agaciaaa Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 prosze bardzo basia2202 napisał(a): a szczeniaki, które już były wydane... część poszła w ręce znajomych... albo znajomych znajomych... (nie wiem, czy 3 czy 4 czy 5 - około połowy pewnie) i właścicielki tak się cieszyły, że szkraby będą miały dobre domki, że nie myślały nawet o wzięciu za nie pieniędzy... Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 GameBoy napisał(a): zapytalam wczoraj o dwie rzeczy. dlaczego tylko te dwa szczeniaki sa sprzedawane? nie latwiej byloby oddac 8 za symboliczne 30 zlotych jako koszt wychowania??bardziej by to do mnie trafilo..... dwa - zapytalam ile kosztuje sterylka i ile panie sa w stanie wylozyc bo chcialam pomoc....ale widac tej pomocy nikt tu nie chce. oby tylko sprzedac szczeniaki. pisałam o tym już co najmniej 2 razy... więcej nie zamierzam... pisałam, jaki jest koszt sterylki dla tak dużego psa pisałam też, że około połowa szczeniaków została wydana za darmo - nie trudno policzyć, że skoro zostały dwa, to zapewne za 2 inne wzięte zostały pieniądze! więc właścicielki pewnie mają odłożone 200 zł - być może wystarczy na pół sterylki nie stać ich na wyłożenie od siebie ŻADNEJ kwoty - wszystko, co mogły zainwestować, wydały na utrzymanie szczeniąt (i nie było to symboliczne 30 zł!) zacznij czytać ze zrozumieniem, to porozmawiamy i nie mów do mnie Baśka! szacunku trochę... btw. dostałam namiar na sterylkę w akcji promocyjnej... ale niestety... okazało się, że nie będzie można z niej skorzystać... akcja jest pod koniec marca - suka prawdopodobniej będzie mieć jakoś w tym czasie cieczkę... a podobno sterylkę można robić minimum 2 m-ce po cieczce szkoda:( Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 GameBoy napisał(a):mimo wszystko nie podoba mi sie to i to, ze niby potrzebuja pomocy a jak ja oferuje to sie mnie olewa whatever - zycze powodzenia i nikt Cię nie olewa wystarczyłoby nie podnosić innym ciśnienia i prowadzić rozmowę w nieco innym tonie... i owszem, biorę to personalnie do siebie, bo skoro to mój wątek, to właśnie na mnie najeżdżasz i nie podoba mi się to a wątki tutaj chyba nie są zakładane w celu psucia sobie nerwów, tylko pomocy zwierzętom Quote
agaciaaa Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a):a wątki tutaj chyba nie są zakładane w celu psucia sobie nerwów, tylko pomocy zwierzętom niestety niektórzy o tym zapominają... Quote
Luzia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 GameBoy napisał(a):nie rozsmieszaj mnie! Ja cie rozśmieszam! Weź zastanów się co ty w ogóle piszesz! to nie jest portal na ktorym handluje sie psami, tylko pomaga tym w potrzebie. A czy ktoś tu mówi o handlu!! Wiec twoim zdaniem schroniska też handlują psami?! Bo wołają pieniądze za szczepienia!! Gdyby Ci ludzie byli inni wogóle by suczki nie wzieli lub wywalili na ulicę! Lub jak ty to mówisz zabili szczenieta!! Ale nie!!! Oni zdecydowali się być odpowiedzialni za nowego członka rodziny i zadbać o suczkę i szczenięta!! Gdyby byli inni mogli by również wystawić psy na allegro i sprzedawać po 400 złotych kłamiąc że są rasowe! Ale oni chcą je oddać w dobre rece za głupie 100zł! Czy to tak wiele za przyjaciela który spędzi z tobą kolejne 15 lat życia!! Ej sory ale czegoś nie rozumiem wydałaś na swojego psa którego masz na tymczasie 700 zł. i szkoda by Ci było 100 zł.!! jezeli chca je sprzedawac to nie tutaj.... Nie najlepiej od razu je utopić albo zabić!!:angryy: a argument, ze wychowanie szczeniat kosztuje????!!! smieszne to jest poprostu. ciaza u suki nie trwa 3 dni - objawy da sie zauwazyc wczesnie - zazwyczaj na tyle wczesnie, zeby ciaze usunac. Wiesz co boję się w przyszłości o Twoje dzieci!! Jak można zabić młodą niewinną istotę!! :angryy: Co ona do cholery zawiniła!! Z tego co piszesz wnioskuję że jesteś również za aborcą u ludzi :shake:. Wiesz co jesteś żałosna! totalna beztroska jest pozostawianie przy zyciu 8 szczeniat, Nie lepiej utopić!! od suki ze schonu, ktora sama powinna dobrze jesc i odpoczywac a nie karmic szczeniaki....Ale to nie oni doprowadzili do ciązy psa oni byli na tyle odpowiedzialni by się nią zająć!!!:angryy: pozatym to duze psy, ich utrzymanie kosztuje, chyba kazdy to wie, skoro ta pani sie na to zdecydowala, trudnoo poniesie konsekwencje.Ale zdecydowała się na jednego psa a nie na całe ich stado!! I nie wmawiajcie mi że nie da się zauważyć u suki 10 szczeniąt w brzuchu w połowie ciąży!! mnie tez nie byloby stac na samodzielne utrzymanie takiej gromady. Dlatego proszą o głupie 100 zł za szczeniaka czy tak tródno to zrozumieć!! Do cholery opamiętaj się dziewczyno!!!! :angryy: I to by było na tyle!! :angryy: Aż się we mnie zagotowało :angryy: Quote
Alicja Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 .......a ja po cichutku podniosę wąteczek w górę ...... Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 luzia - wyluzuj i zacznij myslec racjonalnie Twoje agrumenty to poprostu histeryczne wywody, o moje dzieci sie nie boj - nic im nie jest tak, wydalam na psa tymczasowego 700 zlotych- sa to w dodatku pieniadze pozyczone - ale nie zaloze mu watku, ze za 900 zlotych oddam, bo musze go jeszcze 2 razy zaszczepic a przeciez to koszta jezeli suka mi sie szczeni, nie ma znaczenia, ze jest ze schronu, urodzone szczenieta sa moje i ja ponosze za nie odpowiedzialnosc Basiu, w takim razie, pisanie do kogos Baska nie jest oznaka braku szacunku tak, zalozylas ten watek i dlatego pytania kieruje do ciebie powiem Wam tyle, ze mam nadzieje, ze te maluchy znajda dobre domy Quote
modliszka84 Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 a ja popieram GameBoy :p jeśli włascicielki maja odłożone 200 zł za sterylke, to ja prawdopodobnie moge załatwić tani zabieg. Czy ktos chce moze namiar :cool1: ? Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 dziekuje modliszko mam nadzieje, ze wlascicielki sie skusza:cool1: Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 modliszka84 napisał(a):a ja popieram GameBoy :p jeśli włascicielki maja odłożone 200 zł za sterylke, to ja prawdopodobnie moge załatwić tani zabieg. Czy ktos chce moze namiar :cool1: ? poproszę namiar szkoda, że nikt ze schroniska nie zaoferował się z pomocą, jak właścicielki Saby zgłosiły, że dostały ciężarną sukę Quote
Luzia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 GameBoy napisał(a):luzia - wyluzuj i zacznij myslec racjonalnie Twoje agrumenty to poprostu histeryczne wywody, Jeżeli moje argumenty to "histeryczne wywody to czym są twoje wszystkie odpowiedzi od początku tego wątku?? o moje dzieci sie nie boj - nic im nie jest Całe szczęście... tak, wydalam na psa tymczasowego 700 zlotych- sa to w dodatku pieniadze pozyczone - ale nie zaloze mu watku, ze za 900 zlotych oddam, bo musze go jeszcze 2 razy zaszczepic a przeciez to koszta Ale ty wziełaś tego psa licząc się z konsekwencjami tego że bedziesz musiała go leczyć.. A oni mało że przygarneli sunie ze schronu to mało tego dostali nie chcianą "premię"! jezeli suka mi sie szczeni, nie ma znaczenia, ze jest ze schronu, urodzone szczenieta sa moje i ja ponosze za nie odpowiedzialnosc Sama sobie przeczysz.. Przed chwilą mówiłaś że trzeba było je odrazu uśpić! Gdzie w Twojej wypowiedzi logika :shake: Basiu, w takim razie, pisanie do kogos Baska nie jest oznaka braku szacunku tak, zalozylas ten watek i dlatego pytania kieruje do ciebie powiem Wam tyle, ze mam nadzieje, ze te maluchy znajda dobre Ja też mam taką nadzieje a głupie kłótnie na pewno nie pomogą! domy Nich ktoś im założy wątek na allegro i forum ONków :cool3: Quote
