Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Regulamin stanowi:
..." Pamiętaj jednak, by jego wymiary nie przekraczały 640x640 pikseli ..."
Nie ma nic o "KB"

Mała, starsza "prawiejamnisia" czeka na dom...

Posted

Helga&Ares napisał(a):
paczuszka z karmą dziś wysłana. Dajcie znać, jak dojdzie, no i czy suni smakuje.

bardzo dziekujemy za karme dla Lusi:loveu: a jak czuje sie lusia? chuda nadal, ale dojdzie do siebie

Posted

Gdy ostatnio sunia była na badaniach Pani doktor stwierdziła, że Lusia żeby poczuć się lepiej potrzebuje tylko jednego, domu i kochającego Pana. Malutka rozkwita gdy ma do kogo się przytulić i u kogo posiedzieć na kolanach.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Gdy ostatnio sunia była na badaniach Pani doktor stwierdziła, że Lusia żeby poczuć się lepiej potrzebuje tylko jednego, domu i kochającego Pana. Malutka rozkwita gdy ma do kogo się przytulić i u kogo posiedzieć na kolanach.

...gdzież ten dom..?.:shake:

Posted

Lusia dostaje insuline dwa razy dziennie. Lusia dostaje zastrzyk podskórny. Insulina podawana jest przy pomocy insulinówek. Zrobienie zastrzyku to nic trudnego. Lusia jest już przyzwyczajona i sama sie nadstawia.

Posted

Lusia dostaje insuline dwa razy dziennie. Lusia dostaje zastrzyk podskórny. Insulina podawana jest przy pomocy insulinówek. Zrobienie zastrzyku to nic trudnego. Lusia jest już przyzwyczajona i sama sie nadstawia.

Powiem szczerze, ze ja nie mam pojecia co to sa insulinowki. Mozecie powiedziec mi jak to wyglada i co to wogole jest ???

Posted

Fortuna napisał(a):
Powiem szczerze, ze ja nie mam pojecia co to sa insulinowki. Mozecie powiedziec mi jak to wyglada i co to wogole jest ???

Ania zna sie na tym, napisze na pewno...

Z jakim zaufaniem chodzi Lusia za p. Olą Wet., nie do wiary...

Posted

Sluchajcie znalazla sie rodzina , ktora jest chetna adoptowac Lusie. Nie moge tego powiedziec jeszcze na 100%, ale cos czuje, ze bedzie dobrze. Mysle, ze do jutra decyzja zapadnie, zreszta oni nie tyle sie zastanawiaja, co prosza o rozne informacje. Jak z nimi rozmawiam to mam odczucie , ze oni juz podjeli decyzje, a teraz chca tylko wszystko wiedziec, zeby Lusia miala wszystko zapewnione. Pytali mi sie, czy musza postarac sie o ta insuline juz teraz sami czy na poczatku dostana. Powiedzialam, ze wszystkiego dokladnie sie dowiem. Jutro wszystko bedzie pewne wiec napisze. Pozdrawiam

Posted

Trzymamy kciuki z całych sił.
Lusia na początku dostanie insulinę. Jedynym problemem może być transport, ponieważ insulina musi być w lodówce.

można by pożyczyć na czas transportu przenośną lodówkę?

Posted

Dostalam dzisiaj pozytywna odpowiedz od Carmen. Carmen z synkiem chca adoptowac Lusie. Mieszkaja oni teraz niedaleko mojego miejsca zamieszkania, ale wkrotce przeprowadzaja sie i beda mieszkac jeszcze blizej. Szaleja za psami i pomimo tego, ze Carmen mogla by adoptowac mlodszego i zdrowego pieska decyduje sie ona na Lusie, tak jak wielu z nas chce pomoc komus kto tego naprawde potrzebuje. Synek Carmen ma dopiero 2 latka i wedlug wielu z Was jest to problem, dla Carmen to nie jest zaden problem, wie jak maly reaguje na psy, jak potrafi sie z nimi bawic poniewaz mial do czynienia z innymi psami.
Zdjecia i relacje beda na biezaco. Jezeli chodzi o transport trzeba byloby skontaktowac sie z Erazm z fundacji EMIR. Ona czesto jezdzi do Holandii. Mysle, ze lodowka to tez zaden problem. Tutaj na miejscu ja zawioze Lusie do domu. Czekam na wasza opinie.

Posted

Nawet nie wiesz jak się cieszę. Myślałam, że nie doczekam tej chwili.
Ja osobiscie uważam, że jeśli dziecko jest nauczone odpowiedniego podejscia do psów, moze spokojnie zamieszkać z psem. Moja Zuzia ma niecałe dwa latka i doskonale wie z którym z naszych psów wolno jej szalec a z którym trzeba obchodzić sie delikatnie. Lusia jest bardzo spokojna i nie przeszkadza jej obecnosć dzieci.

My zapewnimy transport Lusi w Polsce. Dowieziemy ją wszędzie gdzie będzie trzeba. Myślę, że lodówkę, też uda się jakoś zorganizować.

Posted

Co do dzieci zgadzam sie z Toba calkowicie. Uwazam , ze jak dorosly umie obchodzic sie z psami to i dziecko bierze z niego przyklad. Poza tym ja osobiscie jestem zwolennikiem dorastania dzieci wsrod zwierzat.
Napisalam do Erazm w sprawie transportu z Polski do Holandii, czekam teraz na odpowiedz. Jakos to zorganizujemy, jak nie Erazm to moze ktos dowiezie do Niemiec Lusie a ja odbiore ja w Niemczech lub w ostatecznosci ja przyjade do Polski. Moj TZ wybiera sie do Wroclawia na dwa dni, nie wiem jeszcze dokladnie kiedy ale moze to bedzie rozwiazanie.
Juz niedlugo Lusia bedzie w swoim nowym domu. A jej nowa pani juz nie moze sie doczekac.