Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratuluję pięknego występu Furli (zdjęcia mówią same za siebie - jest śliczna i tak też się pokazuje).
Ja nie znam się na wystawianiu, ale przeżyłam coś podobnego w Legnicy z Hondą - na finale BIS Baby stała i biegała pięknie, z gracją i cierpliwie, podczas gdy inne pieski kręciły się lub powykręcane w paragrafy stały podczas przechodzenia sędziny. Ale tu mogę tłumaczyć to sobie tym, że rasa do rasy niepodobna i ktoś może mieć jakieś preferencje.
W Radomiu Honda była w o wiele gorszej formie (upał, 5 godzin jazdy na wystawę, 3 godziny czekania na ocenę, a później kolejne 3 godziny czekania na finał BIS Baby), a została zauważona, najpierw pokonała rywalkę (piękną, ale na szczęście o wiele młodszą, zaczynającą dopiero w klasie Baby), a później wybrana do szóstki najlepszych, ale sędzina w finałach naprawdę przyglądała się psom, a nie tylko przeszła szybkim krokiem i wskazała psy, jak było w Będzinie i Legnicy). Gdyby Honda pokazała się tak, jak w Legnicy - w 100% byłaby na podium BIS. Takie podejście rozumiem i nie mam żalu o werdykt.

Posted

ale fajne wyjazdowe foteczki, Furla jest ładniejsza i już. Ale wszyscy wiemy, ze zbyt łatwo być nie może;)

Marako, szkoda, że nie wiedziałam że Ty to Ty. Byłam na wystawie, nawet w namiocie z Twoją konkurentką;) muszę poszukać czy nie mam jakiś Waszych zdjęć;) a upał był straszny !

Posted

Olga, czy możesz mi polecić jakąś super hodowlę olbrzymów czarnych?:hmmmm: Tylko nie od Lutomskiej znajomków please;-) Chyba Jarek po mału daje się przekonać na sznupa:lol:;-)

Posted

ariss, marako no i takie to są właśnie internetowe znajomości, że później nie wiadomo z kim ma się w realu do czynienia ;)
Doginko napiszę ci na gg ;)

Posted

ariss napisał(a):
co za tajemnice:obrazic:

Ja obstawiam jedną hodowlę, która chyba ma coś teraz fajnego (jestem całkiem nowa w tematach sznaucerowohodowlanych, ale mam jakieś przeczucia czasem...). Ciekawe, jak to się potoczy.
Doginko, życzę spełnienia marzeń (oni, jak już raz zmiękną, to raczej się nie wycofują - wiem to z autopsji).

Posted

[quote name='weszka']Żadne tajemnice ;) tylko ustalenia i nic pewnego. Jak będzie już wiadomo co i jak to z pewnością Doginka się pochwali ;)
Pochwali się na 100%, ale dopiero późną jesienią, jak będzie kolejny miot w przyszłym roku oczywiście. Planujemy szczonka po Prisco i Saszy:loveu:

Posted

Doginka napisał(a):
Pochwali się na 100%, ale dopiero późną jesienią, jak będzie kolejny miot w przyszłym roku oczywiście. Planujemy szczonka po Prisco i Saszy:loveu:

To już wiem jaka hodowla:)

Posted

eria napisał(a):
Hihi w pierwszej chwili myślę: Prisco z Tartaku i ...GB Elegant Man hihihih bo to też Sasza w końcu :D

Mój TZ też tak pomyślał:evil_lol:

Posted

Doginka napisał(a):

Jesienią owszem, po Prisco owszem, ale nie po Saszy ;) Wiem.... chyba jestem najbardziej na bierząco z tą hodowlą z SZNAUCEROMANIAKÓW ;-) (oczywiście oprócz właścicieli). Sasza moooże będzie miała dzieci pod koniec następnego roku. Gonii ją czas do kończenia tytułów.

A Demolka (jakoś nie moge sie przyzwyczaić do jej domowego imienia) jest superaśna, taka łobuziara, zawadiacka, ale zarazem taka słodka że ACHHHHH...

Posted

[quote name='Tiesto_kennel']Jesienią owszem, po Prisco owszem, ale nie po Saszy ;) Wiem.... chyba jestem najbardziej na bierząco z tą hodowlą z SZNAUCEROMANIAKÓW ;-) (oczywiście oprócz właścicieli). Sasza moooże będzie miała dzieci pod koniec następnego roku. Gonii ją czas do kończenia tytułów.

A Demolka (jakoś nie moge sie przyzwyczaić do jej domowego imienia) jest superaśna, taka łobuziara, zawadiacka, ale zarazem taka słodka że ACHHHHH...
Dobrze napisałam - PO SASZY - czytaj dokładniej;-)
[quote name='weszka']No proszę jaka tu dyskusja mnie ominęła ;) Fajnie będzie Doginko jak dołączysz do grona olbrzymiastych :)
Już się nie mogę doczekać:lol: Ale na razie nigdzie nie ma szczylków :shake::angryy:

Posted

Na fajnego psiaka warto poczekać choć wiem, że to ciężkie. Ja na moją ukochaną Forsę czekałam ponad 2 lata... Niestety tylko 3 lata było nam spędzić razem. Ale były tu cudowne lata... A właśnie.... 26 sierpnia Forsa miałaby 7. urodziny... a tymczasem od prawie 4 lat już jest za TM
[*] :(

Posted

edytowałam post ale mi sie nie zapisał <zly>

ogólnie rzecz biorąc nie jest w ogóle powiedziane nawet że po Prisco ;-)

DOGINKA uwierz mi że wiem co pisze ;-) codzienne rozmowy pół godzinne dotyczą wielu tematów ;-) Szczeniaczków, kryć, wystaw itd :D

Weszka Forsa była pięknym i mądrym psem...['][']

Posted

Na dzisiejszy beznadziejny dzień :stormy-sad: mam beznadziejne jakościowo (komórkowe) fotki :) ale za to miłe w swej treści :loveu:

Psiejsko-kociejsko :loveu: