Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patch nerki to brzmi jak wyrok smierci bo w koncu prowadzi do smierci,no chyba,ze gdzies w polsce robia dializy dla psow tak jak w niemczech. Puszek od tak nie kupisz raczej,bo to weterynarynje zarlo jest, no chyba,ze sie cos zmienilo w tym wzgledzie.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety ale duuuza wiekszosc psow z chorobami nerek umiera, bo niestety nie ma skutecznego srodka na powstrzymanie postepu niewydolnosci nerek,moza psa leczyc lekami ale niestety ostatecznie konczy sie to smiercia.masz tu linka do artykulu na ten temat http://www.vetserwis.pl/pnn_pies_1.html.
Niestety nic dobrego z tego artykulu nie wynika. Lusia musi blyskawicznie znalezc dom, w ktorym sie nia odpowiednio zajma, wiem,ze nasze schronisko bedzie leczyc Lusie jak bedzie taka potrzeba no ale jednak przebywanie na dworzu nie zrobi jej dobrze ;(

Posted

Patch Lusia ma sam początek choroby, wiec Lusia ma jeszcze długie życie przed sobą. Do końca życia będzie wymagała odpowiedniej diety i leków. Jutro jak będziesz w schronisku porozmawiaj z Panią Dyrektor na temat leczenia. Dobrze by było jakby Lusia jadła karmę dla nerkowców. Niestety jest ona dość droga i można ją kupić tylko w lecznicy.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Patch Lusia ma sam początek choroby, wiec Lusia ma jeszcze długie życie przed sobą. Do końca życia będzie wymagała odpowiedniej diety i leków. Jutro jak będziesz w schronisku porozmawiaj z Panią Dyrektor na temat leczenia. Dobrze by było jakby Lusia jadła karmę dla nerkowców. Niestety jest ona dość droga i można ją kupić tylko w lecznicy.

Korusia podzieli się karmą z malutką Lusią.:razz:

Posted

na animalii puszka kosztuje 9 zl ,nie wiem jak na krakvecie.Pocieszajace jest to,ze to wczesne stadium niewydolnosci nerek:) jednak Lusia musi blyskawicznie znalezc sie w domku.Aha ja napisalem czym to sie konczy a nie ,ze Lusia juz natychmiast bedzie umierac. Tak jak Ania pisze Lusia jeszcze troche pozyje, w duzej mierze zalezy to od zaangazowania ludzi ktorzy sie nia opiekuja czyli miedzy innymi wolontariuszy :) Lusia odpowiednio leczona moze pozyc nawet 6 lat, ale wiek tez robi swoje wiem z doswiadczenia. No ale u mojego psa to juz byla mocznica i udalo sie ze pozyl 3 miesiace dluzej.

Posted

to super by bylo, agusia terierka-dzieki za oferte karmy; moge pieniadze przyniesc do schronu, tylko ile puszka by kosztowala? lub sucha? tak zeby wiedziec ile mozna teraz zamowic i na ile jej starczy

Posted

patch75 napisał(a):
to super by bylo, agusia terierka-dzieki za oferte karmy; moge pieniadze przyniesc do schronu, tylko ile puszka by kosztowala? lub sucha? tak zeby wiedziec ile mozna teraz zamowic i na ile jej starczy

Moja mała schroniskowa Korusia je cały czas suchą karmę Renal Royal, poprawiłą się jej praca nerek.
Zobowiązuję się dostarczać Lusi.:lol:

Posted

umok napisał(a):
Agusia to masz szczescie bo moj mocznikowy jamnik swietej pamieci nie chcial jesc ani suchej karmy ani puszek Renal :(

Karmę moczę i dodaję trochę gotowanego mięska, działa...;)

Posted

tamtemu to nic nie pomagalo w ostatnich tygodniach moja mama karmila go strzykawka gerberkami byleby jadl,tylko dzieki temu,ze cale zycie zarl tylko Frolica :/ z terazniejszym nie popelnie tego bledu, je zarowno puszki jak i suche(suche walthama bo kurna alergik:()