Jump to content
Dogomania

KOSZALIN-11-letnia jamniczka TINA za TM :(. Stareńka RYSIA - ma dom ;)

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tymi Paniami nie rozmawiałam. Jedna niosła Rysię na rękach i głaskał.
Chyba znają pieski ze schroniska bo do jednego zawołały po imieniu.
A Rysia jest naprawdą malutaka i słodziutka:loveu:
Tak, ja jestem z Koszalina

Posted

Wklejam maila, którego dostałam wczoraj wieczorem - mam nadzieję, ze będzie mi wybaczona samowola :oops:, bo nie zdążyłam poprosić Właścicieli o zgode na publikację,.
mail nosił tytuł: "Rysiunia" - wiec mówi to chyba samo za siebie...:lol:

Witam! No i psiunia jest już parę dobrych godzin u nas, strasznie się cieszymy, na razie chodzi po domku i wszystko wącha, ale wydaje mi się że to normalne. Trochę czasu musi minąć żeby się przyzwyczaiła do nas i do otoczenia. Ale wydaję mi się ona też jest szczęśliwa. Jest wybredna mało co jej do jedzenia smakuje, ale to stary pies więc na pewno ma to swoją ulubioną potrawę , a my krok po kroku na nią trafimy.(...)Z czasem na pewno wyślemy pani zdjęcia co u Rysi słychać.Na razie potrzeba trochę czasu jak mówiłam żeby się przyzwyczaiła. :-)

Posted

iwop napisał(a):
A czy dostaniemy zdjęcia Rysi? :oops:

Czy Tinka jest w schronie czy w DT?

ad.1 - myślę, ze tak ;) - ale pewnie trochę czasu trzeba poczekać - jak na razie dostałam drugiego maila - wciąż :multi: z superlatywami :lol:

ad. 2 - w schronie :cool3:

Posted

nie mam dziś dobrych wieści
- jamniczka odeszła :shake:

nic szczególnego nie działo się jej, jak mówili pracownicy - a my możemy sobie tylko dywagować, czy wiek, czy choroba, czy stres :shake:

w każdym razie była cały czas w boksie hotelowym, w ogrzewanym budynku, z nieagresywnymi psiakami - tyle tytułem ( marnego) pocieszenia...

Posted

:-(:-(:-( Kinga, jeżeli znasz byłych właścicieli Tinusi (lub masz namiar) to może ich zawiadomic (ja mogę to zrobic w miły sposób) może będzie ich gryzło w "środku" :angryy:

Posted

Angelika8 napisał(a):
:-(:-(:-( Kinga, jeżeli znasz byłych właścicieli Tinusi (lub masz namiar) to może ich zawiadomic (ja mogę to zrobic w miły sposób) może będzie ich gryzło w "środku" :angryy:

wiesz co, myślmy sie już nad tym zastanawiali, kiedy 10-letni wyżeł zszedł chyba w dwa tygodnie po oddaniu przez właścicieli.

i są dwa zdecydowane argumenty: przeciw:

1. jeśli ktoś ma psa w d... na tyle, ze mu zawadza i oddaje starego - na pewną właściwie smierć, bo zaden przeciętny człowiek nie podejrzewa, że takiego staruszka ktoś weźmie - to będzie miał również w d... informację o jego śmierci

2. pomijając już ochronę danych osobowych b. właścicieli ( ja zresztą namiarów na nich nie mam) - mogłyby z tego wyniknąć różne prawne komplikacje, gdyby oni się uparli - np. czy opieka wet. była w schronie wystarczająca? czy nie było żadnych zaniedbań? - itd, itp - co sie moze wydaje absurdalne, ale skoro ludzie są na tyle podli, zeby starego psa porzucić, mogą im rożne idiotyzmy przyjsć do głowy - więc lepiej się w bagno nie pakować, bo i po co :shake:

.........

... a dziś właśnie byłam świadkiem ulubionej przeze mnie sytuacji w schronie, kiedy to miły, starszy pan przyszedł z cudnym, przyklejonym radośnie do jego nóg psem... oddać go.
Na moje pytanie - bo czekaliśmy chwilę w kolejce - dlaczego? - tak pogodnie wzruszył ramionami - w domyśle: kochana, bo znudził mi się, mam go gdzieś, itp - po czym bez odrobinki zażenowania zagadywał mnie o pogodę, jaki to listopad okropny, itp...

- a ja spojrzałam w książeczkę psa - i okazał sie on moim ukochanym szczenięciem :placz:, zaadoptowanym w czerwcu...
a teraz ma 8 miesięcy, za kratami boksu, gdzie ją wsadzono w ulewny deszcz, była taka ogłupiała i zasmucona - bo to suczka...

no i co - no i właśnie jadę po nią za chwilkę do schronu - biorę ją na tymczas... :roll: