Neris Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Inne poszły - brzydsze, mniej atrakcyjne, a on biedak siedzi... Quote
agniecha82x Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Szunieczku biedaku dlaczego? dlaczego nikt Cie nie chce przygarnac? jestes takim slicznym pieseczkiem, taka masz slodka mordke choc taka smutna... :-( Quote
agniecha82x Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 hopaj w gore Szunieczku, niech Cie w koncu wypatrzy jakis dobry domek... :roll: Quote
betinka24 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 domku gdzie jestes pokochaj szuna!!! Quote
agniecha82x Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Szuniek :loveu: Ty tez hopaj w gore, szukamy domku dla tej slicznej kochanej psinki!!! Quote
betinka24 Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Szun teskni i ciagle jest smutny, może ty odmienisz jego życie. Domku gdzie jestes???? Quote
agniecha82x Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Szunieczek taki sliczny a taki smutny :shake: jak tak na niego patrze, to mam taka ogromna ochote przytulic ten jego slodki pyszczek... i zobaczyc w koncu szczescie na tej malej mordce... :-( Quote
betinka24 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Kiedy on wreszczie zazna szczęscia w tym życiu!! Quote
agniecha82x Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Szunieczku w gore hopamy domku szukamy! Quote
betinka24 Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Szun niestety nadal czeka na swój domek!! Quote
malizna Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 a czy ktoś z nim wychodził na spacerki? jak on się zachowuje? czy tylko siedzi w boksie? Ja mam 2 psy i kota i musiałabym wiedzieć jak on się zachowuje? Quote
agniecha82x Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 czesc Szunieczku slodki pieseczku :loveu: Quote
betinka24 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 „Bezdomność to powracająca uparcie myśl, że żadnego miejsca na świecie nie można nazwać swoim i ze spośród milionów ludzkich serc nie znalazło się ani jedno, które zechciałoby pokochać Cię na zawsze...." Te słowa są niestety odzwierciedleniem życia wspaniałego psa jakim jest Szuń. Szuń to pies, któremu życie nie oszczędziło cierpień. Nikt z nas nie wie, co tak naprawdę ten biedny pies przeszedł i ile wycierpiał zanim w zeszłą zimę trafił do naszego schroniska. Szuń jest bardzo zagubiony i nieufny. Niestety w schronisku nie ma szans na normalność. Tu kontakt z ludźmi jest tak sporadyczny i krótki ze Szuń nie umie zaufać. Wciąż boi się. Całymi dniami trzęsie się, żyje w nieustannym stresie. Wyczuwają to inne psy, przez co często go atakują i gryzą. Nie umie się przed nimi bronić, jest za słaby... By udać jaki jest twardy szczeka, ale to niby 'groźne' szczekanie to tylko jest tylko desperackim wołaniem o pomoc.... Czasem gdy dłużej z nim posiedzę w boksie, udaje mi sie zdobyć jego malutkie zaufanie. Wtedy podchodzi do mnie z podkulonym ogonem i choć cały zastygły jest ze strachu to w oczach świecą mu się iskierki nadziei.... Szuń potrzebuje kogoś kto pokocha go pomimo wszystko, pomimo jego słabości, jego strachu, jego kruchości.Kto da mu czas na powrót do normalności, kogoś, kto wykaże się wielką miłością i cierpliwością. Może Ty jesteś tak samo samotny i zagubiony jak Szuń? Może potrzebujecie siebie nawzajem? Może to będzie Wasz nowy początek...odtąd przyjaciele na zawsze, na dobre i na złe.. Quote
agniecha82x Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Betinko... pieknie to opisalas... :-( Szunieczku ja wierze, ze jest tam ktos kto potrzebuje Ciebie tak samo jak Ty jego... i ze w koncu odnajdziecie sie nawzajem!!! Quote
malizna Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 a nie możecie z nim troszkę pobyć, powychodzić jakoś go próbować socjalizować, inaczej nikt go nie weźmie, będą się ludziska bały:shake:. Jak on szczeka ze strachu to kto go weźmie:-( Quote
