basia2202 Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 ARKA napisał(a):Ja bym potrafila. Zawsze przed oczyma mam te umordowane zwierzęta w polskich,przewaznie, okropnych(warunki) schronach. Arka... ja też wiem, że w schronach są same bidule... że marzną... że często są chore... że warunki mają nienajlepsze... i naprawdę... bardzo mi ich wszystkich szkoda... gdybym miała warunki, to pewnie sama bym wzięła więcej psiaków... i niekoniecznie szczeniaków... ale nie mam niestety i mimo to, że wiem, w jakich warunkach żyją psy w schronach... to i tak nie potrafiłabym zabić takich maluchów, nie miałabym sumienia dla mnie co innego aborcja.... a co innego zabić maluchy po urodzeniu:( Quote
basia2202 Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 agaciaaa napisał(a):Decyzja o nie uśpieniu szczeniąt została już podjęta.. a wątek nie jest po to, by ją oceniać, więc ludzie - darujcie sobie te kłotnie!!! Szczeniaki są na świecie i trzeba im pomóc. Basiu, przejrzałam dział 'Przygarne psa', ale nie znalazałam nic odpowiedniego, niestety.. dzięęęki Agatko :calus: Quote
basia2202 Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 ARKA napisał(a)::roll:Sorry, ale to jest forum dyskusyjne, o ile mi sie wydaje a nie "tablica ogloszen'. Domy sie szukają przy dyskusji a nie hopa-niu watek jest na gorze, prawda?;) Poza tym warto sobie podyskutowac o sprawach sprzecznych, czyz nie? Oby sunie tylko trafily tak, co by nowi opiekunowie wykastrowali je na czas.......czy karty adopcyjne te szczenieta beda miec, zobowiazanie w karcie o kastracji?? ja nie mam nic przeciwko dyskusji... ale zdrowej dyskusji... a na początku poczułam się, jakby niektórzy chcieli mnie tu zlinczować a to naprawdę nie moje zwierzaki - ja chcę im tylko pomóc znaleźć dom... też mam nadzieję, że sunie trafią do dobrych domów i mądrych właścicieli... ja swoją sunię wysterylizowałam i to jeszcze przed pierwszą cieczką... i mam nadzieję, że nowi właściciele też tak postąpią... zwrócę na to uwagę właścicielkom Saby i maluchów i powiem o kartach adopcyjnych - być może nie wiedzą o czymś takim... Quote
Alicja Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Mam nadzieję tylko że domeczki będą i w tych dmeczkach na 100% te młode damy bedą poddane sterylkom ;)tak jak ich mamusia niebawem Quote
GameBoy Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Baska nikt Cie tu nie chcial zliczowac, nie przesadzaj poprostu dla mnie to niezrozumiale, ze tyle szczeniat zostalo a po drugie to ze czesc poszla za darmo a te maja byc sprzedane alekoniec z tym czy ktos wie jaki jest koszt sterylki tej suki? ile Panie sa w stanie wylozyc same? w jakiej kwocie pomoc jest potrzebna? Quote
natija Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 nie wartoteraz o tym dyskutowac,bo i tak nie zmieni to faktu,zepsiaczki sa na swiecie,teraz nawazniejsze to znalesc im dobre domki i wysterylizowac... Quote
Alicja Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 ;)no jak maluszki ...na poszukiwania ...co ?? Quote
jonQuilla Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 jeśli maluchy wyrosną na takie śliczne jak mamusia to tylko pozazdrościć przyszłym właścicielom :loveu::loveu: ON'ki to super psiaki, mam nadzieję i trzymam mocno kciuki żeby jak najszybciej znalazły nowe, ciepłe i kochające domki. Quote
clockwork Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 szukamy domków dla 2 maluchów :roll: Quote
Luzia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Wiem że skończyłyście już dyskusję na ten temat ale po dokładnym jej przeczytaniu również muszę dodać coś od siebie... Po pierwsze: Już nieraz i nie dwa spotkałam się z przypadkiem że schroniska zatajają niektóre fakty na temat psów. Rozumiem że zależy im na znalezieniu domów dla bidulek ale to jest nie uczciwe wobec właścicieli. Po drugie: Chodzi mi tu u usypiani.. Nigdy prze nigdy nie uśpiła bym żywego zdrowego stworzenia... To nie jego wina że się urodziło. Na świat się nie prosiło wiec czemu ma cierpieć.. Przez głupotę właściciela który jest tak nieodpowiedzialny że nie potrafi upilnować swojego psa 2 razy w roku! Po trzecie: Chodzi mi tu o pieniądze za szczenięta! Właściciele mają w 100% prawo żadać pieniądze za szczeniaki nawet jeśli nie mieli by zamiaru sterylizować suki. Samo to jaki nakład finansowy wiązał się z odchowaniem szczeniąt upoważnia ich do tego! A czym jest głupie 100 złotych dla nowego właścicela! Jeśli nie stać go na taki wydatek to jak utrzyma psa!! Nawet w schroniskach zostawia sią "datki" za przygarniętego psa więc dlaczego właściciele nie mogą poprosić o marne 100 złotych. Zapewniam że na szczeniaki wydali co najmniej 3 razy tyle... Wrr nie będę się już dłużej denerwować... Pozdrawiam.. Quote
ewka i haker Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 ja niestety nie moge przygarnac psiakow mam juz jednego a po drugie brat ma alergie i by sie udusil ale zycze powodzenia w szukaniu domu dla tych sun Quote
natija Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 trzymam kciuki za szczeniaczki,oby szybko znalazly nowe kochajace domki.... Quote
Marzena&Gusti Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Mi niestety również pozostaje trzynać mocno zaciśnięte kciuki! Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 dziękuję Wszystkim za pomoc maluchy - szukajcie domków! luzia napisał(a):Wiem że skończyłyście już dyskusję na ten temat ale po dokładnym jej przeczytaniu również muszę dodać coś od siebie... teoretycznie tak, bo przecież najważniejsze, żeby maluchy domki znalazły;) Po pierwsze: Już nieraz i nie dwa spotkałam się z przypadkiem że schroniska zatajają niektóre fakty na temat psów. Rozumiem że zależy im na znalezieniu domów dla bidulek ale to jest nie uczciwe wobec właścicieli. no właśnie o tym też wspominałam... ale nie chciałam pisać, o który schron chodzi... Po drugie: Chodzi mi tu u usypiani.. Nigdy prze nigdy nie uśpiła bym żywego zdrowego stworzenia... To nie jego wina że się urodziło. Na świat się nie prosiło wiec czemu ma cierpieć.. Przez głupotę właściciela który jest tak nieodpowiedzialny że nie potrafi upilnować swojego psa 2 razy w roku! dziękuję Ci za to, co napisałaś!:) ja też nie umiałabym pozbyć się maluchów - mimo, że bardzo dobrze rozumiem sytuację schronisk; mimo, że wiem, że ludzie są podli, porzucając dorosłe psiaki; i mimo, że też miałam kiedyś psa ze schronu... Po trzecie: Chodzi mi tu o pieniądze za szczenięta! Właściciele mają w 100% prawo żadać pieniądze za szczeniaki nawet jeśli nie mieli by zamiaru sterylizować suki. Samo to jaki nakład finansowy wiązał się z odchowaniem szczeniąt upoważnia ich do tego! A czym jest głupie 100 złotych dla nowego właścicela! Jeśli nie stać go na taki wydatek to jak utrzyma psa!! Nawet w schroniskach zostawia sią "datki" za przygarniętego psa więc dlaczego właściciele nie mogą poprosić o marne 100 złotych. Zapewniam że na szczeniaki wydali co najmniej 3 razy tyle... i za to też dziękuję nie wszystko tu pisałam... bo chodzi przecież o dobro maluchów, a nie przyczynę całej sytuacji... ale.. chyba napiszę... właścicielki na psiaki wydały mnóstwo pieniędzy... z jednym najmniejszym pieskiem chodziły nawet na lasery, bo się okazało, że ma jakieś przykurcze w łapkach... dziwnie chodził... (myślały, że może te łapki połamane) - ale okazało się, że wet bardzo pomógł... psiaki są tłustymi kluchami... jedzą normalnie za dwoje... jeżeli uda się uzbierać na sterylkę, to będzie super - bo wątpię, żeby koszty utrzymania maluchów zwróciły się chociaż częściowo... i masz rację - schroniska również biorą jakąś kwotę za psiaka - żeby się zwrócił chociażby koszt szczepień... a szczeniaki, które już były wydane... część poszła w ręce znajomych... albo znajomych znajomych... (nie wiem, czy 3 czy 4 czy 5 - około połowy pewnie) i właścicielki tak się cieszyły, że szkraby będą miały dobre domki, że nie myślały nawet o wzięciu za nie pieniędzy... Wrr nie będę się już dłużej denerwować... Pozdrawiam.. pozdrawiam również:) to tyle z mojej strony... Quote
Coyote Ugly FCI Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 hop hop malenstwa :multi::multi: Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 dziś powinnam dostać najaktualniejsze zdjęcia suniek:) to będzie konkretnie wiadomo, które 2 zostały:) Quote
Luzia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Nie ma za co Basiu ;) Takie jest po prostu moje zdanie :cool3: super że się zgadzamy :p A właśnie mam pytanko czy wiadomo jak mógł wyglądać ojciec maluchów?? Quote
basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 luzia napisał(a):Nie ma za co Basiu ;) Takie jest po prostu moje zdanie :cool3: super że się zgadzamy :p A właśnie mam pytanko czy wiadomo jak mógł wyglądać ojciec maluchów?? w każdym razie - jeszcze raz dzięki:) niestety... obawiam się, że nie... właścicielki wzięły przecież Sunię ze schronu... a obawiam się, że i schron nie ma pojęcia, jak wygląda psi tata... sunia najprawdopodobniej była znaleziona... błąkała się... i jakoś trafiła do schronu nie wiadomo, czy była w ciąży celowo (czy było to zaplanowane przez poprzednich właścicieli i ojcem też jest ONek) i uciekła z domu, bo coś się stało... czy też ciąża była przypadkowa, a poprzedni właściciele po prostu się jej pozbyli... trudno stwierdzić... maluchy póki co, bardzo ONkowate:) ale nie wiem, jak bardzo będą podobne do matki, jak dorosną - na pewno będą duże - to jest pewne - mają duże łapy... no i póki co ogromne brzuchole:) Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 luzia napisał(a):Wiem że skończyłyście już dyskusję na ten temat ale po dokładnym jej przeczytaniu również muszę dodać coś od siebie... Po pierwsze: Już nieraz i nie dwa spotkałam się z przypadkiem że schroniska zatajają niektóre fakty na temat psów. Rozumiem że zależy im na znalezieniu domów dla bidulek ale to jest nie uczciwe wobec właścicieli. Po drugie: Chodzi mi tu u usypiani.. Nigdy prze nigdy nie uśpiła bym żywego zdrowego stworzenia... To nie jego wina że się urodziło. Na świat się nie prosiło wiec czemu ma cierpieć.. Przez głupotę właściciela który jest tak nieodpowiedzialny że nie potrafi upilnować swojego psa 2 razy w roku! Po trzecie: Chodzi mi tu o pieniądze za szczenięta! Właściciele mają w 100% prawo żadać pieniądze za szczeniaki nawet jeśli nie mieli by zamiaru sterylizować suki. Samo to jaki nakład finansowy wiązał się z odchowaniem szczeniąt upoważnia ich do tego! A czym jest głupie 100 złotych dla nowego właścicela! Jeśli nie stać go na taki wydatek to jak utrzyma psa!! Nawet w schroniskach zostawia sią "datki" za przygarniętego psa więc dlaczego właściciele nie mogą poprosić o marne 100 złotych. Zapewniam że na szczeniaki wydali co najmniej 3 razy tyle... Wrr nie będę się już dłużej denerwować... Pozdrawiam.. nie rozsmieszaj mnie! to nie jest portal na ktorym handluje sie psami, tylko pomaga tym w potrzebie. jezeli chca je sprzedawac to nie tutaj....a argument, ze wychowanie szczeniat kosztuje????!!! smieszne to jest poprostu. ciaza u suki nie trwa 3 dni - objawy da sie zauwazyc wczesnie - zazwyczaj na tyle wczesnie, zeby ciaze usunac. totalna beztroska jest pozostawianie przy zyciu 8 szczeniat, od suki ze schonu, ktora sama powinna dobrze jesc i odpoczywac a nie karmic szczeniaki.... pozatym to duze psy, ich utrzymanie kosztuje, chyba kazdy to wie, skoro ta pani sie na to zdecydowala, trudnoo poniesie konsekwencje. mnie tez nie byloby stac na samodzielne utrzymanie takiej gromady. zapytalam wczoraj o dwie rzeczy. dlaczego tylko te dwa szczeniaki sa sprzedawane? nie latwiej byloby oddac 8 za symboliczne 30 zlotych jako koszt wychowania??bardziej by to do mnie trafilo..... dwa - zapytalam ile kosztuje sterylka i ile panie sa w stanie wylozyc bo chcialam pomoc....ale widac tej pomocy nikt tu nie chce. oby tylko sprzedac szczeniaki. Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Baśka nie odbieraj tego co pisze personalnie do ciebie , bo wiem, ze to nie Twoje psy i nie Twoja decyzja ale to Ty zalozylas ten watek wobec czego jestes na niego odpowiedzialna i na te pytania, majac kontakt z wlascicielem, tylko Ty mozesz mi tu odpowiedziec Quote
agaciaaa Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 GameBoy nie bulwersuj sie tak.. pozwól innym mieć własne zdanie! Basia już pisała czemu za poprzednie szczeniaki Panie nie brały pieniędzy.. wystarczy dokładnie czytać. Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 ok, moze nie doczytalam czy ktos moglby mi ta wypowiedz przytoczyc? lub zacytowac? dogo mi sie muli nie mam jak wertowac stron.... mimo wszystko nie podoba mi sie to i to, ze niby potrzebuja pomocy a jak ja oferuje to sie mnie olewa whatever - zycze powodzenia Quote
Recommended Posts