madziorna Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='Monia70']Edytko , jakie wieści ?[/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"] Czekamy na jakieś informacje o stadku, a przede wszystkim o naszym Literacie... :roll:[/COLOR][/I][/B]
halbina Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Edytko, potrzebuję Twojej pomocy! Pieska trzeba wrzucic na owczarki: [URL]http://static.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10628592#post10628592[/URL]
gusia0106 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='BajkaB']No cóż,Bartuś dostaje leki i biegamy na sikanko częściej..Ostatnie noce były koszmarne,bo Bartuś duszał i kaszlał,widać było,ze dosłownie sie dusi.Po lekach dzisiaj było nieco spokojniej,takie odnoszę wrażenie.Nastawiam budzik i wychodzimy sikać. Bartuś dostaje 2 razy dziennie:Vetmedin,Theospirex i Furosemid.Z tym,ze Furosemid dostaje 3 tabletki jednorazowo,czyli 6 dziennie.Mówiąc szczerze przerażona byłam tą dawka,ale Pani doktor kardiolog psi wytłumaczyła mi,zę u psów tak sie stosuje i nie grozi to niczym. Vetmedin to bardzo drogi lek,stosowany tylko w weterynarii,więc żadnego zamiennika ludzkiego nie można kupic.Za 14 tabletek zapłąciłam 70zł. Po tygodniu zobaczymy czy jest poprawa.Jeśli Bartuś musiałby ten lek brać cały czas to musze poszukać gdzieś jak najtaniej.Wiem,zę są osoby,których psy też chorują na serduszko i biorą ten lek.Moze mają jakieś namiary?Gotowa jestem jak to sie mówi jesc suchy chleb byle tylko mój Bartuś jeszcze kilka latek pożył[IMG]http://www.dogomania.pl:80/forum/[/IMG] Zrobiłam trochę aukcji na allegro,bo ostatnie badania i choróbska strasznie mnie finansowo pogrązyły,mimo Waszego nieocenionego wsparcia. [quote]</p> Edytko, od roku mój Vario bierze Vetmedin. Lek jest faktycznie lekiem nowej generacji i potrafi zdziałać cuda. Wydaje mi się, że ja płacę mniej. Za 100 tabletek 200 zł. Chyba. Ale zadzwonię do lecznicy i sprawdzę. A jaką przyjmuje dawkę - 2,5 czy 5? I raz dziennie czy dwa razy. Można by się zwrócić do producenta - mam tam jakiś kontakt medyczny - w końcu historia Twoja i bandy B jest niecodzienna....
gusia0106 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Dzwoniłam, sprawdziłam. W mojej tzn. Varia przychodni 1 szt. Vetmedinu 2,5 kosztuje 1,50 zł, a Vetmedinu 5 - 2 zł
t_kasiek Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 a ja przesylam moc usciskow dla calego stadka B. !!!!!!!!!!!!!!!!
BajkaB Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Mówiac szczerze nie wiem jaką dawkę Bartek bierze,bo Vetmedin dostałam w woreczku.Biało pomarańczowe kapsułki.W piątek pojedziemy do kontroli to dowiem sie wszystkiego. Na razie wydaje mi sie,zę Bartuś jest lepszy,to znaczy mniej sie męczy,mniej sapie,w nocy spokojnie śpi.Moze jakoś to będzie.. Na razie jestem taka zdołowana,ze trudno mi cokolwiek pisać i robic.Wybaczcie
epe Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Edytko! Gusia Ci napisała,że jej Vario od roku bierze to lekarstwo i pies czuje się dobrze! Sama piszesz,że już Bartuś śpi spokojnie!:lol: Jemu też ono pomoże! Więc to są dobre wieści-naprawdę! Ja się bardzo cieszę,że już nie sapie-znam to z autopsji,ale mojej Zuzi nikt nie dał takiego lekarstwa!:placz:Czekali,że jej się oddech wyreguluje!:angryy:
gusia0106 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Mhm....niestety w obu przypadkach dawkach znaczy ten lek jest biało - pomarańczowy..ale nic to. Dowiesz się jaka dawka będziemy myśleć. I o cenę się dowiedz Edytko jak będziesz miała głowę. Jakby tutaj było taniej mogę kupować i wysyłać. Koszty przesyłki biorę na siebie;) Damy radę, zobaczysz. A lek jest naprawdę dobry. Variucho miał duże problemy kardiologiczne. Endometrioza zastawkowa i arytmia to tylko niektóre z nich. Leki brał różne. Ale odkąd bierze ten + Propranolol problem jakby przestał istnieć..... Też najmłodszy nie jest i schorowany potężnie. Tylko tak pisać jak Bartuś pięknie nie umie. Trzymajcie się
BajkaB Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Wróciliśmy własnie od weterynarza.Bartuś jest już lepszy,serduszko lepiej pracuje.Zresztą biorąc pod uwage jak darł kopare w poczekalni to czuje sie całkiem nieźle:angryy: Leki dostał znowu te same i Vetmedin na pewno bedzie musiał brac do końca życia A teraz idziemy utworzyć komitet powitalny bo Wujek Peter nam się wczoraj objawił i zapowiedział wizyte:multi: Postaram sie potem jakieś fotki powstawiac
madziorna Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [quote name='BajkaB']Zresztą biorąc pod uwage jak darł kopare w poczekalni to czuje sie całkiem nieźle:angryy:[/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"]Bartuś, tylko tak dalej :evil_lol:[/COLOR][/I][/B]
epe Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Edytko! Tak się cieszę!:lol: Będzie dobrze,teraz te leki nowe czynią cuda!
