Patia Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Mróweczka to następna sunia przywieziona wczoraj przez dziewczyny do hoteliku w Wieliczce. Mróweczka jest maleńka , waży 3,5 kg ale powinna przytyć , jest bardzo chudziutka. Ma dobre wyniki badania krwi , oprócz leukocytów , których jest o dużo za dużo. Dziś miała robione usg , żeby sprawdzić czy to nie ropomacicze ale żadne niepokojące zmiany nie były widoczne. Sunia dostała antybiotyk i pozostała na noc w gabinecie . Jak tylko poziom leukocytów będzie niższy sunia musi mieć zabieg wyrwania zepsutych zębów , usunięcia kamienia i w ogóle trzeba zrobic porządek z jej paszczą , dziąsła ją swędzą pociera je łapkami a z jej pyszczka wydobywa się straszny zapach. Mróweczka bardzo lubi towarzystwo ludzi , jest ufna , lubi byc głaskana , jest słodziutka :loveu: Jutro będzie miała powtórne badanie krwi , trzeba szukać przyczyny leukocytozy. Oto Mrówcia : Quote
auraa Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 toż to mój Atosik! Jak można się pozbyć takiego maleństwa. Ma takie smutne oczy :shake: Quote
malagos Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Podobna do mojej Nusi :shake: Starowinka kochana... Quote
AgaG Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Patia dzięki że jej założyłaś wątek. Dostałysmy od red. Magdy preparaty witaminowe dla psów w tym dla seniorów, dobrze by było je podawać. a fotki jak zwykle piękne zrobiłaś. :loveu: Quote
Asior Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 boszzz... tam same takie maleństwa :( jest tam tego więcej???? Quote
Aga-ta Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 az tak malutkich juz nie ma. Mroweczka byla zamknieta ze szczeniakami i jako szczenie zostala wydana. Mroweczka jest po prostu cudowna, chetnie rozdaje wszystkim buziaki, ale uwaga-poki co, to grozi sepsa:evil_lol: Martwia mnie jej wyniki bad. Mam nadzieje, ze to nic powaznego... Quote
auraa Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 maleństwo biedne szukaj domku. A ile ona może mieć lat? Quote
Patia Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 auraa napisał(a):maleństwo biedne szukaj domku. A ile ona może mieć lat? Trudno powiedzieć , po zębach tego nie poznamy ale jest żwawa i wczoraj biegała po gabinecie , cieszyla się strasznie gdy ją wołałam i pchała się na kolana. Quote
fizia Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Taka malizna..oby jak najszybciej znalazła wspaniały Dom!!! Quote
Aga-ta Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Patia, co slychac dzis u suni? Wszystko u Mroweczki w porzadku? Quote
pidzej Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 może ogłosić? tylko namiary i tekścik. taka malusia szybko powinna znaleźć dom. Quote
malagos Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Po tak smutnej przeszłosci, teraz należy się domek z bajki! Quote
Patia Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Zaczekajmy nieco z ogłoszeniem Mrówci , może już w tym tygodniu będzie można zrobić porządek z ząbkami , potem znów zbadamy krew i zaczniemy ogłaszać. Mróweczka powinna dostawać preparaty z żelazem , jutro jej zawiozę. Quote
Aga-ta Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Mrowka musiala dzis niezle szalec z towarzyszkami z boksu, bo z jej szeleczek niewiele zostalo:lol: Powiedzmy, ze rozpadly sie na pol;) Quote
Patia Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Nieźle :evil_lol: W środę lub czwartek kontrola , bo kończy zntybiotyk , powtórne badanie krwi i ewentualnie zabieg. Quote
Aga-ta Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Czy jak wyniki beda dobre i bedzie mogla byc poddana zabiegowi, to czy mozna ja od razu wysterylizowac? (zeby jej nie usypiac "za chwile" po raz drugi) Quote
Patia Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Zapytam o to , bo też o tym myslałam ale raz tak chciałam zrobić z suczką i lekarze się nie zgodzili ale nie pamietam czemu :roll: zapytam Quote
Recommended Posts