malagos Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Nie rozumiem i nie chcę zrozumieć :-( Kinga, masz złote serce ... A Tinusia, mój Boze nie doczekała...Mam stareńką jamniczkę Pelasię znalezioną zimą i jest najukochańszym psem spośród 6 :cool1: Quote
samoglow Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 udalo Ci sie przekonac meza? Mozna by sobie z tego zartowac, gdyby nie taki przerazliwie smutny podtekst. I mowisz, ze starszy Pan? Wydawac by sie moglo, ze starsi ludzie maja dobre (lepsze) serca :shake: A ktora to sunia, byla na stronie schronu? Quote
Monia70 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Tinusiu kochan, biegaj juz zdrowa i szczęsliwa za TM.Poznałąś juz penie moje 13 lata jamisia Dżekiego.Bedziecie pasowac do siebie wiekiem. Odpoczywaj skarbie. Quote
tanitka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 to ponad moje siły, dziś to druga tak tragiczna wiadomość.... a wyżełkowi Arielowi pękło serce i Tinusi też, bo jak można oddac do schronu ponad 10 letniego psa, z którym tyle lat sie żyło???!!!! Quote
Bella11 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 U nas kiedyś do Schroniska pan przyprowadził starego psa , powód wyjeżdża z żoną i synem na dwa tygodnie do córki do Angli , nic nie pomogły rozmowy z nim że psa na ten okres można oddać do hotelu lub znajomych on już po 10 latach psa nie chce . I jakie było zdziwienie na następny dzień przychodzi młody chłopak 18 letni , mówi że jest synem tego pana i chce odebrać psinkę , wiecie on zrezygnował z wyjazdu , wbrew woli rodziców . To wydarzenie zrobiło wrażenie nawet na pracownikach Schroniska a oni już nie jedno widzieli , ojciec oddaje lekką ręką psa staruszka , syn rezygnuje z atrakcyjnego wyjazdu żeby uratować go Quote
Angelika8 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote=kinga;8685826] [B]Kinga... ja to wszystko wiem ...i o ochronie danych itd. to mi się nasunęło zamiast g..je p......ne, ale i tak bardzo chciałabym powiedziec tej pani,że...mam nadzieję,że na starośc spotka ją ten sam los co TINUSIĘ...:-( Quote
Angelika8 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Bella11 ...to takie pocieszające :loveu: Quote
samoglow Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 masz racje! jak sie patrzy na takie rzeczy, to w czlowieku budza sie najgorsze emocje...:shake:ja tez zycze wlascicielom Tiny i wszystkich starych, porzuconych psow, zeby im dzieci zgotowaly na starosc podobny los....:mad: Jak to mowilismy w dziecinstwie: oliwa sprawiedliwa Bella 11 - to piekna i wzruszjaca historia Quote
Kanzaj Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='samoglow']masz racje! jak sie patrzy na takie rzeczy, to w czlowieku budza sie najgorsze emocje...:shake:ja tez zycze wlascicielom Tiny i wszystkich starych, porzuconych psow, zeby im dzieci zgotowaly na starosc podobny los....:mad: Jak to mowilismy w dziecinstwie: oliwa sprawiedliwa Bella 11 - to piekna i wzruszjaca historia Podpisuję się pod tym całym sercem! Quote
malagos Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Czyli watek mozna przenieść. Dla jednej suczki skończyło się dobrze, dla drugiej tragicznie.... Quote
kinga Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 wiecie, co mamy w schronie? :placz::placz::placz: 15-letnią szorstkowłosą jamniczkę, rudą i przepiękną :-( oddaną przez właściciela, bo... posikuje w domu. a on ma chyba prawo pomieszkać w czystości - tak powiedział. poraziło mnie to :shake: - a kierowniczka skomentowała, ze zaczął sie okres przedświatecznych porządków... :shake: zdjecia wkleję jutro, ale ona domu potrzebuje juz na dziś - zeby nie podzieliła losu jamniczki Tiny :placz: Quote
tanitka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 ojej, to nowa mieszkanka schroniska?:-( Quote
kinga Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 nowa, od paru dni - jest w tym boksie, gdzie były bohaterki tego watku :shake: ( dwa posty wcześniej napisałam, jak tu trafiła) Quote
Angelika8 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 15 lat :crazyeye:,a takie czyste spojrzenie.Piękne,ciemne oczy. Quote
tanitka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 ale sobie gościu posprzątał na święta, ciekawe czy sumienie też ma już takie czyściutkie??:angryy: Kinga zrób jej nowy watek, ale ten przenieśmy na PwP, bo tu jej nikt nie dojrzy.:shake: Quote
Angelika8 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 A jak "kochany pan" :angryy: zwał piękną Seniorkę? Quote
iwop Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 sk... syn :angryy: Załóżcie jej wątek...:oops: Quote
kinga Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 wątek Nuki jamniczki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101927 bardzo się o nią martwię, czy zdażymy... :shake: Quote
Celina12 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Jaka Bidulka...co za wredoty ci ludzie....:angryy::-( Quote
kinga Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 dla odmiany - "...WESOŁE JEST ŻYCIE STARUSZKA..." :lol::lol::lol: Panie i Panowie, RYSIA!!!! Quote
Kanzaj Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 No to serdecznie pozdrawiamy Rysię szczęściarę!!!:loveu: Quote
Recommended Posts