Monia70 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Trzymam kciiki za dobre zdrówka was wszystkich . No i miłych wrażeń z odwiedzin !
tomcug Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 I ja przyłączam sie do życzeń . Bartusiu szybkiego powrotu do zdrowia.
ANETTTA Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [B][SIZE=6]Bajka -Edyta potrzebuje pomocy[/SIZE] [/B]miala [B]sunie bertusie[/B] u siebie ..wszyscy o tym wiemy ....sunia ta wulkan energi kochaniutka słodziutka ona nie wiem do czego ma zeby to oaza przytulania spragniona człowieka ...sama milam okazje poznać jej siłę zawojowała mieszkankiem a wiadomo 5 psów i berta razem 6 ...berta kilka dni spedzila w takim hoteliku w sosnowcu ..z racji też choroby bartaka:((Edyta nie dawała juz rady nie pisała o tym na watku ....... ...berta miala nagrany dom ....mial nowy pan po nia przyjechać pokryc wszytskie koszta (zgodził sie na to )tzn szczepień leczenia karmy i hoteliku ....przyjechał wieprz zobaczył słodzizne i powiedziała ze takiego psa co sie cieszy do wszytskich to on nie chce[B] zeby sobie ją odwiozła do schroniska i odjecha[/B]ł (moze to dobrze ze gnój jej nie zabrał )...............ale EDyta została z długiem 450 zł hotel szczepienia jest załamana nie wie co robic ....Tomek Volt jak zwykle ruszył z pomoca zabrał sunie do siebie aby juz za hotel nie placic..................a jeszcze gdzie karma dla suni .....?:-( chociaz on jeszcze tak nie dokonca po tym zabiegu może sie forsowac ...ale co mu pozostało jak nasza kochana EDytka ;(:placz::placz::placz: kochani czy jest szansa na pomoc w splacie długu..,bazarki ? nie zostawimy jej samej z tym wszytkim ........ [SIZE=6][B] pilnie szukamy jej domku sunia nadaje sie do domu z psami z dziecmi ..niestety jest bez sterylki [/B][/SIZE]
ANETTTA Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 cisza taka nikt tu nie zaglada puk puk .....obudzicie sie jeszcze nie noc .....puk puk
elmira Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Prosimy o pomoc dla wspaniałej Edyty i jej wspaniałego stadka.
Volt Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [quote name='medar']Zaglądamy, zaglądamy... Peter do Raportu :-)[/QUOTE] Peter jutro rano jedzie na ONkowy zlot, wiec z raportu chyba nici :evil_lol: za to moja Dżoka miala okazje przed wczoraj poznac Nastepnego psa ze stadka Borysa, ktory byl bardzo zdzwiony co to za Dżoke ma w bagazniku :cool3: Macie pozdrowienia od Berty :diabloti:
mysza 1 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Czy ten wieprz to ten sam czlowiek, który chciał adoptować Marynę[']? Ludzie są nienormalni...
ANETTTA Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 ten sam tylko jka wiesz nie zdarzył ....ale ona i tak by mu sie nie podobała ...bo to tez slodzizna była ...... musze tam do berci zawitac ...co na to TOmek ?????? akurat od poniedziałku szoruje do pracy po urlopie :-(toWAS odwiedze hehheheh ....wymiziam berciulinke slodziutką .....:multi::multi::multi::multi::multi: tylko cały czas mi na sercu lezy ten dług .....a juz o karmie dla berci nie wspomne ......kasa potrzebna i domek na cito Tomek a czy my mozemy cię prosc o jakies fotki berci pięknej .tylko takie wiesz co całe jej piekno pokaże ..tylko czy brajl na to pozwoli ...???
epe Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 A może Bertunię pokazać t kasiek? Ona ma dar szukania cudnych domków dla benków!:lol:
Volt Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Przyjechac moze kazdy ;) Zdjecia narazie tylko takie mam ;) [img]http://images28.fotosik.pl/263/bed6a8ac04474ecamed.jpg[/img] [img]http://images25.fotosik.pl/261/aedbccc0c26db6bcmed.jpg[/img] [img]http://images26.fotosik.pl/263/c3e45376c30c7bbf.jpg[/img] [img]http://images24.fotosik.pl/263/513b57a1c8d9d586med.jpg[/img] [img]http://images28.fotosik.pl/263/8d41e84132a5f80cmed.jpg[/img]
mysza 1 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Ładniutka? Piękna po prostu:loveu:, zaraz t_kasce ja podesle.
Recommended Posts