pa-ttti Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='tigrunia']Ja byłam z suką w 30 dniu ciąży na USG. Widać było 3 maluchy, ciąża potwierdzona. Dosłownie po 2-ch dniach brzuch jej urósł niesamowicie :crazyeye: I tak rósł, rósł i rósł.. z dnia na dzień był coraz większy. Urodziła 5.[/QUOTE] a ile waży Twoja suczka? to chyba jednak jest zależne od suki, bo jak czytam wasze posty to różnie bywa z tą wagą:) to poprostu pierwsza nasza sunia która tak szybko tyje, a apetyt ma jak staficzka:) Quote
tigrunia Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='pa-ttti']a ile waży Twoja suczka? [/quote] 2,2 kg ;) ... Quote
pa-ttti Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Dziś ważyłam dokładnie suczkę. 2,7kg. 43 dzień ciąży. przytyła o pół kg(przed ciąża 2,2kg). a brzuszek rośnie:) Quote
tigrunia Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 [quote name='pa-ttti']Dziś ważyłam dokładnie suczkę. 2,7kg. 43 dzień ciąży. przytyła o pół kg(przed ciąża 2,2kg). a brzuszek rośnie:)[/quote] To samo co moja ;) Też pół kilograma przytyła. Krótko przed porodem ją ważyłam to już ponad 3 kg ważyła. Dokładnie nie wiem ile bo wagę mam do 3 kg i pokazywała error :evil_lol: Quote
Balbina. Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='Agata_B']Wiecie co ja sie ostatnio dowiedziałam? :evil_lol: Yorki dzielą się na: do 1,5 kg - [U]laleczka [/U]do 2,2 kg - [U]miniatura [/U]do 3kg - [U]grubas [/U] od 3 kg w góre - [U]cesarz lub gigant [/U]Powiedziała mi to koleżanka, która ma 3 yorki, ma co roku szczeniaki. Ona "choduje" tylko i wyłącznie LALECZKI :diabloti:[/quote] Mam grubasa:sweetCyb: Quote
Nati28 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 A moj to grubas czy miniaturka bo wazy 2,3 kg?? To jest smiechu warte :evil_lol: Quote
Princess_York Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 mój waży tylko 1kg , kurczę a ma 3 msc .To jak to będzie jak dorosnie ?:roll::grin::hmmmm:. Nati- moim zdaninem to grubas :evil_lol: Quote
Nati28 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 To mam grubasa, chyba musze go odchudzic :megagrin: Quote
Balbina. Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 [quote name='Nati28']To mam grubasa, chyba musze go odchudzic :megagrin:[/quote] Jak mogłaś dopuścić do takiego stanu:nono::evil_lol:Musze obmyślić dietę dla mojego bo z tej tabeli wynika też mam grubasa:laugh2_2: Quote
Nati28 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Koniecznie trzeba jakas diete wprowadzi :evil_lol: Quote
ladyyork Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Jak słysze o tych podziałach yorków na te tak zwane laleczki i cesarskie to mi się dosłownie z nerwów mózg lasuje:angryy: Quote
Nati28 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 To pseudohodowcy wymyslili takie okreslenia zeby psy lepiej sie sprzedawaly jako "laleczki" :mad: Quote
Mawe Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Może i pseuduhodowcy to wymyślili, ale ludzie w to wierzą. Nasza Elizka ma 10 m-cy i waży 1,70 kg, jest dość drobna a york od znajomych ma 4 m-ce i już jest sporo większy. Ostatnio usłyszałam, że nasza panna to miniaturka a ich piesek to standart. Quote
*kleo* Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Moja ma 1,5 roku i waży 2,7 kg, o matko, mam grubasa :P tylko coś dziwi mnie że ten "grubas" coś szczupły jest... A tak naprawdę to ręce mi opadają jak słyszę co wkręcają ludziom pseudohodowcy, a ludzie te bzdury powtarzają, np. "my też mamy yorkę, ale z tych większych". Ale i tak najlepsze co usłyszałam to jak jeden pan mówił do drugiego patrząc na moją Grację: "ty zobacz, jakie teraz pokurcze hodują, to chyba nie jest prawdziwa yorka, mała jakaś...". Dodam, że nie jest za mała, na wystawach są i mniejsze i większe od niej. Quote
Princess_York Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 tacy ludzie już są i nic to nie zmieni.... Quote
pycia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ludzie naprawdę wierzą w te miniaturki i itp.:cool3:Jak idę z moją sunią to się mnie często pyta ktoś czy to miniaturka czy standard itp.:angryy:I to często sami właściciele yorków:angryy: Quote
Balbina. Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Mnie też pyta pani czy mój to miniatura bo ona ma miniaturę(jej pies waży ponad 3 kilo i jest większy od Franusia) Quote
Balbina. Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='*kleo*']Moja ma 1,5 roku i waży 2,7 kg, o matko, mam grubasa :P tylko coś dziwi mnie że ten "grubas" coś szczupły jest... A tak naprawdę to ręce mi opadają jak słyszę co wkręcają ludziom [B]pseudohodowcy[/B], a ludzie te bzdury powtarzają, np. "my też mamy yorkę, ale z tych większych". Ale i tak najlepsze co usłyszałam to jak jeden pan mówił do drugiego patrząc na moją Grację: "ty zobacz, jakie teraz pokurcze hodują, to chyba nie jest prawdziwa yorka, mała jakaś...". Dodam, że nie jest za mała, na wystawach są i mniejsze i większe od niej.[/quote] A tu się z tobą ne zgodzę.Jest wiele ogloszeń typu:york rodowodowy miniaturka,yoreczki po miniaturowych rodzicach z rodowodem,Śliczne yoreczki mini rodowodowe.Więc nie tylko pseudohodowcy piszą takie rzeczy ale ci z rodowodem też:roll: Quote
Martens Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Określenie "miniaturka" często jest wpisywane do tytułu aukcji, żeby przyciągnąć nabywców - jako określenie rozmiarów danej rasy psa, a nie jej konkretną nazwę. Jak ktoś wpisuje w tytuł aukcji "Bernardyny piękne łagodne olbrzymy" to jakoś nikt nie doszukuje się, że jest jakaś nowa rasa "bernardyn olbrzym" ;) Quote
Balbina. Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 tu się z tobą zgodzę . Miniaturka znaczy po prostu,że dany york jest malutki:cool3: Quote
pa-ttti Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 i myślę że tak powinno się to rozumieć:) ja mam yorczkę 2,2kg, mam też taką 3,5kg i każda jest jak dla mnie w sam raz. byłam ostatnio nad naszym polskim morzem:) i widziałam od groma psów- oczywiście zdecydowana większość to "yorki"- piszę w cudzysłowiu ponieważ ci biedni ludzie pewnie kupili te kundelki za dużą kasę i dali się nabrać że to york. na jakieś 50 psów które widziałam przez te kilka dni TYLKO 1 wyglądał jak prawdziwy york!!! i wiecie co? pani go trzymała na ręku więc zauważyłam tatuaż w pachwinie. W dzisiejszych czasach strach kupować te psy bez rodowodu, łatwo się nabrać na rzekomą rasowość. a szczenięta naprawdę wszystkie są słodkie. Quote
Berek Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 A jaki jest ideał yorka...? Poważnie - jak popatrzy się na stawki w poszczególnych klasach na wystawie, to widzi się rozstrzał typów od lewa na prawo... :lol: Duże, małe, czarne, srebrne, z bawełnianym włosem, z mizernym włosem. Prostownice w powszechnym użyciu, bezustanne olejkowanie i papilotowanie - to już nie jest ocena cech genetycznych, tylko sztuki fryzjerskiej... :angryy: BTW co można powiedzieć o hodowcy - jak najbardziej spod egidy ZK, ę, ą, ktory "gwarantuje" że szczeniak w dorosłym wieku będzie wazył 1,7 kg? Abstrahując od tego że to poniżej wzorcowej normy, jak można "gwarantować" coś takiego?? :evil_lol: Quote
Kaladan Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Berek masz 100% racji. Zapewnianie nabywcy szczeniaka, że pies będzie ważył tyle lub tyle to zwykłe oszustwo. Wagi nie dziedziczy się tak prosto jak koloru oczu... Quote
Recommended Posts