egradska Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Podnoszę jamnika w potrzebie... Bardzo chciałabym pomóc, jutro wieczorem powinnam wiedzieć, czy mogę go zabrać na tymczas... O ile oczywiscie nikt mnie nie uprzedzi... Nigdy nie miałam jamnika... Quote
gayka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Kochana weź go proszę! jestem daleko ale o chorobach uszu i o jamnikach wielm sporo, pomogę Ci, mogę sfinansowac w duzej czesci leczenie, karme, leki....no nie wiem co jeszcze mogę zrobic:-(:-(:-( Quote
gamoń Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 A gdzie jamnis sie znajduje?(miejscowosc). O ile nikt sie nie zaoferuje moge do konca listopada go zabrac do siebie do Warszawy. Nie moge dłuzej bo sunia bedaca u mnie na tymczasie oszczeniła sie 2 dni temu i mam cała menazerie w domku.On potrzebuje ciepłego kącika i oczywiscie leczenia.Kosztów zwiazanych z leczeniem nie mam mozliwosci pokryc -stawiam sprawe jasno.;) Quote
olapsiara Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 O ile dobrze zrozumiałam to piesek jest w Rudzie Śląskiej Quote
gayka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Jest w Rudzie Sląskiej...daleko do Warszawy....ale trzeba go ratowac! On potrzebuje leczenia, nawet nie chce myśleć jak go bola te uszy.. Quote
gamoń Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Egradska jest ze slaska bedzie blizej jakby mogła dac mu tymczas.:lol: Moja propozycja 2 posty wyzej aktualna Quote
anula1959 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 egradska napisał(a):Podnoszę jamnika w potrzebie... Bardzo chciałabym pomóc, jutro wieczorem powinnam wiedzieć, czy mogę go zabrać na tymczas... O ile oczywiscie nikt mnie nie uprzedzi... Nigdy nie miałam jamnika... Ewcia , weź go proszę! Od kiedy mi przysłałaś link nie moge przestać o tym biedaku myśleć:placz:. Sama bym go wzięła na DT ale mój Dżek chyba nie za bardzo by go tolerował :shake: Quote
egradska Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 anula1959 napisał(a):Ewcia , weź go proszę! Od kiedy mi przysłałaś link nie moge przestać o tym biedaku myśleć:placz:. Sama bym go wzięła na DT ale mój Dżek chyba nie za bardzo by go tolerował :shake: Zobaczę jutro, Aniu, ostatnio mam masę kłopotów i boję się, że mogę nie dać rady z tym wszystkim... Na pewno nie mogę go zabrać na stałe, wiesz, jaką mam pracę... Poza tym - nie wiem, jak Ramek zareaguje, o szczeniaki był zazdrosny, ale przyjazny.. No i boję się w tym zimnie zapylać z nim codziennie do lekarza z tymi chorymi uszkami...Pogadam z Justynką Quote
anula1959 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ewcia , to taki maluch , że pod pazuchę go weźmiesz i pobiegniesz do lekarza:cool3:a jeżeli by był jakiś kłopot z wyadoptowaniem to wiesz do kogo się zwrócić o allegro i inne takie;) Quote
gayka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Jamniś nie mogę o niczym innym myśleć!!:-( Quote
Mysia_ Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 cioteczki i udało się się zoorganizowac jakieś DT dla niego? :roll: Quote
iwop Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Jak się czuje jamniś? Może nadacie mu jakieś imię...?:oops: Quote
Justyna_wolontariat Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Zeby nie był kolejnym Maxem nazwałam go Moris Morisek już zaczyna kaszleć :-( póki co nadal leży w koszyczku w biurze, Morisek niewiem co ten psiak przeżył zaobserwowałam, że jak go zawołam to podnosi łebek na widok smyczy nawet chetniereaguje ale nie pozwala by ktoś zabrał mu jego koszyczek w którym leży Wczoraj 2 razy wyszłam z nim na zewnątrz grzecznie się załatwił i z powrotem poszedł do koszyczka Mam nadzieję, że dziś choć troszkę zje bo wczoraj nie ruszył niczego... Quote
gamoń Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Mój Boze uszy chore i kaszle zaraz złapie zapalenie płuc.Cioteczki moze go jednak wyciagnac z tego schronu? Quote
anula1959 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 O matko jedyna , czyli ma się gorzej:placz:. Oby Ewcia się zdecydowała go zabrać do siebie, miałby u niej jak w raju! Quote
egradska Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Byłam w schronisku po kalendarze, potrzebne mi na dzisiejsze spotkanie. Widziałam jamnika, rozmawiałam z pracownikami. Piesek jest przede wszystkim strasznie zestresowany i niepewny. Lezy w koszyczku w biurze, ma ciepło, jest tam tylko kilka piesków (bodaj dwa), więc ma spokój. jest pogryziony i ma chore uszka, no i z jedzeniem kiepsko... Jeśli dzisiaj wszystkie moje sprawy przybiorą pozytywny obrót,mogłabym go zabrać jutro,ale... W schronisku mnie uprzedzono, że piesek ma charakterek, może ugryźć. Być może wynika to z sytuacji, w jakiej się znalazł, ale co będzie, jeśli się okaże, że po prostu taki jest? Kto go zechce z takim charakterkiem zaadoptować? a jeśli będzie agresywny i w stosunku do mojego Ramka, on NIGDY pierwszy nie warknie na mniejszego psa, ale w kaszę dmuchać sobie też nie pozwoli... I w dodatku przynajmniej przez tydzień będę z tym sama... Poradźcie, co zrobić, żeby było dobrze, mam mętlik w głowie Quote
iwop Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Kaszle...? A nie dostaje żadnych leków? :shake: Quote
GrubbaRybba Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Jamniczy biedaku, na pierwszej łatwiej o domek. Zatem spacerujemy na na pierwszą. Cioteczki, trzymam kciuki za DT. :kciuki: Quote
nescca Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Hurrra....właśnie się dowiedziałam ,że jamniorek będzie miał domek ...i to nie tymczas!!!! Jednak moja siostra (basia0607) jest Wielka!!!! Dzięki Baśka!!! Quote
iwop Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 To najlepsza wiadomośc jaka dzisiaj usłyszałam!!!! :loveu::loveu::loveu: :sweetCyb: Quote
egradska Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 nescca napisał(a):Hurrra....właśnie się dowiedziałam ,że jamniorek będzie miał domek ...i to nie tymczas!!!! Jednak moja siostra (basia0607) jest Wielka!!!! Dzięki Baśka!!! Brzmi dobrze, ale... trzeba się skontaktować ze schroniskiem, a najlepiej z Justynką (ma być dzisiaj po południu) i dokładnie wszystko ustalić, żeby adopcja była udana... Quote
GrubbaRybba Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Hurrra :Cool!::bigcool::Cool!::bigcool: Basiu 0607 dziękujemy:Rose: i czekamy na informacja, co to za domek. Quote
Recommended Posts