Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podnoszę jamnika w potrzebie...
Bardzo chciałabym pomóc, jutro wieczorem powinnam wiedzieć, czy mogę go zabrać na tymczas... O ile oczywiscie nikt mnie nie uprzedzi...
Nigdy nie miałam jamnika...

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana
weź go proszę! jestem daleko ale o chorobach uszu i o jamnikach wielm sporo, pomogę Ci, mogę sfinansowac w duzej czesci leczenie, karme, leki....no nie wiem co jeszcze mogę zrobic:-(:-(:-(

Posted

A gdzie jamnis sie znajduje?(miejscowosc).
O ile nikt sie nie zaoferuje moge do konca listopada go zabrac do siebie do Warszawy.
Nie moge dłuzej bo sunia bedaca u mnie na tymczasie oszczeniła sie 2 dni temu i mam cała menazerie w domku.On potrzebuje ciepłego kącika i oczywiscie leczenia.Kosztów zwiazanych z leczeniem nie mam mozliwosci pokryc -stawiam sprawe jasno.;)

Posted

egradska napisał(a):
Podnoszę jamnika w potrzebie...
Bardzo chciałabym pomóc, jutro wieczorem powinnam wiedzieć, czy mogę go zabrać na tymczas... O ile oczywiscie nikt mnie nie uprzedzi...
Nigdy nie miałam jamnika...

Ewcia , weź go proszę! Od kiedy mi przysłałaś link nie moge przestać o tym biedaku myśleć:placz:. Sama bym go wzięła na DT ale mój Dżek chyba nie za bardzo by go tolerował :shake:

Posted

anula1959 napisał(a):
Ewcia , weź go proszę! Od kiedy mi przysłałaś link nie moge przestać o tym biedaku myśleć:placz:. Sama bym go wzięła na DT ale mój Dżek chyba nie za bardzo by go tolerował :shake:

Zobaczę jutro, Aniu, ostatnio mam masę kłopotów i boję się, że mogę nie dać rady z tym wszystkim... Na pewno nie mogę go zabrać na stałe, wiesz, jaką mam pracę... Poza tym - nie wiem, jak Ramek zareaguje, o szczeniaki był zazdrosny, ale przyjazny.. No i boję się w tym zimnie zapylać z nim codziennie do lekarza z tymi chorymi uszkami...Pogadam z Justynką

Posted

Ewcia , to taki maluch , że pod pazuchę go weźmiesz i pobiegniesz do lekarza:cool3:a jeżeli by był jakiś kłopot z wyadoptowaniem to wiesz do kogo się zwrócić o allegro i inne takie;)

Posted

Zeby nie był kolejnym Maxem nazwałam go Moris

Morisek już zaczyna kaszleć :-( póki co nadal leży w koszyczku w biurze, Morisek niewiem co ten psiak przeżył zaobserwowałam, że jak go zawołam to podnosi łebek na widok smyczy nawet chetniereaguje ale nie pozwala by ktoś zabrał mu jego koszyczek w którym leży Wczoraj 2 razy wyszłam z nim na zewnątrz grzecznie się załatwił i z powrotem poszedł do koszyczka

Mam nadzieję, że dziś choć troszkę zje bo wczoraj nie ruszył niczego...

Posted

Byłam w schronisku po kalendarze, potrzebne mi na dzisiejsze spotkanie. Widziałam jamnika, rozmawiałam z pracownikami.
Piesek jest przede wszystkim strasznie zestresowany i niepewny. Lezy w koszyczku w biurze, ma ciepło, jest tam tylko kilka piesków (bodaj dwa), więc ma spokój. jest pogryziony i ma chore uszka, no i z jedzeniem kiepsko...
Jeśli dzisiaj wszystkie moje sprawy przybiorą pozytywny obrót,mogłabym go zabrać jutro,ale...
W schronisku mnie uprzedzono, że piesek ma charakterek, może ugryźć. Być może wynika to z sytuacji, w jakiej się znalazł, ale co będzie, jeśli się okaże, że po prostu taki jest? Kto go zechce z takim charakterkiem zaadoptować? a jeśli będzie agresywny i w stosunku do mojego Ramka, on NIGDY pierwszy nie warknie na mniejszego psa, ale w kaszę dmuchać sobie też nie pozwoli...
I w dodatku przynajmniej przez tydzień będę z tym sama...
Poradźcie, co zrobić, żeby było dobrze, mam mętlik w głowie

Posted

Hurrra....właśnie się dowiedziałam ,że jamniorek będzie miał domek ...i to nie tymczas!!!! Jednak moja siostra (basia0607) jest Wielka!!!! Dzięki Baśka!!!

Posted

nescca napisał(a):
Hurrra....właśnie się dowiedziałam ,że jamniorek będzie miał domek ...i to nie tymczas!!!! Jednak moja siostra (basia0607) jest Wielka!!!! Dzięki Baśka!!!

Brzmi dobrze, ale...
trzeba się skontaktować ze schroniskiem, a najlepiej z Justynką (ma być dzisiaj po południu) i dokładnie wszystko ustalić, żeby adopcja była udana...