modliszka84 Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a):poproszę namiar szkoda, że nikt ze schroniska nie zaoferował się z pomocą, jak właścicielki Saby zgłosiły, że dostały ciężarną sukę basia, skończ juz z tymi oskarżeniami w kierunku schroniska. co uważasz, że schronisko powinno paśc na kolana, bić sie w pierś i przepraszać!? Za co? Za to, że nie ma kasy na sterylizacje wszystkich suk? Może zgłoś wiec sprawe do prezydenta Pabianic - to on jest odpowiedzialny za budżet schroniska i to jemu schronisko podlega! Czy to wina schroniska, że ktos suke dopuścił i zaszła w ciąże albo ze ktos jej nie pilnował i uciekła? A moze to wina schroniska, że nie posiada USG ? Jedyną winą schroniska jest to, że nie sterylizuje wszystkich suk - bo nie ma na to finansów. Przejrzyj trochę na oczy i rozejrzyj się jak wyglądają polskie schroniska a dopiero potem rzucaj oskarżenia. GameBoy pisała juz - biorąc psa skądkolwiek stajesz sie za niego odpowiedzialna. Cokolwiek sie wydarzy. na PW przesle ci namiary na lecznice Quote
Bzikowa Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 A ja widzę wine schroniska i to bardzo wyraźną. Jak można nie zauważyć u suki tak zaawansowanej ciąży? :roll: (wolontariuszom z reguły się takich rzeczy nie mówi, jesli jest szansa na adopcję pieska :p) Jeśli byliby uczciwi to mogliby chociaż poinformować o ciąży i powiedzieć , ze narazie nie mają pieniędzy na sterylkę. Rozumiem, że nie mają kasy - ale uczciwość nie kosztuje :roll: No cóż, może w tym wypadku rzeczywiście lepsze było uśpienie ślepego miotu (to dla takich maluchow, jeszcze nie widzących, zadne cierpienie chociaz rzeczywiscie nie dziwie sie ze niektorym przyszloby z trudnością) albo aborcja. Ale jest jak jest. W tej chwili najważniejsze jest znalezienie psiakom dobrych domków. Co do tej kwoty- cóż, kundelków się z zasady nie sprzedaje ale zgadzam się z Basią, że to jest sytuacja wyjątkowa i te 100 zł jest jakims baaaaardzo częściowym, wręcz symbolicznym zwróceniem kosztów. Właściciele nie wiedzieli, myslę, ze sytuacja mocno ich zszokowała, nie uzyskali na czas informacji o sterylce, mogli tez nie wiedziec o usypianiu ślepych miotów. Faktem jest, ze nagle zamiast jednego psa (na którego utrzymanie środki z pewnością mają więc nie brali psa bez sensu) mieli 9. A , ze nie są zwyrodnialcami to dobrze sie nimi opiekowali, karmili i szukają nowych domków dla piesków. Super, ze już tylko dwie sunie zostały. Dogomaniacy, liczymy na Was! :multi: Quote
modliszka84 Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Bzikowa napisał(a):A ja widzę wine schroniska i to bardzo wyraźną. Jak można nie zauważyć u suki tak zaawansowanej ciąży? :roll: (wolontariuszom z reguły się takich rzeczy nie mówi, jesli jest szansa na adopcję pieska :p) Jeśli byliby uczciwi to mogliby chociaż poinformować o ciąży i powiedzieć , ze narazie nie mają pieniędzy na sterylkę. Rozumiem, że nie mają kasy - ale uczciwość nie kosztuje :roll: Ale jaką zaawansowaną ciąże :p??? Już ARKA pisała przecież, że pierwsze tygodnie ciązy nie są widoczne gołym okiem a USG czy RTG nikt w oczach nie ma! Ile razy można powtarzać, że suka trafiając do schroniska była w pierwszych tygodniach ciąży a w schronisku spędziła 2 tygodnie. Tak się składa, że ja szukałam także dla tej suki domu i wiedziałam o niej wiele. I nie jestem jakąs nastolatką, żeby mi ktos w schronisku nie powiedział prawdy o psie, któremu szukam domu. Zresztą sama mam oczy i głupia nie jestem. Nie popadajmy w paranoję. :angryy: Jeszcze raz powtarzam - jakie macie podstawy do składania osądów, że schronisko CELOWO zataiło informację o ciąży!!!!???? Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Luzia przestan robic sobie wycieczki do mojej rodziny, pisanie czegokolwiek na temat moich dzieci, czy maja szczescie czy nie, czy im wspolczujesz czy nie jest szczytem chamstwa. nie zamierzam wdawac sie wiecej z toba w zadna polemike. tak to jest, brakuje argumentow uderzamy w takie struny. to swiadczy tylko o Tobie. piszesz, ze biorac malucha na tymczas liczylam sie z kosztami - a te Panie nie?? ciaza nie choroba, jezeli nie stac je na szczeniaki, trzeba bylo uspic od razu po urodzeniu i zostawic jednego albo zadnego. jezeli chca za szczeniaki pieniadze na sterylke trzeba bylo sprzedac wszsytkie a nie tak wybiorczo iles oddac z za reszte niech dogomaniacy placa.... owszem w schronach placi sie czesto za psa, ale to sa "panstwowe"schroniskowe psy..... a nie moje prywatne szczenieta jak to ma miejsce w przypadku tych Pan. Bzikowa - uspienie, nawet slepego miotu nie jest latwe, ale czasami jest wyzsza koniecznoscia... i nie nazwalalbym ludzi, ktorzy decyduja sie na takie rozwiazanie "zwyrodnialcami". Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 modliszka84 napisał(a):basia, skończ juz z tymi oskarżeniami w kierunku schroniska. co uważasz, że schronisko powinno paśc na kolana, bić sie w pierś i przepraszać!? Za co? Za to, że nie ma kasy na sterylizacje wszystkich suk? Może zgłoś wiec sprawe do prezydenta Pabianic - to on jest odpowiedzialny za budżet schroniska i to jemu schronisko podlega! Czy to wina schroniska, że ktos suke dopuścił i zaszła w ciąże albo ze ktos jej nie pilnował i uciekła? A moze to wina schroniska, że nie posiada USG ? wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem to, co napisałam... ja nie mówiłam nic w temacie, że schronisko ma zapłacić za sterylkę... a przepraszać owszem, powinno! nie za to, że nie ma kasy, bo to nie wina schronu, ale za całą sytuację i nie udzielenie pomocy - jakiejkolwiek (nie mówię teraz o finansach) dla mnie wina schronu jest ewidentna... i jeśli schron nie wiedział o ciąży, to powinien pomóc chociażby proponując załatwienie tańszej sterylkę, jak właścicielki zgłosiły się ponownie do schronu (mogli wskazać dawno temu lecznicę, gdzie można wykonać taki zabieg ) i nie mów mi tu o bezpodstawnych oskarżeniach, bo schronisko nie jest święte i gdyby nie ten wątek, to ani Ty (wolontariuszka ze schroniska, które nie pomogło - ale Twoim zdaniem jest bez winy) ani nikt inny ze schronu nie pomógłby w żaden sposób Przejrzyj trochę na oczy i rozejrzyj się jak wyglądają polskie schroniska a dopiero potem rzucaj oskarżenia. już pisałam, że znam sytuację schronisk... nie będę n-ty raz się powtarzać... GameBoy pisała juz - biorąc psa skądkolwiek stajesz sie za niego odpowiedzialna. Cokolwiek sie wydarzy. cokolwiek?? ciąża to raczej nie cokolwiek... pytałam wcześniej... ile takich sytuacji było? zdarzyło się już wcześniej, że schron wydał szczenną sukę? a jeśli tak, to czy właściciele też byli na to przygotowani? schronisko jest również odpowiedzialne - wydając psa to ono było jego właścicielem - nawet nie wiedząc o ciąży... naprawdę... wypadałoby chociażby po fakcie zaproponować jakąś sensowną pomoc (jeszcze raz podkreślam, że nie mówię tu o pomocy finansowej, bo wiem - i to też podkreślam - że schronów nie stać)... a ogłoszenie... każdy może wywiesić... marny to gest... na PW przesle ci namiary na lecznice dzięki i czekam na wiadomość Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 modliszka84 napisał(a):Tak się składa, że ja szukałam także dla tej suki domu i wiedziałam o niej wiele. I nie jestem jakąs nastolatką, żeby mi ktos w schronisku nie powiedział prawdy o psie, któremu szukam domu. Zresztą sama mam oczy i głupia nie jestem. Nie popadajmy w paranoję. :angryy: to już tak na marginesie... pisałam wcześniej (zresztą nie tylko ja), że wiem z dobrego źródła, że schroniska często nie podają wszystkich informacji o psie nowym właścicielom (i nie chodzi już konkretnie o tą sytuację, tylko ogólnie...) nawet jeśli Ty wiesz o tym psie wszystko, niekoniecznie wiedzą o tym przyszli właściciele... (no chyba, że byłaś przy tej adopcji? i masz pewność, że właściciele dowiedzieli się o psie wszystkiego... że był po kwarantannie, że nie jest wysterylizowany, czy i jakie ma szczepienia, czy był odrobaczony... o ciąży już nie mówię - bo zostało ustalone, że schron mógł o tym nie wiedzieć) realia są jakie są... Ty masz podejście z punktu widzenia wolontariuszki pracującej w schronie, ja - z punktu widzenia osoby biorącej psa ze schronu (+ moje wiadomości na temat tego, co dzieje się w schronach od osoby, która również jest w środku tego wszystkiego) naprawdę dałabyś sobie rękę uciąć za działanie schronu i za to, że podają wszystkie informacje właścicielom? bo ja nie Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 matko... no nie mam już siły... brak słów po prostu... już pisałam wcześniej... nie w takim celu został założony te wątek, żeby tu drzeć koty! gameboy - czy Ty naprawdę nie potrafisz normalnie z ludźmi rozmawiać?? jak nie potrafisz prowadzić konwersacji na poziomie, to po prostu nie prowadź... Twoje zdanie jest ok, ale jak ktoś ma inne, to na każdego musisz najeżdżać? nie potrafisz rozmawiać spokojnie? ile Ty masz lat? GameBoy napisał(a): piszesz, ze biorac malucha na tymczas liczylam sie z kosztami - a te Panie nie?? nie! te panie nie... bo nie przygarniały maluchów... przygarniały dorosłą sukę z niespodzianką, o której dowiedziały się po fakcie jezeli chca za szczeniaki pieniadze na sterylke trzeba bylo sprzedac wszsytkie a nie tak wybiorczo iles oddac z za reszte niech dogomaniacy placa... i co Ciebie właściwie interesuje, że część szczeniaków oddały za darmo a część nie? to już ich decyzja... choć dla nich pewnie lepiej by było, gdyby za wszystkie wzięły pieniądze... może zwróciłoby się część kosztów utrzymania maluchów - i koniec już w tym temacie - naprawdę mam już dość tej agresji z Twojej strony... zaglądam tu, żeby pomóc psom, a nie wnerwiać się za każdym razem... Quote
Bzikowa Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Gameboy, też bym nie nazwała, chodziło mi o to, że nie zostawili suni na ulicy tylko postanowili jakoś wybrąć z tej sytuacji i jak widać im się udało bo szczeniaczki mają domy. Rownie dobrze mogli sukę oddać do schroniska, zauważ :roll: Co prawda te szczeniaki nie powinny nawet przychodzić na świat (ciekawe jaki kretyn suki nie upilnował w cieczce... Widzicie - takie są konsekwencje tego, ze włascicielami zostają idioci.. ale to taka mała dygresja) Nawet jak schron nie wiedział naprawdę o ciaży (w co jest im naprawdę trudno uwierzyć ale nie będę się kłócić) to tak jak pisze Basia, chociaż mógł zaproponowac pomoc, niekoniecznie finansową. Jakieś znajomości itp. Basiu, będą jakieś fotencje pozostałych dziewczynek? Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a):matko... no nie mam już siły... brak słów po prostu... już pisałam wcześniej... nie w takim celu został założony te wątek, żeby tu drzeć koty! zgadzam sie, ale to forum, sluzy do dyskusji i wyrazania pogladow gameboy - czy Ty naprawdę nie potrafisz normalnie z ludźmi rozmawiać?? pytanie retoryczne, co gorsza mam wrazenie, ze nie bardzo Ci idzie czytanie ze zrozumiem, napislalam wyraznie, ze nei mam do Ciebie personalnie zadnych pretensji a pytania zadaje jako do osoby znajacej sytuacje i odpowiedzialna za watek jak nie potrafisz prowadzić konwersacji na poziomie, to po prostu nie prowadź... a to sie usmialam..... Twoje zdanie jest ok, ale jak ktoś ma inne, to na każdego musisz najeżdżać? ja nie najezdzam, ja pytam bo nei rozumiem, a Ty potrafilas mi jedynie odpisac jak cie stac to je zabierz.... nie potrafisz rozmawiać spokojnie? kolejne pytanie retoryczne ile Ty masz lat? prawie 30 wszytko juz czy cos jeszcze? Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Bzikowa napisał(a):Basiu, będą jakieś fotencje pozostałych dziewczynek? tak, będą miały być dzisiaj, ale coś się nie udało... jutro będę czekać na przesyłkę jak tylko dostanę fotki, to zaraz zamieszczam Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Bzikowa napisał(a):Gameboy, też bym nie nazwała, chodziło mi o to, że nie zostawili suni na ulicy tylko postanowili jakoś wybrąć z tej sytuacji i jak widać im się udało bo szczeniaczki mają domy. Rownie dobrze mogli sukę oddać do schroniska, zauważ :roll: Co prawda te szczeniaki nie powinny nawet przychodzić na świat (ciekawe jaki kretyn suki nie upilnował w cieczce... Widzicie - takie są konsekwencje tego, ze włascicielami zostają idioci.. ale to taka mała dygresja) bzikowa, ok mozna miec do schronu pretensje, ale to biedna, przepelniona placowka, jak dzialaja schrony w polsce wiemy wszyscy. chodzi mi o cos innego. ciaze da sie zauwazyc dosc szybko, wtedy trzeba reagowac - sterylka aborcyjna a jak nie to usypianie natychmiast po urodzeniu. Nawet jak schron nie wiedział naprawdę o ciaży (w co jest im naprawdę trudno uwierzyć ale nie będę się kłócić) nad tym z powodow ww tez nie zamierzam debatowac to tak jak pisze Basia, chociaż mógł zaproponowac pomoc, niekoniecznie finansową. Jakieś znajomości itp. Basiu, będą jakieś fotencje pozostałych dziewczynek modliszka zaproponowala pomoc... mam nadzieje, ze z niej skorzystaja ? na tyle watkow ile tu jest o psiej, kociej a czasami tez innych zwierzat tragedii nie widzialam, zeby ktos chcial pieniadze za psa w tak oficjalny sposob. Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 GameBoy napisał(a):wszytko juz czy cos jeszcze? cieszy mnie, że tak Ci poprawiłam humor przed spaniem masz lat 30... a zachowujesz się, jakbyś miała 10 forum służy do wyrażania poglądów, ale niekoniecznie musi się to odbywać w sposób agresywny - i jak widać po postach, nie tylko ja to tak odbieram i daj już sobie spokój z tym tonem... szczeniakom i tak nie pomagasz zamiast się tu wykłócać, zrób coś pożytecznego i pomóż jakiejś inne bidzie schroniskowej... Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a):cieszy mnie, że tak Ci poprawiłam humor przed spaniem dzieki nie ide spac masz lat 30... a zachowujesz się, jakbyś miała 10 aha, nie ma to jak domorosla psychologia forum służy do wyrażania poglądów, ale niekoniecznie musi się to odbywać w sposób agresywny jezeli piszesz do mnie w okreslonej konwencji nie dziw sie ze odpowiadam w takiej samej - i jak widać po postach, nie tylko ja to tak odbieram to sie chyba pol na pol rozklada i daj już sobie spokój z tym tonem... ktorym? szczeniakom i tak nie pomagasz niby jak? one sa przeciez na sprzedaz i nie potrzebuja pomocy zamiast się tu wykłócać, zrób coś pożytecznego i pomóż jakiejś inne bidzie schroniskowej... po 1 nie wyklocam sie, po 2 mam psa na tymczasie, po 3 kolejny czeka juz az ten odemnie wyjdzie i nie organizuj mi dziewczynko czasu, ok? :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Recommended Posts