halbina Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany i z książeczką!!! piękny młody tygrysek, z prawdziwie kocią naturą, chodzący własnymi drogami... ale może i po pełnej resocjalizacji będzie gotów do miziania?... Quote
jayo Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='wandul 66']a ja chcę całe stado ale od frontu , zwłaszcza moje tri tzn . moje z DS;););) Specjanie dla Ciebie: zgadnijcie co to :-) od frontu niegdysiejsze dzikusy :-) Quote
Wilejkaros Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Jakieeeee pięęęęęękneeeee!!!!! Co muszę zrobić, żeby Was odwiedzić? Quote
jayo Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Wilejkaros napisał(a):Jakieeeee pięęęęęękneeeee!!!!! Co muszę zrobić, żeby Was odwiedzić? zadzwonic :-) Quote
Wilejkaros Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Ale że niby uprzedzić czy już dzwonkiem przy bramie? Quote
jayo Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Wilejkaros napisał(a):Ale że niby uprzedzić czy już dzwonkiem przy bramie? a znasz adres? ;-P Quote
Wilejkaros Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Znam parę osób, które już tam były. Hehehehe. Myślę, że jak opiszę komukolwiek w promieniu 15 km Wasz zwierzyniec, to wskażą bez problemu... Quote
halbina Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 piękne stadko... tylko pręguska brak... hi hi... niby jednego tam widać, ale jakis taki mało wyrazisty... Dzikunek uzupełniłby statystyki i wprowadził równowagę... Quote
jayo Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Kobity, nie przeginajcie... Dajcie szanse :-) Na razie probuje pomoc Fusicy upchac jakies kociaki - kto wie jak to sie skonczy :roll: Halbina - burasy sa dwa !!! i calkiem wyrazne !! Jeden z Kutna, drugi z Bielska albo nie wiem skad :-) Ale mysle o Dzikunie, cos sie wykombinuje. Quote
wandul 66 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 jayo , dziewczyny przecudne - u mnie były 2 dni i głownie siedziały nieufne w kącie -teraz rozkwitły:loveu::loveu::loveu:Masz reke:multi: Quote
Jola_K Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 [quote name='jayo'] od frontu niegdysiejsze dzikusy :-) i dla mnie to duzy prezent :loveu: piekne sa! :loveu: jak sobie pomysle jakie one plochliwe byly, przyklejone do siebie, w koncu transportera, jakie wycienczone byly, z biegunka itp zanim je oddalam, dwa razy sprzatalam transporter... (oczekujac nie pod tym auchan co trzeba ;) ) Quote
Jola_K Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 [quote name='jayo'] Halbina - burasy sa dwa !!! i calkiem wyrazne !! Jeden z Kutna, drugi z Bielska albo nie wiem skad :-) Ale mysle o Dzikunie, cos sie wykombinuje. o Teosiu mowa? tak jest z Bielska, porzucony bo panstwu odechcialo sie go miec... i przyniesli do uspienia. A Dzikunka poznalam, to mlody kochany kotek, na dystans do czlowieka, ale wierze ze na pewno zrobi sie z niego mega-przytulak. Skoro jayo ma taka dobra reke, to moze akurat u niej...... Quote
halbina Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 No to myśl, Jayo, myśl! Ja tylko dla dobra kociaka tak go wpycham w cudowne ręce! ;) Quote
jayo Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 qrcze.... ale jak bralam tricolorki - to tylko na transport przypominam :cool3: Ale jak przetrzymalam je jedna noc to sie skomplikowalo .. No i masz. Panienki z trudem szukaja domu, bo jakos nam do ogloszen niesporo..:razz: Teos nigdzie pewnie juz tez nie pojdzie - bo kolejnego stresu nie przezyje.. A nikt mnie nie uprzedzil, ze to trzesaca sie kupa strachu bedzie :evil_lol: I takie to tymczasy, ********. I ta metoda chore kociaki traca szanse na dom tymczasowy - teraz wziecie jakiegokolwiek chorego kota oznacza epidemie - wiec jednak kilka musimy wydac dla bezpieczenstwa reszty. Jesli uda sie wydac choc czarną Perełke (buuuuuuuuuuuuuuuuuu), bo bury Karmel chory, a czarno-biała Wiewiórka jeszcze dzikawa - to Dzikuna wezme. Mamy czas do piatku :-) TZ wraca ze Slaska pociagiem w piatek, hehe. Quote
