ksenka1 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Aż nie wiem co powiedziec, co napisać... Czy to jest wogóle zgodne z prawem??? Czy istnieja na to jakies paragrafy??? Czy jest tu Arka??? Quote
lavinia Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 dziewczyny, napiszcie do Petera Beny, on ostatnio organizował dom dla niewidomego onka i chyba generalnie jest "onkolubny", może cos wymyśli Quote
ARKA Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Sluchajcie to nie sa zarty oni go uspia!! [COLOR=red][B]Olkusz odpada[/B][/COLOR], trzeba psa zabierac natychmiast-tylko gdzie! Jakies namiary na komnedanta tej policji, pod jaką policje gdzie to podlega? Moze zaczac slac e-mial do Glownego Komnedanta Policji, i to juz??!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wysłałem wiadomość..Ściągam kogo się da..Tak mało czasu..kurde... Wogóle mi się wydaje,że te sprawy regulują jakieś wewnętrzne przepisy.. Cos takiego było mówione przy sprawie tamtego Owczarka.. Sam nie wiem kląć czy płakać???????????????????? Hotel u Mosii?Tylko nie wiem,czy go wydzadza na zasadzie,że chcą sie pozbyć czy go trzeba wykupić???????? Waldemar Quote
ARKA Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 :shake::shake::shake: przeczytalam jeszcze raz, to [B][U]byl[/U][/B] pies policyjny a teraz jest psem [B]ochrony kopalni[/B]..czyli trzeba kontaktowac sie z dyrekcja kopalni??? Kopalnia byc moze [B]zatrudnia firme ochroniarską[/B] i ta ma tego psa? [B][SIZE=4][COLOR=red]CZY KTOS moze ustalic KTO jest prawnym opiekunem teraz psa???[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Czy tak czy siak trzebe psa zabierac, zanim sie ustali kto co i jak, w tej sytuacji, moga psa poprostu uspic!![/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Arko to nie jest pies policyjny on jest tylko po takich samych szkoleniach. Pies jest wlasnoscia KWK kopalnia Janina i sluzyl do obchodow terytorium kopalni. O psie dowiedzialam sie przypadkiem przedwczoraj a wczoraj juz dziewczyny pojechaly zrobic fotki i rozeznac sytuacje, ja rowniez od wczoraj jestem w kontakcie z opiekunem psa ktory nie ma tutaj nic do gadania, kierowniczka powiedziala ze nowy pies przyjezdza 1-go grudnia i tego ma tu juz nie byc. Okazalo sie ze nowy pies przyjechal juz dzis. Jedyne co moge zrobic to tak jak juz wspomnialam daje jutro z samego ranca cynk do dziennikarki w naszej gazecie. Do Petera tez wysylam zaraz wiadomosc. Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Nie sadze ze trzeba by zaplacic za psa za ktorego jeszcze trzeba za uspienie zaplacic, podpisza napewno bez skrupolow umowe zrzeczenia sie psa. Quote
*Gwiazdeczka* Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Słuchajcie, on nadaje się do pilnowania podwórka? Quote
ksenka1 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Przedewszystkim do tego. Szkolone onki sa idealnymi stróżami. Myslisz o nim???????????????????????? na powaznie????????????????? Quote
dominik_a Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Tak ten Pan ochroniarz opiekun psa powiedział nam, ze bedzie mu potrzebna umowa, że on tego psa oddał. Odniosłam wrażenie, że władze kopalni traktują tego psa jak rzecz, on jest stary i zaczyna chorowac więc wymieniają go na nowego, młodego, zdrowego psa. Podejrzewam, że oddadzą go za darmo i jeszcze podziękują! Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Gwiazdeczka zaznaczam podworko ma byc bez kotow. Quote
dominik_a Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 [quote name='*Gwiazdeczka*']Słuchajcie, on nadaje się do pilnowania podwórka?[/quote] Tak, nadaje się do pilonowania podwórka, on przecież przy tej kopalni śpi w kojcu z budą i zadaszeniem. Piesek jest bardzo żywiołowy, wypuszczony przy nas z kojca biegał i cieszył się, on jest w dobrym stanie, tylko trzeba dbac o jego tylnie nogi. Quote
*Gwiazdeczka* Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 A co z jego łapkami? Ups.. ja mam 3 kociska:razz: Nie mogą przetrzymać go jeszcze z tydzień? Zastanowię się, może coś wykombinuje.. Quote
