Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca napisał(a):
Kozaczku kochany,wyjezdzam jutro nad morze ale nie przestaje o Tobie myslec i moze sprobuje tam komus Ciebie zareklamowac...

super pomysł - będziemy go jeździły odwiedzać :-) ja się wtedy na to bardzo chętnie piszę. Przjeadę nawet polskę cała wszerz czy wzdłuż

Posted

Nie no cioteczki, Figa bez Maku, agata 51.... ja to w ogóle nie powinnam się tu udzielać :diabloti: Nie potrafię tak rymować jak Wy i tylko Wam wiersze psuję :evil_lol:

:painting: :painting: :painting:

Posted

Ciotka pamięta o tobie, Kozaczku, tylko komputer szaleje i nie chce mnie z tobą połączyć, zaraza jedna. Skoro mi się udało, na spacerek, mimo potwornego upału, zabieram.

Udzielaj się tu, Wisełko,
odwiedzaj biednego wyżełka -
Kozaczek wszystkich gości
obdarza swoją miłością.
Ciotko Kamilo, bądź miła taka
i wymiziaj ode mnie Kozaka.

Posted

Komputer, psia jucha,
znów zaczął mnie słuchać,
więc z okazji korzystam
i z wyżłem na spacer pryskam.
Figo Bez Maku, Hanko,
ty pieska o poranku
zaproś na rześki spacer,
bo rano to ja śpię raczej.

Posted

Miły biedaku Kozaku:loveu:
wyjeżdża Figa Bez Maku:shake:
więc nie miej mi za złe proszę
że już Cię nie podnoszę:placz:
wrócę za 2 tygodnie
niech Ci sie wiedzie pogodnie
a może jak będę z powrotem
przeczytam na wątku o tym,
że Kozak ma swoje pielesze:loveu:
więc już na zapas się cieszę:multi:
( może szczęścia nie zapeszę):cool3:

Posted

Dzisiaj zapewne wróci już do domu Yorija. Wczoraj widziałyśmy się w schronisku w Obornikach. Z pewnoscią ma dużo zdjeć Kozaka. :diabloti:

Posted

Hanka się byczy nad morzem
i dbać o Kozaka nie może.
Ja obiecuję, że nocą
wymiziam pieska ochoczo,
a potem na długi spacer
wezmę wyżełka - niech stracę.
Kozaku, proś inne ciocie,
by za dnia zajrzały do cię.

Posted

Kurcze - z Kozakiem nie jest najlepiej. :placz: On ma już swoje latka. I chyba jego czas się kończy. Tak wyglądał w pierwszą sobotę w którą odwiedziłam schron. Nie ten pies. Nie ciągnął na spacerze, kladł się jak tylko w miejscu stanęłiśmy, nie chciał indyka, który przywiozłam :-( I strasznie smutny i zrezygnowany był.

Posted

Okazało się jeszcze że ma zamiast ucha bańkę - krwiak taki. W uchu masakra. W drugim również. Zapalenie jak się patrzy. Dostał antybiotyk i jakieś krople do uszu. Panie potem uszy mu zakraplały przez kilka dni.
W następną sobotę już było zupełnie inaczej. Kozak popędził na spacer. Ciągnął znów po swojemu. Niuchał co się dało i tak sie oto zachowywał:

Posted

http://picasaweb.google.com/kamila.szczepaniak/KozakSzukaDOMUOn jednak potrafi się cieszyć a do tego jakie dźwięki wydaje fajne. Burczy, warczy, pochrząkuje.
Dzięki Paniom w schronisku chłopak odzyskał humor. Może wcześniej pogoda była nieprzyjemna - kropiło i duszno było i te uszy go bolały - może właśnie dlatego wtedy był bardzo nieswój.

Jak go odprowadzałam po spacerze to kurde psy się na niego rzuciły. One go tam gryzą :placz: On jest dupa a nie pies. Niby największy (no może Sybir jest większy) ale tak pokojowo nastawiony, że byle kurdupel chce mu dogryźć :placz:

Ja mam złe przeczucie. Idzie zima. Zimno, te jego łapy i stawy a do tego gryzą go i do michy mogą go niedopuścić... Ile on takich zim jeszcze przeżyje?

Jak dotarł gdzieś do boksu to po jakimś czasie polazłam go tam jeszcze zoaczyć. Leżał w boksie (otwartym), łepek opierał na misce z wodą i strasznie smutno patrzył :-(

Więcej zdjęć: Kozak

Posted

poplakalam sie....tak mi szkoda Kozaka....ale nie moge go wziac....caly czas mysle jak mu pomoc.....Mozart staruszek znalazl dom mimo swego slusznego wieku ok 10 lat (przez gazete pani go wypatrzyla) i dlatego mama wciaz nadzieje ze i Kozak sie doczeka....moze nadzieja w prasie?dowiem sie co to za miesiecznik

Posted

Kozaczku, mój piękny, kochany, wytrzymaj jeszcze trochę. Do zimy daleko, znajdziesz domek.

Na pewno przez to ucho byłeś taki smutny. Wiem, jak to boli. Nie trać nadziei, pieseczku. :loveu: