San_(jagodowa:) Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Maleńka,bardzo potrzebujesz domku:-( Quote
patch75 Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 lusia jutro pojdzie na spacer z Pimpkiem Quote
San_(jagodowa:) Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 No to miłego spacerku życzę:lol: Quote
patch75 Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 dziekujemy! do spaceru dolaczy Pimpek, tez starszy kolega, ktory watek wkrotce bedzie mial;) moj kolejny ulubieniec:loveu: Quote
patch75 Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 no wiec na temat badan jeszcze nic nie wiadomo, dzisiaj poszla na spacer z Tobi'm i jak tylko raz dostala Frolica, to non stop potem odwracala sie w moja strone aby dostac jeszcze, mamy filmik z nia, jak mi umok przesle, wstawimy; potem zjadal dwie saszetki Pedigree z sucha karma Quote
San_(jagodowa:) Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 :lol: To czekamy na filmiki:lol: Quote
Rafal84 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 i malej miski pelnej zarelka tez potrzebuje ;) tak wiec dobry domek musi miec i spokoj na swoje lata :) Kto chce Lusie ?:) Quote
patch75 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 oto filmik z Lusia-slodka jest, bardzo przyjazna i kontaktowa, i Frolic'i lubi:cool1:; poczekamy na badania, mozliwe, ze jej nic nie jest-moze z nia jest tak ja z moimi Loverboyem, ktory tez nagle zaczal chudac i tylko nowy dom mu pomogl, zaczal tyc i teraz wyglada calkiem calkiem, nie wierze, ze by po tym filmiku nie znalazla domu http://www.youtube.com/watch?v=y3kmHDcKTWM Quote
patch75 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 uff, wreszcie udalo mi sie umiescic film-na koncu jest shannon, tak niechcacy obydwa filmy zostaly polaczone Quote
patch75 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 czekam na te badania, jak na zmilowanie, no bo jaki sens zakladac allegro czy oglaszac gdzie indziej, jesli nie wiadomo, jaki jest jej stan zdrowia:shake: Quote
Rafal84 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 patch nosowki ani mocznicy na pewno nie ma bo bysmy sami zobaczyli ;) wiec krew musi byc dobra i nie ma wyjscia. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Wyniki powinny być najpóźniej w środę. Mam nadzieje, że będą dobre. obawiam się żeby mała nie miała cukrzycy. P.S Umok mocznice nie tak łatwo zauważyć u psiaka. Quote
Rafal84 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ania jak ktos ma doswiadczenie z taka choroba to wie jak zuwyazyc pierwsze objawy ,no ale latwo je nawet w domu przegapic a co dopiero w takim zbiorowisku psow , sam mam doswiadczenie i niestety objawy zauwazylem zbyt pozno ale i tak udalo sie przedluzyc zycie psa o 3 miesiace, tylko dlatego,ze chcial walczyc. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 umok napisał(a):Ania jak ktos ma doswiadczenie z taka choroba to wie jak zuwyazyc pierwsze objawy ,no ale latwo je nawet w domu przegapic a co dopiero w takim zbiorowisku psow , sam mam doswiadczenie i niestety objawy zauwazylem zbyt pozno ale i tak udalo sie przedluzyc zycie psa o 3 miesiace, tylko dlatego,ze chcial walczyc. Dokładnie o to mi chodziło/. W warunkach schroniskowych przy takim przepełnieniu objawy są niezauważalne, zwłaszcza u starszego psa. Quote
patch75 Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 dzis widzialam Lusie, znowu w korytarzu, pewnie znowu nie je i przeniesli ja gdzie bedzie cieplo i gdzie inne psy dadza jej spokojnie zjesc:-(w czwartek do niej zajrze na dluzej i zajme sie nia Quote
Ania_i_Kropka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Są już wyniki badań Lusi. Lusia ma dwukrotnie podwyższony poziom mocznika, kreatynina jest w normie. Jest to początek niewydolności nerek. Mogą pojawić sie problemy z wątrobą. Teraz Lusia, dzięki darowiźnie dostaje puszki dla psów, które maja problemy z nerkami. Niestety puszek jest mało. Quote
Rafal84 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 no i masz babo placek, Lusia musi koniecznie znalezc dom gdzie beda ja leczyc, wiem,ze w schronisku tez bedzie leczona no ale przeciez nei wszystko w takiej gromadzie da sie wypatrzec. Lusia pilnie dom ! Quote
patch75 Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 ania, napisz wszystko tutaj, co tylko sie jeszcze mozesz dowiedziec na temat tego, co jej dolega-jak to sie moze skonczyc, jakiego leczenia potrzebuje, wszystko-aha-co to za puszki?moze podrzuce pare Quote
Jagoda1 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Moja "poschroniskowa" Korusia dostaje karmę Renal, chętnie się podzieli z koleżanką... Quote
Recommended Posts