mu cena podchodzaca pod 400zl co wydaje mi sie dosc wysoka cena za ten zabieg.

Ale moze ja nie jestem na biezaco z kosztami, w koncu moja pierwsza suka byla sterylizowana ponad 2 lata temu, a druga (Abi) - pochodzi wlasnie od missieek, wiec byla sterylizowana po koszcie z pierwszego postu.

Posted

Colette napisał(a):
Hej, mam pytanie - czy tam gdzie missieek sterylizuje "swoje" zwierzaki cena 160 zl podana w pierwszym poscie jest specjalna cena za sterylke dla missiees ze wzgledu na ilosc? Czy jest to rowniez cena dla ludzi "z ulicy" (ewentualnie jaka bylaby cena sterylizacji dla czlowieka z ulicy)?

Kolega ma polroczna, 7kg suczke, ktora bedzie chcial niebawem sterylizowac. Przy czym jego pani weterynarz rzucila mu cena podchodzaca pod 400zl co wydaje mi sie dosc wysoka cena za ten zabieg.

Ale moze ja nie jestem na biezaco z kosztami, w koncu moja pierwsza suka byla sterylizowana ponad 2 lata temu, a druga (Abi) - pochodzi wlasnie od missieek, wiec byla sterylizowana po koszcie z pierwszego postu.

mozna powiedziec ze to cena dla mnie
bo sterylizuje od dawna i duzo

rozumiem ze to prywatna suczka kolegi?
musze dopytac o cene kastracji takiej suczki, ale mysle ze max 250zl

Posted

Tak, to "prywatna suczka" :)
W ksiazeczce Abi powinnam znalezc namiary na "Twojego" weterynarza, to sie koledze kaze dopytac o konkretna cene samemu.
Wazne, ze znam rzad wysokosci cen - mialam przeczucie, ze 400zl to nieco za duzo. Dziekuje Ci bardzo!

Spokojnej nocy i przyjemnego weekendu!

• 3 weeks later...
Posted

Dzięki Therion, przekazałam info koledze, co z tym zrobi to już jego broszka :) Podejrzewam, że będzie się kontaktował po Nowym Roku.

Missieek - kasa na kolejną kastrację/dojazdy do Krakowa/karmę przelana - szerokiej drogi życzę, bo warunki nie należą do zbyt sprzyjających.

Posted

Colette napisał(a):
Dzięki Therion, przekazałam info koledze, co z tym zrobi to już jego broszka :) Podejrzewam, że będzie się kontaktował po Nowym Roku.

Missieek - kasa na kolejną kastrację/dojazdy do Krakowa/karmę przelana - szerokiej drogi życzę, bo warunki nie należą do zbyt sprzyjających.

dzieki serdeczne

• 4 weeks later...
Posted

mam głupie pytanie: czy antybiotyk, który podajecie sukom po sterylizacji to Amoksiklav?

Pytam, bo znalazłam dzis w szafce moich futrzaków opakowanie z 12,5 tabletkami ważne do Lutego 2011.
Nie pamiętam kiedy to miałam i komu podawac, więc nie wiem kiedy było otwierane. Jedyne co mi przychodzi do głowy to właśnie Abi tuż po tuż po sterylizacji.

Nie spodziewam się abym przed końcem lutego miała mieć zapotrzebowanie na ten lek - jeśli więc to tego używasz - chetnie Ci w jakiś sposób przekażę to opakowanie. Jeśli będziesz chciała oczywiście.

Posted

Colette napisał(a):
mam głupie pytanie: czy antybiotyk, który podajecie sukom po sterylizacji to Amoksiklav?

Pytam, bo znalazłam dzis w szafce moich futrzaków opakowanie z 12,5 tabletkami ważne do Lutego 2011.
Nie pamiętam kiedy to miałam i komu podawac, więc nie wiem kiedy było otwierane. Jedyne co mi przychodzi do głowy to właśnie Abi tuż po tuż po sterylizacji.

Nie spodziewam się abym przed końcem lutego miała mieć zapotrzebowanie na ten lek - jeśli więc to tego używasz - chetnie Ci w jakiś sposób przekażę to opakowanie. Jeśli będziesz chciała oczywiście.

tak to chyba dla Abi wykupilas bo zastrzyku nie udaloby sie podac
u mnie dostaja zastrzyki, ale moze sie przyda
czasami i tabletki sa potrzebne na inne "okazje"
mozesz podrzucic do weta na Ruczaj lub wyslac poczta, adres masz :)

Posted

W środę bądź czwartek po pracy wybieram się na szczepienie Szelmy i kotów na Ruczaj - to podrzucę.
Ponoć wszyscy cię tam znają - to będą wiedzieli dla kogo, nawet jeśli nie trafię na Therion'a ;)

• 3 weeks later...