Jump to content
Dogomania

KOSZALIN-11-letnia jamniczka TINA za TM :(. Stareńka RYSIA - ma dom ;)

Recommended Posts

Posted

mam najświeższe wieści o Tinie Jamniczce, sprzed godziny

otóz Tiny w boksie , gdzie siedzi - nie ma, no byłam - nie widziałam :shake:

i co sie okazało - Tina tak sie zagrzebuje w koce, szmatki - i co jeszcze tam znajdzie - że ani czubeczek nosa jej nie wystaje spod tych gałganków ;)

wiec jak widać - jest typowym kanapowcem ;)

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kinga napisał(a):

i co sie okazało - Tina tak sie zagrzebuje w koce, szmatki - i co jeszcze tam znajdzie - że ani czubeczek nosa jej nie wystaje spod tych gałganków ;)

A tę kruszynkę co z nią w boksie siedzi - widziałaś?...

Posted

Kanzaj napisał(a):
A tę kruszynkę co z nią w boksie siedzi - widziałaś?...

widziałam ;) - cała i żywa, nawet smakołyczek ode mnie wzięła.

(z tym, ze ja zawsze zaznaczam - nie mam oka do małych psów, jeśli chodzi o określanie wielkości :oops: - skrzywienie bernardynem :cool1: - dla mnie wszystkie małe są malenkie :oops:
- a potem okazuje się, ze one nie są takimi drobinkami :oops:... no i wstyd :oops:

więc Rysia, bo takie ma imię - jest mniejsza - jednak ;) - od dorodnego kota, ale chyba mistrzostwa świata w malenkości by nie pobiła :cool1:)

a swoją drogą - zauważyłyście, ze ona nawet nie jest wyczesana? :-o - co jak co, ale choćby wyskubać takie maleństwo w okresie linienia - to chyba nie wymaga wiele wysiłku :shake: - czyli pewnie jest z domu byle jakiego...

Posted

iwop napisał(a):
Ja gdybym nie miała 2 kotów to tez bym ja zabrała! Jest cudna!

Każdego psa można pogodzic z kotem (mówi Ci to Pancia 3 psów i 3 kotów i innych:p), gorzej kota z kotem,więc......:cool3: Taka mała do kieszonki :cool3: i jamniczka takie mądre oczka ma :cool3:

Posted

kinga napisał(a):

Bo dla jamnika jesień,wiosna nooooo i ZIMA to koszmar. Swoją jamniczkę zimą wynosiłam,potrzeba i do domu na rękach, a ta Bidulka w boksie :placz:

Posted

[quote name='kinga']

(z tym, ze ja zawsze zaznaczam - nie mam oka do małych psów, jeśli chodzi o określanie wielkości :oops: - skrzywienie bernardynem :cool1: - dla mnie wszystkie małe są malenkie :oops:
- a potem okazuje się, ze one nie są takimi drobinkami :oops:... no i wstyd :oops:

Kinga, musiałam się uśmiechnąc,choc te Bidulki tu są...Tak jak Frida.... MAŁA, a gabaryty owczarka:evil_lol: i teraz jak wchodzi mi na kolana to zaciskam zęby i o Tobie myślę:evil_lol:

Posted

Angelika mnie nie chodziło o to, ze koty się nie zgadzają z psami bo nie mają zreszta wyjścia:diabloti: ale ja mam dużą schorowaną onke i psi tymczas. Zwyczajnie miejsca w mojej dziupli brak :shake:

Posted

Angelika8 napisał(a):

Kinga, musiałam się uśmiechnąc,choc te Bidulki tu są...Tak jak Frida.... MAŁA, a gabaryty owczarka:evil_lol: i teraz jak wchodzi mi na kolana to zaciskam zęby i o Tobie myślę:evil_lol:

oooo :crazyeye::crazyeye::crazyeye: - a co, Frida Ci urosła? :crazyeye:

( mała dygresja, od której nie mogę sie powstrzymać:

Kiedyś puściłam takie małe, kudłate - w ogłoszeniu z opisem: 'wielkości yorka" - no i zainteresownie miało to-to, ze hej ;) - a ja bym sobie głowę dała uciąć, że to prawie na 100% york... i potem przemiła pani, która suczkę zaadoptowała, wytłumaczyła mi - dobrze, ze telefonicznie, bo umierałam ze wstydu - ze ten "york" - to jakby postawić na ziemi jamnika, na nim... drugiego jamnika, a na drugim jamniku... yorka...- wtedy byłoby ok :diabloti:)

Posted

Noooo... ja też :oops:. Tina pod jedną pachę, Rysia pod drugą i na spacerek.

Szkoda,że moi znajomi to "dziwni" (mówiąc ładnie) ludzie....Co???? Po co mi taki stary pies.....,a po g.w.o- odpowiadam :angryy:

Posted

[quote name='iwop']Angelika ja zawsze wolałam duze psy ale w tej Rysi to sie zakochałam...
Czy jest gdzies ogłaszana? ma banerek?

Rysię widzę na stronie schroniska jako"pies tygodnia" , a Tina jest w galerii jamnikowatych, reszty nie wiem.
Ale Rysia ma coś w sobie,bo mój młodszy (3 lata) kazał wydrukowac zdjęcie Rysi i położył sobie na łóżku :p

Posted

iwop napisał(a):
Angelika bardzo mi sie podoba twoja odpowiedz znajomym :evil_lol: BARDZO.

Bo na głupie, no powiedzmy ...retoryczne;) pytania to ja mam tylko takie kulturalne odpowiedzi :diabloti:

Posted

Boniu, idę na spacer, bo mam pewne myśli, czy u mnie nie znajdzie się metr kwadratowy dla Dziewuszki,ale ostatnio mam na pieńku z TZ ,więc idę ochłonąc, będę myślała,czy znam kogoś rozsądnego z "jednym metrem".

Posted

Angelika8 napisał(a):
Boniu, idę na spacer, bo mam pewne myśli, czy u mnie nie znajdzie się metr kwadratowy dla Dziewuszki,ale ostatnio mam na pieńku z TZ ,więc idę ochłonąc, będę myślała,czy znam kogoś rozsądnego z "jednym metrem".

no masz - ja miałam przez ostatnie 1,5 tygodnia na pieńku (mocno!) z moim TZ - kiedy Camara miała szczeniaka bernardyna :cool3:...

...a kiedy juz tego bernardyna wydała - nie mnie :shake: - zapowiedziałam mojemu mężowi, ze przyprowadzę kiedyś do domu TAKIEGO chorego, starego, brzydkiego i zdychającego bernardyna, ze będzie z nostalgią wspominał to camarowe szczenię...:angryy:

Posted

Właśnie zaatakowałam TZ wchodzącego do domu (po pracy) pytankiem czy nie chcemy wziąc na "przetrzymanie" (zima itd.) starej, biednej jamniczki, tylko na chwilę,bo Kinga już prawie ma dla niej dom ;), uwaga odp. ... No taaaakkk (tu krzyk) mieszkamy 2 miesiące i już (krzyk), chwila ciszy i .... mój... ja też wezmę bardzo staaarą Jamniczkę na przetrzymanie, 19-letnią, na dwóch nogach, będę tulił i grzał przez zimę ....:mad:

Posted

biedne to maleństwo, urocze:evil_lol:
trochę mnie dziwi że przez tyle lat nie niszczyła a teraz jak stara zaczęła, a może jednak to były właściciel jest zniszczony :angryy: