Jump to content
Dogomania

!!!!Mix Greyhounda Znalazł Rewelacyjny, Nowy, Kochający Charty Dooom!!!!Świętujmy!!!!

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już nie ma znaczenia co chcą, bo pies jest w nowym domu, umowa adopcyjna podpisana. Trzeba było myśleć wcześniej. Żadne z nich nie jest w stanie mu zapewnić godziwych warunków i on tak naprawdę się nie liczy.

Żadne z nich nie dostanie informacji, gdzie jest Niki.

Posted

Teraz dzwonia kazde z osobna a przeciez straszyli oddaniem psa do schroniska, nawet nie poczekal pan do momentu znalezienia psu nowego domku tylko trzeba bylo DT mu szukac. Ciekawe co by sie stalo gdyby Lintie nie zoferowala swojego DT.

Posted

To jak byla zona tak kochala Nikiego to dlaczego zostawila go u bylego meza znajac jego sytuacje z ojcem? Wiesz o czym z nimi rozmawiasz ale moze najlepiej wyslij ich do diabla bo teraz masz juz inne psy na glowie.

Posted

:crazyeye: No, to beret...
Z innej beczki - skontaktował się ze mną kurier, jutro przyjdzie do mnie karma light dla Nikusia. Co zrobić? Wysłać do nowego domku w ramach wyprawki?

Posted

Telenowela normalnie. Ludzie głowę zawracają na potęgę, a pies w roli karty przetargowej. Wszystko oczywiście moja wina, bo wcale nie chciał psa oddać.

Dzisiaj się wkurzyłam na faceta. Nie będę opisywać tej rozmowy, w każdym razie skończyło się tym, że musiałam zadzwonić do nowego domku charta i zdać relację z tej żenady.

Ale wcale nie żałuję, bo teraz dobitnie przekonałam się, jaka z tej pani fajna osoba :loveu: Oprócz tego, że Niki ma raj - dbają o niego tak, jak pewnie nikt wcześniej, to pani bardzo życiowo podeszła do wszystkiego i zgodziła się na rozmowę z byłym właścicielem.

Po rozmowie z facetem pani zadzwoniła do mnie i okazało się, że bardzo fajnie dogadała się z człowiekiem - także mamy to "z bańki".

A co u Nikiego?

Z początku były pomruki pomiędzy nim i "szefem" - Berneńczykiem. Jednak państwo mają doświadczenie w tych sprawach i po 1 dniu psiaki zostały kumplami :lol: Niki ma specjalistyczną karmę dla starszych otyłych psów, był u weta i ma program leczenia. Pani się dziwi, jaki to mądrala :evil_lol: bo zabudowanej lodówki nie umiał otworzyć, to wynalazł drugą, zwykłą i tam nochal wpychał i otwierał :evil_lol: Śpi oczywiście w łóżku z córką. Śmieje się już do nich i czuje się u siebie. Nadal jednak ma blokowy odruch "wychodzenia na dwór" - po wypuszczeniu z domu leci do bramki, tak jakby nie kumał w pierwszym momencie, że przecież już wyszedł :roll:

Pod koniec tygodnia będą fotki :loveu::multi:

A przy okazji pani opowiedziała historię wiejskiego staruszka kundelka, któremu zrobiła budkę i dokarmia - ale kundelek nie chce opuścić drogi i czeka na pana, który wyjechał za granicę.

Niki ma naprawdę wspaniały dom :loveu:

Posted

Przyjechała karma dla Nikusia. Zadzwoniłam do nadawcy i podziękowałam, a przy okazji zapytałam co dalej. Pan powiedział, że możemy zrobić z karmą co uznamy za stosowne. To co? Wysyłamy za Nikusiem do nowego domku?

Posted

Poniewaz to Ulka znalazla nabywce dla Nikiego to napewno zadzwoni do nowych wlascieli i zapyta czy przeslac im karme czy tez zostawia dla naszych podopiecznych, te ktore sa i te ciagle przybywajace.

Posted

Pytałam, Nikuś dostaje już specjalistyczną karmę. Ma cały program dietowy :cool3: Napewno się przyda.

Lintje musimy się spotkać, koniecznie jeszcze przed świętami potrzebuję umowę. Ale to jeszcze będę dzwonić ofkors, także się nie stresuj :p

• 3 weeks later...
Posted

Wieści i fotki z nowego domku :multi::multi::multi:

[FONT=Verdana][FONT=Arial]Zgodnie z obietnica wysyłamy kilka zdjęć Nikiego z nowego domu . Wprawdzie wynika z nich , że większość czasu spędza on na wersalce , przy stole bądź przed lodówką , ale na dworze tez biega do woli . Ma towarzyszy ? berneńczyka Spookiego i dwa shih-tzu .-Yoshi i Yoko . Zgodnie z zaleceniami lekarza staramy się go odchudzić i konsekwentnie odmawiamy mu ?ludzkiego? jedzenia ? nawet w święta . Od początku upodobał sobie Paulinę , pewnie dlatego , że jechał z nią na tylnim siedzeniu samochodu z Chrzanowa do Kotorza Małego , ale trzeba przyznać , że jest ulubieńcem całej rodziny . To pies z klasą choć nie pozbawiony ?psiejskich wad? .Ładuje się do łóżka , skacze na drzwi , szczeka tęsknie w kierunku lodówki - nie przeszkadza nam to . dobrze zaaklimatyzował się u nas i stał się członkiem rodziny .[/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana]Pozdrawiamy serdecznie z Kotorza Małego. [/FONT]

a jaki kolega :cool3::loveu: