eria Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 wooow tęcza robi wrażenie :loveu: i faktycznie jest też druga na pierwszym zdjęciu nad budynkiem! Quote
weszka Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Tak macie rację były dwie - jedna duża i jedna mała :loveu: Super widok! marako mieszkamy w niedużym mieszkaniu w bloku na obrzeżach Krakowa. Wokół mamy super łąki i tereny spacerowe, ciszę, spokój, jak na wsi. Bardzo sobie chwalimy. Tak jak napisała madziamn były ze mną dwie olbrzymki ale Bunia odeszła za TM w paźdzerniku. Teraz na stałe jest tylko Dirki i Totek, a Sympa to olbrzymica mojej siostry, która do nas wpada na spacery i się u nas przechowuje w wakacje itp. Ale wkrótce ilość olbrzymek chyba wzrośnie :razz: ariss właśnie wiem że mam syfy jakieś ale nie jestem w stanie tego sama nijak zlokalizować i usunąć :angryy: Muszę zanieść aparat i obiektywy do serwisu na gruntowne czyszczenie :shake: Quote
eria Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 a ile takie czyszczenie w serwisie kosztuje ?? :roll: ja mam z moją sigma problem, bo dziwna sprawa że przy dużych zbliżeniach pojawiają się na zdjęciach takie plamy paskudne dwie,a jak np focę nią psy to nie ma tego,jest czysty obraz :roll: Quote
marako Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 madziamn napisał(a):Akurat wysokie domy nie przeszkadzają ale z wątku wynika że z Weszką obecnie mieszka "tylko" Dirki i Totek. Zasugerowałam się pięknymi dwiema olbrzymkami sępiącymi (cudowne zdjęcie). Niedawno zaczęłam tu zaglądać, bo bardzo lubię autokę wątku, ale przyznam, że nie cofałam się do wcześniejszych postów (na razie) z braku czasu. Wysokie domy nie przeszkadzają, zwłaszcza, że jak pisze weszka wokół są łąki. Ale często ludzie są niechętni psom, a w wysokim domu jest dużo ludzi i polulacja niechętnych może być duża. Mieszkaliśmy na osiedlu w pobliżu Odry z jedną tylko olbrzymką, było nas 7-10 psiarzy w większości z dużymi psami; sprzątaliśmy po sobie, i nasze psy były pod kontrolą, a i tak klimat wokół tematu "pies" nie był najlepszy. Quote
malawaszka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 cudna tęcza :loveu::loveu::loveu: i różne kolory nieba po jednej i po drugiej stronie tęczy - to jest niesamowite :loveu: a co do kwiatków to moje, które przywiozłam z mieszkania i postawiłam na "tarasie" chyba zmarzły i zamiast wypięknieć jeszcze bardziej zbrzydły :placz: Quote
Doginka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ale piękna, podwójna tęcza:crazyeye: :loveu::loveu::loveu: Quote
weszka Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 marako miło że nad odwiedzasz i dziękuję za dobre słowo pod moim adresem :p U mnie nawet atmosfera psia jest ok, nie ma żadnych afer z udziałem ludzi anty-psich. Okolica spokojna, mój blok jest nieduży, 4 -piętrowy, był ostatni a teraz już przedostatni w ślepej uliczce, a za nim tylko łąki. Jakoś wszyscy tu egzystują. Psów jest dużo, większość nie wchodzi sobie w paradę, niektóre się lubią, inne mniej, właściciele też się nie gryzą :razz: eria właśnie nie wiem ile taka przyjemność czyszczenia kosztuje. Muszę się dowiedzieć :roll: A to popołudnie szarej pary :) I moje skrzyneczki kwiatowe - takie skromne mam 2 ale cieszą oko :) Quote
weszka Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Pożegnałam dzisiaj jednego ślimiora :-( Nie wiem co się stało :( Przy okazji zapraszam miłośników zielonej herbaty na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/wyborne-zielone-herbaty-na-leki-karme-dla-dziadzia-mobika-do-19-05-godz-20-a-137654/ Quote
Doginka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Dla ślimora [*] [*] [*]:-( Weszka, masz maciejkę na balkonie?:crazyeye::loveu: Quote
weszka Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Doginko to nie jest maciejka :razz: Znowu nie widzę swojego avka :angryy::mad: Quote
eria Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 szare towarzystwo jest zajebiaszcze:loveu: Dirki brakuje czerwonej obróżki:diabloti: żeby pasowała do Totkowych szelek:loveu: Quote
weszka Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Powiem Ci eria że też się na nich nie mogę napatrzeć :loveu: Są niesamowici w tej swojej symbiozie :loveu: Quote
Junka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Super jest ten kocurek, a sznupek oczywiście niczego sobie! Witam sie ponownie :) Quote
AnkaG Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ta symbioza szaraczków na wszystkich robi wrażenie. :lol: Quote
malawaszka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 weszka napisał(a):Powiem Ci eria że też się na nich nie mogę napatrzeć :loveu: Są niesamowici w tej swojej symbiozie :loveu: no ja też nie mogę się na nich napatrzeć - Pepa zapałała miłością do Fifki dopiero teraz jak ma cieczkę, ale Luna jest chyba niereformowalna :shake: tyle miesięcy już mamy kota a ona zawzięcie go cały czas nienawidzi :placz: Quote
madziamn Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ale rzeczywiście do siebie pasują Dirki z Totkiem. Śliczne te Twoje kwiatuszki:loveu::loveu::loveu: Weszko. Quote
weszka Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Witaj Junka :) Dopiero teraz w podpisie doczytałam o twojej tragedii :shake: Bardzo mi przykro :( malawaszko i tak jest nieźle że jakoś to całe towarzystwo ogarniasz :razz: teraz pewnie będzie wam na wiosce łatwiej :lol: Z Dirki i z Totkiem problem jest odwrotny - zadręczają mnie i siebie swoją miłością. A to się gonią i bawią i szarpią, a to liżą i przytulają. W nocy śpią wtuleni w siebie :loveu: Ale ostatnio Totek cieplejsze uczucia ma także wobec mnie :multi: - przychodzi się przytulić, pomruczeć, pospać w nocy, posiedzieć ze mną przy komputerze, ponosić itd. Może już mu całkiem mentalnie odpadły jajka :diabloti: no a poza tym się pewnie całkiem oswoił. Quote
malawaszka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 weszka napisał(a):Witaj malawaszko i tak jest nieźle że jakoś to całe towarzystwo ogarniasz :razz: teraz pewnie będzie wam na wiosce łatwiej :lol: póki co nie jest łatwiej bo nie mogę mieć otwartego tarasu, okna tylko lekko uchylone itd bo Fifka jeszcze nie może wychodzić na dwór bo się boję że zginie - musi najpierw tu pomieszkac i wiedzieć, że tu jest jej dom - teraz z Pepą się miziaja i wygląda czasem jakby Pepa wywołała u niej coś na podobieństwo rujki - a Fifka przeciez po sterylce :lol: no i ciekawa jestem czy ta miłość pozostanie jak Pepowa cieczka minie :roll: Quote
weszka Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Jeszcze niemal ciepłe fotki z wieczornego spaceru :) rzucasz? Quote
weszka Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 i jeszcze śloozacza rodzinka :loveu: łyżeczka na życzenie malawaszki żeby była skala odniesienia do wielkości Quote
Recommended Posts