agniecha82x Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 malizna napisał(a):a nie możecie z nim troszkę pobyć, powychodzić jakoś go próbować socjalizować, inaczej nikt go nie weźmie, będą się ludziska bały:shake:. Jak on szczeka ze strachu to kto go weźmie:-( alez przeciez One to wlasnie robia! probuja przekonac go, ze nie wszyscy ludzie sa zli, ze nie musi sie bac, zdobywaja jego zaufanie krok po kroczku, ale jezeli Szuniek przebywa w schronie to jest to bardzo trudne, na pewno poswiecaja mu tyle czasu ile tylko moga, ale to i tak za malo, Szuniek powinien miec chociaz domek tymczasowy! :-( a to ze szczeka... czy to koniecznie musi odstraszac? szuniek jest slicznym pieskiem, wystarczy spojrzec na ta slodka mordke, te smutne oczka i nic wiecej nie potrzeba. a moj wujo jak pare m-cy temu bral pieska ze schroniska to wzial tego najbardziej agresywnego wydawac by sie moglo, taka mala suczke co to od razu zabki pokazala, warczala strasznie niby niezadowolona kompletnie z odwiedzin jakichkolwiek, a okazala sie przeslodka i przeurocza kochana suczka! :evil_lol: i nie ma w niej zadnej agresji, a tamto.. to bylo w schronie... a schron... uczy przetrwania :roll: Quote
betinka24 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 [quote name='agniecha82x']Betinko... pieknie to opisalas... :-( Szunieczku ja wierze, ze jest tam ktos kto potrzebuje Ciebie tak samo jak Ty jego... i ze w koncu odnajdziecie sie nawzajem!!![/quote To nie ja stworzyłam ten opis tylko moja kolezanka która też zna szuna!!! Quote
betinka24 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 agniecha82x napisał(a):alez przeciez One to wlasnie robia! probuja przekonac go, ze nie wszyscy ludzie sa zli, ze nie musi sie bac, zdobywaja jego zaufanie krok po kroczku, ale jezeli Szuniek przebywa w schronie to jest to bardzo trudne, na pewno poswiecaja mu tyle czasu ile tylko moga, ale to i tak za malo, Szuniek powinien miec chociaz domek tymczasowy! :-( a to ze szczeka... czy to koniecznie musi odstraszac? szuniek jest slicznym pieskiem, wystarczy spojrzec na ta slodka mordke, te smutne oczka i nic wiecej nie potrzeba. a moj wujo jak pare m-cy temu bral pieska ze schroniska to wzial tego najbardziej agresywnego wydawac by sie moglo, taka mala suczke co to od razu zabki pokazala, warczala strasznie niby niezadowolona kompletnie z odwiedzin jakichkolwiek, a okazala sie przeslodka i przeurocza kochana suczka! :evil_lol: i nie ma w niej zadnej agresji, a tamto.. to bylo w schronie... a schron... uczy przetrwania :roll: Staramy sie go oswoic przekonac do czlowieka ale w schronisku naprawde jes to bardzo trudne. Pozatym szun szczeka ale rownoczenie jak szczeka chowa sie w kat lu chowa sie za bude zeby tylko nic mu sie nie stalo!!! Quote
agniecha82x Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Betinko ah nie wazne kto to stworzyl - piekne to, az mi lzy polecialy :-( A co do zachowania Szunka - ja to rozumiem, rozumiem jego zachowanie, rozumiem strach psa, ktory zostal skrzywdzony, a teraz zmaga sie z kazdym dniem pobytu w schronisku... ja wiem, ze czy warczy czy szczeka, to nie jest to wywolane agresja tylko strachem i mysle, ze w schronisku trudno bedzie pokazac mu lepszy swiat... on potrzebuje domku!!! bardzo!!!!!!!!!!!!! i tak mi go zal... :-( ktos kto kocha psy rozumie ich zachowanie, a jezeli chce sie pomoc psiakowi to nie jest w stanie odstraszyc nas jakies tam szczekanie i pomrukiwanie z jego strony, bo my wiemy, ze wszystko co robimy to dla jego dobra, a on predzej czy pozniej tez sie o tym przekona i cudownie sie odwdzieczy - tak jak tylko te schroniskowe bidulki potrafia ... Quote
agniecha82x Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Szunieczku nadal szukamy cieplego kochajacego domku! Quote
agniecha82x Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Betinko a moze z Szunieczkiem tez jakis filmik? :oops: powiedz mi gdzie Ty oglaszasz Szunka i Grysika? moze moglabym choc troszke pomoc, porobic im jeszcze jakies ogloszonka albo cos. Te kochane psinki musza w koncu znalezc domki!!! Quote
Recommended Posts