jayo Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Jola_K napisał(a):i dla mnie to duzy prezent :loveu: piekne sa! :loveu: jak sobie pomysle jakie one plochliwe byly, przyklejone do siebie, w koncu transportera, jakie wycienczone byly, z biegunka itp zanim je oddalam, dwa razy sprzatalam transporter... (oczekujac nie pod tym auchan co trzeba ;) ) A Ty to tez niezle ziołko... tylko smsy mi o kotach dokladasz :-) i to bez uprzedzenia :-) A wiadra dalej nie kupilam, i tych ton karmy nie mam gdzie trzymac :lol: A przerob okrutny, niedlugo pojdziemy z torbami :roll: Sheila i Chmurka sa przesliczne i maja mieciutka aksamitna siersc. Sheila, ta ciemniejsza, uwielbia glaski po brzuchu w pozycji wyciagnietej na grzbiecie, oczywiscie na kolankach. Chmurka za to dluugo byla nieufna, bo skutecznie zniechecilam ja zastrzykami (ponad miesiac ladowalam antybiotyk). Za to teraz najbardzi lubi mruczec mi na szyi :-) Wiekszosc kotow jest wlasciwie moja. I jedna suka. Reszta TZa :-) I corek. Quote
Wilejkaros Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Mojego tam nie ma nic... SMSy od Joli sa przesylane dalej... Quote
jayo Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wilejkaros napisał(a):Mojego tam nie ma nic... SMSy od Joli sa przesylane dalej... Moge cos dla Ciebie wybrac :-) Poza TZem :mad: A komorka cierpliwa - zniesie wszystko .. Quote
Wilejkaros Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 jayo napisał(a):Moge cos dla Ciebie wybrac :-) Poza TZem :mad: A komorka cierpliwa - zniesie wszystko .. Osz, qrcze... Cóż za wybór ograniczony... (za dzieci podziękuję z własnej, nieprzymuszonej woli) Hehehehehe! Pozdrów Tomka przy okazji! Teoś już na stałe? Quote
gemsi Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wilejkaros napisał(a):Osz, qrcze... Cóż za wybór ograniczony... (za dzieci podziękuję z własnej, nieprzymuszonej woli) Hehehehehe! Pozdrów Tomka przy okazji! a dziekuje, dziekuje, ale jakos nie bylo okazji, no chyba ze przekazanie linka via gg to bylo to :D Teos ? a ktory to ? to kot jak mniemam , bo psy ograniam wszystkie ;) Quote
missieek Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [quote name='jayo'] zgadnijcie co to :-) szukam wsrod Twych kotow Marceliny czyzby to ona? :cool3: Quote
jayo Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 missieek napisał(a):szukam wsrod Twych kotow Marceliny czyzby to ona? :cool3: a oczywiscie :-) Roza vel. Marcelina w pelnej puszystej krasie :-) niestety, nie jest przez reszte stada jakos ukochana i nie mamy pojecia dlaczego... ale tak jak nie zmusze swoich dzieci, zeby polubily kolezanki, tak nie namowie kociopanstwa, zeby sie dogadalo. Bic sie nie bija za bardzo, ale tulac tez nie bardzo :shake: Quote
Jola_K Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 co u was? co u Teosia i reszty zwierzynca slychac? Quote
jayo Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Teos mieszka ze wszystkimi kotami juz :lol: Nie nalezy do najbardziej przytulnych - wciaz nie pozwala brac sie na rece i zblizac twarzy za blisko, ale je z calym stadem, a i o glaskanie za uszkiem sie czasem uprasza. Mamy tylko ciagle problemy z powtarzajacymi sie nieladnymi kupami - i to niekoniecznie Teosia.. Ale przy aktualnym stanie zakocenia ciezko to nawet wylapac, ktore aktualnie maja problemy. Przeszlam na lepsza karme dla wrazliwcow i troche sie poprawilo - ale budzet trzeszczy w szwach.. No i mamy pare sterylek przed soba. Chmurka (tricolor) wydziera sie wlasnie po nocach, a Kocurek juz doszedl do swojego wieku slusznego, wiec czeka nas szybkie ciecie .. Mamy 3 kotki do sterylki i jednego kocura do kastracji :shake: Wciaz mamy pare stworzen do wydania, bo w ten sposob zwolnimy miejsce dla potrzebujacych. Zdjecia moze sie uda jakies wkrotce zrobic. Jakby jakies domki sie zglaszaly - dawajcie znac. Quote
Recommended Posts