Peter Beny Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 No tak to nie jest pies policyjny :shake: Hmm , naprawdę to strasznie mało czasu mamy , nie chce mi się wierzyć że pies zostanie od razu uśpiony , bo stary to on nie jest , tyle że nie mam pomysłu na razie co robić :angryy::angryy: Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Oczywiscie jutro bede dalej interweniowac w sprawie psa i dowiem sie kto tak naprawde odpowiada za psa i dlaczego niczego nie zrobili wczesniej zeby psu innego opiekuna szukac tylko potrktowali psa jak zbedna rzecz. Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jestem po rozmowie z Peter Beny i szukam zaraz na dogo met z pytaniem o miejsce u niej i koszt pobytu psa. Quote
Peter Beny Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Napewno będzie potrzebne wsparcie finansowe , bo uśpić go to barbarzyństwo :angryy::angryy::angryy::angryy: Trzeba DT lub hotelik , i szukać domek , przecież to nie jest stary pies :angryy: Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jest miejsce u met za Krakowem okolo 50 km czyli od nas okolo 100 km w jedna strone. Miesieczny koszt pobytu psa u met wynosi 300 zl. Czy znajda sie chetni wsrod wilczarzy zeby pokryc koszty utrzymania psa na DT. u met. Quote
Anashar Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Słuchajcie. Pies ma duże szanse o dom. Kedyś mieliśmy jednego policyjnego psa to się o niego wręcz bili. A miał 8 lat ;) Z OwP napewno się dołożymy do hotelu Sorbona. Jutro wrzucę go też na [URL="http://www.owczarki.eu"]www.owczarki.eu[/URL] bo dziś już padam a nie chce nieprzespać kolejnej nocy :shake: Quote
Ada-jeje Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jezeli umiescimy Sorbona u met to potrzebujemy darczyncow ktorzy sa w stanie okrslic sie jak kwote miesieczna sa w stanie placic na Sorbona do czasu znalezienia mu domku. Quote
Peter Beny Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Damy radę , tylko potrzeba zmobilizować Dogomaniaków i Owczarkomaniaków ;) Wierze że nie pozwolimy mu umrzeć :shake::shake::shake: Quote
Ulaa Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 [quote name='xxxx52']Przeciez jest ZABRONIONE usypiac zdrowych psow!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto taka decyzje wydal?:mad::mad: Prosze podajcie namiary na tego przyszlego przestepcy.[/quote] On nie jest całkiem zdrowy, bo ma problemy ze stawami, szczególnie tylne łapy. Wiecie jacy są niektórzy weci. Da się to naciągnąć :shake: [quote name='itab']Wrzuciłam Na Owczarka![/quote] Poproszę o linka [quote name='Ada-jeje']Arko to nie jest pies policyjny on jest tylko po takich samych szkoleniach. [/quote] To jest pies policyjny. Wcześniej, zanim trafił do ochrony kopalni, był psem patrolującym. Ochrona go odkupiła od policji tylko nie wiem kiedy. [/quote] [quote name='dominik_a']Tak ten Pan ochroniarz opiekun psa powiedział nam, ze bedzie mu potrzebna umowa, że on tego psa oddał. Odniosłam wrażenie, że władze kopalni traktują tego psa jak rzecz, on jest stary i zaczyna chorowac więc wymieniają go na nowego, młodego, zdrowego psa. Podejrzewam, że oddadzą go za darmo i jeszcze podziękują![/quote] Dokładnie - musi mieć na piśmie oświadczenie właściciela, że bierze na siebie odpowiedzialność za psa, ponieważ trzeba zdać dokumentację u kierownictwa. Albo świadectwo uśpienia. Rok się kończy i pora na remanent i wyrzucanie "starych niepotrzebnych gratów" :angryy: [quote name='Peter Beny']No tak to nie jest pies policyjny :shake: Hmm , naprawdę to strasznie mało czasu mamy , nie chce mi się wierzyć że pies zostanie od razu uśpiony , bo stary to on nie jest , tyle że nie mam pomysłu na razie co robić :angryy::angryy:[/quote] To lepiej uwierz. Oni nie mają do niego uczuć. Jak już napisałam wyżej - BYŁ policyjny, tylko ochrona go odkupiła z policji. [B]Ada-jeje[/B] a czy w Luszowicach jest już już buda? Bo skasowałam pw i nie doczytałam. Po weekendzie mogę go zabrać do siebie do piwnicy. Quote
Recommended Posts